Cum se prepară aluatul de drojdie fără ouă pentru plăcinte și prăjituri dulci

Coacerea la domiciliu este întotdeauna diferită de gustul și structura magazinului. În primul rând, există încredere în calitatea produselor de patiserie coapte și, în al doilea rând, puteți implica gospodăria dvs. în proces și creați magie în bucătărie, care va include toate emoțiile pozitive.

Există mai multe opțiuni pentru aluatul de drojdie, iar unele dintre ele pot fi preparate fără a folosi ouă. În general, unele gospodine nu folosesc acest produs, deoarece sunt pe deplin încrezător că aluatul nu va suferi de acest lucru, în timp ce alții descoperă în mod neașteptat absența acestuia doar în ultimul moment.
Unt de aluat fără ouă cu lapte
cum подготовить дрожжевое тесто без яиц для пирожков и сдобных пирогов
ingrediente Număr de
făină 450 g
zahăr 1 lingura. L.
ulei 100 g
lapte 250 ml
Drojdie “Momentul de siguranță” 2 lingurițe.
Timp de gătit: 480 de minute Calorii pe 100 grame: 271 Kcal

Această variantă a bazei de făină poate fi utilizată pentru fabricarea de chifle, rulouri, croissante și pentru plăcinte, plăcinte și plăcinte. Pregătirea aluatului este destul de simplă, trebuie doar să respectați proporțiile specificate ale produselor..

Se toarnă laptele cald într-un pahar, se toarnă în zahăr, drojdia uscată și se amestecă până când toate boabele se dizolvă. Rezervați zece minute.

pentru a reproduce молоко

Untul pune într-un recipient de alimente sau o placă obișnuită, se pune într-un cuptor cu microunde și se topește. Puteți face același lucru într-o baie de apă..

ulei растопить

Setați făina în castron. În laptele rămas, se toarnă lichidul de drojdie, untul topit răcit, amestecul sau lingura se amestecă și se toarnă puțină făină.

adăuga муку

Aluatul se transformă treptat într-un castron mare, care va fi greu să lucrați într-un castron..

să facă шар

Îl rostogolim pe o suprafață plană și adăugăm făină, frământăm aluat moale care nu se lipeste de suprafață și de palmele. Am plasat-o într-un recipient, îl acoperiți cu un prosop sau film și puneți-l pe aparatul de acumulator sau iaurt timp de două ore..

aluat готово

Periodic, ne uităm în ce măsură a crescut în volum. Dacă începe să urce prin partea superioară, amestecăm-o, folosind degetele pentru a evada găuri de aer. Când masa este triplată, puneți aluatul în frigider timp de cel puțin cinci ore, dar mai bine noaptea.

Ieșim din frig, nepermițându-ne să ne încălzim, să formăm golurile planificate și să ne pregătim să ne coacem. Aluatul conform acestei rețete poate fi depozitat într-un loc răcoros timp de până la patru zile..

Dulceata de drojdie

Din acest aluat, puteți foarte rapid să prajiți un întreg munte de prăjituri delicioase delicioase, cu orice umplutură.

set:

 • făină – 700 g;
 • apă – 100 ml;
 • lapte – 150 ml;
 • “Momentul de sof” – 1 lingura. l.;
 • zahăr – 1 linguriță;
 • ulei – 2 linguri. L.

Preparare: 1 oră.

Calorii: 243 Kcal / 100 g.

Într-un bol mic de fier conectați apa încălzită cu lapte și drojdie, sare, o lingură de făină și zahăr. Lăsați martorul timp de cincisprezece minute. Când vedeți bulele caracteristice de pe suprafață, atunci drojdia este activată și puteți ajunge la lucru.

Se toarnă masa de drojdie într-un recipient mare, se toarnă uleiul nerafinat și se începe turnarea făinii cimentate în loturi. Atunci când aluatul începe să adere puternic la măturat și va fi greu de frământat, stropiți masa uscată cu făină și împrăștiați masa..

Încărcați ușor aluatul din plastic, acoperiți-l imediat cu un șervețel și lăsați-l timp de douăzeci de minute. Întindeți într-un cârnaț lung, prăjiți un tort plat de la margine, formați un billet cu palmele, umpleți-l, fixați marginile și prăjiți prăjiturile în ulei fierbinte.

lapshevik с изюмомÎncercați să gătiți deliciosul lașevic cu brânză de vaci în conformitate cu rețeta noastră..

Citiți cum să gătiți kebabul Lula în cuptor sau pe grătar. Acest fel de mâncare este potrivit pentru o masă de sărbători și pentru un picnic în natură..

Luați notă de o selecție neobișnuit de gustoasă de rețete din dovlecei pentru multicooker.

Rețeta cea mai ușoară

Una dintre opțiunile bugetare pentru a face aluatul este fără ouă, unt și apă. Această opțiune este cea mai des utilizată pentru prepararea de prăjituri, gogoși sau pâine pentru prima fel de mâncare..

set:

aluat на опаре

 • făină – 650 g;
 • “Sof Moment” – 2 lingurițe;
 • apă – 200 ml;
 • sare;
 • ulei – 1 lingura. L.

Pregătirea: 2 ore.

Calorii: 189 Kcal / 100 g.

Luăm drojdie de mare viteză “Sof moment” sau ceva asemănător. Se toarnă în apă caldă fiartă, se amestecă cu o lingură sau, mai presus de toate, cu degetele pentru a se dizolva complet..

După cinci minute, când începe reacția necesară, adăugăm ulei de floarea-soarelui, sare și, fără întrerupere, amestecăm puțină făină. Treceți componenta uscată printr-o sită..

Fierbeți elastic, similar cu aluatul moale din lut. Sculptați bilele și puneți-le într-un castron curat, acoperiți cu un capac și puneți-le în frigider timp de o oră și jumătate. Descoperim și folosim la destinație.

Dacă nu ați dezvoltat acest aluat dintr-o dată, scufundați-l într-o pungă de alimente și puneți-l în congelator. Dezghețați-l înainte de al utiliza din nou..

Cum se face drojdie

Gospodinele experimentate sunt convinse că aluatul cel mai de succes poate fi făcut exclusiv pe drojdie brută.

set:

 • făină – 1 kg;
 • zahăr – 2 lingurițe;
 • ulei – 150 g;
 • drojdie – 30 g;
 • lapte – 250 ml.

Preparare: 3 ore.

Calorii: 285 Kcal / 100 g.

Pentru a pregăti aluatul combinăm laptele de casă încălzit la 36 ° C cu drojdie proaspătă, este suficient doar să-l destrăim în lichid. Nu atingeți țagla timp de treizeci de minute, până când nu apare o spumă de drojdie stabilă.

Se adaugă ingredientele rămase în aluat: sare, făină și zahăr. Foarte frământat totul. Dacă aluatul rămâne lipicios și se lipeste de palme, crește cantitatea de făină. Totul poate fi nevoie de ceva mai mult..

Dar nu exagerati, pentru a nu bate aluatul. Am lăsat-o să crească în volum pentru o oră, amestecați-o și, din nou, nu atingeți ora..

Folosind această tehnologie – amestecând în mai multe etape – puteți obține aer rece, delicat și delicat de gust.