Frys blomkål og brokkoli til vinter hjemme

Høsten er kommet, noe som betyr at det er på tide å høste frukt og grønnsaker for fremtiden. De fleste husmødre vet hvordan man skal tilberede vanlig hvitkål, men hva skal man gjøre med farge?

brokkoli и цветная капуста

Hvis du ikke vil marinere eller bevare den, så er den beste måten å holde alle vitaminene – frysende. Men hvordan fryser blomkålen til vinteren? Nå skal vi fortelle alt i detalj.

Hvordan velge blomkål

Hvis du velger denne grønnsaken på markedet eller i butikken, bør du først være oppmerksom på blomsterstandene selv. De skal passe tett mot hverandre, være sterke og hvite (hvis det er hvitkål).

På inflorescences bør ikke være noen flekker og feil. I tillegg bør bladene også være ensartede i farge og solid. Et kupphull med flekker, med gulede eller mørkede blader til frysing, bør ikke tas.

trening

Så, riktig kål er valgt, nå gjenstår det å forberede den til frysing. Ingen særlig tidkrevende handling er nødvendig..

 • Grundig hodet mitt ut;
 • Soak det i en saltløsning (et par spiseskjeer salt per liter vann). Prosedyren vil tillate å flyte til overflaten, selv de minste insekter som gjemte seg inni;
 • Skyll med kaldt vann;
 • Vi sorterer på blomsterstand av den nødvendige størrelsen.

Måter å fryse om vinteren

hvordan выбрать цветную капустуFør du sender en grønnsak i fryseren, bør du bestemme hva den skal brukes til..

 • For supper er det best å dele hodet inn i små blomster;
 • Middels biter er best for grønnsakspott;
 • For steking i brødsmuler eller damping, er store blomster optimalt..

Kål til frysing kan være både rå og blanchert. Sistnevnte vil spare mindre vitaminer, men vil beholde sin smak og tekstur. Rå det samme kan bli svart, bli sløv og ikke velsmakende. Du bør blanchere kål slik: Häll vann i en gryte og legg til litt sitronsaft eller sitronsyre. Bring vannet til koking og legg kålen i 3 minutter i en kokende væske. Derefter ble inflorescence nedsenket i isvann i et par minutter. Tørk deretter grundig.

Nå bestemmer vi metoden for å fryse blomkål til vinter hjemme. Det er tre av dem:

 1. Frys deler i de riktige beholderne;
 2. Tørkfrys uten retter;
 3. Frysing av ferdige halvfabrikata;

Den første metoden er egnet hvis formen på blomstringene ikke er særlig viktig. Slik kan du fryse små blomsterstillinger for suppe eller stews. Vi legger dem i den nødvendige kapasiteten. Det kan være en plast- eller glassskuff, en pakke..

hvordan морозить капустуVi setter blomstringene tett og prøver å holde så lite luft som mulig inni. Nå fjerner vi kålbeholdere i fryseren, først inn i frysekammeret, og deretter inn i oppbevaringsrommet.

Tørrfrysing vil holde formen av blomstringene, noe som er viktig for eksempel når du steker. Denne metoden er enkel – for det første, forberede inflorescences er lagt ut på et stort bord eller parabolen..

Det er nødvendig å gjøre slik at stykkene ikke berører hverandre. Sett grønnsakene i fryseprodusenten og vent. Så snart blomstringene er frosset, hell dem i en pose og lagre dem for oppbevaring..

Fryser halvfabrikat sparer tid når du lagrer middag eller lunsj. Hakket kål er for eksempel hakket med en blender, og tilsettes grønnsaker, om ønskelig, til halvt tilberedt.

Du kan legge til en liten kylling eller kjøttbuljong. Vi fryser. Så snart det er nødvendig, fjern beholderen og ferdig innholdet i bokstavelig talt 10 minutter – og kremssuppe er klar!

En annen måte – blanched kål, delt inn i blomsterstand, dyppet i et egg, deretter i brødsmuler. La budene tørke grundig i luft i et par timer. Deretter fryser tørr metode. Dette preparatet kan straks stekt eller bakt..

kak-zamorozit-kapustu-brokkoli-na-cluster-9Hva kan kokes fra blomkål? Du kan ikke engang forestille deg hvor mange retter du skal spise fra denne uvanlige grønnsaken.

Blomkål i batter – les et utvalg av oppskrifter.

Lær en interessant oppskrift på syltet blomkål.

