Wat kan thuis 200 ml water meten

Elke persoon heeft minstens één keer in zijn leven een situatie meegemaakt waarin het nodig was om een ​​bepaalde hoeveelheid van een stof te meten, bijvoorbeeld 200 ml gewoon water. Het blijkt dat met de meest voorkomende objecten (lepels, kopjes, borden en zelfs een spuit) je het gemakkelijk kunt doen.

afmeten воду

Dus, 200 ml water is hoeveel gram? In het dagelijks leven worden gewichten vaak gebruikt om de massa te meten. Als je je echter een schoolopleiding in de natuurkunde herinnert, blijkt dat gewicht en massa verschillende hoeveelheden zijn. Gewicht is macht en massa is kwantiteit..

Gewicht is direct gerelateerd aan de zwaartekracht. Volume-eenheden van verschillende stoffen hebben verschillende massa’s. De uitzondering is water. De dichtheid (de verhouding van massa en volume) is bijna gelijk aan 1. Hieruit volgt dat 1 ml water 1 g bevat en 200 ml is gelijk aan 200 g.

maatlepels

Het eenvoudigste om de benodigde hoeveelheid stof te meten van degene die altijd bij de hand is, is een lepel. Gebruik meestal een eetlepel of theelepel, minder vaak een dessert. Laten we erachter komen 200 ml water is hoeveel theelepels en eetlepels.

In een theelepel kun je gewoon 5 ml water zetten. Om het aantal theelepels in 200 ml te bepalen, moet u de eenvoudigste berekeningen maken: deel 200 bij 5, u krijgt het getal 40. Dus 200 ml kan 40 theelepels bevatten.

Als er geen theelepel bij de hand is, kunt u een eetlepel gebruiken. Het gebruik van zo’n lepel is het meest effectief bij het meten van grote volumes, omdat het meer dan drie keer groter is dan een theelepel..

Eén eetlepel bevat 18 ml water. Na het uitvoeren van berekeningen vergelijkbaar met het eerste geval, blijkt dat 200 ml 11 volle eetlepels bevat en iets meer.

Als u een dessertlepel nodig heeft, moet u er rekening mee houden dat deze 12 ml bevat. Dit betekent dat je voor het meten van 200 ml 16 en een halve dessertlepels nodig hebt..

Met de hulp van glas

Heel vaak wordt een gewoon facetgeslepen glas gebruikt om de hoeveelheid voedsel te meten. Er wordt aangenomen dat het volume water dat in een gefacetteerd glas wordt gegoten tot een gladde rand 200 ml is. Het blijkt dat om 200 ml te meten, u één glas hoeft te nemen..

Eetbord

De vraag rijst, wat te doen als er geen enkele lepel en zelfs een glas in de buurt is. In dit geval kunt u het gebruikelijke bord voor soep gebruiken. Om het aantal soepborden met 200 ml water te bepalen, moet u het volume van een dergelijke plaat kennen..

Meestal bevat de soepschaal 500 ml water. Dus om 200 ml te krijgen, moet je iets minder dan een halve kom soep nemen..

Het gebruik van theemokken

Soms wordt een theemok gebruikt om de vloeistof te meten. Vaak bevat zo’n beker 300 ml water. Door de wiskunde te onthouden en de eigenschappen van verhoudingen toe te passen, kun je gemakkelijk berekenen dat 200 ml tweederde van de theemok is. Dus dit artikel is niet erg handig voor het meten van een volume van 200 ml, evenals 400 ml, 800 ml enzovoort..

Een medische spuit gebruiken

een spuitEen gewone medische spuit is behoorlijk populair en gemakkelijk te gebruiken bij het meten van vloeibare producten, vooral water. Gebruiksgemak ligt in het feit dat elke spuit een aantal milliliter bevat die het bevat..

In dit opzicht is het niet mogelijk om een ​​exact antwoord te geven op de vraag over het aantal spuiten dat nodig is voor een transfusie van 200 ml zonder de capaciteit van de spuit zelf te kennen..

In elk geval kunt u eenvoudige wiskundige berekeningen maken. Om dit te doen, moet 200 ml worden gedeeld door het volume van een erop aangegeven spuit.

shikoladny тортChocoladecake in een langzaam kooktoestel – het is eenvoudig en smakelijk. Het beste recept voor het thuis bakken van thee.

Hoe kun je geweldige koekjes bakken zonder boter en margarine van kwark, lees dan ons artikel..

Bereid dunne gistvrije pannenkoeken volgens ons recept..

Handige gereedschappen om te meten

Als u geen van bovenstaande hebt, kunt u een gewone glazen fles bier of limonade gebruiken met een inhoud van 0,5 liter of een pot van een halve liter. Om 200 ml te krijgen, moet u minder dan de helft van de vermelde schepen innemen..

conclusie

Samenvattend kunnen we stellen dat het meten van 200 milliliter water thuis zonder speciale meetapparatuur heel eenvoudig is.

Elke gastvrouw heeft altijd wat middelen bij de hand. Het is echter de moeite waard eraan te denken dat de vermelde normen hoofdzakelijk alleen voor water gelden, voor andere vloeistoffen met een andere dichtheid dan een eenheid, is het noodzakelijk om meer gedetailleerde berekeningen te maken..

Loading...