Cum de a accelera metabolismul pentru a pierde în greutate mai activ

Trebuie o persoană să-și controleze metabolismul în vreun fel? Și, în general, ce este în joc aici?

În timpul nostru dificil, din nefericire, de multe ori există o situație când câștigăm excesul de greutate. Și acest lucru nu se datorează unor motive convingătoare, ci, de fapt, conform dorințelor noastre..

Pentru a vă monitoriza sănătatea, este nevoie de auto-disciplină și respectarea unor restricții. Este mai ușor pentru noi să mâncăm încă o dată, dacă doriți.

accelera метаболизм

Din păcate, poate duce la consecințe destul de neplăcute. Atunci trebuie să te gândești cum să ai grijă de sănătatea ta? Din păcate, acest proces este lung și destul de dificil..

Nu întotdeauna o restricție simplă a consumului de alimente poate ajuta aici. O serie de factori importanți trebuie luați în considerare. Unul dintre cele mai importante este raportul corect al vitezei metabolismului..

Dacă este prea scăzută, chiar și reducerea consumului de alimente nu ne va ajuta să slăbim. Cu un nivel ridicat de șansele sale de a îmbunătăți sănătatea lor crește dramatic.

Dacă ne apropiem de această problemă puțin formal, atunci rata metabolismului uman este de fapt cantitatea de energie pentru întreținerea activității vitale a organismului, fără a ține seama de tot felul de costuri suplimentare..

Cum să aflați rata metabolică

Prima întrebare pe care trebuie să o rezolvi pentru dvs. este cea mai precisă determinare a vitezei acestui proces, care este inerent pentru dvs. personal. Cum faci asta? Utilizați de obicei următoarea opțiune.

Când se calculează viteza, trebuie să luați în considerare dacă este considerată pentru un bărbat sau pentru o femeie.

Luați în considerare prima dintre aceste opțiuni. Pentru a face acest lucru, trebuie să măsurați cu precizie greutatea și înălțimea dumneavoastră..

Trebuie reținut faptul că greutatea variază de obicei în limitele a două kilograme în timpul zilei, în funcție de modul în care ați petrecut în acea zi..

Pentru a compara rezultatele corect, este necesar să se cântărească în același timp al zilei și, aproximativ, în aceeași haine. Prezentăm formula pentru calcul.

“Rata metabolică” = 66 + (13,8 * “Greutate în kg.”) + (5,0 * “Creștere în cm”) – (6,8 * “Vârsta în ani”

Desigur, formula nu este perfectă. Această valoare, pe lângă factorii menționați, este, de asemenea, influențată de o serie de alte.

mușchi

 • Una dintre ele este mărimea masei musculare a unei persoane. Cu cât sunt dezvoltate mai bine mușchii, cu atât viteza este mai mare;
 • Perioada creșterii umane, vârsta lui. La unele etape de viață, rata metabolică poate crește sau scădea. Apoi, atunci când există o creștere sporită a corpului, crește dramatic viteza sa;
 • De asemenea, influențată de un factor atât de nesemnificativ ca temperatura corpului. În cazul în care crește, o astfel de viteză crește;
 • Utilizarea dietei în nutriție. Dacă o persoană decide să piardă în greutate, reducând în același timp cantitatea de alimente consumate, acest lucru va duce în mod necesar la o scădere a ratei metabolice. Organismul se va adapta la consumul redus de nutrienți și energie, ceea ce va reduce, fără îndoială, rata de pierdere în greutate;
 • Nu uitați de un factor atât de important ca ereditatea. Cu toții știm că diferiți oameni reacționează diferit la alimente. Unii pot mânca foarte mult fără a câștiga greutate, alții pot deveni grași dintr-o cantitate mică de alimente..

Acum ia în considerare modul de calculare a ratei metabolice pentru femei. Acest lucru va necesita aceleași date ca în cazul anterior. Formula va fi ușor diferită..

“Rata de metabolizare” = 655 + (9,6 * “Greutate în kg.”) + (1,8 * “Creștere în cm”) – (4,7 * “Vârsta în ani”

Nu uitați că dimensiunea valorii obținute este numărul de kilocalorii pe zi. Dacă vorbim despre factori suplimentari care afectează rezultatul, atunci putem vorbi despre tot ce a fost menționat mai devreme.

sarcinăDe asemenea, trebuie să spuneți despre efectul sarcinii asupra acestui proces. În această perioadă, rata metabolică crește dramatic, ceea ce este ușor de văzut, de exemplu, datorită unei creșteri accentuate a poftei de mâncare..

