Cât de multe minute pentru a găti ouă de prepelit fierte tare

În fiecare zi ouăle de prepelite sunt în mare nevoie. Faptul este că până de curând au fost prea scumpe, doar oamenii bogați le-ar fi putut permite. Astăzi, prețul produselor prepelițe a scăzut semnificativ..

În plus, ele sunt foarte hrănitoare, cu conținut scăzut de calorii, ușor digerate. Conținutul elementelor utile de ouă de pui este inferior prepelui. Acestea sunt recomandate persoanelor cu indigestie, diabet și alte afecțiuni..

ouăle

Să vedem cât de mult timp să gătești ouă de prepelite fierte, astfel încât să rămână întregi și, bineînțeles, să nu-și piardă beneficiile.

Cum să gătești ouă fierte din ouă de prepeltă

Oua de gătit sunt destul de simple, pot apărea dificultăți în a nu le rupe (cojile de prepelite sunt foarte fragile, ouăle înșiși sunt mici, greutatea lor nu depășește 15-20 g). De aceea, procesul de gătit ar trebui să fie abordat cu atenție, studiind secretele și nuanțele.

Înainte de a începe să gătiți, acestea trebuie spălate ușor sub apă (se recomandă spălarea lor separată, pentru a nu se rupe). Apoi, apa este atrasă în tigaie (la nivelul ouălor, ar trebui să le acopere ușor), se adaugă sare..

Am pus pe țiglă și am aprins focul. Aducem apa la fierbere, puneți ușor ingredientele și așteptați pregătirea (totul trebuie făcut cât mai atent, dacă loviți coaja de margine sau de jos, se va sparge ușor sau chiar se rupe). Produsul este gătit la căldură scăzută timp de aproximativ 5 minute, după care apa este drenată.

Există un alt mod de a găti ouă. Ele pot fi preparate nu în apă clocotită, ci în frig. Este adevărat că atunci când se prepară astfel de metode, este dificil să se urmărească corect timpul..

Mulți oameni sunt preocupați de întrebarea – câte minute să le fierbeți fierte după fierbere, pentru a nu sparge. Deci, trebuie să fie scoase din sobă imediat după ce apa se fierbe..

cât de mult варить яйца

Folosim multicookerul

Oamenii care au un multicooker la domiciliu sunt mult mai ușor de pregătit mese. Înainte de a găti tot ce trebuie să clătiți ușor sub un curent cald de apă. Apoi am pus apa în castron (se toarnă până la marginea inferioară).

Apoi am pus totul într-un container special pentru fierbere cu abur. Activați modul de gătit “Încălzire” și setați cronometrul timp de 10 minute. În acest timp, testiculele ar trebui să fierbe fierte, dar nu să se spargă.

După ce semnalul de alertă a fost declanșat, trebuie să scoateți vasul și să puneți ouăle în apă rece.

briose с ветчинойRețeta pentru gustări interesante acasă – rețineți aceste feluri de mâncare.

Cum sa faci burta de compot. Citiți sfaturi utile în articolul nostru..

Încearcă să faci plăcintă cu căpșuni. Am pregătit o bună selecție de rețete de la produse de patiserie, jellied sau puff..

Cum se obține o curățare ușoară a cochiliei

Ouăle fierte, și într-un alt mod, sunt greu de curățat. Ele sunt mici și în mod constant alunecă din mână. Există un mic secret care face mai ușor curățarea cochiliei. După fierbere, tot ce aveți nevoie este să turnați cu grijă apă caldă și turnați cu apă rece. Ouăle de prepeliță trebuie să se răcească, apoi vor fi mai ușor de curățat de pe coajă.

Secretele de gătit

În pregătirea oricărui fel de mâncare există mici secrete și trucuri pentru a simplifica procesul:

  1. Ouăle de prepeliță, spre deosebire de puii de găină, nu se sparg din cauza schimbărilor de temperatură, astfel încât acestea pot fi aruncate în siguranță în apă clocotită;
  2. Pentru a obține cele mai bune gusturi și pentru a păstra toate proprietățile benefice, trebuie să respectați cu strictețe recomandările pentru timpul de gătire. Nu puteți expune produsul la tratament termic pe termen lung, cu atât mai mult ouăle sunt în apă fiartă, cu atât mai rău;
  3. În ciuda faptului că aceste produse nu se sparg din picături, se recomandă scoaterea acestora din frigider înainte de încălzire și încălzire la temperatura normală.

Există un mit că prepelita nu se îmbolnăvește de salmonela, ceea ce înseamnă că puteți consuma ouă crude, fără teama de a se îmbolnăvi. Nu este. Întotdeauna amintesc acest lucru!

Loading...