Hva er ucho-suneli: beskrivelse, egenskaper, søknad

Få folk er kjent på krydder som georgere, og enda færre mennesker behandler dem med en slik trepidation. Om den berømte krydder “hops-suneli” vet alle elskerinne. Men hennes tvilling “utsho-suneli” fikk ikke så populær i andre land. Og veldig forgjeves!

utsho-suneli

Ucho-suneli – hva er det?

Utsho-suneli er et duftende georgisk krydder. Forbered det fra blå fenegreek ved hjelp av tørkede bøtter og frø. Denne kløverlignende plante avslører sin aroma bare etter tørking, på grunn av hva georgierne kalte det “fremmed”, dvs. duft kommer ut av ingenting, plutselig, plutselig. I Russland er planten mer kjent som “blå kløver”.

I mer sjeldne tilfeller benyttes fenegreekhønehornkløver eller shambala, men det har en bitter smak. Blandingen har en lys gul farge og blir ikke knust for mye, det opprinnelige produktet er aldri pulverisert..

Hva er forskjellen mellom hops-suneli og utsho-suneli? Hops-suneli inneholder mange komponenter, inkludert ucho-suneli. Det adskiller seg fra andre ingredienser fordi det er en uavhengig krydder. Det er en versjon som utsho-suneli kom til Georgia fra Iran.

På grunn av det store antall produkter (mynte, saffran, koriander, marjoram, etc.) kan humle-suneli variere sammensetningen avhengig av produsenten eller til og med regionen, når alt er alltid det samme. Vel, det faktum at begge krydder gir en annen smak til retter er åpenbart.

funksjonen приправы

Egenskaper og funksjoner krydder

Hovedtrekk ved denne krydder er tilsetning av en nøtaktig smak til hele parabolen. I tillegg har den en ganske variert kjemisk sammensetning: kalsium, natrium, kalium, fosfor, magnesium, sink, mangan, jern, vitaminer fra gruppe B, samt A, E, PP, C.

Dette krydderiet kan og til og med må brukes av personer med irritasjon av mageslimhinnen eller gastritt, da den har en omsluttende egenskap. Det har generelt en gunstig effekt på fordøyelsessystemet, fjerner giftstoffer og avfall og øker appetitten..

Dette produktet har en god effekt på kvinners helse. Det hjelper mødre i fôringsperioden, beskytter henne og barnets immunitet, opprettholder skjønnheten i negler, hår og hud. I tillegg har forskere oppdaget at å spise retter fra ucho-suneli forbedrer bloddannelsen, styrker blodkarene, støtter hjertet.

Det er viktig å ikke overskride hastigheten på 100 g per dag når det forbrukes, selv om det er ganske vanskelig å spise denne mengden krydder. Det anbefales ikke til diabetikere, for betennelse i skjoldbruskkjertelen og for hormonforstyrrelser..

Det er en god anti-inflammatorisk, smertestillende og ekspektorant. Det brukes til folkemedisin, for eksempel til behandling av epilepsi, gikt eller eksem. Det brukes til øyesykdommer. Skolebarn kan legge dette krydderet i små mengder for å styrke deres bein og immunitet, spesielt i løpet av den kalde årstiden..

Ucho-suneli applikasjonsområder

suneliInnbyggerne i Georgia bruker krydder ofte, i nesten alle retter. Den er satt i supper og saus, og legger til dem sin nutty særegenhet og uvanlige smak. De rettene som er tilberedt med egne hender, inkluderer nesten alltid krydder. Det legges til Svanite saltmanila..

Utsho er satt inn i de berømte satsivi- og satsebeli-sausene, og også til adjika. Mørtelretter med tilsetning blir mer uttrykksfulle. Når du bruker hay fenugreek, er det bedre å kombinere det med paprika. Vegetabilsk vil bidra til å fjerne overflødig bitterhet fra anlegget. En av de mest vellykkede forsøkene på kjøkkenet er å legge til fisk mens du lagrer fisk..

