Havermout – de basis van een gezond dieet

Iedereen weet dat de dag het beste is om met havermout te beginnen, omdat het een groot aantal nuttige elementen bevat die waardevol en belangrijk voor het lichaam zijn.

havermout с фруктами

Dit verklaart het feit dat het havermoutdieet zo populair is bij mensen die willen afvallen..

Bovendien, en wat nog belangrijker is, is het volkomen onschadelijk voor de gezondheid..

Een klein beetje over de effecten van havermout op het lichaam

Dieet op basis van havermout werd bekend in de jaren 60 van de vorige eeuw.

Het heeft vele voordelen, een van de belangrijkste leugens in de diversiteit, want in de schappen vind je, naast traditionele havermout, een aantal producten die dit graan in zijn samenstelling hebben, bijvoorbeeld vlokken, brood en muesli, waardoor je het programma voor gewichtsverlies kunt variëren.

Het voordeel kan worden verklaard door het feit dat het vezel heeft, die een persoon nodig heeft voor het maagdarmkanaal om te werken, daarnaast zullen B-, PP- en F-vitaminen aan het lichaam worden geleverd..

Als je er pap in het dieet bij betrekt, dan helpen ze je om je honger perfect te stillen..

Deze croupe is ook bekend om het feit dat het fosfor, calcium, magnesium en ijzer bevat, en dit is niet de volledige lijst van de elementen en aminozuren in het product..

Door het eten van havermout en producten die deze granen bevatten, kunt u niet alleen afvallen, maar ook het lichaam verzadigen met heilzame stoffen die de immuniteit verbeteren, het reinigingsproces starten en de efficiëntie van het spijsverteringskanaal normaliseren..

Maar deze techniek heeft, net als alle andere, enkele beperkingen..

Dit is te wijten aan het feit dat het kan worden toegeschreven aan mono-diëten, wat voeding suggereert op basis van het gebruik van een enkel product..

Het is noodzakelijk om vrij lang vast te houden aan het gespecificeerde menu – minimaal 5, maximaal – 8 dagen.

Deze tijd is voldoende om afscheid te nemen van de gehate extra centimeters en kilogrammen..

De basisprincipes van voeding

rijst крупаHavermoutdieet voor gewichtsverlies moet twee stappen hebben.

De eerste omvat schoonmaken, terwijl de tweede – het dieet zelf.

De eerste fase wordt uitgevoerd met rijst..

Om dit te doen, moet je vier eetlepels graan bereiden en 1 liter water erin gieten, in deze toestand moet de rijst ‘s nachts worden bewaard.

‘S Ochtends gaat het koken door: rijst moet met dit water worden gekookt, op een vuurtje worden gezet.

De resulterende bouillon moet binnen een uur worden gedronken..

Nadat het verboden is om te eten of zelfs te drinken, duurt deze beperking vijf uur, daarna kun je gewoon eten.

Voordat u naar bed gaat, kunt u echter gedurende dezelfde vijf uur niets meer drinken of eten..

voorbereiding кашиU kunt alleen gewoon water gebruiken zonder gas..

Het grootste deel van het dieet op pap begint de volgende dag.

Koken vlokken kunnen op verschillende manieren worden gedaan, elk van de methoden zal op zijn eigen manier de bruikbare eigenschappen van granen onthullen..

Bovendien, en de smaak van pap zal anders uitkomen, het zal je toestaan ​​om kookmethodes af te wisselen of te combineren om op zijn minst wat variatie te bereiken..

De eerste methode bestaat uit het vooraf weken van het graan..

Bijna alle granen hebben fytinezuur in hun samenstelling, havermout is geen uitzondering..

Dit ingrediënt interfereert met de normale werking van de darm, stopt de opname van bepaalde sporenelementen, waaronder calcium kan worden onderscheiden..

Als u eerst het graan in droge vorm laat weken, giet het dan met schoon water, dan wordt fytinezuur gedeactiveerd.

knal Het programma похудения Кима ПротасоваHet gevarieerde dieet van Kim Protasov: menu en tips. Ontdek waarom ze zo dol is op afvallen en meedoen.!

Niet minder bekende methoden van gewichtsverlies ontwikkeld door de Amerikaanse cardioloog Atkins. Voor velen is dit dieet een ticket geworden voor een beter leven, waarin geen extra kilo’s en lichtheid in het lichaam zijn.

Over welke rol het gewichtsverlies normale zemelen kan spelen, lees hier..

Havermout voor nog meer efficiëntie kan zelfs ‘s nachts worden gegoten, hierdoor is het de volgende dag helemaal klaar voor verdere acties, terwijl als je een langere periode geniet, bijvoorbeeld een dag, je het klaar kunt maken voor gebruik.

