Hoe maak je cottage cheese van zure melk thuis

Het is al lang bekend dat kwark een nuttig en noodzakelijk product is voor het lichaam. Het bevat veel calcium en waardevolle eiwitten..

thuis творог

Na vijf maanden mogen kinderartsen na vijf maanden baby’s met wrongel injecteren. Maar in de winkel kunt u zelden kwark van hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs vinden..

Wij bieden aan om dit zuivelproduct onafhankelijk van zure melk te bereiden. De smaak van deze kwark is niet vergelijkbaar met de industriële tegenhanger, en de voordelen zijn veel groter. Recepten voor microgolven, multicookers en handige tips, zie hieronder..

De voordelen en mogelijke schade van zelfgemaakte wrongel

We hebben al een beetje verteld over de voordelen van kwark. Dit zijn niet alle voordelen van dit witte zuivelwonder..

Het eiwit van dit product is even nuttig voor mensen van alle leeftijden. Bevat vitamines van groep B, retinol, vitamine E.

Zwanger zuivelproduct kan brengen als gevolg van niet-naleving van het gevoel voor verhoudingen in voedsel en allergische reacties. Om een ​​thuisproduct alleen maar voordeel te bieden, is het natuurlijk noodzakelijk om de opslag en houdbaarheid te bewaken..
kwark из молока

De kwark in het recept, die wordt gebruikt om de zure melk te verwarmen, wordt maximaal 48 uur in de koelkast bewaard. Afhankelijk van de beschikbaarheid van containers met een strak deksel.

Neem geen risico om cottage cheese te eten na de houdbaarheidsdatum, ook al heeft het geen sterke geur en is de smaak niet veranderd. Gefermenteerde melkvergiftiging heeft ernstige gevolgen voor de gezondheid..

Het klassieke recept voor kwark uit zure melk

Kookkwark is niet zo moeilijk en arbeidsintensief als het lijkt. We zullen je vertellen hoe grootmoeders in dorpen dit deden en blijven doen..

Om te koken, heb je echte koemelk nodig, omgezet in yoghurt.

 • De bovenste laag van zure melk – zure room – moet voorzichtig worden verwijderd met een lepel;
 • verzamelen сметану

 • De rest van de massa moet in een bak worden gegoten om vervolgens op een laag vuur te worden verwarmd. Zorg ervoor dat de toekomstige kwark niet oververhit raakt, het moet een beetje warm zijn. Gewoonlijk duurt deze procedure 8-11 minuten;
 • plaats творог на маленький огонь

 • Nadat je de kwark een dag lang moet vergeten. Al deze tijd moet het werkstuk op een warme plaats staan ​​en exfoliëren;
 • Tegen het einde van deze tijd vormt zich een vaste laag op het oppervlak en wordt hieronder een serum verzameld;
 • Noodzaak om een ​​grote kom te nemen. Bedek haar bodem met gaas in 3 – 4 lagen;
 • Giet de inhoud van de pan in een kom met gaas;
 • Bind de uiteinden van het gaas in een knoop en hang om de vloeistof af te tappen;
 • vertrekken сыр стекать

 • Zodra het serum stopt met druipen uit de knobbel, kan de wrongel als klaar worden beschouwd..
 • kwark готов

Van de drie liter melk op het eind blijkt het 750-950 gram product te zijn. Voeg honing, jam of verse bessen toe en geniet van de smaak van een kwark die je met je eigen handen hebt gekookt..

Er is een andere manier om te koken zonder de yoghurt opnieuw te verwarmen. Je moet van tevoren een dichte stof voorbereiden en er een zak van maken. Giet er zure melk in en laat het vervolgens weglopen..

Zodra de vloeistof stopt met druipen, kunt u het product opeten. Deze kwark blijkt zacht, zacht, maar waterig te zijn. Niet geschikt voor vullingen in pannenkoeken, taarten en cheesecakes.

Oud recept in de Russische oven

Kwark is ook een van de oudste producten. Dat is hoe ze het in vroeger tijden in Rusland kookten. Als er een oven is, kunt u het koken van cottage cheese herhalen volgens het recept van onze voorouders..

 • Giet de yoghurt in een aarden pot;
 • Zet voor een paar uur in een warme oven (maar niet erg heet);
 • Wanneer het loslaten optreedt, wordt het serum afgetapt en wordt de kaas in kaasdoek onder een zwaar voorwerp geplaatst..

Na 2-3 uur kunt u het gefermenteerde melkproduct proberen.

Hoe was opgeslagen kwark in de oude dagen zonder een koelkast? Om dit te doen, werd de kwark na de pers meerdere malen teruggestuurd naar de oven en vervolgens onder het gewicht. De uiteindelijke cake werd met ghee gegoten en maandenlang bewaard..

