Havregryn – grunden för en hälsosam diet

Alla vet att dagen är bäst att börja med havregryn, eftersom det innehåller ett stort antal användbara element som är värdefulla och viktiga för kroppen.

havregrynsgröt с фруктами

Detta förklarar det faktum att havregrynsdieten är så populär bland människor som vill gå ner i vikt..

Dessutom, och viktigare, är det helt ofarligt för hälsan..

Lite om effekterna av havregryn på kroppen

Diet baserad på havregryn blev känd under 60-talet av förra seklet.

Det har många fördelar, en av de viktigaste ligger i mångfalden, för på hyllorna kan du, förutom traditionell havregryn, hitta ett antal produkter som har denna spannmål i dess sammansättning, till exempel flingor, bröd och müsli, så att du kan ändra viktminskningsprogrammet.

Fördelen kan förklaras av det faktum att det har fiber, som en person behöver för mag-tarmkanalen att fungera, förutom detta kommer B, PP och F-vitaminer att levereras till kroppen..

Om du kommer att inkludera gröt från den i kosten, kommer de att hjälpa till att helt tillfredsställa din hunger..

Denna croup är också känd för att den innehåller fosfor, kalcium, magnesium och järn, och det här är inte hela listan över de element och aminosyror som finns i produkten..

Att äta havregryn och produkter som innehåller denna spannmål, kan du inte bara gå ner i vikt utan också mätta kroppen med fördelaktiga ämnen som förbättrar immuniteten, startar rengöringsprocessen och normaliserar matsmältningsorganets effektivitet..

Men denna teknik, som alla andra, har vissa begränsningar..

Detta beror på det faktum att det kan hänföras till monodieter, vilket tyder på näring baserat på användningen av en enda produkt..

Det är nödvändigt att hålla sig till den angivna menyn under ganska lång tid – minst 5, högst – 8 dagar.

Den här tiden kommer att vara tillräckligt för att säga adjö till de hatade extracentimeterna och kilogrammen..

Grundprinciperna för kost

ris крупаHavregrynsdiet för viktminskning bör ha två steg.

Den första kommer att inkludera rengöring, medan den andra – kosten själv.

Det första steget utförs med hjälp av ris..

För att göra detta, förbereda fyra skedar spannmål och häll 1 l vatten i den, i detta skick bör riset lämnas över natten.

På morgonen fortsätter matlagningen: ris bör kokas med detta vatten, sätt på en liten eld.

Den resulterande buljongen måste vara full i nästa timme..

När det är förbjudet att äta eller till och med dricka, kommer denna begränsning att vara fem timmar, efter det att du kan äta som vanligt.

Men innan du går och lägger dig kan du inte dricka eller äta någonting under samma fem timmar..

beredning кашиDu kan bara använda vanligt vatten utan gas..

Huvuddelen av kosten på gröt börjar nästa dag.

Matlagningsflingor kan göras på olika sätt, var och en av metoderna kommer på egen väg att avslöja de användbara egenskaperna hos spannmål..

Dessutom kommer smaken av gröt hamna annorlunda, så att du kan byta ut eller kombinera matlagningsmetoder för att uppnå åtminstone viss variation..

Den första metoden involverar att blöda spannmålen i förväg..

Nästan alla flingor har fytinsyra i sin sammansättning, havregryn är inget undantag..

Denna ingrediens stör störningens tjock funktion, stoppar absorptionen av vissa spårämnen, bland vilka kalcium kan särskiljas..

Om du först sårar spannmålen i torr form, häll den med rent vatten, så kommer fytinsyra att avaktiveras.

pop Programmet похудения Кима ПротасоваKim Protasovs Variety Diet: Meny och Tips. Ta reda på varför hon är så förtjust i att gå ner i vikt och gå med.!

Inte mindre kända metoder för viktminskning utvecklad av den amerikanska kardiologen Atkins. För många har denna kost blivit en biljett till ett bättre liv, där det inte finns några extra pounds och lätthet i kroppen.

På vilken roll i viktminskning kan man spela vanlig kli, läs här..

Havregryn för ökad effektivitet kan hällas även för natten, det gör det nästa dag helt redo för ytterligare åtgärder, medan om du blötlägger under en längre period, till exempel för en dag, kommer det att låta dig göra det klart för användning.

