Lijnzaad voor gewichtsverlies: recepten en echte beoordelingen

Vlas is een veel voorkomende, schijnbaar onopvallende eenjarige plant. De plant is echter buitengewoon nuttig. Vezelige dikke stengels worden gebruikt om weefsels te maken, een zeer waardevolle olie wordt geperst uit zaden, die niet alleen voor voedsel maar ook voor technische behoeften wordt gebruikt..

Weight Loss при помощи семян льна

Groeit in weelderig groen struikgewas, ongeveer een meter hoog. In zo’n weelderig groen beginnen in het begin kleine lichtblauwe bloemen te verschijnen.

Eén bloem bloeit slechts een paar uur, waarna een kleine doos wordt gevormd met een diameter van minder dan tien millimeter.

In deze doos worden de zaden gezaaid, zeer nuttig en in veel industrieën een onvervangbaar product. De voordelen van lijnzaad voor mooie vrouwen, hun gebruik om gewicht te verliezen, worden hieronder besproken..

Wat heeft de natuur in lijnzaad gedaan?

Lijnzaad bevat een recordhoeveelheid aan onverzadigde vetzuren (ongeveer 50%), onverzadigde vetzuren (omega-6 of vitamine F). Ze bevatten ook een grote hoeveelheid foliumzuur, vitamine E, fytohormonen, ongebruikelijk voor planten..

Geneeskrachtige eigenschappen

normalisatie гормонального фона у женщинDoor de samenstelling ervan worden lijnzaad en lijnolie op grote schaal gebruikt in de geneeskunde..

De werking van lijnzaad en lijnzaadolie:

  1. Het is uiterst gunstige fytohormonen in de pitten, die het vrouwelijk lichaam beïnvloeden. Er wordt aangenomen dat fyto-oestrogenen hormonen normaliseren, de eigenschap hebben van een natuurlijke antioxidant, het voorkomen van tumoren voorkomt;
  2. Vlas wordt aanbevolen om te worden gegeten voor ontstekingsprocessen van het slijmvlies van de maag of slokdarm, voor zweren en gastritis, voor constipatie. Het slijm dat het zaad afgeeft wanneer het in heet water wordt afgegeven, heeft een gunstige invloed op de spijsvertering, omhult de maagwand, verdooft en ontspant, werkt als een laxeermiddel;
  3. Olie heeft goede genezende eigenschappen. Daarom worden ze aanbevolen voor het behandelen van etterende wonden en met olie doordrenkte kompressen worden op de kook gebracht. Olie is onvervangbaar, als je een lichte verbranding moet genezen, verlicht dan de pijn.

Bij het gebruik van vlasolie is het belangrijk om een ​​bijzonder belangrijk kenmerk van dit product te onthouden. Nooit in deze olie braden of gewoon warm.

Bij verhitting breken dergelijke gunstige omega-3-zuren af ​​in uiterst onvriendelijke elementen in ons lichaam die kankerverwekkende eigenschappen hebben..

Hoe kunnen ze helpen met overgewicht

Zoals vlaszaden, zo nuttig in veel takken van de geneeskunde, kunnen helpen die extra kilo’s te verliezen, kun je vragen. Alles is vrij eenvoudig. De verbazingwekkende eigenschappen van zaden om de toestand van het lichaam positief te beïnvloeden zijn van onschatbare waarde bij het verliezen van gewicht..

Als je correct vlaszaad eet voor gewichtsverlies, val je je overgewicht in alle richtingen aan, zowel vanaf de flanken als op het voorhoofd. Overweeg meer in detail. Gegevens voor het gemak worden gegeven in de draaitabel.

