Hoeveel milliliter vloeistof in 1 eetlepel

Heel vaak vragen huisvrouwen, het bereiden van een culinaire schotel, confectie of afkooksel van kruiden met behulp van een nieuw recept, hoe: zonder gewichten of een maatbeker, met behulp van geïmproviseerde items, het gewicht, het volume van een bepaald product bepalen.

hoeveel жидкости в ложке

En meestal wordt zo’n afgemeten schaal een eetlepel, een glas. Het volume van het glas is meestal van tevoren bekend. En hoeveel milliliter of gram komt in een eetlepel, weet niet iedereen.

Gram, milliliters – wat is het verschil?

Er is geen verschil voor water. 1 gram is 1 milliliter en 1 kg water komt overeen met 1 liter. Maar tussen deze concepten zit een groot verschil. Gram wordt gemeten in liters of milliliter – het volume. Het draait allemaal om productdichtheid.

Neem bijvoorbeeld plantaardige olie. U hebt waarschijnlijk gemerkt dat vet in het afgewerkte product op het oppervlak van het water drijft. Dit komt door het feit dat het gewicht lichter is dan water. 1 l olie weegt 900-930 gram.

En nog een kleine notitie. Soms wordt het volume aangegeven in kubieke centimeters of decimeters. Hoe deze informatie te begrijpen? We herinneren je eraan dat 1 ml overeenkomt met 1 cm3, 1 liter is een kubieke decimeter.

ratatouille готовHet recept voor klassieke ratatouille met foto’s en stap voor stap aanbevelingen.

Hoe groene blaadenthee te brouwen – enkele interessante opties.

Hoe boekweit koken om te garneren – stap voor stap recepten hier.

Lepel volume voor vloeistoffen

Maar laten we teruggaan naar onze eetlepel. Wat is het, het is niet nodig om uit te leggen. Het is een bestek dat mensen vloeibaar, los voedsel eten, zoals pap of soep..

En ook het meetinstrument van de huisvrouw, die ze gebruikt om dezelfde soep te zouten, suiker aan de vrucht toevoegt, boter in de pap te zetten, zonder volledig na te denken over de fysieke categorieën. Ze weet gewoon dat een halve lepel zout genoeg is voor deze pot, en het is beter om de boter op 2 lepels te zetten..

Laten we eens kijken hoeveel milliliter in een eetlepel? Dit bestek heeft zijn volume. In Art. lepel wordt 18 milliliter water geplaatst. Voor vloeibare plantaardige olie is het volume ook 18 ml of 16 gram per gewicht..

Medische alcohol is ook lichter dan water. 100 ml alcohol weegt 78 gram. Dienovereenkomstig is 18 ml sterke alcohol in tafelgereedschap gelijk aan 14 g..

En gecondenseerde melk of zure room is compacter dan water, vanwege de melkcomponenten die erin zitten en dienovereenkomstig zwaarder. In een capaciteit van 18 ml past 21-22 g zuivelproducten. Sojasaus of vruchtensiroop heeft een vergelijkbare massa..

De zwaarste verdikte vloeistof is natuurlijke honing. Het is anderhalf keer zwaarder dan water, dus een standaardlepel zal 27 g van deze gezonde, zoete delicatesse vangen..

Nu je al deze subtiliteiten en nuances hebt geleerd, zal het veel gemakkelijker voor je zijn om de lastige recepten te begrijpen, waarbij het aantal producten in angstaanjagende aantallen wordt beschreven..

Loading...