Hva å lage mat for barnas bursdag: utgjør en festlig meny

Når du forbereder en barnefest, bør mange nyanser tas i betraktning, fordi en umoden organisme ikke kan fordøye noen retter. Også, babyer har ofte allergiske reaksjoner, hvis tilstedeværelse er bedre å sjekke med sine foreldre på forhånd..

detskiy-den-rogdenia

Hva du bør være oppmerksom på når du lager en barnas bursdagsmeny?

Ikke bland mange forskjellige produkter. Barn som enkel, kjent smak, i tillegg kan noen kombinasjoner forårsake problemer med mage-tarmkanalen. Også på en bursdagsfest anbefales det ikke å servere mat som er for skarp eller salt, stekt eller tung for magen..

Unngå å mate frukt med en tykk hud, peeling fisk, bær og druer. Barn spiser chaotisk, mens de har tid til å leke og snakke, slik at de lett kan kvakke. Alle måltider bør serveres i porsjoner, noen ganger anbefales det å bruke prinsippet om “buffet”.

Sett salatboller og andre retter i trygg avstand fra barnas spill, fyll dem med bare det de virkelig vil spise nå, i små mengder..

Anbefalinger for utvikling av barnemeny

I tillegg til generelle anbefalinger, er det også separate “alder” regler som bør følges for å unngå negative helseeffekter..

1-3 år gammel

detskiy-den-rogdenia2Pass på å ekskludere fra menyen alle ingrediensene som ofte forårsaker allergi, selv om barnet ditt ikke har det. Denne listen inneholder sitrusfrukter, honning, eksotiske frukter og lyse bær. Unngå tunge måltider – det er bedre å ikke sette sopp, røkt kjøtt og frokostblandinger på bordet.

Barn fra 4 til 6 år

Etter fire år kan babyer serveres kokt pølse og pølser av høyeste klasse. Fisk anbefales ikke ennå. Fortsatt ikke verdt risikoen med tillegg av vanskelig å absorbere og fettstoffer. Unngå eksotiske og friske sesonger. Ofte blir de behandlet med skadelige kjemikalier..

Etter sju år

Fra denne alderen kan unge gjester tilbys lyse juice, rødbeter salater og berry desserter. Ellers er det fare for å skure festlige klær. Det samme gjelder retter som er vanskelige å spise. Klipp snacks så langt som mulig, fjern overflødige ingredienser.

Hvilke retter å velge og lage mat til barnas bursdag?

Som en snack velger foreldrene ofte kanapéer. De opprinnelige dekorert smørbrød på spyd som barn, dessuten, de er veldig enkle å forberede. Som komponenter kan du velge kirsebærtomater, små wieners, skinke, ost eller ost. Noen ganger kan canapes tilberedes selv uten brød, begrenset til en kombinasjon av kjøtt, ost og grønnsaker. Det finnes andre oppskrifter som gjør det enkelt å organisere den beste bursdagen..

varm

nuggetsDet er ikke lett for barna å spise varme måltider. For helligdager er det ikke vanlig å sette flytende varme supper på bordet, men ingen vil nekte de små kyllingsspydene på spyd eller nuggets med sauser.

Mange barn elsker McDonalds, men foreldre vil sjelden risikere og bruke penger på tvilsom mat. Det er mye lettere å lage slike retter selv. Da vil du være sikker på at barnens mage vil være i orden, i tillegg kan du leke med komponentene i sausene. Så, for å få nuggets hjemme, ta disse produktene:

 • Krem (fettinnhold ikke mer enn 15%) – 250 ml;
 • Salt og pepper – å smake, men ikke misbruke;
 • Sesamfrø og kjeks (til breading) – 70 g;
 • Kyllingfilet – 550 g;
 • Steke olje.

Mariner kjøtt på forhånd. For å gjøre dette, kutte filetene i små stykker, pepper og salt, hell kremet. Send det alt kaldt i fire timer.