Frys brokkoli for vinteren

En annen ekstremt velsmakende og sunn vegetabilsk er brokkoli. Slik lager du brokkoliekål for vinteren?

Så først og fremst må du velge et kvalitetsveit, uten skader og flekker. For frysing er det bedre å ta fersk brokkoli, som ble plukket i løpet av dagen..

Vask forsiktig grønnsaken og suge den i saltvann. Under denne prosedyren vil små insekter og smuss flyte til overflaten..

salt раствор

Del hodet til ønsket størrelse av blomsterstand. Når det gjelder brokkoli, er det best å fryse det i små knopper og små porsjoner. Jo raskere det vil fryse, jo mindre vitaminer det vil miste, og det blir bedre lagret..

å splitte соцветие

Brokkoli, i motsetning til farge, blanchere nødvendigvis. Uten denne prosedyren vil kål miste farge og smake i 100 prosent av tilfellene. Blancheringsmetoden er allerede beskrevet ovenfor, men det er noen subtiliteter. Så snart vannet begynner å varme opp, legg til is til det. I ekstreme tilfeller legges isvann fra springen. Hvis du ignorerer dette trinnet, kjører brokkoli risikoen for å bli en grøt i fryseren.

Blanch

Nå velger vi metoden for frysing – i tanken, tørr eller frysing av halvfabrikata. For øvrig er potetmos av disse to typer kål ideell for fôringstart.

fryst брокколи

Slik lagrer du frossen blomkål og brokkoli

Hvis du bruker poser når du fryser, må du fjerne det meste av luften fra dem. Det ville være ideelt å bruke en spesiell enhet som vi fjerner ved å lage et vakuum i posen. I dette tilfellet blir grønnsakene lagret mye lenger..

Velg en tett veske med et lås. Det er bedre å ikke ta tynne matposer – de kan rive eller hoppe over lukten av kål. I dette tilfellet vil alle andre produkter skaffe seg en karakteristisk lukt..

Temperaturen spiller også en viktig rolle. Ved -18 grader kan du lagre grønnsaker i opptil et år. Temperatur – 12 grader vil hjelpe lager blomkål og brokkoli i seks måneder. Men temperaturen minus 6 grader lange grønnsaker vil ikke spare – en maksimal periode i måneden.

Hvordan tine grønnsaker

For å få parabolen til å se vakker, må du vite noen finesser. Frosset blomkål tines ikke før matlaging. Det er nok å sette det i kokende vann og koker til det er mørt. Hvis det er nødvendig å steke eller bake, bør det tines opp ved romtemperatur. Ikke bruk mikrobølgeovn for å avfrost. Dette vil ødelegge de resterende vitaminer, og utseendet vil påvirke negativt..

Brokkoli trenger ikke avfrosting, det er best å begynne å lage riktig matrett med en gang..

Frosne Kål og Broccoli Oppskrifter

Krydret stekt blomkål med hvitløksås

kål в сухарях

 • Blomkål – 500 gram;
 • Rømme – 200 gram;
 • egg;
 • Brødsmuler;
 • To krydder hvitløk og urter til smak.

Tilberedte kålruller i egg og brødsmuler. Stek i en panne til gullbrun. Forbered nå sausen – surkrem blandet med hakket hvitløk. Tilsett litt salt og urter etter smak. Gi brygge og server..

Bakt med kremet brokkoli og blomkålsaus

bakt овощи

 • Blomkål og brokkoli – 500 gram;
 • Krem 20 prosent – et glass;
 • Ristet ost – 100 gram;
 • Smør – 40 gram;
 • Salt og krydder etter smak.

I en ildfast tallerken setter du kål, salt og pepper til smak. Matlaging kremaktig fyll – bland krem ​​med ost. Tilsett smør, salt og krydder til blandingen. Hell grønnsakene over sausen og bake i ovnen til den er gyldenbrun på toppen..

Kål suppe

suppe puree

Denne parabolen er veldig lett å forberede, spesielt hvis kålen ble frosset, allerede blanchert og hakket. I dette tilfellet må blandingen kokes til helt tilberedt, tilsett salt og krydder og slå igjen en blender igjen. Til denne parabolen kan du sende rugkere. Denne retten er egnet for diettmat..