După ce ați obținut valoarea necesară, pentru a o utiliza corect, trebuie să luați în considerare următoarele.

Cu un stil de viață sedentar, trebuie să multiplicați valoarea rezultată cu 1.2. Astfel, vom obține întreaga cantitate de energie a corpului pentru întreaga zi..

Cei care joacă sport cu o intensitate scăzută, de la una la trei ori pe săptămână, pot utiliza un factor de 1.375.

Dacă numărul de clase este de la trei la cinci pe săptămână, coeficientul va fi de 1.725..

Cu un exercițiu mai intens, este util să folosiți un factor de 1,9.

Ce poate tulbura metabolismul

Cu cât este mai mare această caracteristică a unei persoane, cu atât mai mult succes este procesul de pierdere în greutate..

Prin urmare, pentru planificarea corectă a acestui proces este necesar să se ia în considerare acele momente care afectează favorabil metabolismul uman și cele care îl inhibă..

Mai întâi, luați în considerare mai detaliat ceea ce poate încetini acest proces:

Calorii scăzute пища

 1. Unul dintre primele locuri din această listă este o alimentație greșită. Este vorba de alimente cu conținut scăzut de calorii. Nu pierde din vedere faptul că pierderea în greutate are două aspecte importante. Unul dintre ele este procesul de a pierde în greutate, în timp ce cealaltă parte este o alimentare completă a corpului în acest moment cu substanțele nutritive necesare și oligoelemente. Primul fără al doilea poate dăuna sănătății;
 2. Când mănâncă alimente cu conținut scăzut de calorii, organismul tinde să stocheze în magazin, dar, de fapt, acumulează grăsime. În plus, pentru a se adapta la procesul de scădere a greutății, metabolismul încetinește. Ambii acești factori complică doar situația;
 3. De asemenea, este un program important de masă. Mâncăturile frecvente sunt utile și dăunătoare dacă mănâncă puțin și rar. În primul caz, procesul metabolic este încălzit constant, în timp ce în cel de-al doilea caz, pauzele lungi îl inhibă;
 4. Un stil de viață în care o persoană se mișcă puțin. Activitatea fizică intensă face metabolismul mai activ, lipsa exercițiilor fizice, acest proces încetinește;
 5. Absorbție insuficientă de minerale benefice și vitamine. Nu există comentarii aici;
 6. Încălcarea balanței de apă poate încetini semnificativ procesul de scădere a greutății. Apa pentru corp ar trebui să fie suficientă pentru o funcționare sănătoasă..

Cum să accelerați metabolismul pentru pierderea în greutate: modalități și sfaturi

utilizare воды

Acum ne îndreptăm atenția asupra modului în care putem îmbunătăți rata metabolică, ce ar trebui să facem pentru aceasta? Mijloacele de realizare a acestui obiectiv pot fi împărțite în două grupuri..

 1. Cum să preveniți încălcarea acestui proces;
 2. Cum de a face procesul metabolic mai eficient.

Următoarele elemente pot fi atribuite primei părți..

 • Este necesar să mănânci puțin, dar de multe ori. Aceasta se face cel mai bine la două sau trei ore;
 • Utilizați porții mici de alimente. 200-250 de grame sunt suficiente;
 • Urmăriți echilibrul dintre proteine, grăsimi și carbohidrați. Proporția normală va fi: 40-50% proteine, 20-30% carbohidrați și 15-20% grăsimi;
 • Ar fi de dorit să se ia complexe de vitamine. Acestea pot fi achiziționate de la orice farmacie;
 • Urmăriți-vă somnul. Durata sa nu trebuie să fie mai mică de 7 ore în timpul zilei;
 • Beți zilnic multă apă. Acesta este cel puțin un litru și jumătate în timpul zilei;
 • Încercați să eliminați băuturile alcoolice..
băut диетаCea mai simplă dietă nu este nici măcar legumicolă, ci băutură, deoarece apa are zero calorii și are saturate decent. Dieta alimentara 30 zile: recomandari si recenzii. Rezultatul va depăși așteptările dvs.!

Și în acest articol, ne amintim dieta japoneză. Mulți oameni se plac, deși este foarte dificil să o susțin..

