Când coace prăjiturile de Paște și ouăle de vopsea

Paștele este cel mai important, cel mai vesel și mai solemn dintre toate sărbătorile creștine. Cuvântul “Paști” este ebraică, înseamnă “trecere” și “eliberare”. Paștele pentru creștini este trecerea de la moarte la viața veșnică. Prin urmare, această sărbătoare este sărbătorită cel mai solemn..

decât отличается

Pentru mulți, este asociat cu primăvara, zgomotul vesel al clopotelor, exclamațiile “Hristos este înviat”, ouăle pictate și aroma prăjiturilor de Paști. Dar întrebarea este – când trebuie să coaceți prăjiturile și să voptați ouăle? În acest articol vom răspunde..

Săptămâna Mare

În ultima săptămână înainte de Paști există o mulțime de lucruri. Trebuie să ne pregătim pentru această zi importantă atât din punct de vedere spiritual, cât și material. Cum să faci totul?

Ziua bună este probabil cea mai intensă zi din Săptămâna Mare. Aceasta este ziua când a avut loc ultima cină, la care Hristos însuși a întemeiat sacramentul sacramentului. Conform tradiției, în ziua de azi, ei fac curățenie în locuințele lor, toți sunt spălați, curățați și spălați, de aceea se numește “joi curat”. Și cel mai bine este să pictați ouă joi.

De asemenea, de obicei, joi, frământați aluatul pentru prăjituri de Paște, dar nu este interzis să coaceți prăjiturile de Paști într-o altă zi, când este convenabil.

Nu este recomandabil doar să faceți slujbe de uz casnic vineri, cel puțin până la ora trei după-amiaza, timpul crucificării lui Hristos. Aceasta este cea mai jeltă zi a anului. Este mai bine ca ziua aceea să meargă la templu, să citească Evanghelia, să meargă mintală cu Hristos pe calea lui tristească.

Sâmbătă după liturghia în temple există o consacrare a prăjiturilor de Paști, a ouălor și a pasacilor.

Atunci când prăjesc prăjituri și vopsește ouă în 2018

cum покрасить яйца

Duminica strălucitoare este o vacanță în mișcare. Este sărbătorită la prima înviere după luna plină după echinocțiul de primăvară. În 2018, această zi va fi 8 aprilie. Și aici ar trebui să observăm particularitatea acestui an – o altă sărbătoare creștină, Buna Vestire, care este sărbătorită mereu pe 7 aprilie, va preceda imediat Paștele..

În această zi, îngerul a anunțat Fecioarei Maria concepția imaculată a copilului ei divin. Și cu umilință a acceptat voia lui Dumnezeu. În această sărbătoare, după cum ziceau în vechime, pasărea nu cuibărește, fata nu împletește o panglică.

Prin urmare, este extrem de nedorit să lăsați în această zi orice lucrare. Trebuie să încercăm să facem totul în avans, astfel încât totul să fie gata până sâmbătă. Puteți, de exemplu, să frământați aluatul de miercuri seara și să coaceți prăjiturile de Paște joi.

Prepararea prăjiturilor de Paște

când готовить паску

Acum puteți vorbi despre cum să coaceți prăjiturile de Paști. În mod tradițional, prăjiturile sunt de obicei coapte din patiseria de drojdie. Întregul proces durează mult timp. Este necesar să puneți aluatul, atunci când acesta va crește de 2-3 ori, frământați aluatul și cu grijă, timp de o oră, îl bateți.

Apoi se lasă o oră timp de 2-3 ore, se adaugă condimente, nuci, se adaugă stafide și se umple cu 1/3 de mucegai cu ulei, după care aluatul se ridică din nou și se coace apoi.

Torturile finite sunt decorate cu glazură pe partea de sus sau presate cu zahăr pudră, nuci zdrobite și fructe confiate..

Coaceți un tort poate fi și din aluat fără drojdie. Apoi, pentru ca aluatul să fie ridicat, o atenție deosebită ar trebui acordată băuturilor ouălor..