Når kjøttet er marinert, fortsett til breading. Rull hvert stykke i brødkrem og sesamfrø, og stek i vegetabilsk olje på hver side. Du kan tilberede et måltid på bare en halv time, noe som er veldig praktisk for arbeidende foreldre..

Som en dressing kan du bruke hjemmelaget majones, søt sur eller ostesaus. Noen kokker forbereder saus fra bær eller frukt, men de kan være allergifremkallende, så det er bedre å komme forbi med beviste oppskrifter..

pizza

Denne italienske parabolen er elsket av voksne og småbarn rundt om i verden. Til tross for at i russisktalende land har pizza lenge vært forberedt på gjærdeig, blir den til en slags kake, blir ikke smaken av dette helt verre, og barnas kjærlighet bekrefter dette. For de yngste gjestene kan du lage en vegetarisk versjon av parabolen på tynn deig. Hvis eldre barn er til stede, kan de servere pizza med kylling og sopp. For versjonen uten kjøtt trenger du følgende komponenter:

  pizza детская
 • Siktet mel – 2 kopper;
 • Varm (men ikke varm) melk – 0,5 kopper;
 • Kyllingegg – 2 stk.
 • Salt – en teskje;
 • Vegetabilsk olje – 2 ss. L.;
 • Oliven eller oliven – 400 g;
 • Tomater – 450 g;
 • Bulgarsk pepper – 3 pods;
 • Høy kvalitet hard ost – 250 g;
 • Ketchup eller tomatpasta til smak.
I denne varianten brukes den enkleste oppskriften av deigen, som til og med nybegynnerkokter vil takle. Dens fordel er ekstraordinær elastisitet og økonomi..

I tillegg, takket være denne oppskriften, kan du betro til å lage pizza til en mann eller eldre barn, samtidig som du gjør andre ting. Du kan gjøre det enda enklere og kjøpe ferdig deig. Hvis du ikke har tid til å gjøre dette, følg instruksjonene:

 1. Hell melet i bollen, la en liten depresjon i midten, tilsett salt der, bland godt sammen;
 2. Rør eggene med melk og vegetabilsk olje til glatt, men ikke rist;
 3. Tilsett melke-eggblandingen til melet, bland så gradvis at væsken er fullstendig absorbert;
 4. Start kneading deigen, det tar vanligvis opptil ti minutter. Husk at det er veldig klebrig, så smør hendene forsiktig med rikelig med olje;
 5. Vrak deigen med et fuktet håndkle, la det stå i 15 minutter;
 6. På denne tiden, gjør forberedelsen av fyllingen: gni osten, kutt i terninger og skiver med oliven, tomater og paprika;
 7. Rull ut deigen på et bakepulver, pensel med tomatsaus på toppen, legg fyllingen. Stryk rikelig med revet ost på toppen slik at den ikke brenner, du kan igjen smøre sausen;
 8. Legg fatet i en forvarmet ovn på 180 grader i femten minutter. Vanligvis er denne mengden deig nok for to av de tynneste smakfulle pizzaene i middels størrelse..

Det er mange muligheter for å pynte pizza. Bildet viser noen av dem. Du kan også tiltrekke gjestene å dekorere ved å gi dem forklær og fargerike grønnsaker. Barn vil gjerne legge ut skiver og terninger på deigen, alt som gjenstår er å bake pizzaen.

salat

Mesajon for salater er bedre å lage mat selv. Det er lett å lage i en blender ved å blande solsikkeolje, egg, sennep og sitronsaft. For å lage en enkel og svært velsmakende barnesalat “Hedgehog”, ta følgende ingredienser:

 • Hard ost – 300 g;
 • Poteter – 3 stk.
 • Egg – 4 stk.
 • Flere oliven (eller oliven) til dekorasjon;
 • Salat dressing (hjemmelaget majones, rømme eller annen saus som du tradisjonelt bruker til barnas retter);
 • Koreansk gulrot (bedre forbered deg selv, legg til minst pepper) – 200 g;
 • Ristet eller marinert sopp – 100 g.

