Gynnsam organism bärbärstranar

berry клюква, чем она полезна для организма?Världs medicinska specialister är benägna att tro att tranbär bör bli en integrerad del av kosten för varje person som vill uppleva livet fullt ut och vara hälsosam till det maximala.

Är det så?

Tranbär anses trots allt vara mycket användbara bär för vår kropp..

Den växer i Ryssland, främst i träsken, där den samlas in.

Det är en krypande buske som “älskar”, ett tempererat klimat..

Skulle en sådan liten anläggning kunna vara så ovärderlig?

I den här artikeln kommer vi ta reda på om detta är sant.?

Vad är användningen av tranbär?

 • Först och främst är det en stark antioxidant: den skyddar kroppens celler från skadliga radikaler, förhindrar åldrande;
 • Denna bär innehåller mycket kalium, vitamin C. Genom att konsumera det dagligen kan du förhindra förkylning och skydda kroppen från virusinfektioner.
 • Tranbärs te är en av de första hjälparna vid förhöjda temperaturer. Denna bär tar bort, tillsammans med urin och svett, alla skadliga ämnen och nästa dag känns en person mycket bättre – värmen sjunker;
 • Även tranbär kommer att vara användbart för kvinnor som lider av blåsor. För att förebygga sjukdomens utveckling och förvärring rekommenderar läkare att man dricker 300 ml juice varje dag (aktiva ämnen är bensoesyra och proanthocyanider).
 • Dricka tranbär hindrar utseendet av skadliga mikroorganismer i blåsan;
 • Denna växt förbättrar tillståndet av blodkärl: vitamin C och PP förhindrar bildandet av kristallina plack, åderbråck, utseendet av blodproppar;
 • Genom att konsumera det kan du minska risken för magkanker och sår (antibiotika i bären förstör mikrober på väggarna i mag-tarmkanalen);
 • Det har en positiv effekt på matsmältningsprocessen, förbättrar aptiten;
 • Reglerar blodpropp
 • Avlägsnar toxiner från kroppen;
 • Ökar fysisk och mental aktivitet.
 • Förbättrar tillståndet av hår, naglar, hud;
 • Dessutom kommer denna mirakelbär att vara användbar för kolit, gastrit, inflammation i bukspottkörteln (använd endast efter värmebehandling).

den же полезна для нас клюква?

Även efter torkningen bibehåller denna bär sina fördelaktiga egenskaper, nästan samma som den färskplockade bärens kemiska sammansättning..

Som redan nämnts innehåller den bensoesyra, som är ett kraftfullt naturligt konserveringsmedel som gör det möjligt att spara nästan alla vitaminer och mineraler.

Vad är det komplex av vitaminer som finns i bären?

vitaminer:

 • B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B5 (pantotensyra), B6 ​​(pyridoxin), C, E, K (fenylokinon), PP, kolin.

mineraler:

 • Kalcium, magnesium, natrium, kalium, järn, fosfor, koppar, zink, selen, mangan.

Calorie Cranberries

mat ценность клюквы

100 gram tranbär (färskt) innehåller 26 kalorier.

Detta är en ganska låg siffra (till exempel ett äpple som anses vara en kostprodukt innehåller 35 kalorier per 100 gram).

Därför kan du säkert lägga den till dina favoriträtter eller använda den separat.!

Men om vi pratar om torkade tranbär, kommer kaloriinnehållet att vara flera gånger högre, eftersom det används sockersirap i sin bearbetning (först sugs pressen ut ur bären, blandas sedan med glukossirap, denna vätska införs i tranbär, som sedan torkas).

I 100 gram torkade tranbär – 308 kalorier.

Därför äta torkad frukt i måttlighet, överdriv inte det. (en överdriven mängd socker kommer definitivt inte att gynna kroppen).

Tranbär som antibiotikum

I föregående avsnitt har du redan sett informationen, hur den påverkar patogener.

Betrakta nu dess antimikrobiella egenskap mer detaljerat..

