Fructele Kumquat: compoziția, beneficiile și cultivarea fructelor la domiciliu

kumquat, что это за фрукт, его состав и польза для организмаDin numărul total de specii de citrice, care, în mod curent, sunt în prezent 28, este kumquat sau, alt nume pentru el – kinkan se distinge nu numai de fructele de foc delicioase, ci și de un gust impecabil, suc de mere dulce, care umple corpul cu bucurie și energie.

Beneficiile unui fruct uimitor, cum este de obicei consumat, în ce formă puteți cumpăra, precum și multe alte lucruri – aflați aici.!

Albastru de mere sau portocaliu?

Kumquat este un copac luxos evergreen aparținând genului Fortunella.

În Japonia, îl numesc “Kinkan” – un nume celebru cu care călătorește de obicei lumea..

Kinkan și tradus în limba rusă, “portocaliu de aur” a apărut pentru prima dată în China la mijlocul secolului XIX, apoi a trecut în țările Europei și Americii.

Apropo, numele “kumquat” se referă în mod specific la traducerea chineză, ceea ce înseamnă “mere de aur”.

În conformitate cu tradițiile adânci ale acestei țări uimitoare din est, în vechime, gazda a pus vase mari cu un kumquat fructuos pe masă în fața oaspeților..

Fructele sale sunt oarecum asemănătoare cu mini-orangele ovale alungite, a căror lungime, de regulă, nu este mai mare de cinci centimetri, iar lățimea nu este mai mare de patru.

Acestea pot fi consumate complet, împreună cu o piele dulce subțire.

Compoziția nutrițională a lui Kumquat

structură кумквата, что в него входит?

Acest fruct unic conține o cantitate impresionantă de apă – în majoritatea cazurilor, până la 80%, precum și carbohidrați și monozaharide valoroase..

În ceea ce privește aportul caloric, kumquat nu depășește omologii săi înfățișați: numai 71 kcal la 100 grame de produs.

Să trecem prin vitamine: kinkanul conține aproximativ 50% vitamina C, într-un procent ușor mai mic: retinol (A), niacin (B3), precum și acid pantotenic (B5) și tocoferol.

Kumquat este bogat în acizi grași și uleiuri esențiale de vindecare.

Trăsătura distinctivă unică a fructului acestei plante exotice: este imposibil să se găsească în compoziția lor nitrați dăunători, care sunt atât de activ absorbiți din sol, niște tipuri de fructe citrice și se acumulează în pulpa lor.

Kumquat uscat are firocummarin, care poate contracara efectiv bolile fungice..

În acest fruct se găsesc vitamine din grupa B, plus acizii rutină și ascorbic, substanțele pectice și compușii minerali..

Kumquat uscat este folosit efectiv pentru mahmureala: doar mestecați-l.

Kinkanul verde numit “limequat” este o modificare hibridă interesantă a kumquatului și a varului verde.

Acesta este un copac miniatural care poartă fructe cu fructe mici, galben-verzui-galben..

Gustul fructului este dulce-amar, aroma este echivalentă cu mirosul de var.

Acest tip de kumquat este evaluat datorită conținutului bogat de fier și mangan, cupru și molibden în pielea delicată..

De aceea se recomandă consumarea kinkanului împreună cu pielea.

Valorile neprețuite ale fructelor “de aur”

 так полезен этот фрукт?

Datorită compoziției sale chimice bogate, în special datorită conținutului grav al uleiurilor esențiale benefice, kumquatul este utilizat pe scară largă în “bucătăria” medicinei tradiționale ca un remediu eficient în prevenirea bolilor de inhalare, în special răceli și dureri în gât și este, de asemenea, utilizat pentru combaterea tusei obișnuite sau nas curbat.

Utilizarea unui kinkan ajută la îmbunătățirea activității sistemului digestiv, prevenirea formării ulcerelor gastrice, prevenirea bolilor fungice, scăderea apatiei și defectelor, stresul și tensiunea nervoasă.

