Hur man lagar utsökt nötköttskall i en långsam spis

hur правильно приготовить гуляш в мультиварке?Denna goulash är samma som ungerska herdar kokta på elden (faktiskt översatt från ungerska “goulash”), något annorlunda än köttet vi brukar använda i sås.

I klassisk goulash, förutom bitar av nötkött och paprika, var potatis skivad i stora kuber alltid närvarande – denna soppa borde vara rik och högkalori för att ge så mycket styrka som möjligt.

En speciell charm till maträtten ges av en mörk och lite kryddig “yushka” – sås, som har absorberat den saftiga smaken av kött och kryddor..

“Royal Soup” och en av de mest populära rätterna från traditionella ungerska köket kan betraktas som nationens stolthet.

Utmärkt smak och oförglömlig arom, som ger en kombination av till synes bekanta och dagliga produkter, låter oss prata om denna maträtts elegans och värdighet.

Trots att goulaskens “gemensamma” ursprung var populärt bland adel i Österrike-Ungern, och idag har skålen den förtjänade uppmärksamheten hos miljontals älskare av näringsrik och god mat över hela världen..

Matar rätt goulash: Välj köttet, välj ingredienserna

Klassisk goulash är kokt på nötkött.

Detta beror på skålens ursprung: produkterna till hands användes för matlagning, medan herdarna till hands oftast hade kor.

Ibland gick lamm eller vilt (som hare) till goulash.

välja продукты для гуляша

Så om värdinnan väljer att följa det traditionella receptet och använda kött av nötkött, bör du vara uppmärksam på sådana funktioner:

 • Det bästa alternativet för goulash skulle vara färsk brisket, flank (massa från brisket) eller scapula;
 • Ett tunt lager av bacon på kött är ett obligatoriskt element i klassiskt kött för denna maträtt;
 • välja kött, var uppmärksam på djurets ålder (det är lätt att bestämma efter färg av fett: det gula det är, ju äldre djuret var);
 • Köttets färskhet är också en förutsättning för framställning av högkvalitativa och säkra rätter.

Standardlista över goulash produkter:

 • nötkött;
 • grönsaker: lök, morötter, färska tomater (ibland ersatt med tomatpasta);
 • vitlök, salt, peppar och löklök – efter smak.

En speciell ingrediens för denna goulash kallas paprika, vilket lägger till maträtten som är mycket unik smak.

Välj den bästa ädla söta paprikaen, men den röda delikatessen kommer att tillsätta söta sedlar till maträtten.

Använd försiktigt den rosa paprika: för många blir den för skarp och kryddig.

Lägga potatis till goulash och omforma det från en välbekant varm kötträtt till en klassisk ungerskt, men om det är som en gryta från vår barndom – det är upp till alla att bestämma.

Potatis gör naturligtvis skålen mer tillfredsställande och rikare, lägger till volym och gör att du kan vägra att förbereda en extra skål eller sallad.

Av dussintals sorter av goulash avger rätter gjorda av olika typer av kött: nötkött, kalvkött, fläsk, kyckling.

Goulash är tillgänglig även för vegetarianer – du behöver bara ta sojakött.

Det finns också exotiska typer: vinframställning, svamp, surkål eller äggnudlar, kryddat med pommes frites och skaldjur – de ledande kockarna på de bästa restaurangerna i världen slutar inte och kommer med nya recept.

Goulash i en långsam spis – vi lagar gott om

I den här videon kan du tydligt se hur enkelt och viktigt läckra, laga goulash. glad visning!

Multivarka – den sällsynta typen av köksmaskiner, som snabbt och säkert vann den ledande positionen i våra hemmafruens kök.

Du kan laga allt i det: från borscht till muffins, och även klassisk goulash är inget undantag..

Med rätt nit och överensstämmelse med rekommendationerna från erfarna hemmafruar kommer alla att kunna laga den läckra goulash i sin långsamma spis.

För att laga goulash i en långsam spis används följande schema:

 • tärnad eller kubad kött placeras på botten av skålen och stekas med vegetabilisk olja i “Baking” -läget i ca 15 minuter;
 • hackade lökar och morötter läggs till köttet samtidigt med kryddor (vid val av värdinna);

RÅD!På detta stadium, för en täthet av sås, sätt en matsked mjöl..

 • Den resulterande blandningen hälles tomtpasta, utspädd med vatten;
 • Den resulterande produkten framställes i läget “Soup” (“Quenching”) i ca 50 minuter.

Ett annat alternativ är att göra utan att steka köttet och sätt omedelbart alla ingredienser i skålen, ställ in läget “Quenching” (om multikökan ger ett val kan du klicka på “Kött” -knappen).

Det finns också flera alternativ för att lägga grönsaker (det beror på viljan att se grönsaker kokas eller behålls formen och strukturen):

 • steka morötter och lök separat från kött och bara sedan kombinera dem
 • tillsätt grönsaker till köttet gradvis i intervaller på flera minuter;
 • lägg alla grönsaker tillsammans med köttet.

Lite hemligheter för ett bra resultat

Matlagning goulash i en långsam spis är inte alls vad man ska göra vanligt rostning på en gammal känd gjutjärnspanna och simma i din favoritpanna.

Men om du blir van vid och följer råd från ägarna av sådana hushållsapparater kan du uppnå ett utmärkt resultat:

 • Innan du lägger köttstyckena kan du rulla i mjöl och sprida sedan bara i en skål.
 • Om nötköttet eller annat kött som används för maträtten kan vara tufft, sätt bara Quenching under en längre tid – 80-90 minuter;
 • För att göra grönsaker och kött jämnt stekt, glöm inte att röra dem minst tre gånger;
 • För att få mer välsmakande sås, lägg till ett par glas buljong tillsammans med tomatpastaen. Några hemmafruar använder surkräm, men du måste vara förberedd för den speciella lite sura smaken av mejeriprodukter.
 • För att göra rätterna smakigare och mer naturliga gör det möjligt att ersätta tomatpasta med färska tomater, skalas och skärs i kuber.
 • En subtil notering av något italiensk i en traditionell maträtt kan läggas med ett glas torrt vin hällde fyrtio minuter före slutet av tillagningen..
Fördelarna физалиса для организмаAnvändbara egenskaper hos Physalis, lilla kända, men läsare på vår webbplats känner alltid till subtiliteterna av kulinariska affärer, gå med i dem!

Färgen på kalk är mycket användbar för kroppen, om det är tveksamt, kommer den här artikeln att svara på alla dina frågor..

Corn, en god och hälsosam produkt, har få kontraindikationer, men vet du dess kaloriinnehåll? Här: https: //notefood.ru/produkty/kalorijnost-produktov/kaloriynost-varenoy-kykyryzu.html, beskrivs all information om denna värdefulla produkt.

Loading...