De voordelen en schade van pompoenolie voor het lichaam

pompoen масло, что это?Pompoenzaadolie met een aangename geur en een zeer intense smaak is altijd een elitair voedingsproduct geweest met een hoge concentratie aan gezonde substanties..

Zoals je weet, begon dit product in de middeleeuwen te worden gebruikt, toen het als een genezend medicijn werd beschouwd, alleen in apotheken werd gekocht en een fantastische prijs had..

Het was toen dat mensen deze olie “zwart goud” noemden, omdat de kosten van een fles van ongeveer 200 gram gelijk waren aan de prijs van een massieve diamanten ring, en het was “zwart” omdat het niet verfijnd was, het heeft een erg donkere schaduw..

Voor het eerst werd de productie van pompoenolie in Oostenrijk gestart en na een tijdje begon het te worden geproduceerd in andere landen – voornamelijk in Duitsland, Roemenië en Rusland..

Tegenwoordig is het ook relatief veel geld waard in vergelijking met andere oliën die voor een groot gebruik worden aangeboden..

Pompoenzaadolie krijgen?

Een dergelijk ongebruikelijk natuurlijk product wordt verkregen uit geselecteerde pompoenzaden door koud persen..

Het is niet verwonderlijk dat pompoenpittenolie duur is – het duurt immers tot drie kilo hoogwaardige zaden van een groot aantal pompoenen om één liter product te produceren..

Bovendien zijn productietechnologieën vrij specifiek vanwege de structurele kenmerken van grondstoffen..

Uiteraard kan pompoenpittenolie ook thuis worden verkregen, maar dit is een zeer arbeidsintensief proces en het zal tot drie kilo grondstof kosten om één liter te produceren..

Productkenmerken

Overweeg een aantal functies die opmerkelijke pompoenpitolie zijn:

  • een breed scala van toepassingen (tegenwoordig wordt deze olie gebruikt bij de behandeling, cosmetologie, koken, zowel op huishoudelijk als op productieniveau);

 

  • hoge concentratie aan smaakeigenschappen in een kleine hoeveelheid van het product (bij de bereiding van gerechten wordt het in slechts enkele druppels gebruikt, exact dezelfde doseringen worden gebruikt bij de vervaardiging van cosmetica en tijdens de behandeling);

 

 • pompoenolie is niet geschikt voor temperatuurverwarming (bij verhitting gaan alle nuttige eigenschappen verloren, tijdens het koken kan er een specifieke smaak en geur zijn).

Het is opmerkelijk dat de kenmerken die inherent zijn aan pompoenolie geen afbreuk doen aan de waarden ervan, en de kennis van dergelijke nuances zal de efficiëntie van het gebruik ervan aanzienlijk verhogen..

Tegelijkertijd kan niet worden benadrukt dat de aankoop van dit product redelijk rationeel is, omdat een fles zeker lang zal duren..

Samenstelling en calorieën

Wat включает в себя тыквенное масло

Olie omvat:

 • linolzuur, ongeveer 50 procent;
 • oliezuur, ongeveer 30 procent;
 • stearinezuur, ongeveer 5 procent;
 • palmitinezuur, ongeveer 10 procent.

Daarnaast zijn pectinen, fosfolipiden, vitamine C, P, PP, A, B1, B2, magnesium, carotenoïden, zink, ijzer en andere.

Honderd gram bevat ongeveer 900 calorieën. Hiervan is bijna 100 procent vet..

Nuttige eigenschappen voor het lichaam

De hulp die dit product kan bieden, is indrukwekkend..

Onder de vele waardevolle eigenschappen van pompoenolie moet het volgende worden benadrukt:

  1. beschikt over de krachtigste reinigende eigenschappen (bevordert de uitscheiding van kankerverwekkende stoffen, slakken, toxines, schadelijke micro-organismen);

 

  1. is een remedie voor parasieten (erkend als een medisch hulpmiddel voor helminthische invasie);

 

  1. bevordert de celregeneratie van inwendige organen en weefsels (herstelt de levensvatbaarheid van celmembranen als gevolg van het gehalte aan dergelijke biologisch actieve stoffen zoals fosfolipiden en flavonoïden, is een krachtig regenererend middel);

 

  1. verlaagt het cholesterolgehalte in het bloed en maakt de vaten elastisch (ondanks het hoge calorische gehalte is het een dieetproduct voor mensen met overgewicht en aanbevolen voor mensen met hypertensie);

 

  1. bevat een hoge concentratie van essentiële stoffen (vitamine A, E, F, B1. B2, B3, C, P, T, K);

 

  1. beschermt het lichaam tegen de negatieve effecten van vrije radicalen;

 

  1. is een effectief laxeermiddel;

 

  1. voorkomt de ontwikkeling van kanker, verouderingsprocessen en allergische reacties;

 

 1. toont antioxiderende eigenschappen (gebruikt bij de preventie van psoriasis, doorligwonden, eczeem).

