Hva betyr å spise på posten, hvilken mat er tillatt, oppskrifter

Nylig har fasting blitt ganske populært. Populære og berømte mennesker har gjentatte ganger snakket om overholdelse av kristne innlegg i sine intervjuer. Blant vanlige mennesker, hvorav de fleste ikke er medlemmer av en kristen kirke, har frivillige avslag på kjøtt under ortodokse faste også blitt hyppige.

canape

Men kan denne selvbeherskelsen betraktes som et innlegg? Hva er meningen med å faste ved kirken? Hva er formene for faste og kan alle følge det? Svar på alle disse spørsmålene, samt anbefalinger om hva som kan inkluderes i Lenten-menyen, og oppskrifter av retter, kan bli funnet av alle som leser artikkelen til slutten..

Post – hva er det?

Fasting er frivillig avholdenhet og selvbeherskelse, som ikke bare gjelder mat. Ortodokse kristne under fasting begrenser også seg til underholdning, sosialisering og sexliv..

Dette er en tid for nøye å analysere livet ditt, aktivt åndelig arbeid som tar sikte på å utrydde dine vices og mangler, så åndelige mentorer anbefaler at de som faster, bruker mer tid på å delta på kirke, husbønn, hjelpe de som trenger og viser barmhjertighet.

For at en kristen skal kunne fullføre sine åndelige bestrebelser på vei til å fullbyrde sin sjel, etablerer kirken et helt fastesystem. Først av alt, av varighet utmerker seg:

 1. Daglige innlegg er hver onsdag og fredag ​​i kalenderåret. Det eneste unntaket er perioden fra jul til Epiphany (Svyatki), påskeuke og andre “faste” uker. En-dagers stillinger inkluderer også Epiphany Eve (18. januar), Beading av Johannes Døperen (11. september) og Opphøyelsen av Det Hellige Kors (27. september);
 2. Flere dagers innlegg:
  1. Utlånt før påsken, som avhenger av regningsreglene vedtatt i en bestemt pålydende, men det inkluderer nødvendigvis lånet (40 faste dager);
  2. Petrovsky fastende, som begynner syv dager etter treenighetsfesten. Uansett starttid slutter den alltid 12. juli og kan vare fra 6 uker til 1 uke og 1 dag;
  3. Ouspensky – den korteste, som varer bare to uker. Den begynner med Amber Honey Savior (14. august) og slutter på den azurblå feiringen av Guds Moders antagelse (27. august);
  4. Jul – begynner alltid 28. november og varer til 6. januar, totalt 40 dager.

Avhengig av alder og fysisk helse til en person, kan instruksjoner angående fasting variere betydelig for hver troende. Med hensyn til avholdenhet i mat kan vi skille mellom følgende grader av fysisk fasting:

 • ikke spiser kjøtt;
 • avvisning av meieriprodukter;
 • avvisning av fisk
 • oljeavslag;
 • faste i et bestemt antall dager.

Selv om noen ernæringseksperter vurderer å faste som det optimale ernæringsmessige systemet, og hevder at det bidrar til å bli kvitt toksiner og giftstoffer, før du tar en beslutning om fasting, bør du kontakte legen din om helsen din for ikke å skade kroppen din..

Hva betyr underernæring

Den strengeste form for fasting, som kirkens ordinasjon foreskriver for monastikk og som ikke er obligatorisk for overholdelse av leken, er matutryddelse. Siden det ikke er noen klare instruksjoner og regler i skrivelsen om overholdelse av “tørre” dager med fasting, kan anbefalinger og forklaringer fra forskjellige prestene avvike betydelig..

Ifølge en strengere versjon er underernæring forbruket av plantefôrvarer som ikke ga til varmebehandling, ukokt mat og brød. Et mindre strenge alternativ, mener at spisevaner ikke spiser “tørr” mat, men nekter mat tilberedt i vann eller smurt væske (til og med med vegetabilsk olje).

