Hur man förbereder jästdeg utan ägg för pajer och söta kakor

Bakning hemma är alltid annorlunda än butikens smak och struktur. För det första finns det förtroende för bakverkens kvalitet, och för det andra kan du involvera ditt hushåll i processen och skapa magi i köket, vilket kommer att innehålla alla positiva känslor.

Det finns flera alternativ för jästdeg, och några av dem kan förberedas utan att använda ägg. Vissa hemmafruar använder i princip inte denna produkt eftersom de är helt övertygade om att degen inte kommer att drabbas av detta, medan andra oavsiktligt upptäcker sin frånvaro i sista stund.
Smördeg utan ägg med mjölk
hur подготовить дрожжевое тесто без яиц для пирожков и сдобных пирогов
ingredienser Antal
mjöl 450 g
socker 1 msk. l.
olja 100 g
mjölk 250 ml
Jäst “Säkert ögonblick” 2 tsk.
Tillagningstid: 480 minuter Kalorier per 100 gram: 271 kcal

Denna variant av mjölbasen kan användas för att göra bulle, rullar, croissanter och för pajer, flatbreads och pajer. Förbereda degen är ganska enkel, du behöver bara följa de angivna proportionerna av produkterna.

Häll varm mjölk i ett glas, häll i socker, torrjäst och blanda tills alla korn är upplösta. Reservera tio minuter.

att odla молоко

Smör sätter i en matbehållare eller en vanlig tallrik, lägg i mikrovågsugn och smälta. Du kan göra detsamma i ett vattenbad..

olja растопить

Sifta mjölet i skålen. Häll i jästvätskan, det kylda smälta smöret, vispa eller sked rör om och häll lite mjöl.

lägga till муку

Degen blir gradvis en stor skål som blir svår att arbeta med i en skål..

att göra шар

Vi rullar den på en plan yta och lägger till mjöl, knådar mjuk degen som inte klibbar ytan och palmerna. Vi placerar den i en behållare, täcker den med en handduk eller en film och lägger den på batteriet eller yoghurtmaskinen i två timmar..

deg готово

Vi tittar regelbundet i vilken utsträckning den har ökat i volym. Om det börjar klättra genom toppen, blandar vi det med fingrarna för att göra hål för att fly ska kunna fly. När massan är tredubbel, sätt degen i kylskåpet i minst fem timmar, men bättre på natten.

Vi tar ut ur förkylningen, inte tillåter att värma upp, bilda de planerade ämnena och sätta på att baka. Degen enligt detta recept kan lagras på en kall plats i upp till fyra dagar..

Gjutbakadeg

Från denna deg kan du mycket snabbt steka ett helt berg av läckra mjuka kakor med någon fyllning.

set:

 • mjöl – 700 g;
 • vatten – 100 ml;
 • mjölk – 150 ml;
 • “Sof moment” – 1 msk. l.
 • socker – 1 tsk
 • olja – 2 msk. l.

Beredning: 1 timme.

Kalorier: 243 Kcal / 100 g.

I en liten järnskål anslut det uppvärmda vattnet med mjölk och jäst, salt, en sked mjöl och socker. Lämna blanket i femton minuter. När du ser de karakteristiska bubblorna på ytan, aktiveras jästen och du kan komma till jobbet.

Häll jästmassan i en stor behållare, häll ut orefinerad olja och börja häll siktat mjöl i satser. När degen börjar klibba starkt mot vispet och det blir svårt att kneda, sprut det torra bordet med mjöl och sprida massan..

Kna långsamt plastdegen, täck omedelbart med en servett och låt den stå i tjugo minuter. Rulla ut i en lång korv, nypa en platt tårta från kanten, bilda en korg med våra palmer, fyll den, fäst kanterna och stek kakorna i het olja.

lapshevik с изюмомFörsök att laga läckra Lapsjevik med kock enligt vårt recept..

Läs hur man lagar Lula kebab i ugnen eller på grillen. Denna maträtt är lämplig för ett semesterbord och för en picknick i naturen..

Notera ett ovanligt gott urval av recept från courgetter till multicooker.

Det enklaste receptet

En av budgetalternativen för att göra deg är utan ägg, smör och vatten. Detta alternativ används oftast för framställning av kakor, munkar eller bröd till den första maträtten..

set:

deg на опаре

 • mjöl – 650 g;
 • “Sof Moment” – 2 tsk;
 • vatten – 200 ml;
 • salt;
 • olja – 1 msk. l.

Beredning: 2 timmar.

Kalorier: 189 Kcal / 100 g.

Vi tar höghastighets jäst “Sof moment” eller liknande. Häll i varmt kokt vatten, rör om med en sked eller, bäst av allt, med fingrarna så att de helt löses upp..

Efter fem minuter, när den nödvändiga reaktionen börjar, lägger vi till solrosolja, salt och utan upphörning, rör om lite mjöl. Passera torrkomponenten genom en sikta..

Knead elastik, liknar det mjuka lera degen. Skulptera bollen och fördjupa den i en ren skål, täck med ett lock och lägg i kylskåpet i en och en halv timme. Vi hämtar, och vi använder till destinationen.

Om du inte har utvecklat den här på en gång, fördjupa den i en matpåse och placera den i frysen. Avfrosta det innan du använder det igen..

Hur man gör jäst brygga

Erfarna hemmafruar är övertygade om att den mest framgångsrika degen kan göras exklusivt på råjäst.

set:

 • mjöl – 1 kg;
 • socker – 2 tsk
 • olja – 150 g;
 • jäst – 30 g;
 • mjölk – 250 ml.

Beredning: 3 timmar.

Kalorier: 285 Kcal / 100 g.

För att förbereda degen kombinerar vi hemlagad mjölk uppvärmd till 36 ° C med färsk jäst, det räcker bara för att smula det i vätska. Rör inte räkningen i trettio minuter tills ett högt stabilt jästskum framträder.

Tillsätt de resterande ingredienserna till degen: salt, mjöl och socker. Noggrant knäda allt. Om degen förblir klibbig och pinnar till palmerna, öka mängden mjöl. Alla individuellt kanske det tar lite mer..

Men överdriv inte det för att inte slå degen. Vi låter det öka i volymen i en timme, blanda den upp och vidrör inte timmen igen..

Med hjälp av denna teknik – blandning i flera steg – kan du få luftiga, löst och delikat smakande bakverk..

Loading...