Hoe je ijsvorming voor peperkoek thuis kunt maken

Zoet op peperkoek is praktisch de meest favoriete zoetheid van kinderen in een zoet product. Het is tenslotte niet genoeg dat de kers heel lekker is, hij is nog steeds heel helder, fascineert de kleintjes met hun monogrammen en afbeeldingen..

glazuur для пряников

Een hoogwaardig niet-verkruimelend en niet-verspreidend vet bereiden op peperkoek is thuis erg moeilijk. Het is noodzakelijk om alle verhoudingen van de componenten strikt in acht te nemen, in ieder geval niet om te onderbreken, maar om een ​​zekere consistentie te creëren, en niet om het op een warm product te zetten..

Er zijn verschillende opties voor het glazuren van peperkoek: eiwit, boter, suiker, citroen, zelfs met de toevoeging van alcoholische dranken.

Bijvoorbeeld, voor peperkoek, volgens de traditie, wordt het wit gelaten, in andere gevallen worden voedingskleurstoffen toegevoegd, versierd met allerlei soorten krullen, huizen, emoticons en alles wat je hartje begeert..

Dergelijke producten voor Kerstmis zijn erg populair. Peperkoek met glazuur siert niet alleen een feestelijke tafel, maar zelfs een kerstboom..

Het gemakkelijkste recept
hoe сделать глазурь для пряников в домашних условиях
ingrediënten Aantal
Het ei 1 stuk.
citroen 0,5 stukken.
Maïszetmeel 1 eetl. l.
poeder 200 g
Kooktijd: 720 minuten Calorieën per 100 gram: 309 Kcal

Het recept is vrij eenvoudig, maar het eindresultaat wordt slechts in tien tot twaalf uur verkregen. Wees daarom geduldig en ga door..

Breek het ei, scheid de dooier voorzichtig van het eiwit. Was de citroen en snij in twee. Prik met de pulp op verschillende plaatsen in de vork, pers de hoeveelheid sap op een lepel. Voeg zetmeel, poeder, eiwit, sap toe aan eiwit.

verwissel лимон белок и крахмал

Roer alles tot een soepele, homogene staat. Concentraat kan worden gebruikt in plaats van citroensap, maar houd er rekening mee dat het na stollen geel kan worden. Als de massa je vloeibaar leek, voeg dan een beetje poeder toe, als het integendeel dik is – verdun met sap.

mixen все

Zet het glazuur voor peperkoek in een steriele glazen pot en stuur het in de koelkast gedurende tien tot twaalf uur, sluit het deksel.

Eiwit glazuur

Het eenvoudigste eenvoudige glazuurrecept bestaat uit slechts drie componenten en het is vrij eenvoudig om het te bereiden. Zelfs kinderen kunnen aan dit proces deelnemen. Ze zullen niet alleen helpen, maar krijgen ook veel positieve emoties..

componenten:

 • Eiwitten – 3 stuks;
 • Citroensap – 1 eetl. l.;
 • Poeder – 350 g.

Productie: tien minuten.

Calorisch gehalte: 301 Kcal / 100 g.

Gekoelde eiwitten gemengd met citroensap, het kan worden gedaan met een vork. Open het poeder en ga geleidelijk het eiwitmengsel in. Deze zoetheid kan thuis eenvoudig worden gemaakt door de suiker in een koffiemolen te malen..

Schakel de mixer of blender in en zwaai tot de toestand dat de massa niet langer uit de bloemkroon loopt..

We schuiven het afgewerkte glazuur in een luchtdichte container en leggen het op een koude plaats. Voeg voor gebruik een paar druppels citroensap toe en doe er gebak op.

Witte fudge voor het bakken van gember

Het belangrijkste kenmerk van peperkoek is witte kransen langs de contouren van de peperkoek en natuurlijk het kruid in de vorm van gember, toegevoegd aan het deeg.

componenten:

onzin для пряников

 • Kippeneieren – 2 stuks;
 • Suiker – 300 g;
 • Mandarijnschil – 15 g.

Productie: twintig minuten.

Calorische inhoud: 308 Kcal / 100 g.

Verse kippeneieren verdeeld in dooiers en eiwitten. Doe dit voorzichtig, zodat het niet vermengt, anders zal de eiwitmassa niet breken..

Giet suiker in een koffiemolen, maal het in poeder, zeef het door een zeef of dun gaas. Om dit te testen, kun je het niet doen, en in het glazuur moet je zo klein mogelijk zijn.

Smash eiwit met poeder tot een stabiel homogeen schuim. Voeg aan het eind mandarijnenschil toe en meng alles voorzichtig..

Afgewerkte glazuur kan al worden toegepast op peperkoek. Laat het hard worden en binnen vijf tot zes uur kun je een nieuwe laag aanbrengen..

Gekleurde mix voor schilderen

kleur глазурь

Geschilderd glazuur verschilt alleen van gewoon wit in kleur, maar de smaak, textuur, ingrediënten en het bereidingsprincipe blijven hetzelfde..

componenten:

 • Poeder – 250 g;
 • Eiwit – 1 stuk;
 • Voedselkleuren om uit te kiezen.

Productie: tien minuten.

Calorische inhoud: 301,5 Kcal / 100 g.

Meng poedersuiker met eiwit. Dit kan zelfs met een gewone vork of lepel worden gedaan. De consistentie moet dik worden. U kunt dit controleren door over het oppervlak van de fudge te vegen. De lijn zou na tien seconden moeten verdwijnen. Als dit niet gebeurt, voeg dan meer poeder toe of verdun met een paar druppels gekoeld gekoeld water..