Recomandări pentru luarea de curcuma pentru pierderea în greutate sunt date aici. Urmați sfaturile și, treptat, cifra va deveni frumoasă..

Acum, să vedem ce trebuie să facem pentru a maximiza metabolismul nostru..

 • Când ne uităm la această întrebare în ceea ce privește modul în care fiecare kilogram din greutatea corporală ajută metabolismul, găsim un fapt elocvent. Un kilogram de grăsime nu este implicat în arderea caloriilor, iar un kilogram de mușchi o face destul de eficient (100 de calorii pe zi). Acest lucru sugerează că creșterea masei musculare este un factor important în scăderea în greutate;
 • Încercați să mâncați mai multe proteine. Nu este numai cel mai important material de construcție al corpului uman, ci și designerul șef al mușchilor umani;
 • Trebuie să beți suficientă apă. Este preferabil să faceți acest lucru frecvent și în porțiuni mici. Ar fi bine să beți un pahar de apă pe stomacul gol în fiecare dimineață;
 • Nu uitați să luați micul dejun! Dimineața, mulți planifică o gustare mică, bazându-se pe mese ulterioare. O opțiune mai utilă ar fi o masă bună la micul dejun;
 • Modificați-vă dieta. Dacă vă aflați într-o dietă cu conținut scăzut de calorii, permiteți-vă o masă mai abundentă o zi pe săptămână. Această diversitate va menține corpul în încercările sale de a reduce metabolismul datorită aportului caloric insuficient;
 • Încercați să fiți mai des în mișcare. Un stil de viață mai activ vă va permite să vă ocupați mai mult de obezitate;
 • Nu uitați să vă odihniți. În acest moment există o recuperare și reînnoire a corpului;
 • Încercați să limitați consumul de tutun și alcool. Va fi chiar mai bine dacă veți scăpa complet de astfel de obiceiuri..

Produse care accelerează metabolismul organismului

Construiți-vă corespunzător dieta – o parte importantă a procesului de scădere în greutate. Există câteva produse ale căror consumuri vă vor ajuta..

roșu фасоль

 1. Utilizați produse care sunt fabricate din cereale integrale. Pe de o parte, digestia lor necesită multă energie, pe de altă parte – în astfel de produse sunt nutrienți și oligoelemente bine conservate;
 2. Fasolea rosie vindeca intestinele si in acelasi timp are un continut ridicat de vitamine B si zinc. Are un efect pozitiv asupra formării țesutului muscular;
 3. Carnea sărată este utilă în conținutul ridicat de diferite tipuri de proteine ​​- principalul material de construcție al corpului uman;
 4. Consumul activ de pește reduce nivelul hormonului leptină, care contribuie la procesul de obezitate;
 5. Sauerkraut ajuta la intarirea sistemului imunitar;
 6. Citricele sunt un stimulent metabolic eficient;
 7. Merele stimulează de asemenea metabolismul;
 8. Produsele lactate furnizează organismului suficient calciu;
 9. Spanacul, piperul, ghimbirul, scortisoara si cicoarele imbunatatesc metabolismul;
 10. În această listă puteți menționa o ceașcă de cafea fierbinte dimineața;
 11. Ceaiul verde are abilități unice care vă permit să ardeți eficient grăsimi complexe..

Activitatea fizică

Care este rolul acestor sarcini pentru procesul de scădere în greutate? Cele mai eficiente încărcări, cum ar fi alergarea, mersul pe jos sau înotul, dacă le dedicați cel puțin 20-30 de minute în timpul zilei.

Studiile au arătat că un nivel mai ridicat de încărcare este cel mai eficient pentru bărbați, situația este diferită pentru femei – cele mai bune rezultate sunt obținute cu un nivel mediu sau scăzut de încărcare.

Având în vedere că dezvoltarea musculaturii sporește rata metabolică, observăm că exercițiile de rezistență vor avea beneficii semnificative în procesul de pierdere în greutate.

constatări

Nu uitați că atunci când pierdeți greutatea, este puțin probabil ca un simplu refuz de a mânca să ajute la rezolvarea problemei. Abordarea pentru acest lucru necesită un complex. De fapt, aceasta este o schimbare a stilului de viață..

Pentru a obține rezultatul dorit, este necesară autodisciplina și munca constantă asupra sine. Dar sănătatea bună care va fi obținută ca rezultat este cu siguranță merită.!

Loading...