Hur man ordentligt och effektivt dricker vatten för att gå ner i vikt

Var och en av oss från skolbänken vet att människokroppen är 80% vatten och att den är vital för alla levande saker. Men få människor tänkte på exakt vad den helande kraften i vatten, och vilka fördelar det ger till människokroppen.

användning воды для похудения

Det är trots allt känt att om man dricker vatten kan man gå ner i vikt.

Hur man gör det för att verkligen gå ner i vikt? Men första saker först.

Vatten – ett förråd av näringsämnen

 • Vatten – den bästa assistenten i kampen mot fetma. Om du dricker ca 2-3 liter rent vatten varje dag kan du glömma övervikten.
 • På grund av tillräcklig konsumtion av dricksvatten försvinner behovet av att köpa dyra hudvårdsprodukter. Vattnet förnyar trots allt huden, håller den i gott skick och hjälper till att bekämpa tecken på åldrande.
 • Dricksvatten tar bort toxiner från mag-tarmkanalen (mag-tarmkanalen) och stöder normal njurfunktion, som är ett naturligt filter i människokroppen.
 • Kardiologer säger att daglig konsumtion av 5-6 glas kyligt dricksvatten förhindrar risken för hjärtinfarkt med 70%;
 • Några glas av kallt dricksvatten kan lyfta dina andar, lindra sorg och sorg; roll воды в организме
 • Vatten upprätthåller ett optimalt tillstånd i immunsystemet. Dehydrering leder till problem med immunitet, men risken för infektionssjukdomar ökar. En tillräcklig mängd vatten per dag hjälper till att undvika detta;
 • Vår kropp arbetar varje sekund och dess arbete behöver styrka. Vatten är en nödvändig komponent i arbetet hos vart och ett av de 12 kroppssystemen. Brist på vatten leder till huvudvärk, muskelspasmer, förlust av uppmärksamhet och koncentration.
 • Vatten är kroppens naturliga termostat. Den behåller den önskade temperaturen oavsett vad personen gör..

Naturligtvis är vatten viktigt för människokroppen. Utan det förlorar vi inte bara friskhet och ungdom, men även inre organ kommer att drabbas kraftigt på grund av brist på vätska. 1-2 liter dricksvatten per dag kommer att rädda oss från allt detta.

Idealiskt vatten för viktminskning

Moderna modetrender gör att kvinnor alltmer tänker på alternativa sätt att gå ner i vikt som inte kräver stora ekonomiska kostnader och fysisk ansträngning.

Nutritionists har bevisat att genom att observera en balanserad kost och konsumerar tillräckligt med vatten, kan du glömma övervikt och kroppsfett..

Men finns det “magiskt” vatten, efter att ha druckit att du kan gå ner i vikt i några storlekar? Det är säkert att säga nej.

Det har emellertid visat sig att rent, icke-kolsyrade dricksvatten bidrar till viktminskning. Alla kolsyrade drycker, te, kaffe, limonad är inte vatten och kommer inte att vara assistenter i att gå ner i vikt..

Hur man dricker vatten för att gå ner i vikt? Nutritionists har utvecklat ett specifikt dricksprogram för dem som vill hitta harmoni:

 1. På morgonen på en tom mage i en halvtimme före frukost drick ett glas vatten;
 2. Det är nödvändigt att dricka vatten en halvtimme före måltiden eller en timme efter det;
 3. Drick i små sippor;
 4. För att gå ner i vikt måste du dricka ungefär trettio milliliter vatten per kg vikt. Det vill säga din vikt (i kg) multiplicerad med 30 ml;
 5. En flaska vatten eller någon annan behållare ska alltid vara nära dig..

gradvis привыкание к воде

För många är det svårt att införa en sådan vana, särskilt om en person aldrig har druckit så mycket vatten. Till att börja med kommer det att vara tillräckligt att observera regimen och dricka vatten i optimal mängd för dig själv..

Över tiden ökar mängden dryck med 100 ml, sedan ytterligare 100 ml, och så vidare.

En sådan balanserad användning av dricksvatten passar inte bara för dem som vill gå ner i vikt, men också för dem som vill hålla sina kroppar i god form..

Monodiet för lat

Diet, vars huvudsakliga komponent är vatten kallas verkligen en diet för lat. Det verkar svårt att dricka 2-3 liter vatten om dagen för att gå ner i vikt.?

Det verkar som om det är mycket lättare att följa denna diet än alla andra, men för att uppnå ett verkligt resultat måste du optimera inte bara mängden vatten som förbrukas, men också mat.

Huvudprincipen för en sådan diet är att dricka den önskade mängden dricksvatten utan kolsyra före varje måltid..

