Câte calorii o persoană trebuie să mănânce pe zi

Calorii – combustibil pentru corpul uman. După ingerarea alimentelor, se eliberează căldură, cantitatea sa este măsurată în calorii. O persoană trebuie să mănânce pentru a trăi, dar nu invers..

necesar количество калорий в день

Ca și în cazul tuturor, este necesară o măsură, un exces de calorii duce la obezitate și lipsă de epuizare, ambele conducând la consecințe și boli neplăcute..

Calorii – o sursă de energie, calorii neutilizate vor rămâne în organism sub formă de exces de grăsime.

Iar în cazul lipsei de energie, corpul va începe să se epuizeze, să treacă la un mod economic și să-și petreacă energia numai pentru a menține viața, lăsând deoparte alte funcții ale corpului până la momente mai bune. Părul și dinții vor începe să cadă, perioada fetei se va opri.

Metabolismul de bază

Pentru a nu face față acestor consecințe, trebuie să știți cât de multă energie consumă corpul pe zi. Energia este folosită chiar și pentru funcționarea corpului: activitatea plămânilor, a organelor digestive, a creierului, a mușchilor.

Din ce în ce mai intensă persoana se mișcă, cu cât activitatea sa mentală este mai puternică, cu atât consumă mai mult calorii pe zi.

Deci, câte calorii ar trebui să mănânci pe zi? Mai intai trebuie sa intelegeti cat de mult calorii sunt consumate de organism in repaus..

Una dintre cele mai populare formule pentru calcularea caloriilor necesare este de 1 Kcal / oră pe kg de greutate + 10%. De exemplu, dacă greutatea corporală a unei persoane este de 55 kg, atunci calculul conform acestei formule va arăta astfel:

55 kg x 1,1 x 24 (ore) = 1452 kcal

Această cantitate este minimă, mănâncă sub care poate submina sănătatea. Acesta este costul neregulat..

Costurile ajustabile sunt deja numite caracteristici individuale ale consumului de energie. Cum ar fi vârsta, stilul de viață, genul. De asemenea, rolul jucat de raportul greutății inițiale și țintă.

Consumul zilnic de calorii pe zi, ținând cont de caracteristicile individuale

calcul калорийRata necesară de consum de calorii pe persoană pe zi este individuală. Există formule care o calculează. Trebuie avut în vedere faptul că norma este concepută pentru o persoană cu o greutate normală pentru ao menține..

Pierderea in greutate si cresterea in greutate vor fi diferite. Unitatea pentru măsurarea înălțimii într-o formulă este în centimetri, iar greutățile în kilograme.

Separat, există formule pentru bărbați și femei. Odată cu vârsta, nevoia de calorii scade, luând în considerare și formula.

  1. Formula pentru femei: 9.99 x greutate + 6.25 x înălțime – 4.92 x vârstă – 161;
  2. Formula pentru bărbați: 9.99 x greutate + 6.25 x înălțime – 4.92 x vârstă + 5.

Obțineți numărul de calorii necesare pe zi pentru o persoană cu anumiți parametri. Dar acum ar trebui să țineți cont de stilul său de viață și să multiplicați valoarea rezultată cu ajutorul coeficientului adecvat:

  • Lipsă de activitate: 1,2;
  • Activitate scăzută: 1,45;
  • Activitate medie: 1,55;
  • Activitate ridicată: 1,7;
  • Activitate sporită: 1.9.

recepție пищи женщиной в положенииFetele care sunt în poziție și alăptează consumă mai multe calorii. Ginecologul va contribui la stabilirea normei exacte, însă femeile gravide necesită cel puțin 2600 calorii și până la 3500 în ultimele perioade..

Copiii de la șase luni până la un an necesită, de obicei, circa 800 kcal, până la un an și jumătate de 1300 kcal, până la trei 1500 kcal și deci se adaugă aproximativ 200-300 în fiecare an de viață..

Din nou, toate acestea sunt condiționate și ar trebui consultate cu medicul pediatru, în funcție de tendința de creștere în greutate, de ritmul vieții și de caracteristicile individuale..

Masa consumului de calorii

În plus față de faptul că, pentru a pierde în greutate calorii pot fi consumate mai puțin, acestea pot fi în continuare și cheltui mai mult. Ei bine, dacă ești norocos și ritmul vieții este activ de la sine. Și ce se întâmplă dacă lucrează în birouri? Apoi trebuie să faceți sport și alte activități..

În plus, există multe activități de uz casnic sunt destul de intensive din punct de vedere energetic. Deci, de ce nu luați un hobby mai activ de tricotat. Câte calorii puteți cheltui dacă efectuați un anumit tip de activitate?

Iată o masă de consum de calorii pe oră pentru o persoană care cântărește 55 kg:

Tipul activității Calorii au ars într-o oră
vis 50
Vizionarea TV 55
Curățarea podelei 96
Sex activ 83
Lucrați în grădină 105
călcat 110
Îmbrăcați un copil 110
Mergeți cu un cărucior 121
Baieti pentru copii 149
Dimineața gimnastică 165
surfing 165
Rotirea cercului 165
Conducerea unui camion 179
Călare pe un cal în galop 220
Exercițiu aerobic pe apă 220
Se taie lemnul 237
Belly dance 248
recoltat 253
navigație 275
plutărie 275
Jocuri în aer liber cu copilul 297
Clasic balet 318
Lucrări de acoperire 330
Schi nautic 330
canotaj 385
scufundare 385
Leagă presa 406
Zumba 413
Trasee de schi cu o viteză aproximativă de 4 km / h 385
Skateboarding 385
săniuță 385
Jogging pe loc 440
Îmbrăcăminte în aer 550
Rularea la o viteză de 9,5 km / h 550
Rularea la o viteză de 12 km / h 688
Rulați scările 710
Trasee de schi fond la o viteză aproximativă de 8 km / h 770
Rularea la o viteză de 17,5 km / h 990

Calculul indicatorului pentru pierderea activă în greutate

Câte calorii trebuie consumate zilnic pentru a pierde în greutate? Dacă o persoană este mulțumită de greutatea sa, atunci ar trebui să rămână pur și simplu la cifra obținută mai sus..