Cookie-uri pentru prăjituri:

  • făină trebuie să fie luate moale de slefuire, este de dorit să-l împrăștie într-un strat subțire și se usucă timp de 2 zile, apoi sită;
  • bate găinile și albi separat;
  • drojdia trebuie să fie proaspătă;
  • în timpul întregului proces de gătit nu trebuie să existe curenți, camera ar trebui să fie ventilată în avans;
  • stocul de unt, ca o mulțime de ea merge la lubrifierea de forme.
Paștele de PașteCitiți cum să faceți matrițe pentru prăjituri de Paște din diferite materiale..

Încercați să faceți decupaj pentru ouă – aceasta este o tehnică foarte interesantă și originală de decorare..

Încercați să gătiți sbiten delicios și parfumat acasă conform rețetelor noastre..

Cum să decorezi ouăle

Metoda tradițională de vopsire a ouălor este coaja de ceapă. În funcție de cantitatea de coji și de timpul de colorare, puteți obține nuanțe diferite de gamă maronie-bej. Dacă luați cojile de ceapă roșie, puteți obține o culoare roșie frumoasă.

Apropo, ouale au fost inițial pictate roșu. Culori diferite pot fi obținute și cu ajutorul ingredientelor naturale – sucuri și decoctări de diferite legume și fructe de pădure: sfeclă, varză roșie, morcovi, struguri roșii, afine, afine, turmeric. Puteți utiliza vopselele comerciale deja achiziționate, dar timpul de vopsire în acest caz trebuie să fie scurt, astfel încât vopseaua să nu aibă timp să intre în cochilie..

Modele foarte interesante și imprevizibile sunt obținute prin vopsirea ouălor în flapsuri. Pentru a face acest lucru, utilizați patch-uri sau fire care se varsă puternic (mătase, lână), înfășurați un ou cu ele, apoi înfășurate cu tifon sau o cutie de nailon, fixate și fierte ouă timp de 15-20 minute.

Sfaturi pentru colorarea ouălor:

  • înainte de gătit, țineți ouă timp de 15 minute în apă caldă;
  • când gătiți, nu scufundați ouăle în apă clocotită, de preferință în apă caldă, astfel încât ouăle să nu izbucnească din scăderea temperaturii;
  • ștergeți ouăle cu alcool sau oțet înainte de a picta;
  • după vopsire, ștergeți ouăle cu ulei vegetal pentru strălucire.

În general, există multe moduri de decorare a ouălor de Paște. Poți să-i pictezi, poți pur și simplu să o înfășeri în hârtie de ambalaj frumoasă sau să folosești autocolante și autocolante cu diferite modele, de la găini până la printuri populare. Dar ar trebui să evitați bijuteriile cu fețele sfinților.

decât покрасить яйца

De unde vine tradiția??

De ce trebuie să picurăm ouăle și să coacem prăjiturile de Paște? Obiceiul de a picta ouă originare din secolul I. Potrivit legendei, Maria Magdalena a venit la împăratul Tiberius pentru a vorbi despre miraculoasa înviere a lui Hristos și a adus un ou de pui simplu ca dar din sărăcie. Împăratul nu a crezut-o și a spus că o persoană moartă nu poate fi învinsă, la fel cum un ou alb nu poate deveni roșu. Și în același moment, oul din mâinile Mariei sa întărit.

Prin urmare, tradiția – de a picta ouă în Paști și a vă da reciproc. Inițial, ouăle erau vopsite doar în roșu, dar apoi au început să folosească diferite culori și nuanțe. Mai târziu, au fost ouă de Paște cadou din lemn, argint, porțelan și bijuterii reale, de exemplu, lucrările bine-cunoscute ale lui Faberge..

Ce simbolizează tortul? Acesta este vasul principal de Paște. Este de la el ca cineva să înceapă masa de Paște festivă, să-și rupă postul. Lush și lumină, este un produs ideal pentru trecerea de la postul lung la fast-food..

În formă și valoare, el poate fi numit fratele mai mic al artei, o pâine biserică specială, consacrată în ziua Învierii stralucite. Acest obicei a pornit de la apostoli, care la masa au lăsat pâinea pentru Hristos în locul principal, simbolizând prezența sa la masă. Și prăjitoarea îi aduce aminte tuturor credincioșilor de binecuvântarea pâinii de către Mântuitorul după învierea sa: “… a luat pâine, a binecuvântat-o, a rupt-o și ia dat-o” (Evanghelia lui Luca).

Loading...