Hoe heerlijke goulash te koken in een slowcooker

hoe правильно приготовить гуляш в мультиварке?Deze goulash is dezelfde die Hongaarse herders op het vuur kookten (eigenlijk vertaald van de Hongaarse “goulash”), enigszins anders dan het vlees dat we gewend zijn in jus..

In klassieke goulash, naast stukjes rundvlees en paprika, was er altijd aardappel in grote blokjes gesneden – deze soep moet rijk en hoogcalorisch zijn om zoveel mogelijk kracht te geven.

Een speciale charme aan het gerecht wordt gegeven door een donkere en licht kruidige “yoesjka” – jus, die de sappige smaak van vlees en kruiden opslorpte..

“Koninklijke soep” en een van de meest populaire gerechten uit de traditionele Hongaarse keuken kan worden beschouwd als de trots van de natie.

Een uitstekende smaak en een onvergetelijk aroma, dat een combinatie van schijnbaar vertrouwde en alledaagse producten biedt, stelt ons in staat te praten over de elegantie en de waardigheid van dit gerecht.

Ondanks de “gemeenschappelijke” oorsprong van de goulash was populair onder de adel van Oostenrijk-Hongarije, en vandaag geniet het gerecht de verdiende aandacht van miljoenen liefhebbers van voedzaam en heerlijk eten over de hele wereld..

De juiste goulash koken: kies het vlees, selecteer de ingrediënten

Klassieke goulash wordt gekookt op rundvlees.

Dit komt door de herkomst van het gerecht: de producten bij de hand werden gebruikt om te koken, terwijl de herders in de buurt meestal koeien hadden.

Af en toe ging lam of wild (zoals hazen) voor goulash.

kiezen продукты для гуляша

Dus, als de gastvrouw beslist om zich te houden aan het traditionele recept en rundvlees te gebruiken, moet u op dergelijke kenmerken letten:

 • de beste optie voor goulash zou verse borst, flank (pulp van borst) of scapula zijn;
 • een dunne laag bacon op vlees is een verplicht element van klassiek vlees voor dit gerecht;
 • het kiezen van vlees, let op de leeftijd van het dier (het is gemakkelijk te bepalen door de kleur van het vet: hoe geler het is, hoe ouder het dier was);
 • de versheid van vlees is ook een voorwaarde voor de bereiding van hoogwaardige en veilige gerechten.

Standaard lijst met goulashproducten:

 • rundvlees;
 • groenten: uien, wortelen, verse tomaten (soms vervangen door tomatenpuree);
 • knoflook, zout, peper en laurier – naar smaak.

Een speciaal ingrediënt voor deze goulash wordt paprika genoemd, die aan het gerecht die unieke smaak toevoegt.

Kies de beste nobele zoete paprika, maar de rode delicatesse voegt zoete tonen aan het gerecht toe.

Gebruik de roze paprika voorzichtig: voor velen zal het te scherp en pittig zijn.

Voeg aardappels toe aan goulash en transformeer het van een bekende warme vleesgerecht in een klassiek Hongaars gerecht, maar of het een hutspot uit onze kindertijd is – het is aan iedereen om te beslissen.

Aardappel maakt het gerecht natuurlijk voller en voller, voegt volume toe en laat je weigeren om een ​​extra bijgerecht of salade te bereiden.

Van de tientallen soorten goulash stoten gerechten gemaakt van verschillende soorten vlees: rundvlees, kalfsvlees, varkensvlees, kip.

Goulash is zelfs voor vegetariërs beschikbaar – je hoeft alleen maar sojavlees te nemen.

Er zijn ook exotische soorten: wijnbereiding, champignons, met zuurkool of eiernoedels, gekruid met pruimen en zeevruchten – de leidende chef-koks van de beste restaurants ter wereld stoppen niet en komen met nieuwe recepten.