Hoe maak je cottage cheese van zure melk in de magnetron

Dit is de snelste en gemakkelijkste manier om te koken. Je kunt elke zure melk nemen, kefir, zure room of yoghurt toevoegen.

kwark с малиной
Met ervaring, zal kennis komen over hoeveel van een of ander ingrediënt toe te voegen om de wrongel naar wens te krijgen. Volgens beoordelingen wordt een heerlijk product verkregen uit het mengsel in de verhouding van één tot één kefir en melk.

Giet het mengsel in een geschikte kop en plaats het in de magnetron. Zet op volle capaciteit aan, stel de tijd in op de timer gedurende ongeveer 9-11 minuten.

Gaas of katoenen doek vast in een vergiet, en daardoor het mengsel spannen. Laat de cottage cheese 5-10 uur staan.

Kwark in een langzaam kooktoestel

De slowcooker is handig om kwark te maken – het is niet nodig om veel gerechten te bevuilen en je kunt tijd vrijmaken voor andere dingen..
kwark соленый

Ter voorbereiding nemen we zure melk en gieten het in de kom. Selecteer de modus “verwarmen”.

In de regel verwarmt deze optie de inhoud van de schaal op een temperatuur van 40 graden. Dit is precies wat je nodig hebt om heerlijke en goede kwark te koken. De tijd kiest van 40 minuten tot 1 uur.

Dan handelen we zoals in het eerste recept. Je kunt een vergiet met gaas nemen en de pan op de bodem leggen. We gieten de inhoud van de multikoker op de gaaslagen en laten 5-8 minuten staan ​​om de wei af te voeren.

Het product is binnen 4-12 uur klaar. Deze tijd is genoeg om tijd te hebben om pannenkoeken op wei te koken en ze dan te vullen met zelfgemaakte wrongel..

Kinderen wrongel thuis

Er zijn twee recepten voor het maken van kinderkwark:

 1. Zure wrongel gekookt op kefir,
 2. Zuivelproduct met calcium.

Voor het eerste recept fit kefir uit de melkkeuken of hoogwaardige kinderen. Kefir wordt in gerechten gekookt.

Nadat de stolsels zich beginnen te vormen, wordt de mat uitgeschakeld. Het resulterende mengsel wordt gefiltreerd door kaasdoek. Het is noodzakelijk om de wrongel in een glazen pot te bewaren met het deksel maximaal een dag gesloten..

Voor het tweede recept moet je de melk koken en er calciumchlorideoplossing aan toevoegen. Het kan worden gekocht bij de apotheek. Breng vervolgens de oplossing aan de kook. Haal van het vuur en laat afkoelen. Knijp het stolsel in gaas, zonder veel moeite te doen. Bewaar hetzelfde als in het eerste recept.

Uit melk in een hoeveelheid van 300 ml wordt 50 g kwark verkregen. Bij deze hoeveelheid heb je 3 ml calciumchloride-oplossing nodig 20%.

Om een ​​luchtige en homogene consistentie te bereiken, moet de wrongel worden geklopt met een mixer. U kunt bananen, perziken, bessen of jam toevoegen.

een taart из творога
Hoe kaas “Philadelphia” van kwark thuis maken, volg ons advies en aanbevelingen.

Maak een taartrecept gemaakt van zandkoekdeeg, verras je huishouden. Lees hier..

Hoe maak je cottage cheese thuis, lees onze tips.

Handige tips

 1. Als u korrelige en droge kwark wilt krijgen, verhoog dan de tijd van het samenvoegen van het zuurdesem. Voor degenen die van een zachte kwark houden, is het voldoende om de staaf 4-5 uur lang in gaas te houden;
 2. Elke zure melk zal geschikt zijn voor de bereiding, maar het is beter om zelfgemaakt te kiezen;
 3. Je kunt geen melk gebruiken die zuur is na de houdbaarheidsdatum in de koelkast;
 4. Giet het serum niet uit, het is ook een waardevol en nuttig product. Het kan worden gebruikt als een drankje of als pannenkoek aan het deeg worden toegevoegd. Er zijn recepten voor huidverzorging op basis van serum;
 5. Als er geen zure melk is en cottage cheese snel nodig is, dan zal een deskundig recept helpen. Giet de melk in de pan en leg deze op het vuur. Zodra er een klein schuim op het oppervlak verschijnt, moet je citroensap toevoegen en alles mengen. Magere melk moet onmiddellijk uit het vuur worden verwijderd. Dan kun je de kwark bereiden, eenvoudig yoghurt in kaasdoek gooien. Maar je moet nog minstens 4 uur wachten;
 6. Voor de eerste ervaring met het koken van cottage cheese moet je wat melk nemen. Zodat u later, als er iets misgaat of het eindproduct het niet leuk vindt, uw fouten kunt corrigeren voor de volgende portie melk;
 7. Het is belangrijk om geen zure melk te verteren, anders zal de wrongel taai worden zoals kauwgom..

Van zelfgemaakte kwark levert heerlijke stoofschotels, dumplings en cheesecakes op. Wees ‘s avonds niet lui om iets aan yoghurt te werken om’ s ochtends een gezond en smakelijk ontbijt te krijgen..