Actie op het lichaam verduidelijking
Normaal hormonen Hormonale aandoeningen als gevolg van ziekte, na de bevalling of borstvoedingsperiode – leiden vaak tot het feit dat een vrouw extra gewicht wint, wat onmogelijk is om met reguliere diëten te vechten. Als je jezelf op brood in het water zet, kun je alleen je toestand verergeren. Brood en water halen het immers niet zo dat de oorzaak van obesitas verdwenen is. Genereer geen hormonale achtergrond. Als u lijnzaad gebruikt, zullen fyto-oestrogenen, foliumzuur en vitamine E ervoor zorgen dat het lichaam als een klok werkt. Natuurlijk zal dit ertoe leiden dat de taille minder wordt.
Verbeter het metabolisme Deze pitten hebben een gunstig effect op het spijsverteringsstelsel, versnellen de stofwisseling. Met het verkeerde metabolisme mislukken pogingen om af te vallen. Lijnzaad komt te hulp.
Saaie honger Het hongergevoel wordt bijna niet gevoeld, als je niet vergeet om een ​​klein beetje zaad te drinken gedurende de dag. Ten eerste hebben ze het vermogen om de zuurgraad van de maag te verlagen, daarom wil ik veel minder eten. Ten tweede zwellen ze in de maag, scheiden ze het slijm af, waardoor het maagvolume gedeeltelijk wordt opgevuld.
Laxerende eigenschappen Slakken en overtollig vocht worden samen met de ontlasting verwijderd..

Het is bewezen dat elk dieet 20% effectiever wordt, als je niet vergeet om ongeveer 15 gram lijnzaad per dag te eten. Recepten voor gewichtsverlies, niet erg smakelijk, maar zeer nuttig, waren bekend bij onze grootmoeders. Nu worden ze actief gebruikt door veel zeer populaire mensen uit de showbusiness en de bioscoop..

Vlaszaadrecepten voor gewichtsverlies voor degenen die op weg zijn naar het perfecte figuur

Hoe lijnzaad te nemen? Gebruik voor het afvallen zowel zaden als olie en overweeg enkele recepten..

Kookmethode nummer 1: 15 gram zaden giet 200 ml kokend water, dek af met een deksel, laat afkoelen. Wanneer ze in water worden verwarmd, stoten ze degene uit die de wanden van de maag omhult.

Deze slijmerige vloeistof wordt aangeraden om dertig minuten voor een maaltijd te nemen om gevoelens van honger te onderdrukken. In plaats van gewoon water, kunt u niet-voedend sap of sap gebruiken. De drank zal veel smakelijker zijn en het zal geen marteling zijn om te drinken..

Kookmethode nummer 2: Eerst moeten de zaden in meel malen. Dan 2 eetlepels. lepelmeel toegevoegd aan kefir of yoghurt. Dit recept voor een drankje met meel van lijnzaad en kefir is onmisbaar bij zo’n populair kefir-dieet. Zeker vlas is het geheime ingrediënt van dit dieet..

Vlasolie kan worden toegevoegd aan salades, in plaats van zure room, bijvoorbeeld.

Mijn ervaring met afvallen

De auteur probeerde persoonlijk haar helende eigenschappen van zaden uit. Met vallen en opstaan ​​onthulde ik voor mezelf de optimale formule om ze te nemen. Nu raad ik velen aan om in mijn voetsporen te treden..

Het eerste wat ik wil zeggen is: slik geen hele zaden door. Bij de uitgang ontmoet je ze in hun oorspronkelijke vorm, zelfs niet gaar. Alle nuttige eigenschappen zullen in de afvoer verdwijnen. Het is beter om korrels tot meel te malen.

Ten tweede beginnen veel mensen die beginnen af ​​te vallen met lijnzaad meteen met een groot deel. Dit is volstrekt onaanvaardbaar! Het lichaam moet wennen aan het nieuwe product. Het is beter om te beginnen met een theelepel en niet meer dan 20 gram te nemen.

Ik wist 5 kg te verliezen, maar ik blijf deze prachtige granen innemen. Ik wens jullie allemaal veel succes!