Hvis du vil lage en mer raffinert og tilfredsstillende tallerken, legg til sopp og krem ​​til blandingen. Kokestoppet kokt brokkoli og blomkål. På denne tiden, stek sopp (helst sopp) med løk i smør. Så snart alle saften fordamper, legg krem ​​til blandingen og stuv litt. Bland deretter soppmassen med kål og visp i en blender. Du kan også servere croutoner med ost eller rug-kjeks til denne suppen..

Grønnsakspott

vegetabilsk рагу

 • Blomkål – 300 gram;
 • Brokkoli – 200 gram;
 • Bulgarsk pepper – 1 stk;
 • Løk – 1 stk;
 • Gulrøtter – 1 stk;
 • Små courgetter;
 • Hvitløk – en kryddernøtt;
 • 2 ss tomatpuré.

Stek løk og gulrot i en støpejernspanne eller en treg kokekanne. Legg de hakkede potetene, fyll med vann til halvparten, salt, pepper og lukk tett. Vi bringer potetene til halvkoking. Legg nå bulgarsk pepper, kutt i store terninger, brokkoli, blomkål, tomatpuré og kok til helt kokt. Bulgarsk pepper bør knase litt. Så snart stewen er klar, legg hakkede hvitløk og la den brygge i 10 minutter..

En slik gryte kan gjøres i ovnen. For å gjøre dette, stuv alle grønnsakene til halvparten klar, og skift dem til en ildfast mugg, oljert. Dryss med revet ost eller hell krem ​​på toppen. Bake til klar.

gryte

gryte

 • Kokt brokkoli – 300 gram;
 • Kokt blomkål – 300 gram;
 • Liten løk;
 • Liten gulrot;
 • Et glass krem ​​20 prosent;
 • 2 egg;
 • 100 gram revet ost.

Gryten kan gjøres fra både brokkoli og blomkål. Du kan koble dem til. Kokte grønnsaker kuttes i små stykker. Legg løk, gulrøtter og brett inn i skjemaet. Forbered blandingen for å hælde – bland kremet med bankede egg. Gni ost, tilsett salt og pepper. Fyll grønnsaker og bake til ferdig..

Vi håper at vårt råd vil hjelpe deg med å fryse blomkål og brokkoli hjemme for vinteren. Slik høsting av grønnsaker vil bidra til å forberede en stor mengde deilige retter om vinteren..

Loading...

Frys blomkål og brokkoli til vinter hjemme

Høsten er kommet, noe som betyr at det er på tide å høste frukt og grønnsaker for fremtiden. De fleste husmødre vet hvordan man skal tilberede vanlig hvitkål, men hva skal man gjøre med farge?

brokkoli и цветная капуста

Hvis du ikke vil marinere eller bevare den, så er den beste måten å holde alle vitaminene – frysende. Men hvordan fryser blomkålen til vinteren? Nå skal vi fortelle alt i detalj.

Hvordan velge blomkål

Hvis du velger denne grønnsaken på markedet eller i butikken, bør du først være oppmerksom på blomsterstandene selv. De skal passe tett mot hverandre, være sterke og hvite (hvis det er hvitkål).

På inflorescences bør ikke være noen flekker og feil. I tillegg bør bladene også være ensartede i farge og solid. Et kupphull med flekker, med gulede eller mørkede blader til frysing, bør ikke tas.

trening

Så, riktig kål er valgt, nå gjenstår det å forberede den til frysing. Ingen særlig tidkrevende handling er nødvendig..

 • Grundig hodet mitt ut;
 • Soak det i en saltløsning (et par spiseskjeer salt per liter vann). Prosedyren vil tillate å flyte til overflaten, selv de minste insekter som gjemte seg inni;
 • Skyll med kaldt vann;
 • Vi sorterer på blomsterstand av den nødvendige størrelsen.

Måter å fryse om vinteren

hvordan выбрать цветную капустуFør du sender en grønnsak i fryseren, bør du bestemme hva den skal brukes til..

 • For supper er det best å dele hodet inn i små blomster;
 • Middels biter er best for grønnsakspott;
 • For steking i brødsmuler eller damping, er store blomster optimalt..

Kål til frysing kan være både rå og blanchert. Sistnevnte vil spare mindre vitaminer, men vil beholde sin smak og tekstur. Rå det samme kan bli svart, bli sløv og ikke velsmakende. Du bør blanchere kål slik: Häll vann i en gryte og legg til litt sitronsaft eller sitronsyre. Bring vannet til koking og legg kålen i 3 minutter i en kokende væske. Derefter ble inflorescence nedsenket i isvann i et par minutter. Tørk deretter grundig.