Og ifølge kirkens slaviske ordbok er utmattelse bruken av tørr og grov mat, så noen prestene tror at hver person, med tanke på hans livsstil og helse, kan bestemme seg selv for hva maten vil være “grov og tørr” for ham. Men det er viktig at du konsulterer pastoren din om dette og mottar hans velsignelse, siden denne form for fasting betraktes som en ekstra prestasjon..

glasurHvordan lage glasur med gelatin for kaker – denne fudgen stikker ikke, den tørker veldig raskt og smuldrer ikke. prøve!

Legg merke til interessante oppskrifter for å brette deig for en vakker og uvanlig baking!

Vet du hva “tsimus” er? Vil du prøve å lage mat? Våre oppskrifter med bilder og trinnvise tips hjelper deg..

Hva mat å spise

På tidspunktet for den store (mest strenge) raske, er troende foreskrevet tørr mat i den første og forrige uke, så vel som på mandager, onsdager og fredager. Hva å spise i underernæring i innlegget?

I henhold til en strengere versjon, kan bare rå eller tørket frukt og grønnsaker, brød, nøtter, tørket frukt og honning, saltet og syltet sopp og grønnsaker spises hvis vegetabilsk olje ikke benyttes under utarbeidelsen, siden det er strengt forbudt med vin.

I den mindre strenge versjonen av tørr-spise suppleres menyen som er oppført ovenfor med bakt og kokt i en ovn eller mikrobølgeovn (naturlig, uten vann) grønnsaker. Dermed kan du legge bakte poteter, roser, gresskar, courgetter, epler, gulrøtter og andre grønnsaker og frukt til kostholdet ditt..

Hva å spise: oppskrifter

Etter å ha behandlet hva som kan spises i dagene med mangel på mat, og hva som ikke er, kan du gå til de mest delikate – oppskrifter av retter som kan forberedes for en magert meny. Den følgende samlingen viser at faste er dager med avholdenhet, ikke sulten smerte..

Kaldtomatssuppe
Hva значит сухоядение в пост, какая пища разрешена, рецепты
ingredienser Antall
tomater 300 g
agurker 200 g
søt grønn pepper 50 g
selleri 50 g
salt, pepper, sitronsaft og persille å smake
Tilberedningstid: 20 minutter Kalorier per 100 gram: 17 kcal

Som på en annen dag bør du inkludere supper i fastende diett. I dagene med tørr mat, når varmebehandling er forbudt, vil de kalde alternativene hjelpe deg..

forberedelse:

 1. Fjern huden fra tomater. Dette må gjøres uten kokende vann over dem, men hvis biter av huden ikke ødelegger appetitten, kan du utelate dette øyeblikket;
 2. Deretter hakk tomatene i en mos med en rivemaskin, blender eller kjøttkvern; å male
 3. Agurk, pepper og selleri hogge i små terninger;
 4. Kombiner tomatpuré og grønnsaker, fyll hele med salt, sitronsaft og pepper; legge перец
 5. Etter kjøling før servering, dryss med hakket persille suppe.

Poteter med greener

poteter выпечь

Som et andre kurs kan du spise bakt grønnsaker. Du kan male alt som er praktisk i terninger, salt, brett i en hylse for baking og send den til ovnen, eller du kan gjøre litt annerledes, som i denne oppskriften.

For poteter med greener trenger:

 • 300 g potetknoll;
 • 50 g løk (eller purre) løk;
 • 5-6 g hvitløk (en kryddernøtter);
 • 60 ml tomatsaft;
 • salt, krydder og urter til smak.

Koking, gitt tidspunktet for steking av poteter, vil være 40-50 minutter.

Ernæringsverdien til den ferdige parabolen – 69,2 kcal / 100 g.

Hvordan lage mat:

 1. Knoller av poteter godt vasket, tørket og bakt i uniform i ovnen eller mikrobølgeovn. I det andre tilfellet, må du passe på huden på flere steder med en tannpirk;
 2. Klar potetmos med gaffel eller kutt i små kuber. Deretter legges hakkede grønnsaker, hvitløk og løk. krydret med tomatjuice, salt og krydder.