Kok poteter og egg på forhånd..

kotelett яйца

Grate dem og hogge osten, hakk gulrøtter og sopp fint..

sopp порезать

Legg deretter ingrediensene i lag i denne rekkefølgen: poteter, sopp, egg, hard ost.

ost натрите

Beleg forsiktig hvert lag med sausen. På toppen trekker du en nålegge med koreanske gulrøtter, svarte oliven gjør en stilisert nese og øyne.

salat ежик готов

Hvis du ikke har tid til å ordne salaten i form av et dyr, en blomst eller et tegn i den animerte serien, kan du bare sette den i tartlets, sandkurver eller til og med kutte i halvgurk. Sett ovenfra, sett inn en paraply eller en spyd – og søte båter er klare!

Drikk for babyer

På bordet bør ikke være karbonatiserte drinker. De er ikke så nyttige for voksne, men barn er strengt kontraindisert for å bruke dette, det er full av triste konsekvenser for helse. Begrens deg til juice, fruktdrikker og kompotter. Du kan også lage melk eller sjokolade ristelser..

Og hjemmelaget limonade virker spesielt velsmakende for barn. For å lage seks porsjoner av denne fantastiske drikken, ta følgende ingredienser:

 • Sukker – 1 kopp;
 • Renset (eller flaske) vann – 2 l;
 • Store sitroner – 7 stk;
 • Noen få krydder med mynte og skiver med sitroner til dekorasjon.

For å begynne, skyll forsiktig citronene under varmt vann, det er bedre å bruke en pensel. Fjern zest fra hver av dem. Deretter klemmes saften i en separat beholder..

I en kasserolle, hell vann, kok opp. Etter det, fjern fra varme, legg til zest, juice og sukker. Deretter settes kjøleskapet i 7 timer. Etter denne tiden, spenne drikken, hell i en karaffel med is. Garnér med sitronskiver og myntekvist..

Konsentrert ekte lemonade vil også appellere til voksne, så du må lage minst et par liter i reserve. Du kan umiddelbart hente drikke i glass, dekorert med paraplyer eller kirsebær for cocktailer.

Festlig bursdagsmeny, hvordan velge retter som barna vil like.

Varm mat for barnas bursdag, les oppskrifter.

Enkle bursdagsoppskrifter som kan tilberedes for barnas fest, finne ut de beste oppskrifter..

dessert

De fleste babyer elsker søtsaker, så du bør vurdere flere alternativer til dessert. Å lage parabolen ikke bare velsmakende, men også nyttig, fokus på frukt og meieri ingredienser. Unngå allergener..

desserten на день рожденияFor å ikke overbelaste barnets mage, velg en enkel versjon av desserten. Etter en god feriemiddag vil baking være upassende, så server pudding, søte canapes på spyd eller en standard fruktplate, interessant dekorert..

Et interessant alternativ er levering av gelé, noe som gir et smil på øynene til hvert barn. For å gjøre dette, ta noen frukt eller bær av en rund form (epler, appelsiner, vannmelon vil gjøre), kutt i halvt, kutt kjøttet. Hell deretter gelé der inne – og vent på at den skal settes..

Deretter kutte hver “mold” i små skiver. Skiver av frukt med et rystende stoff inni ser veldig imponerende ut.

Borddekorasjon

Nesten alle retter kan kalles barn, hvis de er ordentlig dekorert og dekorert. Men for fullstendighet er det også verdt å dekorere bordet. Det er best å velge et bestemt tema for festen og holde fast ved det..

Barn er entranced av platene og koppene med tegninger av tegn fra populære tegneserier eller spill. Tilfyll det med lyse servietter, invitasjonskort og kranser. I noen tilfeller legger foreldre også lys eller levende blomster på bordet, men for barn under 10 år er det upassende og til og med farlig..

Organiseringen av barnas bursdag er en svært plagsom, men hyggelig opplevelse. Noen foreldre kjøper ferdige retter og tema sett til dekorasjon, men mye mer moro er levert av en tilberedt salat..

Loading...

