Ce să mănânci în timpul postului strict și înainte de Împărtășanie

Postul ortodox este acele zile în care oamenii sunt purificați prin spirit. În același timp, însă, și corpul este curățat, pentru că în fiecare om totul trebuie să fie curat – atât sufletul, cât și trupul și gândurile. În zilele postului, trebuie să fii atent la starea psiho-fizică. O persoană care a decis că este gata să-și limiteze alimentele, în principiu, știe care produse sunt permise să fie consumate într-o anumită perioadă și care nu pot.

că можно в пост

Principalele canoane ale hranei în post

Este necesar să se înțeleagă ce poate fi încă consumat în zilele postului și ce alimente ar trebui să fie excluse din dietă. Deci, trebuie să excludem următoarele:

 1. Produse din carne;
 2. Lapte, precum și unt, brânză de vaci și brânzeturi;
 3. Ouă și maioneză;
 4. Dulciuri și produse de patiserie dulci;
 5. Peste și ulei vegetal (pe zile stricte de post);
 6. Alcoolul și tutunul.

Aceste produse nu pot fi consumate în post. Există o opinie că, dacă o persoană nu mănâncă carne, ouăle nu bea lapte, atunci își pierde proteinele, ceea ce este atât de necesar pentru organism. Dar, cu abordarea corectă a unei diete slabe, acest lucru este complet greșit..

Există multe alimente bogate în proteine. Dacă vă diversificați dieta slabă cu ciuperci, vinete, leguminoase și soia, puteți obține cantitatea potrivită de proteine. La urma urmei, chiar și nutriționiștii au dovedit că soia poate înlocui bine peștele și carnea.

Și totuși, înainte de a fi postat, ar trebui să aflați dacă nu va fi periculos pentru organism, deoarece nu toată lumea se poate abține de la orice produs..

Ce este permis să mănânci într-un post strict

fara carne блюда

În creștinism, zilele postului variază în funcție de gradul de gravitate. Într-una din zile, se poate permite, în al doilea rând, altul. Și există zile în care nu puteți mânca deloc. Cel mai strict post al creștinilor – cel Mare.

Aceasta durează 40 de zile, în care orice interzicere este interzisă. În plus, există câteva canoane care trebuie urmate:

 1. Este interzis să luați mâncare în zilele de vineri, precum și în ziua începerii Postului;
 2. Prima și ultima săptămână este marcată de permisiunea de a mânca legume, fructe și pâine. Apa este permisă ca o băutură.
 3. În alte zile, este permis să mănânce miere, nuci și orice fel de mâncare vegetală..

Ce poți să mănânci în timp ce postezi pe zile lente:

 1. vinete;
 2. dovlecel;
 3. pește;
 4. linte;
 5. fulgi de ovăz;
 6. Orice salate de fructe, desigur, nu le umple cu smântână.

Alimentele principale din post sunt produse vegetale. Practic, acestea sunt cereale (hrișcă, grâu, orz și ovăz este cel mai bine, desigur, deoarece acestea sunt cereale rusesti native, pe lângă acestea sunt bogate în fibre și minerale).

Desigur, nu uitați de vitaminele conținute în legume și fructe. Principalul lucru este că postul nu provoacă o încălcare a regimului alimentar Nu sariti micul dejun, precum si trebuie sa va amintiti ca in post este de dorit sa gustati mai des.

Datorită faptului că nu există proteine ​​animale în dieta slabă, ceea ce dă sentimentul că o persoană este hrănită pentru o lungă perioadă de timp, vreau să mănânc ceva semnificativ, mai ales în primele zile. Dar în acest caz puteți uita de curățare..

Cea mai bună opțiune aici este mesele regulate, precum și includerea în dietă a cerealelor integrale de cereale și, bineînțeles, fasolea.

Este important să rețineți că este necesar să vă pregătiți corpul pentru orice restricție de hrană. Pentru el, va fi cea mai severa optiune de stres, in care o persoana care mananca zilnic, se opreste brusc de la masa. Nu va fi nici un beneficiu al unei astfel de încercări de purificare..

o plăcintăPaine slabă cu fructe de padure congelate – produse de patiserie care nu se deosebesc de cele tradiționale.

Lean manna cu mere – o altă opțiune de coacere, care este permisă în post.

Încearcă rețeta pentru chiflele morcovite – sunt foarte gustoase și suculente. Le puteți găti nu numai în post, ele sunt foarte utile.

Nutriție după post

Unii oameni cred că, chiar dacă postul este de peste, atunci trebuie să recupereze pentru toate zilele și să mănânce toate dintr-o dată, și chiar mai mult.

În același timp, fără a gândi deloc că în acest caz, nu numai că nu va exista nici un beneficiu din abstinență, ci, dimpotrivă, doar un rău. Cum să mănânci după terminarea postului?

Primele zile ar trebui să fie ca o “dărâmare” treptată a postului. Nu se recomandă să mănânci în aceste zile:

 1. Carne (cu posibila excepție de pui, curcan sau pește);
 2. Ciuperci, în special murate;
 3. Nu trebuie să te implici în coacere;
 4. Dulciuri de înaltă calorii, cum ar fi prăjituri, prăjituri cu unt sau cremă de unt;
 5. Cârnați și carne afumată.

