Hva er jusai, hvordan er det nyttig, hvordan vokser og brukes det

Hver gartner er stadig på jakt etter uvanlige prøver for sommerhuset. Men disse plantene skal ikke bare være uvanlige eller vakre, men også fordelaktige. Løk Dzhusay – dette er akkurat det du trenger, fordi det er en uunnværlig innbygger i bakgården.

løk джусай

Dzhusay – hva er det?

Dzhusay er en forgrenet løk. Folk kaller ham noen ganger hvitløkløk eller fjell hvitløk, samt duftende løk. Dette navnet skyldes at når det brukes, kan du føle smaken av lys hvitløk. Åsene i Kina og Mongolia er fødestedet til denne uvanlige buen..

I motsetning til mange kulturer som vokser på personlige tomter, brukes dzhusay i sin naturlige, originale form. Denne planten tolererer kaldsesongen ganske enkelt og er ikke krevende på jorden i det hele tatt. Det finnes ikke bare i hagen, men også på markene og fjellene. På grunn av sin upretensiøsitet har den blitt utbredt over hele verden..

Blad av forgrenede løk kan nå opptil en halv meter. De har en lys grønn farge. Bladene er veldig tynne og mange, de danner et stort støt av grønt. Rotsystemet til denne planten kalles pseudobulb. På grunn av denne strukturen blir pærene hvert år mer og mer og danner samtidig store familier.

Hvitløkene begynner å blomstre i juli, og kaster ut lange stilker med runde blomsterstand. Blomsten er dannet av mange små hvite blomster, som har en veldig hyggelig delikat aroma..

Å ta vare på ham er ganske enkelt. Det er nødvendig å vanne det med jevne mellomrom og kutte tørre blader. Det kan dyrkes ikke bare for bruk i matlaging, men også som en prydplante. Det er også veldig nyttig for behandling av ulike sykdommer..

Hvordan vokse

På grunn av sin enkelhet å vokse Dzhusay ikke vanskelig. Det vokser bra både i sol og i skyggen. Til jorden er han også likegyldig. Den kan dyrkes i både sur og nøytral jord..

Denne flerårige kan vokse i området opptil 10 år.

nytte и вредReproduksjon kan skje på tre måter: ved hjelp av frø, vegetativ og pære. Frø begynner bedre å så på våren.

Når voksen vegetativt, er en voksen plante gravd ut og flere pærer er skilt fra den. Det er best å ta 3-4 pærer og plante dem i ett hull. Den beste tiden for en slik landing er våren..

Bulb-metoden er veldig lik vegetativ. Du kan også ta noen løk og plante dem i hullet. Med denne metoden for avlskudd begynner skudd etter 2 uker. Blomstrende duftløk med denne metoden for planting begynner bare i det andre året.

I det første året å kutte den unge løvet anbefales ikke. Hun trenger å bli sterkere og få styrke. Etter at planten har tatt rot og blir sterkere, er det mulig å kutte av løvverk ikke mer enn fire ganger i en sesong..

Fordel og skade

Dzhusay inneholder mange vitaminer og mineraler. Men til tross for de åpenbare fordelene, har den en rekke kontraindikasjoner..

fordeler:

  Dzhusay
 • blomstrer av forgrenede løk inneholder en stor mengde askorbinsyre;
 • det styrker immunforsvaret;
 • løkblader stimulerer kardiovaskulærsystemet;
 • stimulerer mage-tarmkanalen;
 • forbedrer tilstanden og funksjonen i nervesystemet
 • forbedrer tilstanden av brusk vev;
 • nyttig i behandlingen av forkjølelse;
 • kan brukes som et vanndrivende og koleretisk middel;
 • juice kan brukes til biter av ulike insekter og nakkelforbrenninger;
 • hjelper i behandlingen av gastritt;
 • kan brukes til behandling av lungebetennelse og tuberkulose.

skade:

 • kontraindisert ved individuell intoleranse
 • Anbefales ikke til bruk i inflammatoriske sykdommer i mage-tarmkanalen (pankreatitt, cholecystitis, cholelithiasis);
 • overdreven bruk kan forårsake halsbrann.
kålruller с укропосSlik lagker du kylling i en panneoppskrift trinnvis med bilder og detaljerte anbefalinger.

Ovnkål Gryte Oppskrift – Prøv denne parabolen.

Legg merke til oppskriften på søte boller på yoghurt, sikkert, det er nyttig for deg.

søknad

Det er umulig å overvurdere bidraget av løk jusai. Seksjonen av søknaden er slående i sitt mangfold, alt fra matlaging og slutt med bruk i medisin.

Ofte brukte fjell hvitløk i matlaging. Den kan brukes både fersk, legge til salater og snacks, og til matlaging supper, stewing grønnsaker og mange andre retter. Du kan bruke den som en dekorasjon for ulike retter..

Den har en behagelig og duftende aroma, takk til hvilken den ofte legges til sauser. Det kan også legges til hakket kjøtt. Du kan spise ikke bare grønnsaker, men også piler av løk. De kan marineres eller legges til andre pickles for å gi dem smak og aroma..

Det er inkludert i oppskrifter av mange retter, for eksempel lagman og ulike koreanske salater. Hvis du fryser grønnsakene om vinteren, kan du lagre nyttige egenskaper og i dette skjemaet brukes til matlaging.

Du kan bruke fjell hvitløk ikke bare i matlaging, men også i medisin. Han har mange nyttige egenskaper. Og bruken er anbefalt for behandling av ulike sykdommer..

Forbruk av Dzhusay er nødvendig for å etterfylle vitamin C-mangel. Det er også nyttig for personer som lider av gastritt og andre sykdommer i mage-tarmkanalen. Det hjelper i behandlingen av hjertesykdom. Forbedrer båtens tilstand. I Tibet brukes det til å forberede ulike stoffer. Han er spesielt verdsatt for å lage en motgift mot slangebiter..

Loading...