Hoe gistdeeg te bereiden zonder eieren voor pastei en zoet gebak

Thuis bakken is altijd anders dan de smaak en structuur van de winkel. Ten eerste is er vertrouwen in de kwaliteit van het gebakken gebak en ten tweede kun je je huishouden bij het proces betrekken en magie creëren in de keuken, die alle positieve emoties zal bevatten.

Er zijn verschillende opties voor gistdeeg en sommige kunnen worden bereid zonder eieren te gebruiken. Sommige huisvrouwen gebruiken dit product in principe niet, omdat ze er alle vertrouwen in hebben dat het deeg hier niet aan zal lijden, terwijl anderen hun afwezigheid pas op het laatste moment ontdekken..
Boterdeeg zonder eieren met melk
hoe подготовить дрожжевое тесто без яиц для пирожков и сдобных пирогов
ingrediënten Aantal
meel 450 g
suiker 1 eetl. l.
olie 100 g
melk 250 ml
Gist “Saf moment” 2 tl.
Kooktijd: 480 minuten Calorieën per 100 gram: 271 Kcal

Deze variant van de meelvoet kan worden gebruikt voor het maken van broodjes, broodjes, croissants en voor pastei, platte broden en pasteien. Het deeg bereiden is vrij simpel, je hoeft alleen maar te voldoen aan de opgegeven hoeveelheden producten.

Giet warme melk in een glas, giet er suiker in, droog gist en meng tot alle granen zijn opgelost. Reserveer tien minuten.

fokken молоко

Boter in een voedselcontainer of een normaal bord doen, in de magnetron doen en laten smelten. Je kunt hetzelfde doen in een waterbad..

olie растопить

Zeef de bloem in de kom. Giet in de overgebleven melk de gistvloeistof, de afgekoelde gesmolten boter, klop of lepel en roer een beetje bloem.

toevoegen муку

Het deeg verandert geleidelijk in een grote kom waar je moeilijk mee kunt werken in een kom..

maken шар

We rollen het op een plat oppervlak en voegen bloem toe, kneden zacht deeg dat niet aan het oppervlak en de handpalmen kleeft. We plaatsen het in een container, bedekken het met een handdoek of film en doen het gedurende twee uur op de batterij of yoghurtmaker..

deeg готово

Periodiek kijken we in welke mate het in volume is toegenomen. Als het door de top begint te klimmen, mengen we het en gebruiken we onze vingers om lucht te laten ontsnappen. Wanneer de massa is verdrievoudigd, zet het deeg dan minstens vijf uur in de koelkast, maar beter ‘s nachts.

We nemen het uit de kou, laten het niet opwarmen, vormen de geplande plano’s en gaan bakken. Het deeg volgens dit recept kan maximaal vier dagen op een koude plaats worden bewaard..

Gistdeeg Deeg

Van dit deeg kun je heel snel een hele berg heerlijke zachte cakes bakken met een vulling.

te stellen:

 • bloem – 700 g;
 • water – 100 ml;
 • melk – 150 ml;
 • “Sof-moment” – 1 eetl. l.;
 • suiker – 1 theelepel;
 • olie – 2 el. l.

Voorbereiding: 1 uur.

Calorieën: 243 Kcal / 100 g.

In een kleine ijzeren kom verbindt het verwarmde water met melk en gist, zout, een lepel bloem en suiker. Laat de blanco een kwartier staan. Als je de karakteristieke bubbels op het oppervlak ziet, wordt de gist geactiveerd en kun je aan de slag.

Giet de gistmassa in een grote bak, giet ongeraffineerde olie uit en begin het gezeefde meel in porties te gieten. Als het deeg sterk aan de garde hecht en het moeilijk te kneden is, strooi dan de droge tafel met bloem en spreid de massa.

Kneed het plastic deeg langzaam, bedek het onmiddellijk met een servet en laat het twintig minuten intrekken. Rol uit in een lange worst, knijp een platte cake van de rand, vorm een ​​knuppel met onze handpalmen, vul het, maak de randen vast en bak de cakes in hete olie.

lapshevik с изюмомProbeer heerlijke Lapshevik te bereiden met cottage cheese volgens ons recept..

Lees hoe je Lula-kebab in de oven of op de grill kookt. Dit gerecht is geschikt voor een tafel en voor een picknick in de natuur..

Let op een ongewoon smakelijke selectie recepten uit courgettes voor de multikoker.

Het gemakkelijkste recept

Een van de budgetopties voor het maken van deeg is zonder eieren, boter en water. Deze optie wordt meestal gebruikt voor het bereiden van cakes, donuts of brood voor het eerste gerecht..

te stellen:

deeg на опаре

 • bloem – 650 g;
 • “Sof Moment” – 2 theelepel;
 • water – 200 ml;
 • zout;
 • olie – 1 eetl. l.

Voorbereiding: 2 uur.

Calorieën: 189 Kcal / 100 g.

We nemen high-speed gist “Sof moment” of iets dergelijks. Giet in warm gekookt water, roer met een lepel of, het beste van alles, met je vingers zodat ze volledig oplossen..

Na vijf minuten, wanneer de noodzakelijke reactie begint, voegen we zonnebloemolie, zout toe en roeren zonder ophouden een beetje meel. Leid de droge component door een zeef..

Kneed elastiek, vergelijkbaar met het zachte kleideeg. Sculpteer de bal en dompel hem onder in een schone kom, bedek hem met een deksel en zet hem anderhalf uur in de koelkast. We halen terug en we gebruiken de bestemming.

Als u dit deeg niet in één keer hebt ontwikkeld, dompelt u het in een voedselzak en legt u het in de vriezer. Ontdooi hem voordat u hem opnieuw gebruikt..

Hoe je gist maakt

Ervaren huisvrouwen zijn ervan overtuigd dat het meest succesvolle deeg uitsluitend op onbewerkte gist kan worden gemaakt.

te stellen:

 • meel – 1 kg;
 • suiker – 2 theelepel;
 • olie – 150 g;
 • gist – 30 g;
 • melk – 250 ml.

Voorbereiding: 3 uur.

Calorieën: 285 Kcal / 100 g.

Om het deeg te bereiden, combineren we zelfgemaakte melk tot 36 ° C met verse gist, het volstaat om het in vloeistof te verkruimelen. Raak de staaf gedurende dertig minuten niet aan totdat een hoog, stabiel gistschuim verschijnt.

Voeg de resterende ingrediënten toe aan het deeg: zout, meel en suiker. Kneed alles grondig. Als het deeg kleverig blijft en aan de handpalmen kleeft, verhoog dan de hoeveelheid bloem. Allemaal individueel, misschien duurt het een beetje meer..

Maar overdrijf het niet om het deeg niet te verslaan. We laten het volume een uur langer staan, mengen het en raken het uur opnieuw niet aan..

Met behulp van deze technologie – in verschillende fasen mengen – kunt u luchtig, los en delicaat smakend gebak krijgen..

Loading...