Cum să gătești hreanul la domiciliu: rețete goale cu sfecla și iarna

Gust proprietăți de hrean cunoscut de omenire pentru o lungă perioadă de timp. Chiar și în vremurile Rusiei de Kievan a fost consumată zilnic cu mâncăruri fierbinți și reci. Datorită ratelor ridicate ale fertilității, a fost accesibilă celor săraci și a fost folosită ca bază pentru gătit în familii aristocratice..

hrean со свеклой острый

De-a lungul timpului, recenziile plantei uimitoare și gustul său specific s-au răspândit pe întreg continentul european. Hreanul a început să fie în cerere în lumea culinară, iar gustul său era adesea suplimentat cu alimente..

Proprietăți utile ale hreanului

Hreanul este o cultură perene care crește pe tot cuprinsul Europei, se multiplică rapid pe orice sol și este nemiloasă față de condițiile climatice. Acesta conține de cinci ori mai multă vitamină C decât lămâi exotice..

Alte componente utile ale plantei sunt uleiurile esențiale, producția volatilă, carbohidrații și sărurile minerale. Datorită compoziției vitaminice bogate și gustului excelent, se utilizează:

 1. În gătit. Hreanul sfărâmat este folosit pentru gătitul de condimente și sosuri. În timpul verii, rădăcina și frunzele plantei pot fi folosite pentru conservarea legumelor;
 2. În medicina populară. Planta este evaluată pentru proprietățile sale antimicrobiene și bactericide. Este utilizat pentru a trata angina și bolile infecțioase. Utilizarea infuziilor pe bază de hrean vă permite să scăpați de pietre în vezică, să depășiți hipertensiunea, ajuta la tratarea arsurilor, îmbunătățește apetitul și activitatea intestinală;
 3. În cosmetologie. Gruel de la rădăcina culturii ajută la reducerea porilor, au proprietăți de albire și, prin urmare, ajută să scape de pistrui și pete de vârstă..

Cum să alegi și să pregătești acțiunile

Este recomandabil să se facă stocurile de hrean în toamna târzie, deoarece atunci planta este complet formată și este adecvată pentru o prelucrare ulterioară. Trebuie să alegeți o rădăcină cu un diametru de 4 – 5 cm și o lungime de aproximativ 40 cm. Planta trebuie să fie curățată de vârfuri (la o înălțime de 2 cm) și muguri laterale.

hrean кореньSe recomandă depozitarea plantei într-o încăpere umedă (80-90%), la o temperatură care să nu depășească + 1 ° C. Pentru depozitare este mai bine să folosiți cutii de lemn cu nisip. Se toarnă un strat mic de nisip pe partea inferioară a cutiei, se așază rădăcinile, se pun astfel încât să nu se atingă unul de celălalt și din nou se toarnă un strat de nisip.

O astfel de plasare va evita cultura de putregai în masă. Periodic, este necesară pulverizarea nisipului cu apă. Trageți hreanul pe măsură ce îl folosiți, de preferință cu două zile înainte de procesare, înmuiați planta în apă rece.

Unii oameni cred că este mai bine să gătesc stocuri pentru întreaga iarnă imediat. Cu toate acestea, acest lucru este greșit, deoarece hreanul fără utilizarea de conservanți este capabil să-și păstreze claritatea pentru o perioadă mai mare de o lună și apoi în condiții de depozitare la temperaturi scăzute și într-un recipient închis etanș.

Reteta de gătit acasă

Bucătăria clasică din bucătăria rusă implică hreanul de gătit chiar înainte de servire. Oțetul este absent în lista ingredientelor antenei, această componentă acționează ca un conservant, prin urmare hreanul trebuie gătit într-o cantitate în care poate fi consumată în 2 zile, deoarece își pierde claritatea în timpul depozitării pe termen lung..

Hreanul de casă are un gust blând și delicat, care este însoțit de o piquancy neașteptată. Se poate servi cu mâncăruri de pește și carne. Utilizarea produsului va da un gust picant, shcham, solyanka și frigarui.

Pentru a pregăti o gustare acasă, trebuie să selectați rădăcinile cu o grosime de aproximativ 3 cm în diametru. Curățați produsul pregătit de la sol cu ​​un cuțit și clătiți cu apă rece..

Pentru a găti hrean acasă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

 • hrean;
 • apă;
 • sare;
 • zahăr;
 • Coji de o lămâie;
 • Smântână.

Înainte de a începe să gătiți, trebuie să luați un borcan de sticlă și turnați apă rece și fiartă în fund. Se taie rădăcinile plantei pe o grăunțătoare fină și se împrăștie așa cum se freacă într-un borcan pregătit.

hrean в домашних условияхUlterior, adăugați zahăr la gust și un vârf de sare. Mâncarea are un gust deosebit dacă se adaugă miere în loc de zahăr. Separă, frecați pofta de lamaie și adăugați la borcan.

Amestecul preparat ar trebui să aibă o consistență pastă, dacă este necesar, puteți adăuga încă apă. Acest aperitiv își păstrează spiciness timp de două zile. Acesta trebuie depozitat în frigider într-un recipient închis etanș..

