Wat en hoe griesmeel, de soorten en eigenschappen ervan te maken

Een persoon beseft de ware waarde van gezond voedsel wanneer hij volwassen wordt en leert over hun oorsprong en uiterlijk. Bekend van alle griesmeel van kinderen moet door kinderen worden gebruikt vanwege de gemakkelijke opname in het lichaam en het lage gehalte aan vezels, evenals in de postoperatieve periode, met problemen met de maag en de ingewanden, indien nodig, een dieet volgen.

griesmeel

Wat maakt griesmeel?

Semolina werd recent populair in de Sovjettijd. Daarvoor werd het in het oude Rusland in zeer kleine hoeveelheden geproduceerd en werd het alleen geserveerd op de tafel van aristocraten, rijke mensen..

Het proces van graanproductie hangt nauw samen met een aantal complexe operaties die worden uitgevoerd met speciale apparatuur. Gebruik voor griesmeel tarwekorrel en praktisch niemand kan dit gras handmatig verwerken. Er zijn verschillende stadia van selectie, bereiding, verwerking en directe productie van griesmeel, of liever granen:

griesmeel

  1. Eerst wordt een graananalyse van tarwe uitgevoerd, die het gehalte aan gluten erin weergeeft, bij de korenmolen;
  2. Daarna komen de geselecteerde korrels de opslagfaciliteiten binnen – liften, waar het ontlaatproces plaatsvindt om dichtheid te verlenen, de schaallagen te kleven en ook de tarwe wordt gereinigd en gewassen;
  3. Vervolgens worden de granen met grof slijpen fijngemalen en volledig vermalen. Dit proces helpt de tarwekern te isoleren en te ontdoen van de buitenste lagen;
  4. De volgende fase is zeven, slijpen door walsenmachines en technologische verwerking van graangrondstoffen;
  5. Het laatste proces is de scheiding van griesmeel van de buitenste schil, het malen en de kwaliteitscontrole door het personeel van het laboratorium van de korenmolen..

Manka witte uniforme kleur is het hoogste kwaliteitsproduct van de hoogste klasse. De croupe kan echter crèmekleurig, wit, geel of beige van kleur zijn, waarvan de kwaliteit afhangt. De eenvoudigste te verwerken en te produceren nuttige granen is de selectie van granen van zachte tarwevariëteiten. Het belangrijkste proces bij de vervaardiging van griesmeel wordt beschouwd als malen, waarbij het eindproduct het grootste deel van de vetvezels verliest.

Soorten griesmeel

griesmeel крупа

Bij de voltooiing van alle technologische processen van het maken van meel, waarvan de grootte schommelt binnen 0,5 mm, komt de beurt om het type te bepalen, indeling in categorieën afhankelijk van de initiële keuze van tarwevariëteiten, verdere verpakking.

Op pakketten met griesmeel kunt u de benaming vinden in de vorm van de initialen “M”, “T”, “MT”. Op deze manier wordt een verscheidenheid aan granen geëtiketteerd, waarmee de keuze van tarwe wordt aangeduid, de categorie van de productie:

  • “M” geeft de keuze aan van korrels van zachte tarwevariëteiten, de grutten zijn overwegend wit, ondoorzichtig, snel gekookt zacht tijdens de bereiding, sterk in volume toenemend;
  • “T” spreekt van de keuze van granen van harde granen, het griesmeel is enigszins gelig van kleur, de korrels zijn enigszins transparant en bij het koken is de pap brokkelig en meer verzadigd;
  • “MT” of “TM” verwijst naar de combinatie van twee voorgaande tarwevariëteiten aan het begin van de graanproductie, meestal in de schappen van supermarkten..

Van deze ontbijtgranen kunt u een verscheidenheid aan gerechten bereiden, waaronder traditionele griesmeel in melk of water. Pannenkoeken, dumplings, puddingen, stoofschotels, waarbij het recept griesmeel van griesmeel gebruikt, zijn bijzonder smakelijk, voedzaam, prachtige, delicate soepen met groene en griesmeel, en burgers ermee zijn rijker.

Goed, kwaad en calorieën

Elk gezond kind onderscheidt zich door de grootste activiteit, enorme energie. Om deze energie gedurende de dag te behouden, is het het beste om voor het ontbijt of de lunch een gezond en smakelijk griesmeel te koken. Het kan worden gekookt in melk, met de toevoeging van fruit en groenten, maar het griesmeel zelf heeft ook mineralen en vitamines..

In griesmeel bevat griesmeel fosfor, zink, kalium, magnesium, zwavel, ijzer, evenals vitamines E, PP, groep B. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van granen is een laag vezelgehalte – 2%, wat bijdraagt ​​tot de spijsvertering in de lagere darm, de beste opname in het lichaam. Een andere belangrijke waarde van het product is een hoog zetmeelgehalte, dat in staat is om het lichaam snel te verzadigen, het spijsverteringsstelsel van vet en slijm te ontdoen..

Alleen een groot en frequent gebruik van griesmeel kan onherstelbare schade toebrengen aan het menselijk lichaam. Dit komt door het feit dat de croupe fytine bevat, wat de opname van calcium voorkomt..

In griesmeel een vrij groot aantal koolhydraten, die bijdragen aan de set van overgewicht. Het totale calorische gehalte van honderd gram granen is 328 kcal, maar in een griesmeel gekookt op water of melk bevat 80 tot 100 kcal.

toevoegen ягодыGriesmeel porties verhoudingen van melk en griesmeel voor de meest smakelijke en gezonde pap.

Hoe kook je bloemkool in beslag – enkele interessante recepten.

Een heerlijk pizzadeeg maken, toevoegen aan verschillende vullingen – en het gerecht voor een vriendelijk feest is klaar.

Tips voor het kiezen, bewaren en koken

Na de aankoop moeten veel granen worden afgedrukt, verplaatst naar een plaats die niet toegankelijk is voor het product van schadelijke insecten en kevers. Griesmeel is geen uitzondering en het opslaan van een van de variëteiten moet worden gegoten in een plastic container of een glazen droge pot, bedekt met een deksel.

De keuze kan worden gestopt op elke met “T”, “M” of “MT” gemarkeerde manka, die aanvankelijk de methode definieert om nuttige ontbijtgranen te bereiden, maar ook door persoonlijke voorkeur – pap kan homogeen zijn, zacht of kruimelig, verzadigd.

Bij het bereiden van een stevig en heerlijk ontbijt, lunch, bestaande uit griesmeel, moet u de hoeveelheden granen en vloeistoffen strikt in acht nemen. Bij het kiezen van het koken van griesmeel op melk, is het noodzakelijk om de geselecteerde vloeistof te verdunnen met water in de verhouding van 3 tot 1. Voor één liter water, melk, heb je slechts zes eetlepels griesmeel nodig om de pap van de gewenste consistentie, gemiddelde dikte te krijgen.

U kunt de aangename zachte smaak van griesmeel diversifiëren door smakelijke vruchten, verse bessen, noten en gekonfijt fruit toe te voegen. Je kunt de pap meer delicaat maken door tijdens het koken gebakken melk te gebruiken en de rijkdom van een smakelijk griesmeel geeft aan het einde van het koken een stuk boter..

Loading...