E-vitamin kapsler: fullstendige bruksanvisninger

E-vitamin (også kalt tokoferol) er en fettløselig forbindelse som er nødvendig for normal kroppsstyrke..

Dens mangel kan føre til svekkelse av immunitet, infertilitet, forstyrrelse av arbeidet med nesten alle organsystemer..

vitamin Е в форме капсул

I tillegg er det en kraftig antioksidant og en god immunmodulator, spesielt nødvendig i sesongen av smittsomme sykdommer.

Indikasjoner og kontraindikasjoner for bruk

Til tross for at det finnes i mange planteprodukter, for eksempel valnøtter, mandler, egg, kjøtt, solsikkeolje, olivenolje, maisolje, er dens mangel ganske vanlig.

Hovedtegnene på dens mangel i kroppen: generell svakhet, apati, tretthet, muskel- og fettvev degenerasjon, forverring av leveren, redusert synsstyrke, infertilitet, nedsatt immunitet.

Symptomer på tokoferolmangel kan også være hudsykdommer – psoriasis, dermatitt.

I tillegg til disse symptomer: risikoen for abort under graviditet, menstruasjonsforstyrrelser hos kvinner, leddsmerter, reproduktive problemer hos menn, lidelser i det autonome nervesystemet, endokrine forstyrrelser, sirkulasjonsfunksjon, mangel på skjoldbruskkjertelhormoner, tung trening, rehabilitering etter alvorlige sykdommer, høyt innhold av vitamin A og D i kroppen.

Kontraindikasjoner for bruk av er: kardiosklerose, myokardinfarkt, medfødte sykdommer i vitamin E metabolisme, barndom.

Hvordan drikke vitamin E kapsler: instruksjoner, funksjoner ved bruk

I kapsler, er dette verktøyet vanligvis tatt oralt etter et måltid, uten å tygge. Varigheten av behandlingen og doseringen for hver bestemmes individuelt..

mottak капсулы с витамином ЕI tilfelle av muskuløs eller fettdystrofi – ta 200 mg daglig, behandlingsforløpet er 1-2 måneder.

Med forverring av hjertet, assosiert med vitamin E hypovitaminose, samt nedsatt syn, anbefales det å ta 100-200 mg per dag.

Varigheten av behandlingen er 2-3 uker. Kombinasjonsterapi med vitamin A er ønskelig..

I tilfelle av utviklingspatiologier av fosteret under graviditet, blir det tatt i mengden 100-200 mg per dag. Behandlingsforløpet er omtrent en måned..

Ved brudd på menstruasjonssyklusen, samt dysfunksjon av reproduksjonssystemet hos menn – i mengden 100-300 mg per dag og kombinert med hormonbehandling. Behandlingens varighet -2-3 uker.

Tocopherol overdose, bivirkninger

E-vitamin tolereres som regel godt dersom det tas i samsvar med instruksjonene. Allergi bivirkning er sjelden.

Ved langvarig bruk i mengder mange ganger større enn det som er angitt i instruksjonene, kan hypervitaminose forekomme. Dette skyldes egenskapene til dette stoffet for å akkumulere i mange vev og organer, særlig mye i fettvev, muskler, lever.

Overdosering manifesteres av uklart syn, kvalme, hodepine, svakhet, diaré kan begynne, smerter i magen vises.

Med gjentatt bruk i svært store doser, kan leversvikt forekomme, blodtryk stiger, noe som er spesielt farlig for hypertensive pasienter, immunitet reduseres, blodproppene forstyrres.

Ta tocopherol bør bare være som beskrevet av legen og bare i mengden som er angitt i instruksjonene. Ved overdosering stoppes bruken av legemidlet..

Kompatibilitet med andre stoffer

E-vitamin er ikke kompatibelt med legemidler som inneholder sølv, jernioner, indirekte antikoagulanter (neodikumarin, acenokoumarol, fenyndion), samt stoffer som har en alkalisk reaksjon.

Den har egenskapen til å forbedre effekten av antiinflammatoriske stoffer, øker effekten av antikonvulsiva midler som brukes i epilepsi.

Oversikt over legemidler med vitamin E kapsler

utvalg препаратов аптекеLegemidler, den aktive komponenten er tokoferol, mye. De er produsert av ulike farmakologiske selskaper under forskjellige navn..

Dette kan være rent vitamin E, belagt med et mykt gelatineskall, eller et multivitaminkompleks som inneholder andre aktive ingredienser..

Slike rusmidler kan ha en annen hensikt – å fungere som immunmodulatorer, antioksidanter, være en del av hormonbehandling. Her er noen av dem..

aevit

En ganske billig løsning (en blister med 20 kapsler koster ca 60 rubler), som brukes til aterosklerose, psoriasis, noen autoimmune sykdommer, synsfare, angina pectoris, hypertensjon, hudsykdommer. 1 kapsel inneholder 0,1 g vitamin E og omtrent samme mengde vitamin A.