Unic în îmbunătățirea sănătății generale, umplerea corpului cu o bogată vitamină și rezerve minerale valoroase, întărirea imunității și a rezistenței la apariția diferitelor boli.

Datorită conținutului redus de calorii, acest fruct este utilizat pe scară largă ca un produs unic de dietă care este recomandat a fi consumat de cei supraponderali, kinkan este utilizat în diete..

El este adesea recomandat oamenilor de profesii “intelectuale”..

În practica populară, este cunoscută tinctura cu kumquat cu miere, care poate reduce semnificativ nivelul colesterolului din sânge, precum și un efect benefic asupra sistemului cardiovascular, contracarând bolile musculare vasculare și cardiace.

Noi crestem kinkan!

cum правильно ухаживать и выращивать кумкват в домашних условиях?

Kumquat este destul de modest în nevoile sale, deci, dacă vă decideți să achiziționați acest citrus ca plante de origine, atunci veți avea puține probleme în procesul de creștere.

Kinkan iubește vara fierbinte și se simte minunat la -18 grade iarna.

Creșteți-l exclusiv în aer liber, în timpul verii poate fi în afara..

Baril cel mai bine să alb.

Ca îngrășământ, în cazul kumquat, turba sau iarba este frecvent utilizat..

Când procesul de înflorire începe, încercați să atingeți cele mai confortabile condiții pentru sol – aceasta este o temperatură de +18 grade.

Aproape singurul lucru care îl poate supăra, cu excepția aerului uscat, este supraîncălzirea excesivă, motiv pentru care nu trebuie să țineți kinkanul sub lumina directă a soarelui, iar atunci când plantați, ar trebui să folosiți mușchi umed sau nisip obișnuit sau doar să vărsați rumegușul în sol.

cum правильно, нужно употреблять авокадо?Cum să mâncați avocado, ei nu știu pe toate. Pe site-ul nostru, există un articol care vă va ajuta să vă dați seama..

Ce știți despre produsele de scădere a tensiunii arteriale? Dacă este prea puțin, acest articol vă va ajuta să vă consolidați cunoștințele în acest domeniu..

O astfel de planta minunata, cum ar fi busuioc, cu proprietati benefice, precum si contraindicatii, nu pot fi ignorate, aici: https: //notefood.ru/pitanie/obshhie-voprosy/poleznue-svoystva-basilika.html, veti gasi toate informații utile și interesante despre această plantă.

Kumquat iubește doar aerul umed, cu uscăciunea crescută începe să-și piardă frunzele.

Cultivatorii experimentați recomandă pulverizarea “mărului auriu” cu apă în picioare la temperatura camerei, în timp ce în timpul iernii, ar trebui să puneți în apropierea acestuia containere de apă care să umezească aerul și, bineînțeles, planta însăși.

În perioadele reci, kinkanul ar trebui să fie udat în fiecare zi, iarna – de două ori pe săptămână, maxim și în vreme caldă – în fiecare zi.

Este recomandabil să aplicați apă caldă pentru irigare: dacă se dovedește a fi prea rece, frunzele plantei vor deveni rapid galbene și vor dispărea..

Puține cuvinte despre îngrășământ.

Cu cât este mai mică vasul în care locuiește kumquatul, cu atât mai mare este, cu atât mai des trebuie fertilizat..

De la primăvară până la începutul toamnei, kinkanul trebuie hrănit astfel: o lună de două sau trei ori pe lună, în restul timpului – nu mai mult de o dată.

Cu grijă metodică și atentă a acestei plante exotice, veți primi nu numai un frumos copac veșnic, care se potrivește perfect în design-ul oricărei case, dar și fructe strălucitoare, care vă vor bucura foarte mult cu gustul cel mai delicat al gospodăriei dumneavoastră..

Produse unice Kumquat

Ce fel продуктами, мы можем себя порадовать из кумквата?

Așa cum am menționat deja, diferite delicatese sunt preparate din fructele dulci ale acestui fruct unic: de la marmeladă până la adăugarea exclusivă de fructe proaspete la diferite feluri de mâncare..