Din moment ce organismul, în timpul timpului în care a durat repede, se retrage din alimentația animalelor, este necesar să începem să-l mâncăm puțin câte puțin, ca și cum ne-am obișnuia. Nu mâncați carne prăjită sau pește. Este de dorit ca alimentele să fie fierte și să fie consumate treptat în porții mici.

Sare în primele zile după post este mai bine să se limiteze. Nu vă implicați în produsele de făină din unt și ouă. Va fi mult mai util să consumați fructe cu cereale (orez, hrișcă, mei sau fulgi de ovăz), în care este de dorit să adăugați mai multe verdețuri. La urma urmei, organismul are nevoie de vitamine în această perioadă.

Taina comuniunii – cum să se pregătească pentru ea, ce să mănânce?

un post

Cea mai scurtă perioadă de postpâncare înainte de Comuniune este de trei zile. Se întâmplă că o persoană nu poate rezista acestor limitări din cauza bolii sau chiar a muncii dure, extenuante, în timp ce corpul are nevoie de o mulțime de calorii.

În acest caz, la confesiune, care are loc în mod necesar înainte de comuniune, trebuie să te pocăiești la preot și în acest păcat. Ceea ce nu poate fi făcut este să-i spui tatălui că a postit dacă repede nu este susținut..

Deci, ce poate fi mâncat în acest post? Practic la fel ca în zilele altor posturi este permisă:

 1. Puteți mânca legume și fructe;
 2. Cereale cereale;
 3. Pește fiert sau coapte;
 4. pâine;
 5. nuci.

Puteți, de asemenea, să mâncați dulciuri, cum ar fi ciocolata neagră, gozinaki, dar este mai bine să limitați consumul acestor produse. Principalul lucru este să vă amintiți că în utilizarea chiar a acelor produse care sunt permise, trebuie să cunoașteți măsura, să nu exagerați.

Beneficiile postului pentru o persoană sau “de ce repede”

Consumul în post în conformitate cu toate regulile este foarte benefic pentru sănătatea umană. Alimentele permise vor da corpului substanțele necesare, iar lipsa de produse interzise nu va permite corpului să-și petreacă forțele pentru a lupta împotriva toxinelor etc..

Nutriția în stare săracă, în esența sa, normalizează activitatea întregului organism, însă utilizarea sa principală este următoarea:

 1. Îmbunătățirea digestiei;
 2. Eliminarea disbiozelor;
 3. Curățarea ficatului și normalizarea activității sale;
 4. Curatarea completa a corpului. Zgurii și toxinele sunt îndepărtate complet;
 5. Masa pe zi va împiedica creșterea în greutate.

Unii oameni, temându-se de excesul de greutate, nu ating, de exemplu, plăcintele cu cartofi, prăjite în ulei, chiar legume. Dacă acordați atenție zilelor de post, atunci în weekend acest aliment este complet permis și complet nesănătos..

De ce se întâmplă acest lucru? E simplu. Chiar dacă într-o zi liberă vă puteți permite să vă bucurați de prăjiturile preferate, toate substanțele pe care corpul nu le au nevoie vor fi eliminate din organism în următoarele cinci săptămâni..

Mica bucurie după post

Numai acei oameni care au ținut cu adevărat postul Mare, după terminarea sa, pot experimenta pe deplin plăcerea mâncării de zi cu zi. În primele zile, după patruzeci de zile de abstinență, mâncarea obișnuită are un gust neobișnuit de “dulce”..

Produsele care păreau obișnuite înainte de post nu par a fi cel mai delicat nectar. Nu toată lumea poate experimenta astfel de senzații. Numai cei câțiva care se abțin cu adevărat de la mâncarea interzisă sunt capabili de așa ceva.

La urma urmei, nu mai este necesar să mă întreb dacă este posibil pentru mine astăzi. La urma urmei, indiferent cât de greu o persoană încearcă, nu va fi întotdeauna suficient timp pentru gătit, iar în zilele de mâine va fi imposibil să mâncați azi..

Prin urmare, se dovedește că toate alimentele constau adesea din apă, nuci și fructe uscate..

Rapid sau nu?

În orice caz, indiferent dacă o persoană postește sau nu, în tot ceea ce trebuie să știi când să te oprești. La urma urmei, dacă te vei epuiza cu foamea constantă, organismul nu va primi substanțele de care are nevoie, va folosi resurse interne care nu sunt infinite..

Dar, în cele din urmă, doar “obosit” să lucreze și să se oprească. Există vreun beneficiu dintr-un astfel de ritm? Răspunsul este evident – nu. Același lucru se poate spune despre supraalimentare. Excesul va fi depus în organism, și ca rezultat – obezitate, boli de inima și alte organe interne.

Deci, pentru a observa sau nu postul este afacerea tuturor. Principalul lucru – nu mergeți la extreme.

Loading...