Hoe kun je onafhankelijk van 70% azijn 9 procent maken

In de keuken kan elke huisvrouw een fles azijn vinden, en mogelijk meerdere met verschillende soorten. Dit is niet verrassend, omdat het veel wordt gebruikt bij het koken om verschillende dressings voor salades en sauzen te maken, tijdens het bewaren van de blanks voor de winter en zelfs om sommige soorten deeg los te maken..

azijn

Naast koken wordt azijn ook in het dagelijks leven gebruikt, bijvoorbeeld om onaangename geuren in de koelkast of schaal in een waterkoker te elimineren. In dit artikel leer je hoe je 9 procent van 70% azijn maakt. Maar laten we het eerst een beetje over de vormen ervan hebben..

Essence Varieties

Azijn is een product dat is afgeleid van de natuurlijke verzuring van het sap van verschillende soorten fruit of droge druivenwijnen. Er zijn veel verschillende soorten van deze essentie, bijna elk land produceert zijn eigen variëteit, wat het meest gevraagd is in de keuken van deze regio..

De meest voorkomende zijn de volgende soorten azijn:

  1. Witte wijn – gemaakt van de verwerking van witte wijnen. Het onderscheidende kenmerk is een aangename hartige smaak;
  2. Rode wijn, die respectievelijk het resultaat is van de verwerking van rode wijn (Malbec, cabernet, merlot). Veel minder vaak ontmoet roze wijnazijn;
  3. Balsamico is de oudste variëteit, waarvan de productietechnologie al meer dan duizend jaar oud is. Vanwege het aandringen in de speciale houten vaten, heeft het een donkere kleur, een zachte textuur en een zachte rijke smaak;
  4. Sherry – de duurste, omdat het bereidingsproces meer tijd kost, en omdat het startproduct dure wijn van Palomino Vino is;
  5. Apple – heeft een mooie amberkleurige kleur en een zuurzoete smaak. De grondstof voor de productie ervan is cider of appeltaart;

Wordt ook gebruikt bij het koken van rijstwijn, kokosnoot en moutsoorten azijn.

Hoe azijn te verdunnen

Omdat geconcentreerde azijnessentie en zelfs verdunde tafelazijn vaak de boosdoener worden van brandwonden en vergiftigingen, is het daarom erg belangrijk om de essentie goed te verdunnen tot de gewenste concentratie, volgens alle veiligheidsvoorschriften:

  1. Bereid vooraf een voldoende hoeveelheid koud gefilterd drinkwater voor;
  2. Drink of drink geen dranken tijdens het werken met agressieve vloeistoffen;
  3. Gebruik alleen volumetrische glazen voor het meten van de benodigde hoeveelheid water en azijn, geen eetlepels en andere beschikbare containers. Fokken bovendien niet “met het oog”;
  4. Als tijdens het proces een druppel verdunde of geconcentreerde vloeistof op de huid of ogen terechtkomt, moet deze plek dringend met veel water worden gespoeld;
  5. Omdat het zuur erg snel verdampt, moeten het en de klaaroplossing worden bewaard in een goed gesloten container zonder zonlicht..

Was 70% – werd 9 procent

Hoe 70% van 70% azijn te maken? In kookrecepten is de vereiste hoeveelheid azijnzuur van 9% van de te nemen concentratie vaak aangegeven. Omdat deze waarden klein zijn, zou je niet meteen de hele fles moeten verdunnen met 70% van de essentie. U kunt een bepaalde hoeveelheid van een stof bereiden met behulp van de volgende formule:

E = (K.bij* Overbij) / KE,

waar e de vereiste hoeveelheid essentie is;

Kbij – de noodzakelijke concentratie van azijn;

ohbij – het vereiste volume van de voltooide oplossing;

KE – concentratie van essentie.

Als een recept bijvoorbeeld 100 ml van negen procent azijn uit 70% geconcentreerde essence nodig heeft en dan alle gegevens in de formule vervangt, krijgen we:

E = (K.bij* Overbij) / KE= (9 * 100) / 70 = 13.

Dit betekent dat u 13 ml 70% azijn moet nemen en de rest moet aanvullen met koud drinkwater. Op deze manier kan elke hoeveelheid azijn van elke concentratie en van elke grondstof worden bereid..

Hoe krijg je 9% azijn uit de essentie van verschillende concentraties

Vaak gebruikt voor de bereiding van verschillende marinades in conservenblik 9% azijn kan niet alleen worden bereid uit 70% van de essence, maar ook uit oplossingen van andere concentraties.

Als de concentratie van de essence gelijk was aan 80%, dan heeft een deel acht keer meer water nodig om een ​​9% -oplossing te produceren..

Eén volume-eenheid van 70% azijn-essentie vereist zeven eenheden water om een ​​oplossing met de gewenste concentratie te verkrijgen..

In het geval van 30% essence, zal deze verhouding 1 tot 2 zijn, dat wil zeggen 50 ml azijnzuur zal 100 ml water moeten nemen..

a href = “https://notefood.ru/retsepty-blyud/vy-pechka/testo-dlya-kulichej-na-pashu.html”> deeg для куличейWat moet het deeg voor cakes zijn – let op onze tips, ze zullen je helpen om heerlijk gebak voor de vakantie te maken.

Lees hoe je een sappige kip in broodkruimels kunt maken in ons artikel..

Champignon champignon saus met champignons – een geweldige aanvulling op elk gerecht.

Meettafel

Aangezien vloeistoffen van verschillende concentraties worden gebruikt in de keuken, cosmetica en het dagelijks leven, zullen veel huisvrouwen een onmisbaar hulpmiddel worden voor een dimensionale tafel die u zal vertellen hoeveel water en grondstoffen u nodig hebt om de noodzakelijke oplossing te krijgen.

De initiële concentratie van azijnzuur Hoeveel per deel van het water moet je de azijnessentie van de beginconcentratie nemen om azijn te krijgen
3% 5% 6% 9% 10% 30%
80% 25.5 15 12 8 7 1.5
70% 22 13 10.5 7 6 1
30% 9 5 4 2 2

Het zou niet overbodig zijn om nogmaals op te letten dat het werken met geconcentreerd azijnzuur speciale zorg vereist. Het gevaar is niet alleen de vloeistof zelf, maar ook de dampen die, als ze worden ingeademd, brandwonden aan de slijmvliezen van de luchtwegen kunnen veroorzaken..

Bewaar de oplossing van azijnzuur in een van zijn concentraties op een plaats die buiten het bereik van kinderen blijft en gebruik in elk geval geen onverdunde azijn.