Cum să gătești ouăle în cuptorul cu microunde: teorie și practică

Ouăle sunt un produs valoros și util. Dintre acestea puteți pregăti mese pentru micul dejun, prânz și cină.

nefierte яйца

Este, de asemenea, o gustare bună pe drum sau la un picnic, cu condiția să fie păstrată la o temperatură adecvată..

Este ușor să le gătiți, doar aparatele moderne, cum ar fi un cuptor cu microunde, ar părea complet inadecvate pentru acest lucru..

Și poate mai avea o șansă?

Ouă cu microunde: De ce nu

Ouăle sunt un produs fragil, o mișcare neplăcută sau o lovitură ușoară, iar toate insulele curg din cochilie și trebuie să le prindem mai repede pentru a găti o omeletă mai târziu.

Este posibil să gătești un ou în cuptorul cu microunde? Răspunsul la această întrebare poate fi dat: bineînțeles da, dacă aveți răbdare, o cârpă de curățare și un costum de protecție în caz de explozie..

Dacă gătiți produsul în cuptor cu microunde în apă, în cochilie se formează o presiune enormă, sub acțiunea căreia poate să explodeze gălbenușul și proteina, ceea ce va duce la o funcționare defectuoasă a echipamentului.

Ei bine, dacă cuptorul cu microunde se oprește, și de fapt se poate lovi cu un curent, ușa se poate deschide, sticla se poate sparge. Este mai bine să nu efectuați astfel de experimente.

Dacă sunteți cu adevărat insuportabil și doriți ouă fierte pentru micul dejun, dar un aragaz regulat nu funcționează, atunci există o opțiune de a scapa produsul coajă și de a găti în cuptorul cu microunde. Această metodă va funcționa mai sigur și mai precis..

MICROWAVE OVEN!

Bucătarii care doresc să experimenteze tehnica și gâdâie nervii prin fierberea unui ou în cuptorul cu microunde trebuie să știe câteva secrete:

cuptor cu microunde

 1. Vase pentru experiment – foarte potrivite pentru un cuptor cu microunde. În caz contrar, există riscul ca placa să se spargă în bucăți mici, să spargă sticla și să rănească bucătarul;
 2. Dacă este nevoie, este mai bine să gătiți un ou rece. Dacă îl scoateți imediat din frig, puteți vedea o explozie timp de 5 secunde;
 3. Nu puteți folosi folie, reflectă razele cu microunde și dezactivează echipamentul. Cuptorul cu microunde este o modalitate sigură de a vedea fulgerul la domiciliu;
 4. Prin setarea timerului la momentul potrivit, nu puteți privi în cuptor, produsul poate exploda, spargerea geamului și o persoană va avea arsuri sau alte răniri.

Apoi, vom descrie modul de gătire a ouălor în cuptorul cu microunde, dacă sunteți determinat să încercați să implementați acest experiment periculos..

Metode de gătit dovedite

Deci, puteți găti ouă în coajă într-un cuptor cu microunde, dacă acționați foarte atent. Pentru o fel de mâncare fiartă, aveți nevoie de:

 • Vas cu ceramică (puteți să vă puneți cana);
 • 1 ou crud;
 • Pinch de sare;
 • 300-400 g de apă;
 • Pin, cui sau ac.

face прокол иглойSpălați oul, doar apă fiartă, se toarnă într-un castron și se adaugă sare. Folosind un ac, cui sau unghii, trageți cu grijă coaja destul de adânc, astfel încât filmul sub el, de asemenea, fisuri.

Puneți oul ușor și lent (pentru a nu crăpa de apă clocotită) în apă, lângă partea pe care nu există nici o perforare, încercând să nu se întoarcă, iar laptele alb și gălbenușul nu vor curge. Porniți temporizatorul cuptorului timp de 6 minute la putere mică sau medie.

Când timpul este de până, veți obține un produs fierbinte fierbinte, care trebuie să fie plasat în apă rece pe gheață. Deci coaja va fi mai bine să se îndepărteze de proteine.

Un ou moale fiert poate fi de asemenea gătit în cuptorul cu microunde, este mai ușor de făcut decât să fierbeți. Produse și unelte necesare pentru o porție:

 • Adâncime;
 • 1 ou spălat brut;
 • Pinch de sare;
 • 400 de grame de apă.