Goulash in een slowcooker – we koken heerlijk

In deze video kun je duidelijk zien hoe eenvoudig en belangrijk smakelijk goulash is. Veel kijkplezier!

Multivarka – het zeldzame type keukenapparatuur, dat snel en stevig de leidende positie in de keukens van onze huisvrouwen won.

Je kunt er alles in koken: van borsjt tot muffins, en zelfs klassieke goulash is geen uitzondering..

Met de juiste ijver en naleving van de aanbevelingen van ervaren huisvrouwen, zal iedereen de heerlijkste goulash in hun slowcooker kunnen bereiden..

Voor het bereiden van goulash in een slow cooker, wordt het volgende schema gebruikt:

 • in blokjes gesneden of in blokjes gesneden vlees wordt op de bodem van de kom geplaatst en gedurende ongeveer 15 minuten gebakken met plantaardige olie in de “Bakken” -modus;
 • gehakte uien en wortels worden gelijktijdig met specerijen aan het vlees toegevoegd (naar keuze van de gastvrouw);

RAAD!In dit stadium, voor een dichtheid van jus, zet een eetlepel meel..

 • het resulterende mengsel is gegoten tomatenpuree, verdund met water;
 • het resulterende product wordt ongeveer 50 minuten bereid in de modus “Soup” (“Quenching”).

Een andere optie is om te doen zonder het vlees voor te bakken en onmiddellijk alle ingrediënten in de kom te doen, door de modus “Uitdoven” in te stellen (als de multikoker een optie biedt, kunt u op de “Vlees” -knop klikken).

Er zijn ook verschillende opties voor het leggen van groenten (afhankelijk van de wens om groenten gekookt te zien of de vorm en structuur te behouden):

 • wortel en uien apart van vlees bakken en pas daarna combineren;
 • voeg groenten toe aan het vlees met tussenpozen van enkele minuten;
 • leg alle groenten samen met het vlees.

Weinig geheimen voor een goed resultaat

Goulash koken in een slowcooker is helemaal niet wat je moet doen aan het gebruikelijke braden op een oude vertrouwde gietijzeren pan en sudderen in je favoriete pan..

Maar als u eraan wenkt en het advies van de eigenaren van dergelijke huishoudelijke apparaten opvolgt, kunt u een uitstekend resultaat bereiken:

 • Voor het leggen van de stukken vlees kan worden gerold in bloem en alleen dan verspreid in een kom;
 • Als het rundvlees of ander vlees dat voor het gerecht wordt gebruikt moeilijk kan zijn, stelt u de quenching voor een langere tijd in – 80-90 minuten;
 • Om groenten en vlees gelijkmatig gebakken te maken, vergeet niet om ze minstens drie keer te roeren;
 • Om meer smakelijke saus te krijgen, voeg een paar glazen bouillon toe samen met de tomatenpuree. Sommige huisvrouwen gebruiken zure room, maar je moet voorbereid zijn op de speciale enigszins zurige smaak van zuivelproducten;
 • Om het gerecht smakelijker en natuurlijker te maken, kan tomatenpuree worden vervangen door verse tomaten, worden gepeld en in blokjes worden gesneden;
 • Een subtiele noot van iets Italiaans in een traditioneel gerecht kan worden toegevoegd met een glas droge wijn dat veertig minuten is gegoten voor het einde van het koken..
De voordelen физалиса для организмаNuttige eigenschappen van Physalis, weinig bekend, maar lezers van onze site kennen altijd de subtiliteiten van culinaire zaken, voeg je bij hen!

De kleur van kalk is erg handig voor het lichaam, als je twijfelt, zal dit artikel al je vragen beantwoorden..

Maïs, een smakelijk en gezond product, heeft weinig contra-indicaties, maar kent u het caloriegehalte? Hier: https: //notefood.ru/produkty/kalorijnost-produktov/kaloriynost-varenoy-kykyryzu.html, beschreef alle informatie over dit waardevolle product.

Loading...