Cum să crești avocado din os cu mâinile tale

Aligator de pere, ulei de padure, o vaca pentru cei saraci – surprinzator, dar toate astea – numele inventate de diferite natiuni, pentru a face referire la aceleasi fructe.

Fructele americanilor Persei – avocado, cunoscute sub diverse nume de mai multe mii de ani. În zilele noastre, avocadole sunt mai accesibile decât în ​​vremurile vechilor azteci, pe contorul oricărui supermarket există fructe proaspete și gustoase pe tot parcursul anului..

avocado плоды

Triburile indiene care locuiau pe teritoriul Americii de Sud au găsit folosirea lemnului, coaja și perseusul frunzelor – au fost folosite în construcții și vindecare..

Cu toate acestea, fructele sale au fost considerate cele mai valoroase daruri ale copacului – gustoase și hrănitoare, capabile să satisfacă foamea pentru o lungă perioadă de timp, dând putere și energie acestor calități, iar avocadoul este încă foarte popular în aceste zile..

Fiind un produs tradițional pe masa mexicanilor, brazilienilor, spaniolilor și altor popoare care trăiesc în tropicele fierbinți, avocadoul face parte dintr-o varietate de feluri de mâncare: supe și sosuri, salate și băuturi, înghețată și alte deserturi.

Avocado condimentat cu sare, usturoi și mirodenii este bun ca o farfurie separată, ca o pateuță de paine și chiar ca o salată de salată. Datorită gustului neutru și consistenței ofertei, avocado poate fi considerat un produs universal, combinând perfect fructele și legumele, fructele de mare și orezul, carnea, ouăle, brânzeturile.

Vorbind despre avocado, nu se poate menționa valoarea sa nutritivă:

 • Valoarea nutrițională unică a fătului este bogată în grăsimi – principala sursă de energie pentru organism;
 • Acizii grași din avocado sunt de origine vegetală și, prin urmare, au o biodisponibilitate ridicată și sunt complet absorbiți în intestine, nu trebuie să vă fie frică de cifra pentru iubitorii acestui oaspete din tropice;
 • Conținutul ridicat de vitamine A, E și C face avocado o sursă valoroasă de antioxidanți;
 • Vitaminele din grupa B, cu care fructele sunt bogate, au un efect benefic asupra sistemului nervos;
 • Conținutul de potasiu, esențial pentru funcționarea normală a sistemului cardiovascular, în avocado este doar puțin inferior bananelor;
 • De remarcat este și conținutul extrem de scăzut de carbohidrați în comparație cu alte fructe..

Tabel. Valoarea nutritivă a fructelor avocado.

proteine grăsimi hidrati de carbon Conținutul de calorii
 La 100 grame de produs 2,1 g 15,3 g 7,6 g 180 kcal
% din norma zilnică 2.3

 

22.9 2.5 9

Sau poate că nu v-ar deranja să vă încercați să vă creșteți fructele sănătoase acasă.?

Avocados pe fereastra: este ușor să crești un oaspete dintr-o tropică caldă dintr-o groapă?

avocadoCu siguranță, mulți s-au gândit dacă este posibil să crească un perseus la domiciliu. Desigur, este mai ușor să găsiți un copac deja cultivat și să îl dezvoltați fără griji și probleme, însă este mult mai interesant să încercați mâna la grădinăritul tropical și să vă creșteți copacul din oase. Nu este atât de dificil să faceți acest lucru, dar ar trebui luate în considerare câteva aspecte importante:

 1. Avocado frunze, la fel ca și osul său, conține persin, o toxină fungicidă care poate reprezenta o amenințare pentru animalele domestice și poate provoca reacții alergice la om, în cazul în care casa are animale sau copii mici, planta trebuie scoasă din zona de acces sau poate fi înlocuită mai sigur;
 2. La domiciliu, pomul poartă fruct extrem de rar, dar trăiește mult și arată impresionant;
 3. Avocadele provin din subtropi și, prin urmare, o plantă tânără va avea nevoie de o umiditate ridicată și o cantitate mare de lumină, altfel Perseus nu va trăi mult;
 4. Dacă experimentul este încununat cu succes, există șansa ca chiar și nepoții să mănânce fructele muncii tale – în condiții naturale, Perseus trăiește să aibă o sută de ani..

Cum să crești avocado de la os la domiciliu

Pasul unu: Cum de a alege o piatră pentru plantare

Pentru a obține rădăcina râvnit, pentru plantare trebuie să utilizați numai semințe proaspăt semănate. Pentru a germina, sămânța este extrasă numai din fructe coapte, dacă fructul nu este pe deplin coaptă (dur sub presiune), ar trebui să fie învelit în hârtie și aruncat într-un loc întunecos, cald, timp de două până la trei zile..

Acolo fructul se coace, după care osul va fi gata pentru plantare. Înainte de germinare, inspectați cu atenție osul, nu trebuie să se deterioreze, pete întunecate, înțepături, un os puternic puternic aproape întotdeauna germinează.

Pasul al doilea: cum să germinezi avocado din semințe

Există mai multe moduri de a germina gropi de avocado..

Opțiunea unu: a face 3 – 4 găuri pe părțile laterale ale osului, introduceți fiare de lemn sau scobitori în ele, instalați întreaga structură pe un pahar de apă astfel încât osul să nu depășească o treime în apă.

piatră авокадоTrebuie să se țină seama de faptul că nivelul apei rămâne același și se adaugă apă după cum este necesar. După un timp, se formează o fisură pe os, iar puțin mai târziu va apărea rădăcina și tulpina plantei. Procesul de germinare durează 3 până la 5 săptămâni..

Varianta a doua: osul de avocado este înmuiat timp de 40-50 de minute în apă caldă (nu mai mult de 45 ° C), după care trebuie curățat.