Dus als u het lichaam wilt reinigen, uw dieet gezonder wilt maken, op uw gewicht wilt letten of als u een probleem hebt met intoxicatie van allergische of inflammatoire processen, kan het gebruik van pompoenolie tot positieve resultaten leiden..

Geneeskrachtige eigenschappen

Vanwege het feit dat pompoenolie een aantal therapeutische en profylactische eigenschappen heeft, wordt het veel gebruikt samen met medicijnen als een medisch hulpmiddel..

Er is een breed scala aan ziekten bij de behandeling waarvan deze olie zeer nuttig is:

  • Het spijsverteringsstelsel (cholelithiasis, vervetting van de lever, gal dyskinesie, cirrose van de lever, alcoholische hepatitis) – 1 hl. olie 3 keer per dag, 1 uur voor de maaltijd afgespoeld met koud water of sap, de cursus – 2 weken;

 

  • Cardiovasculair systeem (atherosclerose, hypertensie) – 1ch.l. 3 keer per dag een uur voor de maaltijd, een kuur – 500 – 600 ml;

 

  • Gezondheid voor heren (onvruchtbaarheid, prostatitis, prostaatadenoom, afname van seksuele potentie) – 1-2 theel. olie 3-4 maal daags voor de maaltijd, natuurlijk – 4 weken.

 

  • Vrouwelijke reproductieve gezondheid (onvruchtbaarheid, cervicale erosie, colpitis, ovariële ziekten) – in de vorm van baden en tampons, het beloop – 100-500 ml;

 

  • Excretiesysteem (cystitis) – 8-10 druppels 3 keer per dag, een kuur – 4 weken;

 

 • Infectie met wormen – combineer 1ch.l. olie 3 keer per dag met microclysters 25-30 ml. voor de nacht, een cursus – 400-600 ml.
Wat входит в состав яблок?Hoeveel koolhydraten in een rode appel? Weet je dat? Lees alleen onze artikelen. Weinig mensen weten wat verzadigde vetten zijn, in ons artikel vindt u deze en andere nuttige informatie..

Hoeveel calorieën in gestoofde wortelen? Weet het niet? We raden aan dit artikel te lezen: https: //notefood.ru/produkty/kalorijnost-produktov/morkov-kaloriynost.html

Hoe pompoenpitolie te kiezen

Wij helpen с выбором

Let bij het kiezen van olie op de fabricagedatum – hoe dichter het bij de huidige datum ligt, hoe nuttiger het product.

De houdbaarheid van het product varieert van 6 tot 8 maanden vanaf de productiedatum..

Het is raadzaam pompoenpittenolie te beschermen tegen zonlicht, omdat het beter is om het te kopen in een donkere, ondoorzichtige verpakking. Wat betreft de plaats van aankoop, de beste optie zou de apotheek zijn, omdat het waarschijnlijker is dat de juiste bewaaromstandigheden worden nageleefd..

Het moet in de koelkast worden bewaard, omdat bij elke verwarming de samenstelling verslechtert..

Lees voor het kopen het label ook aandachtig – als in de compositie staat dat pompoenpittenolie nog steeds wordt verdund met een andere, is de beste oplossing niet om zo’n product te kopen..

Fabrikanten van sommige merken worden toegevoegd aan pompoenolie, maïs of zonnebloem, dus je moet voorzichtig zijn bij het kiezen.

Na aankoop wordt het aanbevolen om het op te slaan op een koele plaats (temperatuur – ongeveer 18 graden), beschermd tegen zonlicht. Als het product lange tijd in een koude omgeving wordt bewaard, kan het product dikker worden..

Contra

Er zijn een aantal diagnosen en kenmerken van het lichaam wanneer pompoenpitolie gecontra-indiceerd is, hoewel het gunstige eigenschappen heeft..

Allereerst moet u weten dat de dagelijkse dosis niet meer dan 2-3 lepels per dag mag zijn, in het geval dat de dosis niet met de arts is afgesproken.

Individuele intolerantie voor het product is een contra-indicatie, mensen die lijden aan galsteenaandoeningen moeten het ook heel voorzichtig doen, omdat olie de verwijdering van stenen en zand veroorzaakt, wat tot pijn kan leiden..

Patiënten met diabetes moeten vóór gebruik ook een specialist raadplegen..

Pompoenzaadolie verdunt ook en verhoogt de ontlasting, en een overdosis (of overtreding van de toelatingsregels) kan leiden tot diarree..

In geval van optreden als gevolg van het opnemen van boeren, is het aan te raden om te drinken met zure vruchtensappen..

Pompoenolie is erg handig en wordt al lange tijd gebruikt om zowel de gezondheid te behouden als om volwassenen en kinderen te behandelen..

U moet echter niet vergeten dat, zoals elk medicijn, pompoenpitolie contra-indicaties heeft, daarom moet u uw arts raadplegen voordat u het in de behandeling gebruikt..

Videodessert