Terwijl suiker niet zal worden toegevoegd, omdat de natuurlijke zoetheid zal worden onthuld..

Er is ook een manier om te stomen in een thermowire, maar voordat je het gerecht gebruikt, moet je 8 uur aandringen, dit zal je toelaten om “om te keren” naar nuttige componenten..

De tweede manier van koken bestaat uit koken op laag vuur.

Dit helpt de bèta-glucanen en polysacchariden in het product te activeren, ze fungeren als een van de geheimen van de voordelen van dit graan..

Deze stoffen kunnen een sterk helende en ontstekingsremmende werking hebben..

Volgens onderzoek is het een warmtebehandeling die de noodzakelijke stoffen vrijmaakt en activeert..

De meest bruikbare en effectieve zal het dieet op havermout zijn, als de pap op een laag vuur gekookt is.

Dit moet gedurende een lange tijd worden gedaan, de minimale bereidingstijd is ongeveer 7 minuten, terwijl het maximum 30 minuten is en het gerecht constant moet worden geroerd..

Zodra de vlokken karakteristieke uniformiteit en kneedbaarheid hebben verkregen, kunnen ze als klaar worden beschouwd..

Begin echter niet meteen aan de maaltijd, de pan moet worden afgedekt met een deksel en laat de pap 5 minuten staan.

Uitstekende hulp bij het bereiden van granen in dit geval multicooker.

Voordat u begint met koken, is het raadzaam om de kom in te smeren met een dunne laag olie, dit zal de mogelijkheid van verbranding van het voedsel elimineren..

Wij bieden voor het bekijken van een video-opname van het programma, waarin ze alle voors en tegens van het verliezen van gewicht op pap uiteen te zetten:

De samenstelling van het dieet

Het menu van de havermoutdieet is uiterst eenvoudig – in de ochtend, de middag en de avond zal er havermeel zijn.

Maar in de tussentijden tussen de maaltijden kun je fruit eten, maar laat je niet meeslepen, bovendien zijn dergelijke snacks in de middag volledig verboden.

Het menu moet worden aangevuld met water, waarvan het volume niet kleiner mag zijn dan 1,5-2 liter.

Toegestaan ​​om te drinken en groene thee.

De rest van de drankjes, zoals zwarte thee of koffie, kunnen de lichaamsvloeistof vasthouden, dit geldt ook voor alcohol, waardoor het afvallen wordt vertraagd..

Suiker en zout mogen niet in pap zitten, maar kunnen ‘s ochtends worden aangevuld met gedroogd fruit..

havermout питание

Je moet jezelf niet beperken in het aantal en de grootte van porties, maar je moet ook niet te veel eten.

Maar ik wil dit niet doen, want volgens reviews is het dieet op havermout erg voedzaam en geeft het een langdurig gevoel van verzadiging.

Voedingsdeskundigen raden af ​​mono-diëten, die in dit artikel zijn opgenomen en beschreven, gedurende meer dan 10 dagen te observeren.

Dit suggereert dat als je er niet in bent geslaagd om een ​​resultaat van het havermoutdieet tegen een bepaalde datum te bereiken, je het lichaam niet verder moet folteren, het kan schadelijk zijn, wat tot uiting komt in het vertragen van het metabolisme..

Overgewicht overwinnen zal veel moeilijker zijn..

En in de video hieronder is de mogelijkheid om een ​​ontbijt op basis van havermout te maken:

Mening van onze lezers

Laten we de resultaten bekijken van wat de havermoutvoeding aan onze lieve lezers heeft gebracht:

De meeste van alle anderen houden van deze specifieke methode om gewicht te verliezen. Eet pap als preventie, niet alleen wanneer er behoefte is om af te vallen. Ik moet toegeven dat het lichaam je zal “bedanken”, zelfs als je een figuur hebt die geen correctie behoeft. De darm begint immers normaal te werken en het metabolisme is genormaliseerd. Ik adviseer iedereen, ongeacht leeftijd en doelen.

Vera, 34 jaar oud

Na het lezen van de beoordelingen van dunnere mensen over het havermoutdieet, realiseerde ik me dat ik ook moet handelen, omdat de figuur me al lang niet meer tevreden is. Ik was verbaasd over de resultaten! Ik ben 8 kilo kwijtgeraakt. Deze pap doet helemaal geen moeite en geeft je een goed effect, dus nu adverteer ik het aan al mijn vrienden!

foto до и после

Zulfia, 35 jaar oud

Recensies van het havermoutdieet geven aan dat het een van die dingen is die gewoon geen kwaad kunnen doen, omdat pap rijk is aan sporenelementen en vitamines die het lichaam nodig heeft..

Tijdens het programma voor gewichtsverlies zult u geen honger hebben en, indien nodig, zult u terug willen keren naar deze specifieke methode van gewichtsverlies..