Hva å lage mat for barnas bursdag: utgjør en festlig meny

Når du forbereder en barnefest, bør mange nyanser tas i betraktning, fordi en umoden organisme ikke kan fordøye noen retter. Også, babyer har ofte allergiske reaksjoner, hvis tilstedeværelse er bedre å sjekke med sine foreldre på forhånd..

detskiy-den-rogdenia

Hva du bør være oppmerksom på når du lager en barnas bursdagsmeny?

Ikke bland mange forskjellige produkter. Barn som enkel, kjent smak, i tillegg kan noen kombinasjoner forårsake problemer med mage-tarmkanalen. Også på en bursdagsfest anbefales det ikke å servere mat som er for skarp eller salt, stekt eller tung for magen..

Unngå å mate frukt med en tykk hud, peeling fisk, bær og druer. Barn spiser chaotisk, mens de har tid til å leke og snakke, slik at de lett kan kvakke. Alle måltider bør serveres i porsjoner, noen ganger anbefales det å bruke prinsippet om “buffet”.

Sett salatboller og andre retter i trygg avstand fra barnas spill, fyll dem med bare det de virkelig vil spise nå, i små mengder..

Anbefalinger for utvikling av barnemeny

I tillegg til generelle anbefalinger, er det også separate “alder” regler som bør følges for å unngå negative helseeffekter..

1-3 år gammel

detskiy-den-rogdenia2Pass på å ekskludere fra menyen alle ingrediensene som ofte forårsaker allergi, selv om barnet ditt ikke har det. Denne listen inneholder sitrusfrukter, honning, eksotiske frukter og lyse bær. Unngå tunge måltider – det er bedre å ikke sette sopp, røkt kjøtt og frokostblandinger på bordet.

Barn fra 4 til 6 år

Etter fire år kan babyer serveres kokt pølse og pølser av høyeste klasse. Fisk anbefales ikke ennå. Fortsatt ikke verdt risikoen med tillegg av vanskelig å absorbere og fettstoffer. Unngå eksotiske og friske sesonger. Ofte blir de behandlet med skadelige kjemikalier..

Etter sju år

Fra denne alderen kan unge gjester tilbys lyse juice, rødbeter salater og berry desserter. Ellers er det fare for å skure festlige klær. Det samme gjelder retter som er vanskelige å spise. Klipp snacks så langt som mulig, fjern overflødige ingredienser.

Hvilke retter å velge og lage mat til barnas bursdag?

Som en snack velger foreldrene ofte kanapéer. De opprinnelige dekorert smørbrød på spyd som barn, dessuten, de er veldig enkle å forberede. Som komponenter kan du velge kirsebærtomater, små wieners, skinke, ost eller ost. Noen ganger kan canapes tilberedes selv uten brød, begrenset til en kombinasjon av kjøtt, ost og grønnsaker. Det finnes andre oppskrifter som gjør det enkelt å organisere den beste bursdagen..

varm

nuggetsDet er ikke lett for barna å spise varme måltider. For helligdager er det ikke vanlig å sette flytende varme supper på bordet, men ingen vil nekte de små kyllingsspydene på spyd eller nuggets med sauser.

Mange barn elsker McDonalds, men foreldre vil sjelden risikere og bruke penger på tvilsom mat. Det er mye lettere å lage slike retter selv. Da vil du være sikker på at barnens mage vil være i orden, i tillegg kan du leke med komponentene i sausene. Så, for å få nuggets hjemme, ta disse produktene:

 • Krem (fettinnhold ikke mer enn 15%) – 250 ml;
 • Salt og pepper – å smake, men ikke misbruke;
 • Sesamfrø og kjeks (til breading) – 70 g;
 • Kyllingfilet – 550 g;
 • Steke olje.

Mariner kjøtt på forhånd. For å gjøre dette, kutte filetene i små stykker, pepper og salt, hell kremet. Send det alt kaldt i fire timer.