Oasele curățate sunt plantate în pământ cu un capăt larg în jos, adâncit cu două treimi. Solul ar trebui să fie umezit periodic, împiedicându-l să se usuce..

Ar trebui să aveți răbdare să întoarceți puieți poate dura până la o lună și jumătate..

Etapa a treia: transplantarea gropilor de avocado în pământ

Cei care au profitat de prima opțiune în timpul germinării vor avea o altă etapă – transferul la sol.

Ar trebui să fie transplantat un puț deja cultivat deja, înălțimea în același timp va fi de aproximativ trei centimetri. Pământul trebuie să fie liber și umed. Osul este plasat într-o gaură superficială și presărat cu pământ, vârful osului și germenul trebuie să rămână la suprafață, nu trebuie să fie îngropat.

După transplantare, planta trebuie udată cu apă preparată..

Pentru un râu tânăr, este suficient un vas mic cu un diametru de aproximativ 15 cm, după un an, planta adultă va trebui să fie transplantată într-un container mai spațios..

Avocadosul nu tolerează apa stagnantă, așa că trebuie să se toarne un strat de drenaj în partea de jos a vasului. Avocado sol ar trebui să fie selectate cu o valoare PH de cel puțin 7, deoarece solul acid va fi în detrimentul lemnului.

De asemenea, puteți adăuga un vârf de var, o coajă de ou zdrobită sau orice alt agent de dezoxidare în sol..

Avocado Tree Care: Crearea unui mediu

Cresterea avocado la domiciliu, este necesar sa se creeze un mediu favorabil pentru el, desi este dificil sa-l numim capricios.

  transplant авокадо

 • De iluminat. Arborele trebuie să asigure o cantitate suficientă de lumină solară, perseusul necesită foarte multă lumină, acest lucru este deosebit de important dacă vă așteptați să obțineți o recoltă. În perioada de iarnă, cel mai probabil, planta va avea nevoie de iluminare suplimentară de fitolampă. Cu iluminare slabă, copacul poate fi scos, caz în care trebuie fixat;
 • Umiditate. Ca avocado este un oaspete din tropice, umiditatea ridicată este vitală pentru ea. În cazul umidității scăzute a aerului, planta trebuie irigată în mod regulat cu apă dintr-o sticlă de pulverizare. Ca răspuns la aerul uscat, precum și la iluminarea insuficientă, udarea excesivă sau prea rară, avocado poate reacționa prin caderea sau răsucirea frunzelor;
 • Udarea. Pământul trebuie să fie udat, evitând atât umiditatea excesivă cât și cea mai mică uscare – la acești factori planta este destul de sensibilă;
 • Îngrășăminte. Avocados raspunde cu rabdare pansamentului superior cu ingrasaminte lichide minerale. Puteți utiliza ca de obicei pentru plantele de interior și special selectate pentru plante tropicale;
 • Tăiere. Pentru a ajuta planta să formeze o coroană densă, după cum este necesar, ar trebui să prindeți lăstarii de sus și lateral. Dacă acest lucru nu este făcut, avocado va arata “lăturat”, va avea o tulpină lungă, subțire și frunze rare..
ejevika3 Știți care sunt proprietățile frunzelor de mure? Când să colectați, cum să utilizați și în ce cantități pot fi utilizate.

Aflați proprietățile benefice ale migdalei. Știți cine este contraindicat și care trebuie doar să-l folosească.

Știți cât de utile sunt semințele de viburnum? Articolul nostru descrie proprietățile benefice ale acestor fructe de pădure și de ce sunt folosite.

Boli și dăunători

Dacă avocado dvs. arată nesănătoase, ar trebui să-l examinați cu atenție pentru dăunători sau boli..

Phytophthora

Phytophthora este o ciuperca care infecteaza sistemul radicular al unei plante si o distruge. Când phytophthora pătrunde în părți ale plantei, se formează ulcere pe tulpina sau frunzele. Avocadele bolnave trebuie izolate imediat de restul, deoarece boala este contagioasă. Este posibil să se oprească boala numai dacă boala este detectată în timp util și zona infectată este îndepărtată..

Sparanghel

Acestea sunt rezultatul umidității scăzute a aerului. Frunzele unui avocado care a fost atacat de acești dăunători începe să devină galbeni și se sfărâmă. Dacă planta nu oferă asistență în timp util, ea poate muri. În scopul de a scăpa de dăunători, în primul rând, este necesar să se asigure umiditatea necesară, planta trebuie tratată cu o soluție de săpun, este mai bine să eliminați părțile puternic afectate. Poate fi nevoie să fie tratat cu insecticide speciale..

Roua îngrădită

Se exprimă în formarea unei plăci albice pe un trunchi de copac, pete de culoare brună și verzui pe frunzele de avocado. Plantele bolnave se estompează, arată nesănătoase. Prelucrarea avocado cu o soluție fungicidă va ajuta planta să învingă mucegaiul..

recoltare?

În cele mai multe cazuri, Perseus trăiește și crește acasă de mulți ani și poate ajunge la dimensiuni foarte impresionante. Totuși, forțarea unui copac să aducă fructe este foarte dificilă..

Pentru acest avocado, este necesar să se asigure condiții cât mai apropiate de natura: temperatura, umiditatea, cantitatea de lumină solară primită de plante – totul contează.

Polenizarea încrucișată este necesară pentru ovarul fructului, prin urmare mai mulți arbori de Persea ar trebui păstrați în casă. În ciuda faptului că avocado sunt capabile de auto-polenizare, în practică acest lucru se întâmplă foarte rar.

Poate că arborele tău va fi mai potrivit și va mulțumi recolta mult așteptată.?