Vegetabilsk salat

reddik

Salater kan være både grønnsak og frukt, som er mer egnet for desserter. I stedet for vegetabilsk olje, som er strengt forbudt, kan de fylles med sitronsaft eller moset avokadopulp, som i denne oppskriften.

For vegetabilsk salat med avokado må du ta:

 • 250 g av reddik;
 • 30 gram hvitløk;
 • 70 g grønne løk;
 • 70 g avokado;
 • salt til smak.

Koketid – ikke mer enn 15 minutter.

Kalorier – 53,6 kcal per 100 g.

Fremstillingsmetode:

 1. Vask grønnsaker og reddiker grundig, finhakk, salt og bland godt.
 2. Bruk en blender, gjør en avokado til en puree, som vil være en utmerket dressing som forbinder alle ingrediensene i salaten. Legg dressing til andre produkter, bland og server..

Stoppet Gresskar

gresskar

Det er en magert, men svært velsmakende og original dessert, som vil skape en stor konkurranse mot bakt epler på et raskt bord. For forberedelsen vil det være nødvendig:

 • 1500 g gresskar (dette er en liten gresskar);
 • 200 g epler;
 • 200 gram pærer;
 • 70 g kirsebærplommer eller blommer;
 • 150 g kornblandinger;
 • 30 gram rosiner;
 • 30 g (eller smake) sukker;
 • kanel å smake.

Forberedende arbeid og steketid i ovnen tar 1,5-2 timer.

Energi og ernæringsmessig verdi av gresskar dessert – 64,5 kcal / 100 g.

Sekvens av handlinger:

 1. I et gresskar er en kappe avskåret ovenfra og det meste av massen er valgt, men slik at veggene forblir tilstrekkelig tette;
 2. Epler, pærer, plomme og plommer vaskes godt, kvitt frø og frø og finhakket. Gresskarmasse blir også knust etter at beinene er fjernet fra den;
 3. Bland sammen hakket frukt og gresskarmasse, rosiner og müsli. Tilsett kanel og sukker etter smak. Rør alt grundig og fyll det hule gresskaret med denne fyllingen;
 4. Forbered den forberedte grønnsaken med et lokk og send til bake ved 180-200 grader i 60-90 minutter.

Rask magert honningkake

kake

Det viser seg at selv på de strenge dagene med tørt å spise, kan du spise et stykke deilig honningkake til dessert, og arbeidet med forberedelsen vil være mye mindre enn med klassisk honningkake..

For en magert honningkake vil trenge:

 • 500 gram rugbrød;
 • 100 g flytende honning;
 • 100 g hakkede valnøtter eller andre nøtter;
 • kanel og sitronskall etter smak.

På “baking” av denne desserten vil ikke ta mer enn 30 minutter.

Calorie hundre gram stykke vil være lik 273,5 kilokalorier.

Tilberedningssekvens:

 1. Fra et brødbrøt, kutt forsiktig og skar det i tynne skiver – kaker av fremtidig kake;
 2. Hver “kake” smør med honning og terte med kanel eller revet revet på en fin rist. Stakk dem deretter på toppen av hverandre i form av en kake;
 3. Topp dessert dryss fra alle sider med hakkede nøtter eller nøttercrumb.

Og hva du skal drikke?

Som det allerede har blitt klart, betyr underernæring ikke en fullstendig avvisning av væsken, men det finnes fortsatt visse restriksjoner på bruken av visse drikkevarer..

Den strenge utgaven av xerophagy tillater bruk av bare vann og forskjellige juice, forbyder kaffe, te, compotes, decoctions og andre varme drikker..

Proponenter av en annen “lys” -versjon av denne form for fastende drikke te, betrakter det som en infusjon, ikke avkok. Av samme grunn er bruk av øyeblikkelig kaffe tillatt, men naturlig, brygget på tyrkisk, er forbudt.

Loading...