Når kjøttet er marinert, fortsett til breading. Rull hvert stykke i brødkrem og sesamfrø, og stek i vegetabilsk olje på hver side. Du kan tilberede et måltid på bare en halv time, noe som er veldig praktisk for arbeidende foreldre..

Som en dressing kan du bruke hjemmelaget majones, søt sur eller ostesaus. Noen kokker forbereder saus fra bær eller frukt, men de kan være allergifremkallende, så det er bedre å komme forbi med beviste oppskrifter..

pizza

Denne italienske parabolen er elsket av voksne og småbarn rundt om i verden. Til tross for at i russisktalende land har pizza lenge vært forberedt på gjærdeig, blir den til en slags kake, blir ikke smaken av dette helt verre, og barnas kjærlighet bekrefter dette. For de yngste gjestene kan du lage en vegetarisk versjon av parabolen på tynn deig. Hvis eldre barn er til stede, kan de servere pizza med kylling og sopp. For versjonen uten kjøtt trenger du følgende komponenter:

  pizza детская
 • Siktet mel – 2 kopper;
 • Varm (men ikke varm) melk – 0,5 kopper;
 • Kyllingegg – 2 stk.
 • Salt – en teskje;
 • Vegetabilsk olje – 2 ss. L.;
 • Oliven eller oliven – 400 g;
 • Tomater – 450 g;
 • Bulgarsk pepper – 3 pods;
 • Høy kvalitet hard ost – 250 g;
 • Ketchup eller tomatpasta til smak.
I denne varianten brukes den enkleste oppskriften av deigen, som til og med nybegynnerkokter vil takle. Dens fordel er ekstraordinær elastisitet og økonomi..

I tillegg, takket være denne oppskriften, kan du betro til å lage pizza til en mann eller eldre barn, samtidig som du gjør andre ting. Du kan gjøre det enda enklere og kjøpe ferdig deig. Hvis du ikke har tid til å gjøre dette, følg instruksjonene:

 1. Hell melet i bollen, la en liten depresjon i midten, tilsett salt der, bland godt sammen;
 2. Rør eggene med melk og vegetabilsk olje til glatt, men ikke rist;
 3. Tilsett melke-eggblandingen til melet, bland så gradvis at væsken er fullstendig absorbert;
 4. Start kneading deigen, det tar vanligvis opptil ti minutter. Husk at det er veldig klebrig, så smør hendene forsiktig med rikelig med olje;
 5. Vrak deigen med et fuktet håndkle, la det stå i 15 minutter;
 6. På denne tiden, gjør forberedelsen av fyllingen: gni osten, kutt i terninger og skiver med oliven, tomater og paprika;
 7. Rull ut deigen på et bakepulver, pensel med tomatsaus på toppen, legg fyllingen. Stryk rikelig med revet ost på toppen slik at den ikke brenner, du kan igjen smøre sausen;
 8. Legg fatet i en forvarmet ovn på 180 grader i femten minutter. Vanligvis er denne mengden deig nok for to av de tynneste smakfulle pizzaene i middels størrelse..

Det er mange muligheter for å pynte pizza. Bildet viser noen av dem. Du kan også tiltrekke gjestene å dekorere ved å gi dem forklær og fargerike grønnsaker. Barn vil gjerne legge ut skiver og terninger på deigen, alt som gjenstår er å bake pizzaen.

salat

Mesajon for salater er bedre å lage mat selv. Det er lett å lage i en blender ved å blande solsikkeolje, egg, sennep og sitronsaft. For å lage en enkel og svært velsmakende barnesalat “Hedgehog”, ta følgende ingredienser:

 • Hard ost – 300 g;
 • Poteter – 3 stk.
 • Egg – 4 stk.
 • Flere oliven (eller oliven) til dekorasjon;
 • Salat dressing (hjemmelaget majones, rømme eller annen saus som du tradisjonelt bruker til barnas retter);
 • Koreansk gulrot (bedre forbered deg selv, legg til minst pepper) – 200 g;
 • Ristet eller marinert sopp – 100 g.

