Hur man fryser auberginen för vintern fräsch

När frusen aubergine för vintern är det möjligt att njuta av smaken av dina favoriträtter under den kalla perioden. På grund av låg temperatur behåller de sitt ursprungliga utseende och smak under lång tid..

Blå liten

Det enda som, till skillnad från de grönsaker vi brukar, kräver äggplanter lite bearbetning före frysning. Men trots detta ögonblick kommer absolut alla vitaminkompositioner i dem att vara helt bevarade..

Kan jag frysa äggplanter och är det värt det

För många hemmafruar är äggplantningsfrysning idag nyhet. Inte så länge sedan började träna i matlagning och det bör noteras att varje år blir allt mer populär.

Aubergine är en grönsak som har en speciell smak och är helt luktfri. Men samtidigt kan han, som en svamp, absorbera lukten av de omgivande produkterna. Med fel frysningsprocess kan det helt förlora sin smak.

När frysta ska äggplanter lagras i en separat hermetiskt förseglad behållare, och då kan ingenting skada deras smak..

Du frågar dig en fråga: är det verkligen värt att frysa dem? Här kan vi med säkerhet säga vad det är värt. Tänk dig hur delikatesser de rätter som bereddes på vintern från färska grönsaker kommer att tycka för dig..

Gör allt rätt

Hur man fryser friska äggplanter för vintern – nu låt oss räkna ut det. Så, som vi redan har noterat, måste grönsaker vara beredda före frysning. Totalt finns det tre alternativ för frysning av färsk frukt. De kan suga, blanchera eller steka (baka).

För att frysningen ska lyckas, följ dessa tips:

 1. Oavsett hur du inte fryser fräscha frukter av aubergine, kom ihåg att du i alla fall måste börja med att blöta grönsaker i saltat vatten. Om du saknar det här ögonblicket blir deras kött gummi. Plus, så kommer du att ta bort bitterheten från frukten. gänga
 2. Innan du tar bort aubergine i frysen, måste de vikla fast film eller plastpåse. Vid förpackning se till att det inte finns någon luft inuti, annars kan det leda till oxidation. paket
 3. Innan du fyller äggplanterna lägger du dem på pappershanddukar. Detta görs för att lämna överflödig olja, och de kan torka ut efter blötläggning; torkning
 4. Frysta frukter ska lagras i högst 6 månader.
 5. Om du fryser äggplanter med flera recept, var noga med att underteckna förpackningarna. Annars, under långvarig lagring, kommer de att få samma utseende, och det blir svårt för dig att ta reda på var och vad du har.

Metoden för att skörda stekt blå för vintern i frysen

Och nu om hur man fryser stekt äggplanter för vintern i frysen. Frysning av sådana äggplanter är ett av de mest elementära och snabba alternativen. För att göra grönsakerna välsmakande följer du dessa riktlinjer:

 • Vi tar unga frukter av äggplanter och tvätta dem försiktigt under vatten. Sedan skär vi grönsakerna antingen med långa tallrikar eller med ringar en halv centimeter bred. Lägg dem i en djup skål och strö med salt. Du måste vänta på ungefär en timme tills aubergine startar juice och därigenom förlorar sin bitterhet. layout на бумажном полотенце
 • Töm vätskan som har stått ut och tvätta bitarna med vatten;
 • Stek grönsaker i en panna på båda sidor med tillsats av vegetabilisk olja;
 • Glöm inte att det är bättre att omedelbart skicka stekt frukt till pappershanddukar. Denna process hjälper till att ta bort eventuell kvarvarande olja.
 • Innan du lägger äggplanterna i frysen, vänta tills de är helt nedkylda.
 • Vi tar ett dressing eller en plank och sätter den ihop med klädesfilm. På toppen av en till en lägger de stekta grönsakerna ut. Därefter täcker dem återigen med ett lager film. Återigen sätter vi äggplantor. Gör detta tills alla grönsakerna är placerade på planken. Sätt dem i frysen i några timmar;
 • När äggplanterna är helt frusna, ta ut dem och fäll ut filmen. För bekväm användning, dela dem i portioner, var och en avlägsna i en separat förpackning. Glöm inte att ta bort överskottsluft från förpackningen och skicka dem tillbaka till frysen.
 • Före användning kan äggplantorna steka lite igen.
vegetabiliska рагуDu kan också hitta en artikel om hur man gör en läcker grönsakspott. Bon aptitret!

Och här kan du lära dig att laga aubergine på koreanska för vintern.

Läs om hemlagade metoder för att skörda kantareller för vintern här. Lycka till att du snurrar, söt värdinna!

Receptskörning fryst bakad aubergine för vintern

Detta val av frysning är också ganska enkelt, det enda som förberedelseprocessen tar mycket tid. För att frysa den bakade blåen för vintern behöver du:

 1. Välj en ung aubergine medelstorlek. Tvätta dem väl och hugga dem. Det mest praktiska sättet att göra skärningen i form av cirklar eller kuber;
 2. Före bakning bör grönsaker hållas i salt för att avlägsna smaken av bitterhet. För att göra detta, sätt de skivade äggplantorna i en djup skål och häll dem försiktigt med salt. Lämna en timme eller två, skölj dem sedan under rinnande vatten och pressa dem;
 3. Bakning av bakplåten i grönsakerna är täckt med pergamentpapper och smörjdes försiktigt med vegetabilisk olja. Vi baka
 4. Lägg på frukterna på ett skikt och skicka det till ugnen. De bör bakas vid en temperatur av högst 180 grader i ca 40-50 minuter;
 5. Vi förskjuter de bakade grönsakerna på pappershanddukar och ge dem tid att svalna;
 6. I kylan distribuerar vi dem i paket och lägger dem i frysen..

Förutom denna variant av rostning, kan du också förbereda äggplanter i allmänhet. För att göra detta, gör de några punkteringar med en gaffel innan du lägger hela grönsakerna i ugnen. Baka ca 30 minuter.

När frukterna har svalnat kan du ta bort huden från dem. På samma sätt packar vi dem i påsar och fryser dem i frysen..

Hur man tina produkten

För att aubergine inte ska förlora alla dess egenskaper måste den tömmas ordentligt. Du kan använda mikrovågsugnen genom att aktivera avfrostningsläget..

Det andra alternativet kan tina i huvuddelen av ditt kylskåp. Dessutom övar vissa hemmafruar rosta grönsaker som inte är helt upptintade.

Viktigst, tina aldrig produkten med vatten. Under sådana förhållanden kommer grönsakerna att förlora alla vitaminer, och köttet blir smaklöst.

Loading...