Havregryn: nyttige egenskaper og kontraindikasjoner

deilig овсяная кашаErnæringseksperter har lenge bevist at den mest sunne frokosten er havremel.

Det helbreder kroppen som en helhet, har en foryngende effekt, og påvirker også forventet levealder.

Havregryn er ganske næringsrik i sammensetningen, fordi den inneholder mange planteavledede proteiner, samt komplekse karbohydrater, som er en stor energikilde for menneskekroppen..

Havregryn: vitaminer, mineraler, næringsstoffer

havregrøt богата витаминамиIngen tviler på helsemessige fordeler av havregryn, men av en eller annen grunn har ikke alle travlt med å legge det til kostholdet..

Tross alt forhindrer regelmessig bruk av denne fantastiske grøten dannelsen av blodpropper, senker kolesterolet, forbedrer minnes- og tankeprosesser, og har generelt en positiv effekt på tilstanden til kardiovaskulærsystemet.

Havregryn er en uunnværlig kilde til vitaminer og mineraler.

Det kan forbedre stemningen og tonen, og har også en anti-stress-effekt – dette skyldes tilstedeværelsen av vitamin B6 i den..

Også havremel inneholder vitamin A, karoten, riboflavin, tokoferol og tiamin.

K-vitamin, som finnes i flak, forhindrer osteoporose, forbedrer blodproppene, bidrar til normal funksjon av nyrene..

Biotin påvirker den generelle styrken av kroppen og forbedrer velvære..

Denne grøten er vellykket brukt i sportsernæring fordi den bidrar til å bygge opp muskel og kontrollvekt..

Havregryn – En utmerket antioksidant, som gir skjønnhet til huden, neglene, håret, samt forlenge ungdommen.

En del av havregryn om morgenen for beboere i store byer med dårlig økologi vil bidra til å fjerne salter av tungmetaller og skadelige giftstoffer fra kroppen..

Det er også kjent at havregryn senker surheten i magesaft, normaliserer skjoldbruskkjertelen og leveren, hjelper med å bli kvitt kolitt, fordøyelsesbesvær og forstoppelse..

Det er neppe noe annet lignende produkt som har så mange nyttige egenskaper for nesten alle kroppssystemer..

Havremel på vannet – vi lagrer alle vitaminer

Cooking овсянку на водеErnæringseksperter anbefaler å starte dagen med en del havregryn på vannet, fordi dette matlagingsalternativet er ekstremt nyttig for mage og tarm..

Grøt som omslutter magen med en film, som i stor grad letter fordøyelsen.

Selv knust inn i flak, havregryn, rengjør tarmene helt, fungere som en slags “børste” for å fjerne akkumulerte “rusk”.

Slim, som dannes når du lager grøt på vannet, et utmerket verktøy for behandling av magesår og duodenalt sår.

Regelmessig forbruk av havremel kokt i vann om morgenen bidrar til å nesten eliminere problemer med mage-tarmkanalen..

Også havregryn er en av de beste rettene når du gjenoppretter fra en alvorlig sykdom, fordi en tallerken med denne grøten inneholder en fjerdedel av det daglige inntaket av fiber..

En tørr flake i mengden av tre fjerde briller dekker hele dagen kroppens behov for fiber..

nyttig свойства грушиJeg anbefaler å lese om fordelaktige egenskaper og kontraindikasjoner av pære. Velsmakende frukt for sunn mat.

Blackberries er også en veldig nyttig bær, hvis du ser på kostholdet ditt. Detaljer om de nyttige egenskapene i denne artikkelen. Ikke glem å lese kontraindikasjonene..

Å lage havremel på vannet er veldig enkelt:

  • Trenger å ta tre fjerdedeler kopp havremel og to glass vann.
  • Kok vann, hell grisene og kok over lav varme, rør av og til, deretter på slutten, hvis ønskelig, tilsett salt og tilsett et par ss smør.
  • Friske eller frosne bær, frukt, samt honning og nøtter tilsatt før servering, vil ikke bare gjøre parabolen mer nyttig, men også dekorere den.

Beste valg for en sunn frokost

havregrøt каша на завтрак по утрамMange mennesker vil vanligvis ikke spise om morgenen, men en sunn kropp er bare nødvendig for å få energi før lunsj, så havregryn er perfekt for å starte dagen.

I tillegg inneholder havregryn den riktige mengden protein og er en enkel mat – dette er dens fordel i forhold til smørbrød..

Selv om du etter havremel bestemmer deg for å spise noe mer tett, blir denne maten absorbert av kroppen mye bedre..

Og evnen til havremel å normalisere metabolisme gjør den nyttig for personer som er overvektige.

Obligatorisk inkludering av havremel om morgenen i kostholdet til personer som lider av sykdommer i mage og tarm, vil bidra til å forbedre tilstanden betydelig.