Kok poteter og egg på forhånd..

kotelett яйца

Grate dem og hogge osten, hakk gulrøtter og sopp fint..

sopp порезать

Legg deretter ingrediensene i lag i denne rekkefølgen: poteter, sopp, egg, hard ost.

ost натрите

Beleg forsiktig hvert lag med sausen. På toppen trekker du en nålegge med koreanske gulrøtter, svarte oliven gjør en stilisert nese og øyne.

salat ежик готов

Hvis du ikke har tid til å ordne salaten i form av et dyr, en blomst eller et tegn i den animerte serien, kan du bare sette den i tartlets, sandkurver eller til og med kutte i halvgurk. Sett ovenfra, sett inn en paraply eller en spyd – og søte båter er klare!

Drikk for babyer

På bordet bør ikke være karbonatiserte drinker. De er ikke så nyttige for voksne, men barn er strengt kontraindisert for å bruke dette, det er full av triste konsekvenser for helse. Begrens deg til juice, fruktdrikker og kompotter. Du kan også lage melk eller sjokolade ristelser..

Og hjemmelaget limonade virker spesielt velsmakende for barn. For å lage seks porsjoner av denne fantastiske drikken, ta følgende ingredienser:

 • Sukker – 1 kopp;
 • Renset (eller flaske) vann – 2 l;
 • Store sitroner – 7 stk;
 • Noen få krydder med mynte og skiver med sitroner til dekorasjon.

For å begynne, skyll forsiktig citronene under varmt vann, det er bedre å bruke en pensel. Fjern zest fra hver av dem. Deretter klemmes saften i en separat beholder..

I en kasserolle, hell vann, kok opp. Etter det, fjern fra varme, legg til zest, juice og sukker. Deretter settes kjøleskapet i 7 timer. Etter denne tiden, spenne drikken, hell i en karaffel med is. Garnér med sitronskiver og myntekvist..

Konsentrert ekte lemonade vil også appellere til voksne, så du må lage minst et par liter i reserve. Du kan umiddelbart hente drikke i glass, dekorert med paraplyer eller kirsebær for cocktailer.

Festlig bursdagsmeny, hvordan velge retter som barna vil like.

Varm mat for barnas bursdag, les oppskrifter.

Enkle bursdagsoppskrifter som kan tilberedes for barnas fest, finne ut de beste oppskrifter..

dessert

De fleste babyer elsker søtsaker, så du bør vurdere flere alternativer til dessert. Å lage parabolen ikke bare velsmakende, men også nyttig, fokus på frukt og meieri ingredienser. Unngå allergener..

desserten на день рожденияFor å ikke overbelaste barnets mage, velg en enkel versjon av desserten. Etter en god feriemiddag vil baking være upassende, så server pudding, søte canapes på spyd eller en standard fruktplate, interessant dekorert..

Et interessant alternativ er levering av gelé, noe som gir et smil på øynene til hvert barn. For å gjøre dette, ta noen frukt eller bær av en rund form (epler, appelsiner, vannmelon vil gjøre), kutt i halvt, kutt kjøttet. Hell deretter gelé der inne – og vent på at den skal settes..

Deretter kutte hver “mold” i små skiver. Skiver av frukt med et rystende stoff inni ser veldig imponerende ut.

Borddekorasjon

Nesten alle retter kan kalles barn, hvis de er ordentlig dekorert og dekorert. Men for fullstendighet er det også verdt å dekorere bordet. Det er best å velge et bestemt tema for festen og holde fast ved det..

Barn er entranced av platene og koppene med tegninger av tegn fra populære tegneserier eller spill. Tilfyll det med lyse servietter, invitasjonskort og kranser. I noen tilfeller legger foreldre også lys eller levende blomster på bordet, men for barn under 10 år er det upassende og til og med farlig..

Organiseringen av barnas bursdag er en svært plagsom, men hyggelig opplevelse. Noen foreldre kjøper ferdige retter og tema sett til dekorasjon, men mye mer moro er levert av en tilberedt salat..

Loading...