Se toarnă apa caldă sărată într-un castron, se scufundă cu grijă oul în el. Puneți în cuptorul cu microunde. Timp de gătire – 3 minute la 400 W.

Când timpul se scurge, puneți-l sub apă rece. Produsul fierbinte este gata.

Este important să rețineți că un cuptor cu microunde este diferit unul de celălalt, prin urmare gătitul poate varia în funcție de fiecare model..

Prin încercare și eroare, bucătarul va găsi numărul optim de minute și de wați la care vasul va fi obținut după cum este necesar.

O altă modalitate sigură de a găti ouă în coajă, vezi videoclipul:

Un ou fiert fără coajă în cuptorul cu microunde este real

Pentru a obține un mic dejun de ou sănătos gătit cu un cuptor cu microunde, trebuie să știți o modalitate excelentă de a le găti fără o coajă..

Pentru o masă fără coajă veți avea nevoie de:

 • Plăci adânci;
 • 0,5 linguriță. unt;
 • 1 ou;
 • Alimente ambalate.

gătit яичко без скорлупыUngeți o placă cu ulei, spargeți oul în ea cu grijă, astfel încât gălbenușul să nu se amestece cu proteina. Acoperiți vasele cu o învelitoare astfel încât să nu atingă produsul..

Setați puterea la 400 de wați timp de 2 minute. La fiecare 20 de secunde se recomandă oprirea timpului și verificarea disponibilității antenei, dar aveți grijă să nu vă ardeți degetele..

Pregătit pentru a obține mâncare și lăsați-l să stea pentru un minut sau două.

Această metodă este suficient de sigură pentru a preveni o explozie a produsului, dar există instrumente speciale care vor ajuta exact la gătit un ou fără coajă. În acest scop, se folosesc containere speciale pentru frigerea ouălor..

Pentru o porțiune a produsului fără coajă, veți avea nevoie de:

 • Container pentru friptură de ouă;
 • 1 ou crud;
 • 1/3 linguriță. unt;
 • Sare pe vârful unui cuțit.

Pentru a conduce un produs în container, adăugând-o. Așezați recipientul în cuptor și setați la 4 minute la putere redusă..

Puneți untul pe vasul pregătit și serviți-l la masă..

O matriță specială pentru coacerea ouălor vă ajută să scoateți ușor vasul din cuptor fără a fi ars..

Conținutul de calorii яицDacă vă urmăriți greutatea, atunci conținutul de calorii al produselor este foarte important pentru dvs. Care sunt oualele de pui de calorii. Fiți informat!

Cum să gătiți o olimp magnific în cuptor, citiți aici. O reteta minunata pentru iubitorii de oua de pui..

Căutați o modalitate eficientă de a pierde în greutate? Proteine ​​dieta – ceea ce aveți nevoie! În acest articol puteți afla despre toate acestea..

Gourmet Tomato Mic dejun

Oua de gătit în cuptorul cu microunde pot fi într-o tomată, ouă, piper sau dovlecei. Un astfel de pitch original va surprinde gospodăriile. Pentru 1 persoană aveți nevoie de:

 • 1 tomată coapte, curată;
 • 1 ou crud;
 • Sare – la gust;
 • Pătrunjel de patrunjel pentru decorare.

Tăiați partea superioară a roșiilor și scoateți pulpa cu o lingură.

Taie-te сердцевинку

Ciocan în alb cu gălbenuș și sare.

Conduceți în яичко

Așezați placa cu vasul în cuptorul cu microunde și setați ora la 4 minute la 450 de wați. Decoreaza mancarea cu o crenguta de patrunjel.

fel de mâncare в помидоре

Un ou fiert pentru micul dejun este mâncarea campionilor și, de asemenea, oameni care au grijă de corpul lor, de sănătate și de a iubi acest produs. Utilitatea sa este incredibilă, iar gustul este subtil și blând..

Gătirea unui ou în cuptorul cu microunde nu este ușoară, dar este posibilă. Suficient să adere la măsurile de securitate, să știe secretele și să nu mai experimentăm din nou.

Vă prezentăm mai multe modalități de a găti ouă în cuptorul cu microunde, încercând astfel să puteți pregăti rapid și ușor diferite feluri de mâncare pentru micul dejun sau gustare: