Hur man lagar fryst bläckfisk hemma

Squids i matlagning är en värdefull produkt. Tender kött innehåller mycket lätt smältbart protein. Dess smak påminner om krabba. Liksom alla skaldjur är bläckfisk rik på jod, fosfor, magnesium och kalium..

tioarmad bläckfisk фаршированные

De fleromättade fettsyrorna som ingår i den är en oumbärlig substans för att bibehålla vikt i ett normalt tillstånd. Squids kokas på olika sätt: kokt, bakat och till och med stekt i smeten. I butiken finns rökt, torkat och konserverat. Men de mest användbara är de frusna marina invånarna..

Läs mer om hur man väljer en produkt med denna typ av bearbetning, liksom alla metoder för matlagning finns nedan..

Hur man väljer den frysta bläckfisken i affären och på marknaden

Det bör noteras att bläckfiskfiske i Ryssland utvecklas endast i Fjärran Östern. Vi kan också ta med dem från Atlanten. Fartygs fartyg är som regel engagerade i fiske. Bläckfisken bearbetas och frystes ombord..

Efter att du inte kan tina och återge låga temperaturer bläckfisk så kan det i värsta fall skada kroppen, och i bästa fall – bara inte tillfredsställa sin smak köpare.

Att erkänna om bläckfisken har återfrosts är väldigt lätt. För detta måste du titta på utseendet. En kvalitetsprodukt måste ha vitt kött, men inte gul. Tillåt det faktum att huden kan vara brun eller vinröd.

Om fisket är fryst en gång, kan en fågel inte fastna i en annan. Ett viktigt kriterium för urvalet är tillgängligheten av paketet och all information om den. Köp inte fryst bläckfisk, om informationen på förpackningen strider mot varandra.

Så vi kan dra slutsatsen att när man väljer en korrekt fryst havsprodukt bör man uppmärksamma följande fakta:

 • Köttfärg;
 • Typ av fruset slaktkropp;
 • Närvaron av kroppar fast ihop;
 • Förpackningsinformation.

När det redan finns högkvalitativa fryskkorgar i köket uppstår frågan – hur man torkar och rengör dem ordentligt.

Hur man tina och rengöra bläckfisk

Det finns många sätt att tina, men två metoder av detta slag anses vara de mest användbara:

tioarmad bläckfisk на шпажках

 1. Om värdinnan avser att förbereda en bläckfiskrätt på morgonen eller eftermiddagen, ska hon ta hand om det här på kvällen. Det är nödvändigt att sätta frysta slaktkroppar på hyllan på kylskåpet med högsta temperatur. På morgonen är squids redo för vidare bearbetning.
 2. Om det inte finns mycket tid, behöver du bara tina produkten vid rumstemperatur. Du kan fylla slaktkroppen med vatten, men inte varmt. Således kommer en maximal vitaminer att förbli i skaldjur. På 2-3 timmar kommer det att vara möjligt att börja laga bläckfisk..

Använd inte hett vatten för avfrostning. Det finns risk för att bläckfisken blir gul och smaka obehagligt.

Efter avfrostning måste du rengöra alla insidan i molluskens kropp. Detta är en tunn och transparent ryggradssås – ackord och andra tallrikar. Från utsidan av slaktkroppen behöver du ta bort huden och tvätta med vatten. På det vita köttet finns det fortfarande en tunn film, den måste också tas bort. För att göra detta, häll över kokande vatten skaldjur. Därefter placeras det i kallt vatten och fortsätt till avlägsnandet av den genomskinliga huden..

Om slaktkroppen inte behöver fyllas eller skäras i ringar, så är det lätt att bearbeta, så kan du klippa det längs.

Hur och hur mycket att laga bläckfisk för att bevara deras användbara egenskaper.

Koka marina data i kokande vatten med kryddor eller utan dem under en kort tid – upp till högst 3 minuter.

Faktum är att inte alla erfarna kockar kan laga bläckfisk. Det är nödvändigt att observera den exakta tiden för matlagning – 1-3 minuter i kokande vatten. Och den här tiden beror på många faktorer: den marina invånarens typ, storlek och ålder..

Därför rekommenderar många kockar att inte laga bläckfisk på traditionellt sätt i en kastrull med kokande vatten, men att använda den här metoden:

sätt slaktkroppen i en metallskål och häll kokande vatten till toppen. Skölj och efter en minut dränera vattnet och fyll på kokande vatten. Håll dem igen i 1 minut och fortsätt sedan till beredningen av sallader.

Denna metod garanterar – kokt bläckfisk kött kommer att vara ömt..

Låt oss se vad som är gott kan beredas hemma från frusna skaldjur.

Bläckfisksalladrecept med specialsås

Mycket god och original sallad erhålls från bläckfisk och färska gurkor. Men höjdpunkten i denna sallad i en speciell sås. För att göra det behöver du:

 • ketchup;
 • majonnäs;
 • salt;
 • Sesamolja;
 • vitlök;
 • lök.

Ca 3-4 matsked mayonnaise måste ta en sked full av ketchup. Resultatet är en rosa massa. Tre riven vitlök är bara tillräckligt för att göra det till en tesked i slutet..

tioarmad bläckfisk салатVi har samma effekt med lök, men det borde vara dubbelt så mycket som vitlök. Huvudingrediensen i denna sås är sesamolja. Det måste hällas i blandningen gradvis, helst i två eller tre gånger. Efter varje tillsats gör du en provsmakning.

Lägg först en tesked av denna olja, och häll sedan i händelse av brist. Saltburk och inte tillägga om exempelvis majonnäs eller ketchup redan var ganska salt.

För salladen själv, skära bläckfisken i remsor. Från de skalade gurkorna skär mitten med frön. Du kan göra detta med en sked som hålls längs grönsakens halvor.

Därefter måste du skära den i tunna skivor. Som ett resultat bör du få små C-formade bitar. Till salladen kan du lägga till ett par betade gurkor.

I slutet, blanda såsen med ingredienserna i salladen och sprida skålen över isskålen..

Fyllda bläckfiskkroppar: närande och hälsosam

Du kan laga inte bara sallader från bläckfisk. Här är ett recept på skaldjur fylld och bakad i folie..

Det kommer att ta:

 • Carrion-rengjorda squids, kokt ris för fyllningen;
 • Lök och morötter, stekt i en panna i olja;
 • Strimlad hård ost;
 • Cream i sådan mängd att fyllningen inte visar sig vara för flytande;
 • salt.

Steg av matlagning:

 1. Blanda alla ingredienser för fyllningen och sätt blandningen i en bläckfiskkropp;
 2. blanda upp начинку

 3. Wrap den resulterande halvfabrikat i folie;
 4. lägg upp det тушки

 5. Förvärm ugnen till 180 grader, strö riven ost med bläckfisk;
 6. tioarmad bläckfisk натрите сыром

 7. Baka exakt 10 minuter.

tioarmad bläckfisk в разрезе

Ett enkelt recept på bläckfiskringar

För denna maträtt behöver du ett litet antal produktnamn:

 • Bläckfisken själv, kokad och skivad;
 • Syrgrädde med någon fetthalt
 • Vegetabilisk olja;
 • Kryddor: peppar och salt;
 • Lök höna, klippa ringar.

Tjockleken på ringarna ska vara ca 5 mm. Skär lök så tunt som möjligt. Förvärma pan. Stek bläckfisk och lökringar i solrosolja i 2 minuter under locket.

Därefter tillsätt en blandning av gräddfil, salt och svartpeppar. Koka i en stekpanna i ytterligare fem minuter. En kyld tallrik på toppen kan sprinklas med finhackad dill.

Bläckfiskkotletter: Ett ovanligt och enkelt recept

Denna maträtt kan serveras med ris och svamp, kokta potatis och enkel pasta. Förberedd inom 10-15 minuter, förutom att rengöra musslan.

