Vitamine A-capsules: dagelijkse behoefte en gebruiksaanwijzing

Antixerphthalmic vitamine A is een in vet oplosbare substantie die vooral in dierlijke producten wordt gevonden..

Het is gewoon noodzakelijk voor de normale werking van het menselijk lichaam, omdat het verantwoordelijk is voor het metabolisme, helpt bij ziekten van de lever, het maagdarmkanaal en verschillende klieren, ontstekingen vermindert, antihistaminische effecten heeft, de verandering van huidlagen normaliseert en zorgt voor de volledige ontwikkeling en groei van het kind.

vitamine А в форме капсул

Vitaminen zijn speciale helpers van het lichaam, die het vermogen om met tal van kwalen om te gaan vergroten. Maar je moet wat informatie over hen weten..

Het dagtarief van de afgewerkte vitamine A, afhankelijk van de leeftijd van de persoon

Leeftijdscategorie Vitamine A dagelijkse inname (in milligrammen)
Baby’s met een leeftijd van niet meer dan 6 maanden 0.4
Baby’s 7 tot 12 maanden 0.5
Kinderen van jaar tot 3 jaar 0.3
Kinderen van 4 tot 8 jaar 0.4
Kinderen van 9 tot 13 jaar oud 0.6
Mannen van wie de leeftijd 14 jaar of ouder is 1
Vrouwen van wie de leeftijd 14 jaar of ouder is 0.8
Zwangere vrouwen 0.2 – 0.8
Vrouwen in de periode van borstvoeding 0.4 – 1.2
Ouderen 0.8

In sommige gevallen kan de hoeveelheid vitamine A die per dag wordt geconsumeerd variëren. Het neemt echter nooit af, maar neemt eerder toe..

Deze uitzonderingen omvatten:

 1. Allerlei stress en ziekte;
 2. Hoge fysieke activiteit;
 3. Accommodatie in gebieden met warm of zeer warm klimaat;
 4. Constante interactie met apparatuur (computers, televisies, telefoons en andere items) en röntgenbestraling;
 5. Regelmatig gebruik van verschillende medicijnen in grote hoeveelheden.

Hieruit kunnen we concluderen dat bijna elke persoon die in een modern tempo leeft een tekort kan hebben aan zogenaamde anti-xeroftalmische vitamine. En om in eenvoudige woorden te spreken – vitamine A.

Indicaties en contra-indicaties

vitamine А от прыщейArtsen schrijven dit medicijn in veel gevallen voor, waarvan er vele hierboven zijn beschreven..

Maar er zijn ook dergelijke ziekten die niet nauw met hen te maken kunnen zijn, maar werden veroorzaakt door een ongezonde leefstijl en dieet (nicotine- en alcoholverslaving, ongezonde voeding of een te zeldzame voedselinname) of lichaamskenmerken, bijvoorbeeld een verminderd metabolisme hangt van verschillende factoren af.

Onder deze ziekten is het gebruikelijk om avitaminosis (de volledige afwezigheid van vitamine A in het lichaam) en hypovitaminose (vitaminegebrek) uit te scheiden, wat een aantal ongewenste gevolgen kan hebben: van diarree tot onvruchtbaarheid bij vrouwen als gevolg van hormonale ontwrichting.

De meest voorkomende ziekten waarvoor mensen te maken hebben met een tekort aan retinol – kant-en-klare of originele vitamine A – zijn hemeralopie (de zogenaamde “nachtblindheid”) en verschillende huidproblemen (ontstekings- en degeneratieve processen) en klieren.

Vitamine A wordt ook vaak voorgeschreven aan mensen voor behandeling of gewoon voor de preventie van kanker, hartaandoeningen en luchtwegaandoeningen: het is vaak een onderdeel van postoperatieve therapie..

Tegelijkertijd is retinol sterk gecontraïndiceerd in geval van overgevoeligheid voor vitamine A, tijdens het eerste trimester van de zwangerschap, bij chronische pancreatitis en in aanwezigheid van stenen in de galblaas of kanalen..

Instructies voor gebruik en vooral het gebruik van vitamine A-capsules

Aangezien vitamine A op grote schaal wordt verspreid in de medische praktijk en niet alleen bijdraagt ​​tot de versterking van het immuunsysteem, maar ook om het uiterlijk van een persoon te verbeteren, moet u weten hoe en in welke hoeveelheden u dit product moet gebruiken..

Vitamine A, geproduceerd in capsules, zal een goede hulp zijn bij de behandeling van huidziekten, ziekten van het maag-darmkanaal, en zal ook goed zijn voor preventie, omdat retinol zelf direct in de schaal van de tablet zit, waardoor het niet in contact komt met de externe omgeving en niet gevoelig voor oxidatie.

In dergelijke gevallen moet het worden ingenomen in de volgende doses (tien tot vijftien minuten na een maaltijd):

 • De optimale dosis voor kinderen is van 0,5 tot 1 milligram per dag;
 • Voor volwassenen – niet meer dan 1,5 milligram;
 • Zwangere en zogende vrouwen drinken meer vitamine: van 2 tot 2,5 milligram.

De juiste beslissing zal nog steeds een consult zijn met een arts die een individuele dosering zal voorschrijven..

Dit artikel geeft de gemiddelde indicatoren weer dat het onwenselijk zou zijn om te overschrijden, wat, zonder dat de arts weet, als langdurige consumptie van vitamine A in grote doses kan leiden tot een overdosis en bijwerkingen kan veroorzaken in combinatie met ongesteldheid, omdat het wordt gedeponeerd in het lichaam en een cumulatieve eigenschap heeft.