Recensies van dunnere lezers en een dokter

Ik heb lang over het gebruik van lijnzaad geleerd. Een jaar geleden kocht ik een pakket met zaden en elke ochtend dacht ik dat ik ze morgen zou gaan drinken. Alleen morgen kwam niet. Ongeveer een jaar stel ik het uit. Het gebeurde om een ​​simpele reden: de recepten waarmee het internet vol zit, absoluut niet geïnspireerd. Ik herinner me hoe ik me had voorgesteld dat ik deze gemene slijmachtige substantie zou moeten drinken, mijn eetlust was meteen verdwenen. Toen besloot ik om af te stappen van de standaardaanbevelingen voor het ontvangen van granen en een methode te bedenken die acceptabel is voor mijn lichaam. Ik kan niet zeggen dat de recepten innovatief zijn, maar om een ​​of andere reden weten maar heel weinig mensen over hen. Ten eerste heb ik een deel van de zaden zorgvuldig gemalen tot meel, dat ik heb gemengd met echte bloem en niet-gistkoekjes heb bereid. Nu hebben ze mijn brood volledig vervangen. Voor het ontbijt werden de zaden toegevoegd aan havermout, en een kleine lepel zaden werd ook toegevoegd aan kefir of yoghurt. Na enige tijd werd het mijn gewoonte, en ik kan me geen kefir meer voorstellen zonder hen. Ik kan niet zeggen dat ik vanaf de eerste dag enkele significante resultaten of veranderingen zag. Overgewicht stond lange tijd ter plaatse, ondanks enig dieet, maar ik merkte de resultaten later nog steeds op. Het begon allemaal met het feit dat ik veel minder begon te eten, de wrede eetlust was weg. Toen verbeterde de spijsvertering, hij stopte met frustratie en obstipatie. En toen ik eenmaal op de weegschaal was, zag ik dat ik met drie kilogram lichter werd. In het begin was ik niet gelukkig, maar het proces van afvallen is sindsdien niet meer gestopt, en bijna elke week heeft de weegschaal me bevallen met nieuwe cijfers, en de huidconditie is verbeterd.

Sabrina, Bakhchisarai

waarnemend диетаWil je er zo aantrekkelijk uitzien als sommige filmactrices? Sensationeel acterend dieet – snel afvallen! Leer voordat je begint alle subtiliteiten van de techniek..

En hier presenteren onze experts een bananendieet. Dit is slechts een paradijs voor mensen die van bananen houden..

Wat zeggen mensen over de drug Furosemide? In dit artikel leert u alles en nog veel meer.!

Van een vriend gehoord over de wonderbaarlijke manier om af te vallen. Tot mijn spijt heb ik, voordat je dit product gaat gebruiken, geen dokter geraadpleegd. Ik dacht dat ik ze zou drinken, een paar extra kilo’s zou laten vallen en alles goed zal komen. Ik heb sinds de kindertijd een slechte lever. Lijnzaad blijkt een sterk choleretisch effect te hebben, wat in mijn geval gecontraïndiceerd was. Een receptie gedurende de week zorgde ervoor dat de stenen in mijn galblaas konden bewegen. Waarover ik niet heb geraden, die me niet lastighielden om te leven, en waarschijnlijk zou ik er lange tijd niets van weten. Ik moest dringend naar het ziekenhuis, zij verwijderden de galblaas met de stenen. Ik verloor veel na de operatie, maar ik had het niet verwacht.

Victoria, Chelyabinsk

Veel mensen lijden door hun onbezonnen daden. Als arts weet ik hoeveel problemen kunnen worden voorkomen als u niet zelf medicatie gebruikt. Het is veel gemakkelijker om naar een vriendin of buurman te luisteren dan naar het ziekenhuis te gaan en de mening van een specialist te horen. Ondanks wat ze op internet schrijven, zijn lijnzaad geen wondermiddel voor diegenen die willen afvallen. Vlas is een plant die ongetwijfeld in alle opzichten van nut is, maar men moet er geen wonderbaarlijke eigenschappen aan toeschrijven. U kunt uw ontbijt niet vervangen door gelei van lijnzaad en hopen dat u zich overdag fris en gezond zult voelen. Als u aan constipatie lijdt en meer dan 50 gram van dit product per dag eet, verwacht dan niet dat de volgende ochtend alles als een hand zal verwijderen. Er zijn veel van dergelijke voorbeelden. Elke, zelfs het beste medicijn kan schade toebrengen, als je niet weet hoe je het moet toepassen..

Darya Konstantinovna, diëtiste, Moskou

Ten slotte presenteren we u een video waarin Elena Malysheva veel interessante dingen zal vertellen: