Kombucha: cum să crești acasă de la zero

Din păcate, nu se cunoaște o mare parte a timpului nostru Kombucha, care ajută la rezolvarea problemelor complexe cu inadecvarea hranei moderne, adesea săracă în vitaminele necesare și oligoelemente necesare organismului.

Această ciupercă este neobișnuită. Nu creste in padure, ci in ceai. Un fel de ciupercă de casă în ceainic.

Seamănă cu un prăjit rotund, iar perfuzia obținută din el seamănă cu kasul într-un gust plăcut acru și este foarte utilă..

cicatrizare чайный гриб

Mai întâi, ia în considerare ce este Kombucha. Este un organism de meduze, care se formează ca urmare a coexistenței bacteriilor cu acid acetic și a fungiilor de drojdie (în fotografia pe care o prezintă în toată frumusețea sa).

El poate să crească și să trăiască numai în ceai, deoarece are nevoie de purinele conținute în infuzia de ceai, pe care le folosește fără a folosi celelalte componente.

Corpul ciupercii, meduzomit, este localizat pe suprafața soluției de ceai. Partea superioară a corpului său este lumină, iar partea inferioară, imersată într-un lichid, este întunecată, cu procese filiforme..

Tinctura unei ciuperci de miracol va fi folositoare doar dacă este cultivată și folosită în mod corespunzător..

Mai jos, în plus față de cum să crească un kombucha de la zero, puteți afla mai multe informații utile care vă vor ajuta să scapați de problemele cu sănătatea și bunăstarea..

Proprietățile unice ale meduzomitei

Ceaiul de ceai conține multe minerale și vitamine.

Luați în considerare compoziția sa chimică detaliată:

 • Acizi organici;
 • Alcool etilic;
 • Vitamine – C, PP, grupa B; utilizare полезного напитка
 • enzime;
 • pigmenți;
 • lipide;
 • zahăr;
 • polizaharide;
 • Antibiotic natural – meduzin;
 • cafeină.

Cu ajutorul perfuziei de Kombucha pot scapa de multe boli.

Este indicat pentru bolile de stomac, colită, constipație, boli hepatice și ale vezicii biliare, boli infecțioase ale gâtului, nasului, ochilor, hipotensiunii, hemoroizilor, diferitelor tulburări nervoase și dureri de cap, în timpul recuperării de la antibiotice și boli infecțioase ale pielii.

Domeniul de aplicare al acestei băuturi minunate este foarte extins. Cu toate acestea, este important să știți despre contraindicații:

 1. Ulcer peptic;
 2. Diabetul zaharat;
 3. Orice boli fungice.
Compoziția vitamin-minerală a ceaiului de miros “ciupercă” nu poate fi comparată cu multivitaminele și medicamentele, deoarece este mult mai bună decât cea luată și absorbită de organism.

Prin urmare, dacă nu aveți contraindicații de utilizare, găsiți-o și pregătiți-o.

Pentru informații despre cum să utilizați acest organism viu pentru tratarea bolilor, consultați videoclipul:

Cultivarea independentă a lui Kombucha

Nimeni nu știe de cine și când a fost crescut primul Kombucha. Această descoperire sa întâmplat cu mulți mii de ani în urmă și este folosită cu succes de oamenii din gospodărie până în ziua de azi..

Înainte de război, infuzia a fost în aproape fiecare casă. Lipsa de ceai și zahăr în perioada postbelică a dus la dispariția acestei tradiții. Acum, interesul a reluat și mulți ar dori să știe rețeta pentru creștere.

Pentru a crește Kombucha de la zero, aveți răbdare. Acest proces de lungă durată durează de la un an și jumătate până la două luni. Dar pentru a-și îmbunătăți propria sănătate și sănătatea familiei nu este o lungă perioadă de timp..
Metoda numărul 1: de la prepararea ceaiului negru
ceai гриб: как правильно вырастить дома с нуля
ingrediente Număr de
Ceai frunze negre fără aditivi 5 linguri mari
apă fiartă jumătate de litru
zahăr 7 linguri mari
Timp de gătit: 63800 de minute Calorii pe 100 grame: 28 Kcal

Este necesar să crească o ciupercă prin protejarea borcanului cu ea de la intrarea în lumina soarelui, dar nu în întuneric.

Întrucât pentru viață are nevoie de lumină și aer, gâtul borcanului nu este acoperit cu un capac, ci cu tifon și nu se toarnă niciodată ceai în vârful borcanului, umplând doar jumătate.

Ceaiul se fierbe în ceainic, insistă, adaugă zahăr.

Într-un borcan de sticlă preparat, spălat cu bicarbonat de sodiu, ceaiul este turnat din fierbător, după ce a fost filtrat, legat gâtul cu tifon și l-a pus într-un loc cald umbrit..

ciupercă из чаяÎn câteva săptămâni sau puțin mai devreme, va apărea un miros acetic din cutie, care va dispărea într-o săptămână..

Așa că a început formarea de succes a lui Kombucha.

După o lună și jumătate subțire mucoasă “clătite” va apărea pe suprafața ceaiului.

Acesta este un tânăr Kombucha.

Pentru creșterea viitoare, cu grijă, fără a răni corpul ciupercii, mutați-l într-un vas curat de trei litri plin cu ceai slab.