Bijwerkingen van ongecontroleerd gebruik

Wetenschappers werden voor het eerst geconfronteerd met de symptomen van een overdosis retinol ongeveer zestig jaar geleden, toen een persoon de lever van een van de polaire dieren consumeerde, die een enorme hoeveelheid vitamine A bevatte. Toen werd deze stof ontdekt.

Echter, bewoners van het noorden leerden al heel lang geleden over de symptomen van A-hypervitaminose. Tijdens deze ziekte beginnen niet de prettigste lichamelijke gewaarwordingen te verschijnen, namelijk:

fallout волос от передозировки витамином А

 1. Algemene malaise, zwakte, vermoeidheid, verlies van eetlust, duizeligheid, verhoogde inwendige druk, gepaard gaand met hoofdpijn en nervositeit;
 2. Haarverlies, huidirritatie, broze nagels, droogheid in de gehele mondholte;
 3. Het verschijnen of versterken van ziekten van het oog, het bewegingsapparaat en / of het maag-darmkanaal;
 4. Overtreding, wijziging of beëindiging van de menstruatiecyclus bij vrouwen, het verschijnen van bepaalde hormonale verstoringen;
 5. Verhoogde lever, hyperactiviteit, verlies van eetlust of een scherp gewichtsverlies, onvolgroeide groei zijn de symptomen van een overdosis vitamine A bij kinderen.

Hypervitaminose is het meest ongunstig voor zwangere vrouwen: de foetus zal in groot gevaar verkeren. In geval van overdosering kunt u het beste een arts raadplegen of in het ergste geval een ambulance bellen..

Als de symptomen echter niet zo duidelijk zijn, kan vitamine D helpen, wat A-hypervitaminose helpt verminderen (dit gebeurt onderling).

Het moet zo zorgvuldig mogelijk worden gebruikt, omdat er momenteel geen absoluut correct antidotum bestaat. Pogingen om veel vocht te drinken zijn ook onwaarschijnlijk: retinol is niet in water oplosbaar..

Interactie met andere drugs

Axeroftol is dezelfde vertrouwde vitamine A. Het kan met veel medicijnen worden gebruikt, maar er zijn nog steeds verschillende aanbevelingen voor gebruik:

 1. Retinol wordt in veel cosmetica aangetroffen, de meeste met actieve cosmetica. Daarom moet een persoon die dergelijke producten gebruikt alleen een arts raadplegen, omdat onjuist gebruik van deze stof kan leiden tot een te grote hoeveelheid in het lichaam, waarvan de symptomen hierboven zijn beschreven;
 2. Axeroftol is categorisch onverenigbaar met geneesmiddelen die de lever negatief beïnvloeden (hepatotoxisch: zoals flucostat of amiodaron). Anders kan zo’n cocktail grote schade aanrichten aan het lichaam;
 3. De overgrote meerderheid van de antibiotica komt niet overeen met retinol, daarom is het beter om ze niet samen te gebruiken;
 4. Vitamine A vermindert de bloedstolling, omdat het niet kan worden ingenomen met geneesmiddelen van deze categorie..
Fortrans для очищения кишечникаIs het tijd om de darmen te reinigen van al het onnodige? Darmreiniging met Fortrans: instructies en beoordelingen. U bent mogelijk geïnteresseerd in dit medicijn..

Technieken en technieken voor een sterke motivatie om af te vallen worden hier beschreven. gaan!

Bent u integendeel ondergewicht en wilt u beter worden? Er is gedetailleerde informatie over biergist die u zal helpen om uw probleem op te lossen..

De meest voorkomende medicijnen die Retinol-capsules produceren

Lumi: Retinolacetaat

Elke capsule van dit medicijn bevat 1,5 milligram van een stof met een olieachtige consistentie en een grasachtige geur. Het kan worden gekocht bij elke apotheek en geeft slechts 6 roebel voor tien tabletten..

Veel meisjes kiezen voor dit medicijn, omdat het verschilt door de lage prijs en het gunstige effect..

Nu voedsel

Dit voedingssupplement is veel duurder dan het vorige, namelijk 254 roebel voor 100 capsules, die elk maar liefst 3 milligram retinol bevatten.

Daarom moet u met het gebruik van dit medicijn zo voorzichtig mogelijk zijn als een snelle overdosis. De fabrikant raadt aan tijdens het eten één pil te drinken..

Helaas, bekende bedrijven die vitamine A capsulair produceren, niet zo veel.

Dit heeft echter voordelen: beide geneesmiddelen worden als vrij effectief beschouwd, en er zijn maar weinig mensen die niet tevreden zijn met hen, dus de kans om een ​​gewetenloze verkoper tegen te komen, is verminderd. En, natuurlijk, een van hen is te vinden in elke apotheek..

conclusie

Vitamine A is een van de beste hulpmiddelen die bijdragen aan een betere gezondheid en daarom mensen mooier maken.

Vrouwen gebruiken het als maskers voor huid en haar, cosmetische bedrijven voegen het actief toe aan hun producten, artsen behandelen het om de ziekte van hun patiënten te helpen..

Retinol moet echter voorzichtig worden behandeld: ondanks al zijn positieve eigenschappen is een zeer gevaarlijke overdosis mogelijk als een persoon de gebruikte hoeveelheid vitamine niet heeft gevolgd..

Als u Axeroftol onder toezicht van een arts inneemt, zal het effect zeer positief zijn en zal het verloop van de behandeling (of profylactische behandeling) absoluut geen overlast veroorzaken..

Loading...