Verdeel de resulterende massa in kleine kommetjes, voeg een druppel heliumkleurstof voor levensmiddelen aan elke mix toe, mix alles snel. Plaats het glazuur in een cellofaanzak, snij de hoek af en ga verder met schilderen.

Als u geen speciale kleurstoffen heeft, kunt u de gemakkelijkere weg inslaan. Voeg frambozenjam in één stuk toe, kurkuma in de andere, en je krijgt rode en oranje glazuur voor peperkoek..

omeletWeet je hoe je een gestoomd omeletrecept moet bereiden? We zullen je alle geheimen vertellen, dit is een eenvoudige blik op het eerste gezicht.

Lees hoe je Lula-kebab op de grill kookt – recepten met stapsgewijze foto’s in ons artikel.

Lees hoe je een heerlijke pollak kookt met worteltjes en uien..

Suikersuikerglazuur voor peperkoek

Glashelder glazuur is meer geschikt voor het versieren van dikke grote peperkoek, het stroomt prachtig langs de randen, bevriest in grote druppels..

componenten:

 • Suiker – 1 kop;
 • Gezuiverd water – 0,5 kopjes.

Productie: dertig minuten.

Calorische inhoud: 190 Kcal / 100 g.

Giet water in een ijzeren kom, voeg dan suiker toe, roer tot de deeltjes volledig zijn gespleten. Kook het glazuur, onder voortdurend roeren, tot grote bubbels op het oppervlak verschijnen..

Haal van het vuur en laat afkoelen. Wanneer u uw vinger gemakkelijk in de fudge kunt onderdompelen, kunt u naar eigen inzicht vanille, amandel of een andere smaakstof toevoegen.

Grote peperkoekkoekjes worden besmeurd met een siliconenborstel, kleintjes kunnen in ijsvorming worden gedompeld en met een skimmer worden verwijderd. Afgewerkte producten worden op het rooster geplaatst, zodat het overtollige glazuur van het glas.

Lemon Fudge

Dit glazuur, in tegenstelling tot het eiwit of de suiker, heeft geen zoet smakende smaak, maar een lichte eigenaardige zuurheid.

componenten:

citroenzuur глазурь

 • Poeder – 2 glazen;
 • Boter – 80 g;
 • Citroensap – 2 el. l.

Productie: anderhalf uur.

Calorisch gehalte: 295 Kcal / 100 g.

We nemen zelfgemaakt of slaan olie op, maar dan met het hoogste vetgehalte, anders werkt het niet fudge. We halen het een uur uit de koelkast voordat het wordt gekookt, zodat het werd verzacht.

We mengen een mixer met poeder en citroensap op lage snelheid, versnellen geleidelijk het momentum zodat de massa twee tot drie keer toeneemt. Voeg zonodig poeder of sap toe.

We zetten de afgewerkte icing een uur in de koelkast, waarna je het op peperkoek kunt zetten.

Chocolade en boter

Dit glazuur kan niet alleen worden gebruikt voor peperkoek, maar ook voor zachte toffee op pasteien of koekjes. Het recept is heel eenvoudig, vereist geen hoge culinaire vaardigheden.

componenten:

chocolade глазурь

 • Cacao – 40 g;
 • Water – 70 ml;
 • Suiker – 150 g;
 • Boter – 10 g.

Productie: twintig minuten.

Calorisch gehalte: 315 Kcal / 100 g.

Meng suiker en cacao in een koffiemolen in een kom. Zet het water aan de kook. Smelt de boter in de magnetron. Vul de componenten met heet water, meng alles snel, giet de boter helemaal in.

Laat de fudge veertig minuten staan, smeer dan de peperkoek in en doe het mooi op het gerecht..

rum

Een zeer ongewone smaak voor volwassenen wordt verkregen door een glazuur met alcohol. Dus, door een paar druppels rum toe te voegen in fudge, kun je het bakken een speciale smaak geven..

componenten:

 • Poedersuiker – 260 g;
 • Gekookt water – 230 ml;
 • Rum – 25 ml.

Productie: vijftien minuten.

Calorisch gehalte: 332 Kcal / 100 g.

Zuiver poedersuiker door een zeef, giet er gewoon gekookt water in, meng alles goed. Laat het mengsel een beetje afkoelen en giet er rum in. Wanneer de fudge eindelijk afkoelt, leg dan veel op gebakken peperkoek. Laat de fudge hard worden. Het is beter om ze ‘s nachts achter te laten en’ s morgens op de tafel te liggen.

Handige tips

 1. Als boter aan het glazuur wordt toegevoegd, zal het schijnen;
 2. Voordat u de peperkoek gaat smeren, moet u ervoor zorgen dat hun oppervlak vlak is, zodat de fudge beter is om naar bed te gaan. Als er onregelmatigheden zijn, knip het dan voorzichtig af met een mes;
 3. Glimmen was sneeuwwit, pak het poeder zo licht mogelijk op;
 4. Als je wilt experimenteren en fudge wilt kleuren, gebruik dan de beschikbare producten. Verse peterselie zal groen produceren, sinaasappelsap geeft sinaasappel en biet geeft rood;
 5. Je kunt de jam van de peperkoek peperen en er bovenop glazuur aanbrengen, zodat de fudge perfect gelijkmatig ligt.