Nå bestemmer vi metoden for å fryse blomkål til vinter hjemme. Det er tre av dem:

 1. Frys deler i de riktige beholderne;
 2. Tørkfrys uten retter;
 3. Frysing av ferdige halvfabrikata;

Den første metoden er egnet hvis formen på blomstringene ikke er særlig viktig. Slik kan du fryse små blomsterstillinger for suppe eller stews. Vi legger dem i den nødvendige kapasiteten. Det kan være en plast- eller glassskuff, en pakke..

hvordan морозить капустуVi setter blomstringene tett og prøver å holde så lite luft som mulig inni. Nå fjerner vi kålbeholdere i fryseren, først inn i frysekammeret, og deretter inn i oppbevaringsrommet.

Tørrfrysing vil holde formen av blomstringene, noe som er viktig for eksempel når du steker. Denne metoden er enkel – for det første, forberede inflorescences er lagt ut på et stort bord eller parabolen..

Det er nødvendig å gjøre slik at stykkene ikke berører hverandre. Sett grønnsakene i fryseprodusenten og vent. Så snart blomstringene er frosset, hell dem i en pose og lagre dem for oppbevaring..

Fryser halvfabrikat sparer tid når du lagrer middag eller lunsj. Hakket kål er for eksempel hakket med en blender, og tilsettes grønnsaker, om ønskelig, til halvt tilberedt.

Du kan legge til en liten kylling eller kjøttbuljong. Vi fryser. Så snart det er nødvendig, fjern beholderen og ferdig innholdet i bokstavelig talt 10 minutter – og kremssuppe er klar!

En annen måte – blanched kål, delt inn i blomsterstand, dyppet i et egg, deretter i brødsmuler. La budene tørke grundig i luft i et par timer. Deretter fryser tørr metode. Dette preparatet kan straks stekt eller bakt..

kak-zamorozit-kapustu-brokkoli-na-cluster-9Hva kan kokes fra blomkål? Du kan ikke engang forestille deg hvor mange retter du skal spise fra denne uvanlige grønnsaken.

Blomkål i batter – les et utvalg av oppskrifter.

Lær en interessant oppskrift på syltet blomkål.

Frys brokkoli for vinteren

En annen ekstremt velsmakende og sunn vegetabilsk er brokkoli. Slik lager du brokkoliekål for vinteren?

Så først og fremst må du velge et kvalitetsveit, uten skader og flekker. For frysing er det bedre å ta fersk brokkoli, som ble plukket i løpet av dagen..

Vask forsiktig grønnsaken og suge den i saltvann. Under denne prosedyren vil små insekter og smuss flyte til overflaten..

salt раствор

Del hodet til ønsket størrelse av blomsterstand. Når det gjelder brokkoli, er det best å fryse det i små knopper og små porsjoner. Jo raskere det vil fryse, jo mindre vitaminer det vil miste, og det blir bedre lagret..

å splitte соцветие

Brokkoli, i motsetning til farge, blanchere nødvendigvis. Uten denne prosedyren vil kål miste farge og smake i 100 prosent av tilfellene. Blancheringsmetoden er allerede beskrevet ovenfor, men det er noen subtiliteter. Så snart vannet begynner å varme opp, legg til is til det. I ekstreme tilfeller legges isvann fra springen. Hvis du ignorerer dette trinnet, kjører brokkoli risikoen for å bli en grøt i fryseren.

Blanch

Nå velger vi metoden for frysing – i tanken, tørr eller frysing av halvfabrikata. For øvrig er potetmos av disse to typer kål ideell for fôringstart.

fryst брокколи

Slik lagrer du frossen blomkål og brokkoli

Hvis du bruker poser når du fryser, må du fjerne det meste av luften fra dem. Det ville være ideelt å bruke en spesiell enhet som vi fjerner ved å lage et vakuum i posen. I dette tilfellet blir grønnsakene lagret mye lenger..

Velg en tett veske med et lås. Det er bedre å ikke ta tynne matposer – de kan rive eller hoppe over lukten av kål. I dette tilfellet vil alle andre produkter skaffe seg en karakteristisk lukt..

Temperaturen spiller også en viktig rolle. Ved -18 grader kan du lagre grønnsaker i opptil et år. Temperatur – 12 grader vil hjelpe lager blomkål og brokkoli i seks måneder. Men temperaturen minus 6 grader lange grønnsaker vil ikke spare – en maksimal periode i måneden.