Înainte de a servi 1 lingura. l. hreanul trebuie diluat 1 lingurita. smântână. Pentru a face mâncarea mai atractivă, aceasta poate fi îmbogățită cu ceapă verde tăiată.

Hrean cu sfecla

Printre numeroasele rețete pentru care puteți găti hrean la domiciliu, locul de onoare este ocupat de versiunea clasică a vasului cu sfecla roșie. În același timp, condimentele de hrean nu-și pierd gustul și au o culoare roșie bună. Pentru pregătirea sa veți avea nevoie de:

 • 0,5 kg hrean;
 • 0,5 linguri. l. sare;
 • 1 lingura. l. zahăr,
 • 5 linguri. l. oțet;
 • 150 ml de apă;
 • 150 ml suc de sfeclă.

Rădăcina trebuie să fie rasă pe o răzătoare sau să se mănânce într-o mașină de măcinat cu carne.

pentru a freca хрен

Se fierbe apa și se adaugă sare, zahăr și oțet. Se amestecă marinada cu hreanul ras și se adaugă suc de sfeclă roșie..

pentru a freca свеклу

Puneți vasul pregătit într-un vas de sticlă, închideți capacul etanș și lăsați-l să stea timp de 24 de ore..

se amestecă

Rețeta de pregătire a hreanului pentru iarnă

De mult timp, hreanul era un atribut integral pe fiecare masă, simbolizând sănătatea, relațiile familiale puternice și tradițiile protejate. În timpul verii, frunzele plantei pot fi folosite pentru conservarea castraveților, care, datorită acestei componente, devin crocante și nu se sfărâmă. În timpul iernii, proprietățile benefice ale acestui produs pot fi utilizate pentru prevenirea bolilor virale..

Stocul pe hrean pentru întreg anul viitor este mai bun în toamnă, deoarece este în acest moment al anului că este suculent și are proprietăți de vindecare. Este recomandat să depozitați rădăcina în condiții de temperatură scăzută, într-o cameră cu un nivel ridicat de umiditate. Cu toate acestea, în cazul în care nu este posibilă stocarea produsului, atunci puteți pregăti hrean pentru iarnă, sub formă de pulbere sau conservare..

hrean с лимономUna dintre opțiunile alternative de achiziție este uscarea produsului. Pentru a face acest lucru, trebuie să curățați rădăcina de pământ, clătiți cu apă curgătoare și uscați cu prosoape de hârtie. Pregătește-te pentru a răzu rădăcina pe o răzătoare fină (sau mănâncă într-un măcinător de carne) și se usucă în cuptor.

Grind produsul rezultat într-un măcinător de cafea, se toarnă pudra în borcane uscate și se rostogolesc. Ulterior, amestecul poate fi folosit ca condimente pentru diverse feluri de mâncare..

O altă rețetă populară este pregătirea de condimente de hrean cu oțet. Pentru pregătirea sa este necesar:

 • 500 ml de apă;
 • 40 g de sare;
 • 80 g zahăr;
 • 30 ml de oțet.

Aduceți apă la fierbere, adăugați sare, zahăr, oțet și puneți-l în infuzie. O zi mai târziu, amestecați marinada cu 1 kg de hrean răzuit și cu capace metalice.

cușcuș с овощамиCe este cous cous cum să gătești delicioase feluri de mâncare din acest cereale sănătoase?

Bomboanele din carne de vită sunt delicioase, sănătoase și satisfăcătoare. Citește și gătește cu plăcere!

Aflați rețeta cum să coaceți coastele de miel în cuptor.

Unele secrete ale plantelor de recoltare

În practică, există câteva recomandări care trebuie luate în considerare la recoltarea unei culturi pentru consum, acestea includ:

 1. Sfaturi pentru selectarea plantelor. Pentru depozitarea pe termen lung, este necesar să selectați numai o rădăcină solidă, non-plictisitoare și suculentă, care nu are nici un prejudiciu;
 2. Condiții de depozitare optimă. Cel mai bine este să depozitați planta într-o cutie de nisip, în condiții de temperatură scăzută și la umiditate ridicată. O dată pe săptămână, o cutie de lux cu apă, astfel încât cornișoarele din nisip să se poticnească, să salveze un aspect proaspăt;
 3. Pregătirea pentru recoltare. Pentru a face mâncarea viitoare gustoasă și suculentă, rădăcina trebuie să fie înmuiată timp de 2-3 zile în apă rece înainte de utilizare. Cu această schimbare de dimineață și de seară;
 4. Reciclarea rădăcinii. O problemă semnificativă pentru majoritatea gurmanzilor este procedura de mărunțire a hreanului. Pentru ao simplifica, puteți utiliza bandaje de tifon, dar este mai bine să legați o pungă de plastic pe gâtul mașinii de tocat carne, produsul sfărâmat va cădea imediat în pungă și nu va irita simțul mirosului. În plus, se recomandă purtarea mănușilor, deoarece expunerea prelungită la substanțe agresive poate duce la arsuri la nivelul degetelor;
 5. Utilizarea produsului. Dacă în oală există oțet, atunci hreanul poate fi păstrat timp de o lună, dacă nu, atunci este mai bine să mâncați hrean pentru două zile, deoarece își pierde repede proprietățile gustului..

Ați reușit preparatele de la hrean!

Loading...