Hur många milliliter vätska i 1 matsked

Helt ofta, hemmafruar, förbereda någon kulinarisk maträtt, konfekt eller avkok av örter med ett nytt recept, fråga: hur utan vikter eller en mätkopp med hjälp av improviserade objekt bestämma vikten, volymen av en viss produkt.

hur mycket жидкости в ложке

Och oftast blir en sådan målt maträtt en matsked, ett glas. Glasvolymen är vanligtvis känd i förväg. Och hur många milliliter eller gram går in i en matsked, inte alla vet.

Gram, milliliter – vad är skillnaden?

Det finns ingen skillnad för vatten. 1 gram är 1 milliliter och 1 kg vatten motsvarar 1 liter. Men mellan dessa begrepp är det en signifikant skillnad. Gram mäts i liter eller milliliter – dess volym. Det handlar om produkttäthet.

Ta till exempel vegetabilisk olja. Du märkte förmodligen att allt fett, olja i den färdiga produkten flyter på ytan av vattnet. Detta beror på att det är lättare än vatten. 1 liter olja väger 900-930 gram.

Och en liten liten anteckning. Ibland anges volymen i kubikcentimeter eller decimetrar. Hur förstår du denna information? Vi påminner dig om att 1 ml motsvarar 1 cm3, 1 liter är en kubisk decimeter.

ratatouille готовReceptet på klassisk ratatouille med foton och stegvis rekommendationer.

Hur man brygger grönt bladte – några intressanta alternativ.

Hur man lagar bokhvede att garnera – steg för steg recept här.

Spoonful volym för vätskor

Men låt oss gå tillbaka till vår matsked. Vad är det, ingen anledning att förklara. Det är ett bestick att människor äter flytande, lös mat, som gröt eller soppa..

Och även hemmafruens mätverktyg, som hon använder för att salta samma soppa, tillsätt socker till frukten, sätt smör i gröt utan att tänka helt om de fysiska kategorierna. Hon vet bara att en halv sked salt är tillräckligt för denna kruka, och det är bättre att sätta smör på 2 skedar..

Låt oss räkna ut hur många milliliter i en matsked? Denna bestick har sin volym. I Art. sked placeras 18 ml vatten. För flytande vegetabilisk olja kommer volymen också att vara 18 ml eller 16 gram i vikt..

Medicinsk alkohol är också lättare än vatten. 100 ml alkohol väger 78 gram. Följaktligen är 18 ml stark alkohol i bordsverktyg lika med 14 g..

Och kondenserad mjölk eller gräddfil är tätare än vatten, på grund av de mjölkkomponenter som finns i dem, och därmed tyngre. I 18 ml kommer kapaciteten att passa 21-22 g mejeriprodukter. Sojasås eller fruktsirap har en liknande massa..

Den tyngsta av förtjockade vätskor är naturlig honung. Det är en och en halv gånger tyngre än vatten, så en vanlig sked kommer att fånga 27 g av denna friska, söta delikatess..

Nu när du har lärt dig alla dessa finesser och nyanser, blir det mycket lättare för dig att förstå de knepiga recepten, där antalet produkter stavas ut i skrämmande nummer..

Loading...