Nutriție fracțională pentru pierderea în greutate: principii, meniu pentru lună și recenzii

Din păcate, majoritatea oamenilor nu mănâncă în mod corespunzător. Acest lucru se datorează unei game variate de condiții diferite – dependența de factorii externi, de lenea proprie, de lipsa de a mânca mâncarea potrivită..

De regulă, mulți oameni pentru micul dejun și cină iau o cantitate mare de alimente, în timp ce la prânz se limitează la o gustare ușoară sau le lipsesc complet din cauza lipsei de timp..

popular дробное питание для похудения

Ca urmare, intervalele dintre mese sunt destul de mari, iar alimentele sunt, de obicei, carbohidrații simple, care alimentează apetitul și în loc de cantitatea necesară de hrană, o persoană o ia de câteva ori mai mult decât este necesar pentru organism..

În cele din urmă, acest produs duce la rezultate foarte puțin plăcute:

 1. Formarea excesului de greutate;
 2. Deteriorarea sănătății;
 3. Schimbări de dispoziție;
 4. Depresia și așa mai departe.

Nutriționiștii au dezvoltat un sistem de nutriție fracționist nu cu mult timp în urmă, care poate fi folosit nu numai pentru scăderea în greutate, ci și pentru eliminarea toxinelor din organism, restaurarea sănătății și normalizarea metabolismului..

Care este metoda de nutriție fracționată, beneficiile și răul

Esența acestei metode este mesele regulate, dar este de dorit să o faceți în porții mici..

Dacă reduceți cantitatea de hrană mâncată la un moment dat de cel puțin două ori și încercați să o consumați în jur de cinci sau chiar șase ori pe zi, atunci hormonul responsabil pentru formarea unui apetit puternic nu va avea pur și simplu timp să fie produs în organism. În consecință, organismul decide că odată ce mâncarea intră în mod regulat, nu este nevoie să se creeze depozite de grăsime..

Foamea va dispărea. În plus, persoana însuși se va simți mai bine psihologic dacă este convins că va mânca în câteva ore.

Avantajele puterii fracționare, desigur, mai mult decât minusurile. În primul rând, nu trebuie să muriți de foame, deoarece mesele vor deveni mai frecvente.

În timp, apetitul va scădea, în plus, metabolismul se va normaliza și accelera, ceea ce va contribui doar la scăderea în greutate. Cantitatea totală de exces de greutate aici va scădea încet, dar destul de eficient, deoarece nu se va mai întoarce.

Oamenii care decid să folosească metoda de nutriție fracționată au un somn destul de bun și se trezesc cu ușurință, deoarece noaptea stomacul lor nu consumă energie pentru a digera alimentele.

regim питанияExistă un minus aici, dar este destul de grav. Omul de lucru nu este atât de ușor să se conformeze acestei diete. În timp pentru a lua cantitatea necesară de alimente pur și simplu nu va fi timp..

Deși, dacă doriți, puteți face față acestui neajuns – pentru a vă stabili în ce moment vor fi consumate aceste sau alte produse..

Cel mai bine este să construiți un sistem de astfel de alimente în timpul sărbătorilor. Omul însuși nu are unde să se grăbească, iar corpul se va putea adapta rapid la această metodă de a mânca..

Principii, produse permise

Dacă o persoană decide să treacă la o hrană fracționată pentru pierderea în greutate, atunci trebuie să știe principiile cheie ale acestei metode. Prin lipirea lor, el va fi capabil sa scape de kilogramele in plus relativ repede si sa ajusteze munca corpului:

 • Regula principală a acestei diete este de a mânca în mod regulat – la fiecare două sau trei ore;
 • Porțiunile se ridică mici, astfel încât toate mâncărurile luate sunt plasate într-un pahar obișnuit;
 • În timpul zilei, o persoană trebuie să mănânce de 6 până la 8 ori. Aceasta include atât mesele principale – micul dejun, prânzul și cina – și gustări mici;
 • Mâncărurile calde sunt luate de trei ori pe zi – pentru micul dejun, prânz și cină;
 • În micul dejun fără a include carbohidrații complexi. Alimentele durează maxim o jumătate de oră după trezire;
 • Este foarte important să se țină cont de aportul caloric total al alimentelor consumate. Nutriționiștii nu recomandă femeii medii pe zi să consume mai mult de o mie și jumătate de kilocalorii;
 • Nu vă puteți limita în lichide – puteți bea apă și ceai cât doriți..

lecții спортом

Este necesar să se ia în considerare faptul că, pentru a obține rapid un efect pozitiv, este de dorit combinarea acestui tip de hrană și sport..

