Măsurarea greutății alimentelor în linguri și ochelari

Ochelarii de măsurare și cântarele de bucătărie au fost mult timp transferați la categoria “trebuie să aibă” în bucătăria fiecărei gospodine, dar majoritatea folosesc metoda vechei bunicii de a măsura masa de mâncare: ochelari și linguri. Acest lucru se datorează faptului că rețetele familiale moștenite sunt, în cea mai mare parte, înregistrate nu în grame, ci în numărul de linguri și ochelari.

măsuri весов для продуктов

Deoarece ochelarii sunt din ce în ce mai ușor de înțeles, volumul lor este de 200 și 250 ml pentru fațete și pereți subțiri, când vorbesc despre linguri și lingurițe, înseamnă că conțin 15 și respectiv 5 ml de lichid..

Fără a avea la dispoziție o sticlă reală (cu pereți subțiri), puteți folosi orice altă ceașcă sau cană, egală în volum. Puteți verifica numărul de mililitri de lichid care se vor potrivi într-o ceașcă de măsurare (cerc) utilizând un pahar de măsurare.

Tabelele pivot, în care sunt indicate greutățile în linguri și ochelari, vor ajuta la cântărirea volumului necesar de produse pentru un nou fel de mâncare sau la conversia rețetei grammei de la notebook-ul mamei mele, dacă hostessul este folosit pentru a folosi greutăți.

măsuri весов

Diferitele tipuri de făină absorb o cantitate diferită de lichid, astfel încât fiecare dintre ele are densitatea proprie, deci masa este aceeași unitate de volum. Pentru a măsura corect cantitatea necesară a acestui produs, trebuie să faceți acest lucru, respectând anumite reguli:

  1. Înainte de măsurare, produsul trebuie să fie întotdeauna cernut printr-o sită de mai multe ori, ceea ce va permite ruperea bucăților de produs de cereale învechite astfel încât să nu crească în mod artificial greutatea în recipientul de măsurare;
  2. Nu trebuie să luați niciodată făină pentru a măsura masa într-un pahar prin imersiune. Aceasta contribuie la apariția golurilor la pereți și reduce greutatea;
  3. Nu trebuie să ștergi niciodată făina într-un pahar. Astfel, puteți mări greutatea sa într-o sticlă de 250 ml cu pereți subțiri, la 210 de grame, în loc de 160.

măsuri для сыпучих

Se măsoară boabele cu ochelari și linguri, se toarnă într-un pahar “sub cuțit”, când dealul este îndepărtat din sticlă umplută spre vârf cu un cuțit, dar în linguri trebuie să rămână un deal mic. De asemenea, aceste produse nu ar trebui să fie amortizate, ca făina..

nuci

Atunci când se măsoară nucile, este necesar să se țină cont de faptul că sâmburile tăiate (nu zdrobite) sunt mai dens distribuite în sticlă, astfel încât greutatea lor va fi mai mare. În acest caz, în rețetele care necesită un anumit număr de grame, de exemplu, arahidele tocate, este mai bine să se mărească nucile întregi și apoi se toacă.

lactat продукты

Produsele lactate lichide ar trebui turnate în pahare, dar vasele groase ar trebui să fie aplicate cu o lingură, asigurându-se că nu se formează goluri în jurul pereților. Pentru măsurarea greutății cu linguri, brânză de vaci, smântână groasă și așa mai departe ar trebui colectate cu un mic diapozitiv.

Adesea, pentru a coace gospodinele în aluat utilizați produse lactate (smântână, kefir, iaurt sau ryazhenka) care au început deja să fermenteze, în acest caz merită să ne amintim că proporția acestor produse va fi mai mică.

ulei

Uleiul solid (de origine animală), pentru a măsura ochelarii, este necesar să se topească într-o stare lichidă, dar, deseori, se măsoară cu linguri ulei ușor, dar nu lichid..

condimentele

Produsele din această categorie sunt cele mai des măsurate cu ajutorul linguritelor, dar din rețetele culinare numărul lor este atât de mic încât se folosesc și alte măsuri – un vârf și “la vârful unui cuțit”. Câte grame nu pot fi stabilite pentru anumite, dar se poate spune cu certitudine că aceasta este cantitatea de substanță liberă care este plasată între degetele degetului mare, mijlociu și indicele colectate într-o strângere.

friabil

Pentru această categorie de produse, se aplică regulile generale de măsurare a substanțelor vrac și vrac: nu tampați și nu urmați absența golurilor lângă pereți.

fructe de padure

Masa anumitor boabe într-un vas de măsurare va depinde de mărimea lor (cele mai mici se vor stabili mai strâns și vor cântări mai mult) și cât timp au fost recoltate. De exemplu, zmeura proaspătă colectată într-un pahar a doua zi se va așeza puțin și cu greutatea inițială va ocupa un volum mai mic.

În cele din urmă, este demn de remarcat faptul că eroarea acestei metode de măsurare a greutății este de la 4 la 6%. Este influențată în primul rând de conținutul de vapori de apă din aer, deoarece nu numai zahăr, sare și făină, ci și alte produse, când nivelul de umiditate crește cu aceeași unitate de măsură a volumului (ceașcă, lingură), au o greutate mai mare decât în ​​condiții normale..

Loading...