Hoeveel gram suiker in verschillende volumeglazen

In recepten zijn vaak zinnen te vinden als “voeg 50 g suiker, 95 g boter, 57 g bloem, 10 g bakpoeder, 7 g zout toe”, maar het is heel moeilijk om zo’n massa producten te meten zonder speciale keukenschalen te gebruiken..

hoeveel сахара

De ervaring leert dat het meten van het volume aan ingrediënten niet alleen met behulp van theelepels en eetlepels, maar ook met behulp van verschillende glazen kan worden uitgevoerd..

Beker typen

Er zijn verschillende soorten:

  1. Facet – Het werd ontwikkeld voor zeevarenden tijdens het bewind van Peter I – tijdens het werpen, het schip omvergeworpen, maar niet van de tafel rolde vanwege de karakteristieke locatie van de gezichten. In de moderne wereld wordt dit soort schepen veel gebruikt in de openbare catering en in treinen, omdat het vanwege zijn structuur sterker is dan zijn tegenhangers. Bevat een traditioneel Sovjet-glas van 250 ml, en tot de risico’s (strips) – 200 ml.
  2. meten Wordt gebruikt om vaste stoffen of vloeistoffen te meten tijdens het koken. Gewoonlijk is de minimumcapaciteit 200 ml..
  3. oud mode gebruikt voor alcoholische dranken met een groot aantal ijsblokjes in de samenstelling, kan het 300 ml bevatten. Het is gemaakt van dik glas om snel smelten van ijs te voorkomen. In het culinaire bedrijf om het aantal producten te meten is ouderwetse niet van toepassing.
  4. Collins het is bedoeld voor alcoholische dranken met een aanzienlijk volume – aangezien het maar liefst 350 ml bevat en de houder een cilindrische vorm heeft. Niet gebruikt in kookrecepten..

Hoeveel suiker in een gefacetteerd glas

hoeveel сахараSuiker heeft een vrij groot gewicht vanwege de chemische samenstelling van de moleculen (de molecuulmassa van één molecuul (ongeveer 343 g per mol).

Het geraffineerde volume in een cirkel weegt echter iets minder water vanwege de fysieke structuur van de moleculen: daartussen zijn zo grote afstanden dat atomen erin kunnen binnendringen.

Om de massa van een zoete substantie in een gefacetteerd vat te vinden, moet je de dichtheid en het volume weten. Voordat de risico’s (strips) 200 ml in dit vat worden geplaatst, in het SI-systeem – 200 kubieke cm.

Dichtheid van suiker uit de tabel met dichtheid van voedsel: 0,8 g per cm kubieke. Om de massa te berekenen, is het noodzakelijk om de dichtheid te vermenigvuldigen met volume: 200 * 0.8 = 160 g. Het blijkt dat in een gefixeerd vat van 200 ml 160 g van een zoete substantie is..

Hoe het bulkproduct in een capaciteit van 250 ml, 300 ml, 350 ml te meten

Gebruikend dit algoritme (vermenigvuldigend de dichtheid van de geraffineerde suiker door de capaciteit van de tank), kunt u gemakkelijk een lijst van correspondentie van ml in de tank en de hoeveelheid g van de zoete substantie creëren:

Het aantal ml in het vat (glas) Hoeveelheid suiker
150 120
200 160
250 200
300 240
350 280
400 320

2, 3, 4, 5 glazen suiker – dit is hoeveel gram?

Als u wilt weten hoeveel gram van een zoete substantie zich in een container bevindt, kunt u hetzelfde algoritme volgen als bij het berekenen van het aantal grammen in een bepaald volume container.

Voor berekeningen is het noodzakelijk om rekening te houden met de vulcapaciteit van een standaard gefacetteerd vat – 200 ml = 200 cm kubieke. In één glas 160 g geraffineerde suiker, dat wil zeggen twee tot twee keer meer – 320 g, in drie – 480, enz. Tabel van de correspondentie van het aantal tanks en de massa geraffineerde suiker daarin

Aantal glazen Kristalsuiker, g
1 160
2 320
3 480
4 640
5 800
6 960

 Hoe 200, 250, 300 gram suiker te meten

hoe отмерятьOm correct te berekenen hoeveel vaten nodig zijn voor een bepaalde massa van een zoete substantie, moet je een eenvoudige formule kennen: om het volume te vinden, moet je de massa verdelen door de dichtheid.

Wanneer 200 g suiker wordt gedeeld door de tabelwaarde van de dichtheid (0,8 g per cm kubieke), krijgt u 250 cm kubieke (of 250 ml). Deze waarde komt overeen met de capaciteit van een volledig gevulde Russische tank met facetten..

Op dezelfde manier kunt u het aantal glazen berekenen dat nodig is voor 250 g van een zoete substantie. 250 g kristalsuiker bezetten 312,5 cm kubieke meter, wat overeenkomt met het vullen van twee vaten: de eerste moet volledig gevuld zijn en de tweede slechts een kwart.

300 gram kristalsuiker bezet 375 kubieke cm. Voor dit volume is het noodzakelijk om 2 glazen met facetten te nemen: de eerste is tot de bovenkant gevuld en de tweede is slechts de helft.

taartjesTaartjes maken op een feestelijke tafel met verschillende vullingen. Recepten met stapsgewijze foto’s en tips.

Hoeveel gram bloem in een eetlepel. Lees hoe losse producten te meten als er geen schubben bij de hand zijn..

Eenvoudig en smakelijk gebak voor elke dag. Let op recepten voor thuis bakken.

Tips voor het bepalen van de massa van bulkproducten

De juiste hoeveelheid van elk ingrediënt is erg belangrijk bij het koken: als u de verhoudingen van water en bloem bij het bakken van brood verandert, kan het deeg niet stijgen of juist te waterig zijn.

Om de massa van bulkproducten te bepalen, kunt u de informatie gebruiken over hoeveel milliliter elke container kan bevatten..

Om het gewicht van bulkproducten te bepalen, kunt u de fysieke formule gebruiken: massa is gelijk aan dichtheid vermenigvuldigd met volume.

De dichtheid van de stof is te vinden in de tabel op internet en de capaciteit van het vat moet u al bekend zijn, bijvoorbeeld de capaciteit van een eetlepel – 15 ml, een theelepel – 5 ml.

Als je geen gefacetteerd glas hebt maar een keukenweegschaal hebt, neem dan een gewone kop en gebruik de maten met schalen om de lijn te vinden en te markeren met 200 of 250 ml – zoals je wilt..