För kotletter behöver du:

 • Bläckfiskfilé skärs i plana bitar – 400 gr;
 • Ägg – 2 stycken;
 • vitlök;
 • Smör för stekning;
 • panering;
 • salt.

Kryp vitlök i mängden 2 kryddnejlika genom en press och lägg den till två ägg. Mixer slår kompositionen. Bitar av bläckfisk behöver slå av med en hammare, men utan att lägga mycket ansträngning. Dipfilé i ägg med vitlök i 2 minuter.

Värmepanna med smör. Skaldjur i smörglass rullar i stek och stek i 2 minuter från ena sidan och 1 minut från andra sidan. Denna maträtt serveras varm..

Och nedan lär vi oss att laga frysta bläckfiskringar i smeten.

hur варить раковVet du hur man lagar kräftor hemma??

Östersvamp – de bästa recepten för vinterkök, läs här..

Lär dig att laga Philadelphia ost ordentligt och lätt hemma..

Smakande ringlets stekt i smeten

Bläckfisk ringar i smeten – ett bra mellanmål. Kokningen tar lite tid, och även de mest trafikerade hemmafruerna kan inkludera denna maträtt i deras meny. Det enklaste sättet att förbereda är att doppa ringarna i ägget, rulla i mjöl eller brödsmulor, stek tills gyllene..

Men det finns ett mer intressant recept på denna maträtt..

Steg av matlagning:

ringar в кляре

 1. Hackade bläckfiskkrokar ringar blandade med kryddor och salt. Fem minuter är köttet blött med salt och svartpeppar;
 2. Den torkade brödet gnids på en rivare i en fin smula (det krävs för att bryta);
 3. Ägg piskas med tillsats av markerade ingefära och ättika. Alla en tesked för två ägg;
 4. När skum uppstår, sätt 4 teskedar till mjölblandningen;
 5. Förvärm pannan med smör tills bubblor;
 6. Doppa ringorna först i smeten och rulla sedan i den krossade brödet;
 7. Stek på båda sidor i 2-3 minuter, inte mer.

Avslutade ringar kan placeras i en kolsväska för att tömma oljan och skaka i en pappershandduk. Lägg ringarna på en stor platt skål och servera med gräddfil eller grädde.

Recept på krispiga ringar i smeten med ost

Denna maträtt kommer att tilltala älskare av raffinerad smak. Sammansättningen av ost och bläckfisk kombineras utsökt i detta recept. Rekommenderas för beredning för att ta Suluguni. Men andra sorter av mjuk mjölkprodukt kommer att göra. Ost måste ta 250 gram per 400-500 gram bläckfiskringar.

rulle из кальмаровSuluguni skärs i kuber och panas i mjöl. Bläckfisk ringar faller i mjöl med tillsats av paprika. En halv matsked peppar tas i en halv kopp mjöl..

Ägg, i mängd 4 stycken piskas med två matskedar mjölk. Då ska både osten och ringarna doppas i äggblandningen. Rulla alla förformar i majsmjöl eller vetemjöl igen, steka.

Den färdiga maträtten kan ätas med oliver och oliver..

Användbara tips och anteckningar från kockar och kockar

 1. Smörjfettfett kött är lite hårdare än resten av slaktkroppen.
 2. Ju mindre slaktkroppen är, desto mer ömt och välsmakande köttet. Ibland finns det även en söt smak.
 3. Om molluskens lagringstid översteg 3 minuter anses bläckfisken vara överkokt och tuff. Men för att ytterligare förbättra situationen kommer det att hjälpa hans matlagning – upp till 30 minuter. Därefter blir köttet mjuk igen, men det kommer inte att finnas några vitaminer i det..
 4. Köttet i dessa skaldjur kräver mycket salt, men det är viktigt att känna till åtgärden och inte översalt, annars kan du inte känna smaken av skaldjur.
 5. Stekfryst bläckfisk bör också ske snabbt – högst två minuter, helst 1 minut, och lämna sedan filén eller ringarna under locket under 5 minuter.

En enkel och utsökt sallad av bläckfisk från kocken, se form av en mästerklass:

Bon aptitret!