După cum spun nutriționiștii profesioniști, prin această abordare, rezultatul va fi deja vizibil în mod literal în prima lună a clasei. Aceștia susțin că, datorită alimentării cu energie fracționată, puteți pierde aproximativ trei kilograme pe săptămână, și nu va trebui să vă restrângeți în mod special în nimic.

A face sport în acest caz poate fi doar o dată pe săptămână..

Produsele permise sunt destul de multe. Puteți mânca pește, legume, ouă, ulei vegetal, fructe uscate, carne de vită.

Nutriționiștii nu recomandă să mănânce alimente fast-food, nuci sărate, biscuiți, produse de panificație (conțin o cantitate mare de carbohidrați, care provoacă un apetit puternic), alimente prăjite, în special cartofi.

Facem meniul pentru săptămână

Nucul орехиÎn cazul unei diete fracționate de slăbire, micul dejun începe la opt dimineața. Acesta ar trebui să fie alcătuit din produse proteice cu un conținut scăzut de carbohidrați lenți, care nu provoacă un astfel de apetit puternic..

Pentru micul dejun, puteți mânca o porție din cereale integrale de cereale, până la cinci nuci, două sau trei linguri de fructe de padure sau un fruct mare, cum ar fi un măr sau o banană.

În loc de o astfel de dietă, este permisă consumarea a 100 de grame de brânză naturală cu conținut scăzut de grăsimi (nu mai mult de 5%) sau aceeași cantitate de iaurt natural. Aceste alimente pot fi stropite cu scorțișoară..

A treia opțiune include două ouă fierte fierte, o ceașcă de cafea cu adăugarea unei mici cantități de lapte sau ceai cu o lingură de miere.

Prima gustare după micul dejun va avea loc la ora 11 dimineața. Dacă nu era iaurt la micul dejun, acum este timpul pentru el. Cu aceasta, puteți mânca o bucată mică de pâine integrală. Puteți mânca alte alimente, de exemplu, fă-te o salată de legume sau fructe, fie fără a le îmbrăca sau a le umple cu iaurt. Pâinea este conectată la această dietă..

După două ore, prânzul vine atunci când aveți nevoie de produse care au o cantitate mare de fibre, carbohidrați și proteine ​​animale..

Este mai bine să nu faci fără a mânca alimente fierbinți. Opțiunea ideală ar fi o supă pe bază de bulion de legume sau carne slabă sau pește. O linguriță de smântână cu conținut scăzut de grăsime se adaugă la această supă și se mănâncă cu o felie mică de pâine integrală..

În loc de acest meniu, puteți lua aproximativ 150 de grame de carne de vită, legume aburit și, de asemenea, face o salată de legume, care poate fi umplută cu ulei de măsline.

După trei ore, faceți oa doua gustare. Ar trebui să fie destul de ușoară. Puteți mânca o salată cu avocado și morcovi – destul de hrănitoare și gustoase în același timp. Dacă nu există această posibilitate, atunci nucile sau fructele uscate vor face..

Ca oa treia opțiune, vă puteți permite o salată de legume și adăugați ceai de marshmallow fără umpluturi sau marmaladă de zahăr fără casă..

După încă trei ore, este ora cina. Și aici vor fi necesare proteine ​​și legume. Pentru cină, puteți mânca pește, îndulcit cu legume și salată de legume, îmbrăcată cu ulei de măsline.

În principiu, la salată se pot adăuga câteva picături de oțet balsamic. Dacă ouăle nu au fost consumate în timpul zilei, puteți să le înlocuiți pentru cină adăugând o cantitate mică de brânză și salată de legume..

La zece seara vine timpul ultimei gustări. Se face cea mai ușoară – puteți consuma 250 ml de kefir cu un conținut de grăsime de cel mult 1%..

În principiu, este permisă utilizarea în locul altor produse din lapte acru. Principalul lucru este să păstrați conținutul de grăsime cât mai scăzut posibil..

Effektivnye БАДы для похуденияO analiză detaliată a slabei eficacități. Acordați o atenție deosebită contraindicațiilor..

Și citiți cum să luați sulfat de magneziu pentru a curăța intestinele.

În următorul articol puteți afla despre nutriția admisă în intoxicația alimentară..