Metoda numărul 2: de la infuzia de trandafir sălbatic

Metoda de creștere a kombucha pe baza ceaiului de trandafir are propriile caracteristici. Cea mai bogata bautura va fi bogata in vitamine si folositoare in sezonul rece pentru raceli..

Este necesar să se ia în considerare contraindicațiile privind utilizarea trandafirului sălbatic, cum ar fi tendința de formare a pietrelor de rinichi.

Componente pentru sudare:

 • Jumătate de litru de apă clocotită;
 • 4 linguri mari de trandafir uscat;
 • Prepararea ceaiului negru cu frunze mari (1 lingura de ceai per cana de apa clocotita);
 • 5 linguri de zahăr mare;
 • termos;
 • Borcan din sticlă pură;
 • cheesecloth.

"Лекарь" из шиповникаÎntr-un termos turnat 4 linguri de trandafir sălbatic, se adaugă jumătate de litru de apă fiartă fierbinte. Insistați într-un termos 4 zile.

Se toarnă infuzia de trandafir rezultată într-un borcan curat de trei litri, care se filtrează prin tifon. Un pahar de ceai dulce se adaugă în același borcan, în care se dizolvă 5 linguri de zahăr mare..

Adăugați gâtul borcanului cu tifon și puneți-l într-un loc întunecos..

Ca și când se cultivă într-o preparare uzuală de ceai, va apărea mai întâi un miros acetic, indicând nașterea organismului. Apoi mirosul va dispărea și după o lună și jumătate un film va apărea pe suprafața perfuziei – corpul ciupercilor.

Acum știi cum să crești Kombucha de la zero și nu poți profita de această cunoaștere, deoarece îmbunătățirea celui mai valoros lucru pe care îl are o persoană – sănătate!

Îngrijirea corectă a Kombucha

Nu este suficient să cresc acest doctor miraculos, tot trebuie să îl puteți salva. Deci, sfatul nostru vă va ajuta în această problemă dificilă..

Ciudat cum ar putea suna, dar Kombucha este un iubitor de puritate. Acest meduzomitet crescut nu este doar un fel de mucegai, ci un organism viu care trebuie monitorizat..

Dacă vasele în care trăiește sunt murdare, atunci ciuperca va începe să dureze. Apoi băutura pe care o produce va fi tulbure și nu va fi benefică..

propriu-zis уход за медузомицетомCiuperca trăiește în ceai, plutește pe suprafața sa într-un borcan de trei litri. Organismul bolnav cade la fundul recipientului și băutura produsă de el nu merită să bea, ciuperca trebuie tratată.

Spălați corpul ciupercii, împărțite în straturi, dacă se stratifică, se mută într-un borcan curat, se toarnă ceai proaspăt.

La consumarea quass-ului de ceai, care a fost format ca urmare a activitatii vitale a ciupercilor, se adauga o noua solutie nutritiva (2 linguri de apa fiarta – 4 linguri de ceai din frunze si 1 cana de zahar).

Dacă amestecul este amestecat, borcanul este spălat bine cu bicarbonat de sodiu în timp ce ciuperca se află pe o placă de mărime adecvată și apoi se toarnă ceai dulce.

Ciuperca însuși îi place să înoate, așa că o dată pe lună este spălată ușor într-o ceașcă cu apă caldă curată..

Ceaiul proaspăt pentru el este preparat pe apă bună, purificat din impurități..

Nu poți turna zahărul pe ciupercă, nu-i place. Se toarnă cu ceai răcit și înțepenit, cu zahăr amestecat în el..

Grosimea normală a unui adult Kombucha este de aproximativ 4 cm. Dacă este mai groasă, poate începe să se exfolieze. Mâinile, fără a folosi un cuțit, împărțiți straturile și așezați ciupercile tinere în cutii noi.

Dacă este necesar să plecați și nu este nimeni care să aibă grijă de ciuperci, este scos din ceai, pus în apă obișnuită și pus în frigider..

humusDoriți să vă extindeți cunoștințele de gătit? Apoi citiți următorul articol. Ce este hummus și ce se mănâncă: compoziție, beneficii, rețete. Este de necrezut cât de multe informații utile veți afla.!

Și aici vom vorbi despre afrodiziace pentru bărbați și femei. Desigur, ai auzit de ei. Pe site-ul nostru veți afla cum să le aplicați corect..

Acest articol conține foarte simple, dar asemenea rețete delicioase pentru supă cu hrișcă. Puteți găti un foarte simplu, dar puteți și ciuperci, și carne, și dulce cu lapte. Chiar și o gazdă neexperimentată se poate descurca.!

Frecvența cu care se toarnă quass-ul finit de ceai este determinată de gust. Ventilatoare de acid kvass o ia o dată la patru zile, o perfuzie mai puțin acru este gata la 2 zile după adăugarea unui ceai nou într-un borcan cu un organism benefic..

Apropo, borcanul în care trăiește ciuperca nu este recomandat să fie turnat în vârf, să fie jumătate până la doi litri de lichid..

În lumina directă a soarelui, ciuperca nu este setată astfel încât să nu se îmbolnăvească și să moară. Temperatura optimă în cameră este de 18-25 grade.

Prin aplicarea practică a cunoștințelor dobândite și prin includerea în dieta dumneavoastră a unei perfuzii “ciuperci” pentru uz zilnic, veți simți în curând o sănătate mai bună, iar buna dispoziție va deveni un companion constant al vieții voastre..

Pentru mai multe informații despre acest produs unic, consultați videoclipul de mai jos:

Loading...