I tillegg er denne grøten ganske budsjett i kostnad, grunnleggende i matlaging og meget velsmakende.

Cook grøt med melk

havregrøt на молоке высококалорийнаIkke alle liker kokt havremel, selv om det er veldig sunt..

For å forbedre smak av kornblanding, er det bedre å lage mat med melk.

Men vi må huske at kaloriinnholdet i slik grøt er stort nok – over 110 kcal per 100 gram.

Kanskje dette er til fordel for de som ønsker å bli bedre og få vekt, så vel som tynne barn.

Og hvis du for en eller annen grunn ikke kan spise grøt på vann, kan kaloriinnholdet i melkegrøt reduseres ved å fortynne melken med vann og redusere mengden sukker og smør betydelig.

Å lagre havremel med melk er ikke vanskelig.

Fra produktene trenger 6 ss havregryn, to eller tre teskjeer sukker, vann, melk.

Det er nødvendig å helle griller i pannen, hell kaldt vann over vannet for å dekke halvparten av grisene, kok opp og kok opp i ca tre minutter til vannet er absorbert i grisen, og tilsett deretter melk slik at grøten ikke brenner. Kok til klargjør et par minutter, rør noen ganger..

På slutten kan du legge til smør og litt sukker for å forbedre smaken..

Selv en relativt høy kalori havremel i melk, spist til frokost, vil være gunstig, fordi det vil belaste kroppen din med energi i minst en halv dag.

Fylt inn, 2 minutter og klar!

Kashi быстрого приготовленияModerne liv går i gang, folk prøver å gjøre alt raskt, så det var en masse produkter som kan tilberedes veldig raskt, inkludert grøt.

Deres valg er variert, og matlagingen tar et minimum av tid..

Men fordelene i øyeblikkelig havremel er mye mindre enn i havremel.

De gir ikke positiv energi om morgenen og mister deres evne til å regulere kroppens metabolisme..

Dette skyldes at for hurtig matlaging knuses havregryn til maksimum og fordampet, slik at disse porrene absorberes av kroppen veldig raskt, og dette gjør dem relatert til skadelige, ubrukelige karbohydrater..

Enkelt sagt, det er metning, men det er ingen bruk.

Sluttproduktet av nedbrytningen av slik grøt er sukker, hvorav et overskudd som skader bukspyttkjertelen og fører til diabetes..

Og hvis du spiser slik korn med det formål å miste vekt – er skaden åpenbar, fordi slikt sukker til slutt blir til fett.

Hva kan skade fra produktet

negative воздействие овсяной кашиOmsorg for sunn mat og arbeidet hardt med havremel flere ganger om dagen, må du huske at sunn mat bør varieres..

Havremel i urimelige mengder bidrar til akkumulering av fytinsyre, som er fulle av utgangen fra kroppen av gunstige enzymer.

Fytinsyre hindrer absorpsjon av kalsium, så nødvendig for kroppen.

I noen alvorlige sykdommer er havremel generelt forbudt, siden pasientene ikke helt bryter ned proteiner avledet av korn..

På grunn av dette er det i kroppen et brudd på prosessene for absorpsjon av proteiner og karbohydrater, samt metabolske prosesser.

For at havremel skal ha nytte, må du velge bare naturlig produkt..

Det er tilrådelig å gi preferanse til fullkornsgryte, og selv om det vil ta mye lenger tid å forberede det, vil det være mye mer nytte av slik grøt..

Hvis det er rimelig å velge riktig havremel, vil dette produktet ta vare på helsen din..

noisettes с рисом в духовке. Вкусный рецептKjøttboller med ris i ovnen vil være en god middag. Ikke så sunt som grøt, selvfølgelig, men mer deilig.!

Du kan også lage ekte ukrainsk borscht. Oppskriften er her: https://notefood.ru/retsepty-blyud/supy/kak-prigotovit-ukrainskiy-borsh.html

Veldig velsmakende parabolen – brokkoli. Det er sikkert og velsmakende og nyttig. Hvordan lage mat kan du lære av denne artikkelen. Jeg anbefaler brokkoli i batter.

Det er også verdt å huske de imaginære fordelene med instant havregryngrøt, som ikke krever matlaging..

En rekke kunstige tilsetningsstoffer, smaker og søtningsmidler vil ikke bare gi noen fordel, men vil skade kroppen betydelig..

Uansett hvilke næringsstoffer som kalles og i hvilke mengder de er i havregryn, er det bare i din makt å teste fordelene med havremel på deg selv, du må bare gi den det viktigste stedet i ditt daglige kosthold.!

Video dessert

Interessante fakta om grøten fra programmet Morgen Russland.

Loading...