Există o conservare a fructelor kinkan și uscate, aspectul sărat și fructele confiate, fructele confiate și gemul.

În multe unități de prestigiu, kumquat este servit în mod obișnuit sub formă de fructe proaspete sau uscate, precum și fructe confiate – pentru o gustare originală și apetisantă pentru băuturile alcoolice puternice..

Cu gustul său dulce-tartă, intenționează să sublinieze și să îmbogățească mirosul de whisky sau brandy, salvând persoana consumatoare de o mahmureală dăunătoare..

Deci, ia în considerare mai multe tipuri de produse care pot fi preparate din kumquat..

Apetită Candied

Delicios fructe confiate sunt făcute din fructele kinkanului.

Acest produs este obținut ca rezultat al gătitului lung al fructelor dulci și acru de fructe în siropul de sirop de zahăr.

Fructele confiate cu fructe kumquat sunt utilizate pe scară largă în produse de patiserie aromate: brioșele și biscuiții, în produse de patiserie și drojdie de drojdie..

Fructe confiate din această plantă sunt foarte bogate în calorii, spre deosebire de fructele proaspete: 100 de grame de dulciuri kinkan conțin până la 284 kcal!

În țara noastră, kumquats proaspete sunt foarte greu de găsit: în principiu, acest fruct este vândut în fructe uscate sau confiate..

Apropo, asemanator cu fructele neprocesate, fructele confiate ale acestei plante se descurca rapid cu o mahmureala si sunt eficiente in deficitul de vitamina..

Kumquats uscate

Acest produs interesant este obținut utilizând un deshidratator sau ca rezultat al uscării naturale a citricelor la soare..

Kumquat uscat salvează toate mineralele utile și vitaminele, în special pectina, de aceea nu este ieftină.

Adevărat, kumquatul uscat nu pare deosebit de prezent: întuneric și scânteiat, dar incredibil de gustos..

Acesta este, de obicei, furnizat de mari companii specializate în producția de produse alimentare sănătoase, vândute sub formă de gustări..

Fructe uscate

Kinkanii uscați sunt ca niște portocale ușor uscate..

Dacă fructele uscate de kumquat sunt izbitoare în strălucirea lor pretențioasă, atunci, cel mai probabil, au reușit să tenteze.

Fiți atenți la aroma fructului, care ar trebui să fie o nuanță de citrice strălucitoare – o aromă naturală și ușor dulce, precum și prezența / absența petelor caracteristice de albus albicioasă.

Fukushi Kumquat

Acesta este un alt tip de kinkan, larg răspândit, în cea mai mare parte în Japonia și China de Est..

Fukushi fructele sunt ovale, în formă de pară, apetisante, cu o lungime de cel puțin cinci centimetri.

Acestea au o coaja portocalie strălucitoare, netedă și subțire în aspect, foarte aromatică și foarte zahăr..

Gustul fukushi – suc dulce și acru.

Adesea, acest tip de kumquat se adaugă la deserturi, deoarece fructele care nu au semințe sunt de obicei comercializate..

În unele țări din est, de exemplu, în China, kinkans sunt plasate în centrul mesei și consumate în intervalele dintre servirea meselor..

Înainte de a vă închide, vă sugerăm să vedeți câteva fotografii de kumquat.

concluzie

Deci, ce am învățat despre kumquat?

Această plantă citrică nemaipomenită, renumită în întreaga lume, datorită fructelor apetisante atrăgătoare și gustului unic dulce.

Este foarte util în prevenirea diferitelor boli fungice și inhalatorii, boli ale sistemului cardiovascular, este unic pentru stres și nervozitate.

Din kinkan, surprinzător de gustoase și sănătoase, se obțin produse dietetice și nu atât de obținute încât oamenii cu bucurie se bucură în întreaga lume.!

Videoclip de desert

În acest videoclip interesant și informativ, veți afla ce este un kumquat, care sunt proprietățile sale utile, precum și cum este mâncat și îngrijit. vizualizare fericit!

Loading...