Kan ik voor Pasen een paascake maken?

Kulich is een heilig, boterzoet gebakje, dat op een van de centrale plekken op tafel, op het feest van het heldere Pasen, wordt gereserveerd. In de orthodoxe traditie schilderden ze eieren, maakten ze Pasen en bakten ze paaskoekjes in de Heilige Week op Grote (schone) donderdag. Producten voor de feesttafel waren zaterdag geheiligd en smaakten op de dag van de zondag van Christus. Nu zul je eindelijk ontdekken of er een taart is voor Pasen.

Pasen-cake

Of niet?

Natuurlijk is drie dagen een zeer lange periode van onthouding, wanneer er heerlijk is, versierd met veelkleurige glazuren en hagelslag van brood. Gelovigen moeten de verleiding weerstaan, omdat er voor Pasen geen paaskoekjes zijn..

Waarom wordt aangenomen dat je Pasen niet voor Pasen kunt eten:

  • Passion Week is de periode van de strengste vasten. Van voedsel zijn alleen rauwe en gekookte groenten, water en brood toegestaan;
  • De hele week voor de Grote Wederopstanding dient het als een herinnering aan het lijden van Christus. Dit is een tijd van spirituele transformatie, geen gulzigheid;
  • Zoet brood – een van de symbolen van de langverwachte viering, en de heilige betekenis van het gebruik ervan in de ongeremde zoetekauw zal verloren gaan.

De Russisch-orthodoxe kerk is vrijgesteld van vasten: zwangere en zogende vrouwen, kinderen tot zeven jaar, mensen met een slechte gezondheid. Als je kind om een ​​fluitje van een cent vraagt ​​en de vakantie nog niet is aangebroken, dan is er geen zonde meer om hem zoete gebakjes te serveren.

schilderijIs het mogelijk om paaskoekjes te bakken op Goede Vrijdag – Pasen 2018, probeer te ontmoeten en in overeenstemming met alle regels en met inachtneming van alle tradities.

Hoe interessant het is om Pasen-cakes in ons artikel te versieren – we hebben een interessante selectie van ideeën voor je geselecteerd..

Wat kunt u op een feestelijke tafel voor Pasen koken – traditionele en heerlijke gerechten op onze website?.

Enkele nuttige aanbevelingen

Als je het gebruik van muffin in de post niet kunt weerstaan, probeer dan een aantal trucs uit te voeren die ervoor zorgen dat je de taart niet breekt met paaskoekjes vóór Bright Sunday:

  1. Bak of koop gebak niet op donderdag, maar vlak voor de vakantie zelf, kort voor de wijding in de kerk. Dit kan worden gedaan tot zaterdagmiddag;
  2. Bak of koop een paar snelgebakken brood (zonder verboden boter, melk en eieren) of gewoon gebak met gebak, ze zullen je helpen een paar dagen voor de vakantie te overleven.

Niet alle gezinnen die op zondagmaaltijden beginnen met traditionele paasmaaltijden zijn diep religieus. De oorsprong van dit nobele brood gaat verloren in de diepten van het heidendom, als een echo van de erfenis van de overtuigingen van onze voorouders. Veel mensen die niet gebonden zijn door religieuze overtuigingen en kerkbevestigingen niet respecteren, onthouden zich desalniettemin van het eten van paaskoekjes tot de afgesproken dag, om het gevoel van een algemene feestdag niet te bederven..

Als zodanig is er geen officieel categorisch verbod door de orthodoxe kerk op de vroege proeverij van het bakken met Pasen. Het gaat om je persoonlijke mening en houding ten opzichte van dit onderwerp. Als je ondraaglijk bent, eet dan, en maak je nergens zorgen over.