Israeliska forskare har upptäckt att tranbär innehåller mycket användbart organiskt material – tannin, som har en sammandragande effekt..

Således, när tranbärs tannin kommer in i kroppen, klibbar det helt enkelt till skadliga bakterier och går ut med urin..

Därför har den en uttalad antibiotikafunktion..

Därför kan tranbärsjuice eller bär i sin rena form perfekt hjälpa till att övervinna en kall influensa, ta bort toxiner från kroppen..

Dessutom används lotioner av tranbärsjuice aktivt i psoriasis, scrofula, purulenta sår, lavar, hudreytem.

Antiviral, astringent egenskap har en fördelaktig effekt på sjukdomsförloppet..

Också ett antal komponenter i bären ökar effekten av droger..

Var därför säker på att rådgöra med din läkare om du kan äta bär under användning av läkemedlet.

Kosmetiska egenskaper hos tranbär

ansökan клюквы в косметологии

Om vi ​​pratar om effekten av tranbär på utsidan, så bör det påpekas att det kan göra en person vackrare med både extern och intern användning.

Det är nödvändigt att betona igen att syrorna och spårämnena i tranbär, stimulera cellförnyelse i kroppen, städa kroppen av toxiner.

Och alla vet att renare kroppen och ju snabbare den uppdateras, desto bättre blir de yttre indikatorerna (hud, naglar, hår – huvudindikatorerna för ålder, skönhet och hälsa).

Även tranbär används externt för att förbättra hudens tillstånd:

 • dess saft utför funktionen av “naturlig lyftning” – stramar ansiktets hud, lossar fina rynkor, kråka fötter (du kan lägga till maxi eller applicera en varm komprimering (värme upp till 37 C) till problemområden);
 • hjälper till att eliminera akne och pigment (röda) fläckar, smala porer: det räcker att gnugga tranbärsjuice i ditt ansikte varje morgon. Eller du kan göra toniska isbitar. Juicen passar bäst för oljiga hudtyper.
 • Juice av denna bär, du kan massera hårbotten, applicera den på hela längden av håret. Som ett resultat kommer mängden mjäll att minska, håret blir mjukare;
 • Om dina naglar har gått igenom mer än en uppbyggnad eller gelpolering, kommer saften av denna bär att bli en riktig “reanimation” för dem. Det räcker att gnugga bär eller juice i 20 minuter i nagelplattan, 2-3 gånger i veckan. Regenerering kommer att spedas upp flera gånger..
canapes, оригинальная закускаEn kanapé med frukt på spettar visar sig vara en ganska snabb original mellanmål vid någon fest. Överraska dina gäster!

I själva verket är stekpanna göras mycket snabbt, i den här artikeln kommer du att lära dig hur och vad som krävs för detta.

Har du någonsin tänkt på hur man gör en hodgepodge för vintern? Här: https://notefood.ru/retsepty-blyud/supy/kak-varit-sbornuyu-solanku.html hittar du svaret på denna intressanta fråga.

Kontraindikationer och skador

Tranbär, som alla andra produkter, i kombination med vissa individuella egenskaper hos människokroppen kan skada.

Vem är kontraindicerad tranbär?

 • Människor med individuella intolerans bär;
 • Med gastrit med ökad surhet
 • Med magsår, duodenalsår;
 • Vid vissa leversjukdomar (innan du inkluderar denna bär i kosten, är det värt att rådgöra med din läkare);
 • Sjuksköterskor, barn under tre år (risk för skador på känslig magefoder).
Men om du inte har någon relation till listan ovan, så tycker du på alla sätt om behovet av tranbär i din dagliga kost..

Om en handfull bär kan göra din dag ljusare, bekvämare och trevligare, varför inte glädja din kropp genom att ge den en så mångsidig uppsättning vitaminer och mineraler?

Video efterrätt

Vi rekommenderar att du tittar på den här videon, där du kommer att lära dig allt om tranbär och ännu mer.!