În principiu, pentru o masă fracționară în timpul săptămânii, un astfel de meniu va fi suficient. Vesela poate fi schimbată, alternată și așa mai departe. Principalul lucru aici este să vă asigurați că numărul de calorii consumate zilnic este aproximativ același – de la 1200 la 1600.

Nutriție fracțională pentru pierderea în greutate: meniu pentru o lună

Pentru a obține un efect vizibil, meniul de nutriție fracționată pentru pierderea în greutate ar trebui să fie observat timp de cel puțin o lună, astfel încât devine un obicei pentru organismul de a nu acumula masa de grasime, ci pentru a scăpa de ea..

Dacă vă pierdeți cel puțin o zi, atunci obiceiul va trebui să se dezvolte de la bun început.

Dacă dieta fracționată se simte constant înfometată, atunci nu ar trebui să te torturezi pentru o lună întreagă. Meniurile sunt proiectate astfel încât oamenii să nu experimenteze acest sentiment..

În principiu, cunoscând produsele care sunt permise de utilizare, meniul lunar poate fi făcut independent. Aici principalul lucru este de a adera la o serie de reguli, atunci efectul va fi atins foarte repede:

 1. Modul de utilizare a apei potabile ar trebui să fie după cum urmează: pe baza unui kilogram de masă a unei persoane, sunt necesare 30 ml de apă pe zi. Se pare că, cu o greutate de 80 kg, numai apa va trebui să consume 2.4 litri. Trebuie să fie băut 20 de minute înainte de mese și aproximativ o oră și jumătate până la două ore după;
 2. Micul dejun este de dorit pentru a face carbohidrați, deci cele mai potrivite vor fi fructe dulci, cereale, fierte din cereale integrale;
 3. Pentru prânz luați alimente care conțin o cantitate decentă de alimente naturale din proteine;
 4. Proteine ​​și legume proaspete.

Cât de mult puteți pierde pe o astfel de dietă

Așa cum am menționat mai devreme, dieta fracționată a fost dezvoltată nu numai pentru a pierde în greutate, dar și pentru a pune în ordine organele din tractul gastro-intestinal..

În special, dacă o persoană are în mod regulat tulburări precum diaree, greutate în stomac, colică, spasme, greață, atunci ar trebui să se uite atent la starea sa de sănătate. Un bonus bun va fi pierderea de kilograme în plus..

În medie, în termen de o lună puteți scăpa de 5-7 kg de greutate. Acest lucru este atunci când luați în considerare faptul că nu aveți nevoie să vă înfometați sau să vă limitați în orice fel în alimentele pe care le consumați..

Se pare că în șase luni poți scăpa de 20 kilograme și chiar mai mult. Dacă utilizați această dietă în mod regulat, greutatea în plus nu va reveni, iar starea organelor interne se va îmbunătăți.

Recenzii pierde în greutate

Când am început să încerc o dietă bazată pe o dietă fracționată, mănânc în porții mici, dar în mod regulat, primele două săptămâni au fost foarte dificile. Eram pe punctul de a mă opri să mă torturez, dar am hotărât să aștept până la sfârșitul lunii, am purtat un recipient împreună cu mine unde aveam gustări și am fost hrănit strict în funcție de timp. Și ca rezultat – în decurs de o lună am reușit să scap de 7 kilograme în plus. După un astfel de efect minunat, n-am vrut să mai renunț la mese fracționare și am avut deja timp să mă obișnuiesc cu rutina. Desigur, nu a fost fără greșeli, dar rezultatul final este următorul: cu o înălțime de 170 cm de la 80 kg, a fost posibilă scăderea în greutate de până la 65 kg, în afară de talie devenind mai subțire cu până la 6 cm.

Anna

Anna, 28 de ani

N-am reușit să-mi organizez în mod corespunzător timpul, așa că a trebuit să mănânc în deplasare. În consecință, despre orice alimentație corectă a vorbirii și nu ar putea fi. Stresul constant a condus la creșterea constantă în greutate. Acum trei luni, un prieten mi-a deschis această dietă simplă de nutriție fracționată pentru pierderea în greutate. Nu a fost posibilă imediat să mă obișnuiesc cu asta, după toate, hrănirea cu regimul a fost ceva nou pentru mine. Cu toate acestea, am reușit să fac un efort extraordinar asupra mea. Am scris mementouri în fiecare zi când ar fi trebuit să mănânc și, treptat, am reușit să mă implic în program. În prima lună am pierdut 5 kg și am pierdut 2 cm la talie. Voi continua sa folosesc aceasta dieta.

Alexander

Alexandra, 24 de ani