Medan socker inte kommer att tillsättas, eftersom naturlig sötma kommer att avslöjas..

Det finns också ett sätt att ånga i en varmvattenberedare, men innan du använder maträtten måste du insistera på 8 timmar, så kan du “vända” till användbara komponenter..

Den andra matlagningen innebär att laga mat på låg värme.

Det hjälper till att aktivera beta-glukanerna och polysackariderna i produkten, de fungerar som en av hemligheterna för fördelarna med denna spannmål..

Dessa substanser kan ha en stark helande och antiinflammatorisk effekt..

Enligt forskning är det värmebehandling som frigör och aktiverar nödvändiga ämnen..

Den mest användbara och effektiva kommer att vara kosten på havregryn, om gröt kokas över låg värme.

Detta bör ske under ganska lång tid, minsta tillagningstiden är ca 7 minuter, medan maximitiden är 30 minuter, och skålen ska ständigt omröras..

När flingorna har förvärvat karakteristisk enhetlighet och formbarhet kan de betraktas som färdiga..

Men börja inte omedelbart måltiden, pan ska täckas med lock och låt gröt stå i 5 minuter.

Utmärkt hjälp vid framställning av spannmål i detta fall multicooker.

Innan du börjar laga mat, rekommenderas att fett skålen med ett tunt lager olja, vilket eliminerar möjligheten att bränna maten..

Vi erbjuder för att titta på en videoinspelning av programmet, där de kommer att beskriva alla fördelar och nackdelar med att gå ner i vikt på gröt:

Sammansättningen av kosten

Havremjölmenymen är extremt enkel – på morgonen, eftermiddag och kväll kommer det att finnas havregryn.

Men i mellanrummen mellan måltiderna kan du äta frukt, men får inte bäras bort, dessutom på eftermiddagen är sådana snacks helt förbjudna.

Menyn bör kompletteras med vatten, vars volym inte ska vara mindre än 1,5-2 liter.

Tillåtet att dricka och grönt te.

Resten av dryckerna, som svart te eller kaffe, kan hålla kroppsvätskan, det gäller även alkohol, vilket kommer att sakta ner viktprocessen..

Socker och salt bör inte finnas i gröt, men på morgonen kan det kompletteras med torkade frukter..

havregrynsgröt питание

Du bör inte begränsa dig själv i antal och storlek på portioner, men du bör inte överdriva också.

Men jag vill inte göra det, för enligt recensioner är kosten på havremjöl väldigt näringsrik och ger en känsla av mättnad under lång tid..

Nutritionists rekommenderar inte att observera mono-dieter, som ingår och beskrivs i den här artikeln, i mer än 10 dagar.

Detta föreslår att om du inte lyckades uppnå ett resultat av havregrynsdieten vid ett visst datum, bör du inte fortsätta tortyra kroppen längre, det kan skada det, vilket kommer att uttryckas för att sakta ner ämnesomsättningen.

Att övervinna övervikt blir mycket svårare..

Och i videon nedan kan du göra frukost baserat på havregryn:

Yttrande från våra läsare

Låt oss granska resultaten av vad som tog havremjöl till våra kära läsare:

De flesta av alla andra älskar den här speciella metoden att gå ner i vikt. Ät gröt som förebyggande, inte bara när det är nödvändigt att gå ner i vikt. Jag måste erkänna att kroppen kommer att säga “tack” till dig, även om du har en siffra som inte kräver korrigering. Tarmarna börjar trots allt fungera normalt och metabolismen normaliseras. Jag råder alla, oavsett ålder och mål.

Vera, 34 år gammal

Efter att ha läst recensioner av tunnare människor om havregrynsdieten så insåg jag att jag också måste agera, eftersom siffran inte har gett mig lång tid. Jag blev förvånad över resultaten! Jag förlorade 8 kg. Denna gröt stör inte alls och låter dig få en bra effekt, så nu annonserar jag det till alla mina vänner!

foto до и после

Zulfia, 35 år gammal

Recensioner av havregrynsdiet visar att det är en av dem som helt enkelt inte kan göra någon skada, eftersom gröt är rik på spårämnen och vitaminer som kroppen behöver..

Under viktminskningsprogrammet kommer du inte att känna sig hungrig, och om det behövs kommer du vilja återvända till den här speciella metoden för viktminskning..

Loading...