Selvfølgelig, med hjelp av ucho-suneli, omgir de basturma. Det er derfor det er så velsmakende og duftende. Og tilsetning av krydder til humle-suneli gjør sistnevnte enda rikere, mer interessant og mer aromatisk. Og viktigst – enda mer nyttig.!

Spice er lagt under matlagingen: Khachapuri, Pkhali, Kharcho, Kyllingkylling, Khinkali, Mtsvadi, Kuchmachi, Chanakhi, Mchadi, Hashi og andre tradisjonelle georgiske retter..

diett кексыHvordan lage deilige muffins med kylling og ost, les vår artikkel.

Hvordan lage pannekaker i en panne med ost og urter, les her..

Slik lager du en sjokolademuffin i tre minutter i mikrobølgeovnen – en steg-for-steg oppskrift med bilder og videoer.

Hva er den beste kampen

I tillegg til fisk går utskho godt ut med kjøtt og grønnsaker. Lam og fjærfe skaffer en fantastisk aroma ved å legge til dette krydderet, noe som gjør dem mer raffinert, rik og øm..

Krydderetter regulerer paprikaens søthet og myker den overdrevne skarpheten av cayennepepper. Når det legges til lobio, får fatet sitt “smakfulle fettinnhold” og blir nærende. Ethvert måltid på et øyeblikk vil få en kaukasisk berøring hvis du legger til et knip av ucho til det.

Best av alt, krydderet er kombinert med hakkede friske koriander, hvitløk, koriander, salte, rød pepper, sort pepper, dill, persille, løk og selvfølgelig med en blanding av humle-suneli.

Hvordan velge “riktig” krydder

Når du kjøper krydder av høy kvalitet, er det viktig å være oppmerksom på først og fremst om tilstanden til pakken. Den skal være helt lukket, bedre i vakuum. Det er bedre å ikke ta et slikt krydder etter vekt, det ekspanderer raskt “i friluftslivet. Det er bedre å ta produktet på markedet fra georgerne selv, de vet mye om dette.

Igjen, det er verdt å huske at urcho ikke skal knuses til fint pulver. Bedre vil det være i en grovere form. Deretter trenger man litt mat, før det blir matlaging, slik at det avslører aroma og smak. Produktet kan ha en grønn farge, men i dette tilfellet er ikke lys.

Hva skal erstatte

Ucho er ganske enkelt å kjøpe i et stort marked, i en spesialforretning eller et stort supermarked. Men hvis det ikke er noe som dette i nærheten, kan du ta en blanding av humle-suneli. Her finner du det selv i den minste butikken. Det er ikke noe bedre enn denne erstatningen, men da blir smaken mye mer variert på grunn av et dusin andre planter..

Det skal imidlertid huskes at ingen andre krydder vil fungere når du preparerer satsibeli-sausen. Må være tilstede ukho-suneli. En annen, ikke den enkleste, erstatning kan tjene bakken fenegreekfrø. I noen byer kan det bli funnet. Det er disse frøene som vil gi en nøtterlignende smak til parabolen, som utsho gjør..

Likevel bemerker georgier og kokker med kaukasisk mat at utsho-suneli er nesten umulig, og det er ikke nødvendig å bli erstattet. Dette er en viktig del av kulinarisk historie og kultur i Georgia, og derfor er det bedre å fortsatt se etter det originale krydderet..

Utsho-suneli fortjener oppmerksomhet, om bare av det faktum hvor ofte det blir brukt av georgere. Kryddermestere vet klart hvorfor de valgte ucho og humle. For å diversifisere menyen eller for å introdusere en ny smak til tradisjonelle retter, kan du eksperimentere med dette krydderet. Det er viktig bare sin høye kvalitet, som ikke er så vanskelig å lære i markedet. Pass på at resultatet overgår forventningene.!