Dar dacă scopul este de a pierde în greutate, atunci trebuie să reduceți numărul de calorii primite, în caz contrar greutatea se va opri.

Pentru a face acest lucru, scade 15-25% din calorii din propria normă, în funcție de gradul de problemă..

Cum să aflați dacă aveți nevoie pentru a pierde în greutate și cât de mult un kilogram

Dacă aveți nevoie să scăpați rapid, este posibil să creșteți deficitul, dar în cele din urmă, conținutul caloric zilnic al unei femei nu poate fi mai mic de 1200 kcal, iar bărbații – 1800 kcal.

Se consideră că greutatea unei persoane sănătoase nu trebuie să depășească înălțimea – 100 pentru un bărbat și înălțimea – 110 pentru o femeie. Indicele de masă corporală (BMI) este mai indicator, se poate calcula folosind formula: “greutate în kg / înălțime în m ² = IMC”.

De exemplu, dacă greutatea este de 80 kg și înălțimea este de 165 cm, atunci IMC este de 80 / 1,65 ² = 29,4. În continuare, trebuie să te uiți la masă..

IMC Rezultatul
Mai puțin de 18,5 subponderali
18,5 până la 25 normă
25 până la 30 de ani exces
30 la 35 1 grad de obezitate
35-40 2 grade de obezitate
Mai mult de 40 de ani 3 grade de obezitate

Potrivit acesteia, într-o persoană cu astfel de parametri, excesul se află pe punctul de obezitate de 1 grad. O persoană trebuie să-și piardă cel puțin 12 kg. Bazat pe aceasta, rezultă de asemenea că, cu înălțimea 165, este mai bine să nu cântăriți mai mult de 68 kg și mai puțin de 50 kg.

Dar un astfel de calcul nu ia în considerare vârsta și persoanele cu o statură foarte scurtă și oase înguste. Prin urmare, oasele înguste, precum și femeile sub 1,55 m și bărbații sub 1,68 m, trebuie să scadă alte 10% pentru un rezultat obiectiv al IMC.

preparare РозартMedicamentul Rosart: instrucțiuni de utilizare și recenzii. Aflați la ce este vorba și ce gândesc cei care o folosesc.

Cum să beți ulei de măsline pe stomacul gol dimineața și dacă este posibil să piardă în greutate cu el, citiți aici. Foarte interesant și informativ!

Am decis să petrecem o zi plină pe apă? Apoi citiți următorul articol, care spune cum să procedați corect. Mult noroc!

Concluzii și sfaturi privind pierderea în greutate

Cea mai frecventă cauză a excesului de greutate este un stil de viață sedentar și un consum excesiv de calorii. Greutatea în exces nu este doar o problemă estetică, provoacă multe boli, reduce durata și afectează calitatea vieții..

Prin urmare, dacă o persoană dorește să conducă un stil de viață sănătos, trebuie să țină evidența a ceea ce a mâncat. Chiar și depășind calorii necesare organismului cu 50 Kcal, o persoană va începe să crească în greutate..

Cum să numărăm calorii? Acum există o mulțime de aplicații pentru numărare, o mulțime de tabele de produse populare, iar pe pachete există toate informațiile despre produs.

Dacă produsul trebuie cântărit acasă, atunci cântarele electronice de bucătărie vor fi utile, sunt precise la un gram, nu sunt atât de costisitoare și vor fi utile pentru hostess în bucătărie, supuse rețetelor.

Dacă numărăm calorii de câteva luni, atunci se va întâmpla cu automatismul. Și deja în aparență va fi clar cât de multe calorii într-un anumit fel de mâncare.

De asemenea, nu uitați să mâncați variat. Diverse – acest lucru nu înseamnă că astăzi este un pui și mâine este un curcan, ceea ce înseamnă că toate grupurile de alimente trebuie să fie echilibrate. Organismul are nevoie de proteine, grăsimi și carbohidrați în proporție de aproximativ 20/30/50.

Raportul este exemplar, nu este nevoie să rămânem cu el fanatic. Dar, totuși, proteina nu trebuie consumată mai puțin de 20 de grame pe zi, deoarece este un material de construcție și este foarte necesară.

Dar raportul de grăsimi și carbohidrați poate fi schimbat, dacă aveți un scop de a pierde în greutate. Dar numai prin reducerea cantității de carbohidrați, reducerea cantității de grăsimi este plină pentru sănătate, în special a femeilor.

Dacă pierderea în greutate la început a fost suficient de rapidă și apoi oprită, cel mai probabil este un platou. Pentru a dispersa platoul, este recomandat să dați corpului un shake, să spunem o dată pe săptămână să crească dramatic calorii.

Nu funcționează cu toată lumea. Și, în general, multe dintre sfaturile de mai sus pot să nu fie potrivite pentru absolut toată lumea, atunci este necesară consultarea cu un specialist. Și trebuie să asculți întotdeauna corpul tău..

Loading...