“AEvit” tar 1 gang per dag etter måltider. Med en overdose øker trykket kraftig, kvalme, sløvhet, muskelsvikt, dobbeltsyn, smerte i magen.

Zentiva (Slovakia)

Produktet fra Zentiva inneholder myk-belagt tokoferol og små mengder av hjelpestoffer (glyserin, fargestoff). Tilgjengelig i tre forskjellige former: kapsler som inneholder 100 mg vitamin E, 200 mg eller 400 mg.

vitamin Е фирмы ЗентиваStoffet er foreskrevet for menstruelle forstyrrelser, for normal utvikling av fosteret under graviditet, behandling av infertilitet hos både menn og kvinner, med en nedgang i immunitet, psoriasis, dermatitt, så vel som harde fysiske anstrengelser.

Doseringen og varigheten av behandlingsforløpet bestemmes av legen..

De anbefales ikke å tygges, tatt etter måltider med vann..

Dette legemidlet selges i apotek, over-the-counter..

Pris for 30 100 milligram kapsler – 150 rubler., 200 milligram kapsler – 250 rubler., 400 milligram kapsler – 350-400 rubler..

KVZ (Ukraina)

Legemidlet er tilgjengelig i to former: gelatinkapsler på 100 og 200 mg. Indikasjoner for bruk – feil i menstruasjonssyklusen, mannlig infertilitet, hudsykdommer, utvinning av alvorlige sykdommer, hudproblemer..

Den optimale doseringen er 1-2 kapsler per dag. Behandlingsforløpet bestemmes avhengig av type og alvorlighetsgrad av sykdommen. Selges på apotek uten resept. Prisen på en 200 milligram blister er omtrent 110 rubler..

Euzovit

Dette produktet er tilgjengelig i form av gelatinkapsler som inneholder 300 mg vitamin E, samt i form av tyggetabletter og oppløsning til oral administrering..

“Eusovit” er foreskrevet for mangel på tokoferol, levercirrhose, Crohns sykdom, komplikasjoner under graviditet, dermatitt. Kontraindikasjoner for bruk – myokardinfarkt.

“Eusovit” forbedrer effektiviteten av steroid medisiner, øker effekten av antikonvulsiva midler.

Biovital (Tyskland)

vitaminer фирмы Биовиталь1 kapsel inneholder 100 mg vitamin E, 1 blister inneholder 20.

Som alle stoffer i denne serien, brukes den under graviditet, gjenoppretting fra skader, tung fysisk anstrengelse..

Avhengig av anbefaling fra legen, ta 1-3 kapsler “Biovital” per dag, uten å tygge, drikk rikelig med vann. Pris – ca 600 rubler.

Doppelgerz Forte (Tyskland)

Legemidlet bekrefter effektivt mangelen på tokoferol, er foreskrevet for aterosklerose, hormonforstyrrelser i det autonome systemet, hjertesykdommer.

I blisteren er det 20 myke gelatinebelagte kapsler. Den optimale doseringen er 1-3 stk. per dag. Prisen på dette verktøyet – 280 rubler.

Vitamiel (Polen)

Et multivitaminkompleks som inneholder vitaminer E og A. Vitamin anbefales å tas 1 gang daglig etter måltid. “Vitamin” er en analog av “Aevita”.

Det brukes til synsproblemer, hudsykdommer, ubalansert kosthold og vitaminmangel..

ris диетаLiker du ris og vil du gå ned i vekt? Kombiner forretninger med glede. Risdiet: funksjoner, fordeler og vurderinger. Du vil like resultatet.!

Hvordan søke bay leaf for vekttap, les her. Måter og oppskrifter.

Og her er komplett bord og menyen av Kreml-dietten. Hun mister fortsatt ikke sin popularitet.

Fordelene med denne form for tokoferolfrigivelse

Mennesker med mangel på dette stoffet i kroppen, foreskriver legene vanligvis legemidler i form av gelatinkapsler. Det finnes andre former for utgivelse: tygeputer, drageer, løsninger for intramuskulær injeksjon..

Kapsler er vanligvis små, myke, enkle å svelge, og gelatineskallet løses raskt i kroppen..

De er en god erstatning for injeksjoner, fordi stoffets komponenter i dette tilfellet kommer inn i kroppen naturlig, raskt og smertefritt..

Takket være dem øker nivået av vitamin E på ganske kort tid. Håndboken bidrar til å kontrollere doseringen og muliggjør hjemmebehandling..

For de som av en eller annen grunn ikke kan svelge en kapsel uten å tygge, vil taude pads være et egnet alternativ..