Det finns grundläggande regler för vattenlevande kost för viktminskning:

 • Vätska: te, kaffe, limonad ersatt med rent, icke kolsyrat vatten;
 • Varje morgon på en tom mage för att dricka ett glas varmt vatten;
 • Det är nödvändigt att dricka vatten en halvtimme före måltiden eller en timme efter det;
 • Du kan inte dricka i en smula, du borde dricka i små sippor, utan brådska;
 • För att gå ner i vikt måste du veta hur mycket vatten som behövs. För att göra detta måste du multiplicera din vikt (i kg) med 30 ml;
 • Drick inte mer än normen. Detta kommer att orsaka svullnad och sträckning i magen;
 • Om du vill äta den “förbjudna” produkten måste du dricka ett par glas vatten och känslan av hunger kommer att bli dulled..

Förutom de grundläggande reglerna bör du följa en balanserad kost. Det finns inga allvarliga begränsningar i vattendieten. Det är bara nödvändigt att utesluta fett, mjöl, söt; produkter som kan skada matsmältningen.

installation "не есть после 6"Verkliga recensioner om lagen i den smala siffran “Ät inte efter 18:00”. Ta reda på vår hemsida om den här metoden är effektiv..

Vad du behöver äta för att gå ner i vikt? Svaret finns i artikeln. Det viktigaste – följ tipsen och resultatet blir snart!

Och här beskrivs instruktionerna för användning av läkemedlet Metformin för viktminskning. Glöm inte att rådgöra med en läkare om du bestämmer dig för att gå ner i vikt med det här verktyget..

Ett exempel på en dietmeny baserad på vattenmono-diet:

 1. Frukost (gröt / keso / kokt ägg / müsli);
 2. Lunch (frukt eller grönsaker);
 3. Lunch (lätt soppa eller soppa / kokt kyckling / fisk /
  grönsaksgryta /);
 4. Snack (stekt ostgryta / fruktsallad / grönsaker /);
 5. Middag (magert kött med grönsaker eller potatis / sallad).

Vid sänggåendet, drick ett glas fettfattigt kefir eller yoghurt.

Denna diet hjälper inte bara till att gå ner i vikt utan också att normalisera hela organismens arbete..

Synligt resultat är möjligt efter 2-3 veckor. Du kommer att märka att huden har förbättrats, huvudvärk har minskat, trycket återvände till normalt, stämningen är alltid i höjd och du är full av styrka och energi.

Och efter en månad på vattendieten kommer de extra punden att gå iväg, och kroppen kommer att rengöras av gifter och bakterier..

Att dricka eller inte dricka under sporten?

vatten и спортFrågan “Är det möjligt att dricka vatten under träning?” Många idrottare är intresserade. När allt eftersom barndom har lärare från idrottare sagt att det är absolut omöjligt att dricka.

Men i den moderna världen är fler och fler människor benägna att tro att under fysisk aktivitet är det inte bara möjligt att dricka utan också att.

Naturligtvis, under idrott, tillbringar kroppen mycket vatten för att den ska fungera korrekt. Vätskan går till hjärtat, musklerna, blodkärlen, leveren. Om det inte fylls på kan dehydrering uppstå..

Därför behövs icke-kolsyrat vatten under fysisk ansträngning. Men hur man dricker vatten för att gå ner i vikt, om du är i träning?

 • Du bör dricka rent, icke-kolsyrat vatten vid rumstemperatur i små sippor, utan brådska;
 • Vattnet ska inte vara kallt, eftersom kroppen är het och sådant vatten kan orsaka förkylning.
 • Du behöver inte dricka för mycket vatten, det kommer att minska intensiteten i träningen.
 • Drick inte något annat än vanligt vatten;
 • Det bästa alternativet skulle vara 1-2 glas vatten ett par timmar före klassen, och sedan dricka mer måttligt under träning..

Efter en aktiv träning är det nödvändigt att återställa vattenbalansen. Du borde dricka 1 glas vatten i små sippor omedelbart efter träning, och fyll i resterande nackdel inom en timme..

Du borde inte dricka mycket vatten åt gången och i en smula. Inget behov av att överbelasta en trött kropp.

Möjlig skada

vatten со льдом

Det verkar, vad kan skada från dricksvatten? Det finns emellertid undantag.

 • Kallt vatten under eller efter en måltid tillåter inte mat att smälta, vilket kan leda till problem med magen.
 • Vid sjukdomar i hjärtat eller njurarna, bör du noggrant öka intaget av vatten, annars kommer det att leda till svullnad. Öka mängden vatten med 1 kopp per vecka;
 • Kallvatten är kontraindicerat för personer med reumatism, gikt, nervösa sjukdomar, tumörer;
 • Kokt och återkokt vatten uppfattas inte av cellerna, de dör från dehydrering. Sådant vatten är inte fördelaktigt för kroppen, utan bara skadar.

slutsats

 1. Dricksvatten är vår kropps bästa hjälpare;
 2. Med hjälp av tillräckligt med vattenintag är det lätt att gå ner i vikt.
 3. Vattenmonodiet är ett bra alternativ för dem som gillar dieter.
 4. Vatten är viktigt under och efter träning.
 5. Vattenskador finns.