Hvordan tine grønnsaker

For å få parabolen til å se vakker, må du vite noen finesser. Frosset blomkål tines ikke før matlaging. Det er nok å sette det i kokende vann og koker til det er mørt. Hvis det er nødvendig å steke eller bake, bør det tines opp ved romtemperatur. Ikke bruk mikrobølgeovn for å avfrost. Dette vil ødelegge de resterende vitaminer, og utseendet vil påvirke negativt..

Brokkoli trenger ikke avfrosting, det er best å begynne å lage riktig matrett med en gang..

Frosne Kål og Broccoli Oppskrifter

Krydret stekt blomkål med hvitløksås

kål в сухарях

 • Blomkål – 500 gram;
 • Rømme – 200 gram;
 • egg;
 • Brødsmuler;
 • To krydder hvitløk og urter til smak.

Tilberedte kålruller i egg og brødsmuler. Stek i en panne til gullbrun. Forbered nå sausen – surkrem blandet med hakket hvitløk. Tilsett litt salt og urter etter smak. Gi brygge og server..

Bakt med kremet brokkoli og blomkålsaus

bakt овощи

 • Blomkål og brokkoli – 500 gram;
 • Krem 20 prosent – et glass;
 • Ristet ost – 100 gram;
 • Smør – 40 gram;
 • Salt og krydder etter smak.

I en ildfast tallerken setter du kål, salt og pepper til smak. Matlaging kremaktig fyll – bland krem ​​med ost. Tilsett smør, salt og krydder til blandingen. Hell grønnsakene over sausen og bake i ovnen til den er gyldenbrun på toppen..

Kål suppe

suppe puree

Denne parabolen er veldig lett å forberede, spesielt hvis kålen ble frosset, allerede blanchert og hakket. I dette tilfellet må blandingen kokes til helt tilberedt, tilsett salt og krydder og slå igjen en blender igjen. Til denne parabolen kan du sende rugkere. Denne retten er egnet for diettmat..

Hvis du vil lage en mer raffinert og tilfredsstillende tallerken, legg til sopp og krem ​​til blandingen. Kokestoppet kokt brokkoli og blomkål. På denne tiden, stek sopp (helst sopp) med løk i smør. Så snart alle saften fordamper, legg krem ​​til blandingen og stuv litt. Bland deretter soppmassen med kål og visp i en blender. Du kan også servere croutoner med ost eller rug-kjeks til denne suppen..

Grønnsakspott

vegetabilsk рагу

 • Blomkål – 300 gram;
 • Brokkoli – 200 gram;
 • Bulgarsk pepper – 1 stk;
 • Løk – 1 stk;
 • Gulrøtter – 1 stk;
 • Små courgetter;
 • Hvitløk – en kryddernøtt;
 • 2 ss tomatpuré.

Stek løk og gulrot i en støpejernspanne eller en treg kokekanne. Legg de hakkede potetene, fyll med vann til halvparten, salt, pepper og lukk tett. Vi bringer potetene til halvkoking. Legg nå bulgarsk pepper, kutt i store terninger, brokkoli, blomkål, tomatpuré og kok til helt kokt. Bulgarsk pepper bør knase litt. Så snart stewen er klar, legg hakkede hvitløk og la den brygge i 10 minutter..

En slik gryte kan gjøres i ovnen. For å gjøre dette, stuv alle grønnsakene til halvparten klar, og skift dem til en ildfast mugg, oljert. Dryss med revet ost eller hell krem ​​på toppen. Bake til klar.

gryte

gryte

 • Kokt brokkoli – 300 gram;
 • Kokt blomkål – 300 gram;
 • Liten løk;
 • Liten gulrot;
 • Et glass krem ​​20 prosent;
 • 2 egg;
 • 100 gram revet ost.

Gryten kan gjøres fra både brokkoli og blomkål. Du kan koble dem til. Kokte grønnsaker kuttes i små stykker. Legg løk, gulrøtter og brett inn i skjemaet. Forbered blandingen for å hælde – bland kremet med bankede egg. Gni ost, tilsett salt og pepper. Fyll grønnsaker og bake til ferdig..

Vi håper at vårt råd vil hjelpe deg med å fryse blomkål og brokkoli hjemme for vinteren. Slik høsting av grønnsaker vil bidra til å forberede en stor mengde deilige retter om vinteren..

Loading...