Hvor mange gram sukker i forskjellige volum briller

I oppskrifter ofte funnet uttrykk som “legge til 50 gram sukker, 95 g smør, 57 g hvetemel, 10 g bakepulver, 7 g salt”, men slike tiltak masseprodukter uten spesielle kjøkkenvekt er ganske problema.

hvor mye сахара

Erfaring viser at måling av volumet av ingredienser kan utføres ikke bare ved hjelp av teskje og spiseskjeer, men også ved hjelp av ulike briller..

Cuptyper

Det finnes flere typer:

  1. Fasettert – er designet for seilere under regimet til Peter I – mens pitching fartøyet veltet, men rullet av bordet på grunn av plasseringen av de karakteristiske ansikter. I dagens verden, er denne typen fartøy mye brukt i catering og i tog, siden, i kraft av sin struktur, er det mer robust enn sine kolleger. Holder et tradisjonelt sovjetisk glass på 250 ml, og opp til risikoen (strips) – 200 ml.
  2. måle Brukes til å måle faststoffer eller væsker under tilberedningen. Vanligvis er den minste kapasiteten 200 ml..
  3. gammel mote brukes til alkoholholdige drikkevarer med et stort antall isterninger i blandingen, kan det holde 300 ml. Den er laget av tykt glass for å hindre rask smelting av is. I den kulinariske virksomheten for å måle antall produkter Gammel mote gjelder ikke.
  4. Collins Det er beregnet på alkoholholdige drikkevarer med et betydelig volum – da det inneholder så mye som 350 ml, og beholderen har en sylindrisk form. Ikke brukt i matlaging oppskrifter..

Hvor mye sukker i fasett glass

hvor mye сахараSukker har en ganske stor vekt på grunn av det kjemiske arrangementet av molekylene (molarmassen av ett molekyl (ca. 343 g per mol).

Hovedtyngden raffinert sukker i en kopp vann veier litt mindre på grunn av den fysiske struktur av molekyler: er dannet mellom dem så stor avstand, at de er i stand til å trenge atomene.

For å finne massen av et søtt stoff i en fasettert beholder, må du vite dens tetthet og volum. Før risikoene (stripene) plasseres 200 ml i dette fartøyet, i SI-systemet – 200 kubikk cm.

Tetthet av sukker fra bordet av tetthet av mat: 0,8 g per cm kubikk. For å beregne massen, er det nødvendig å multiplisere tettheten i volum: 200 * 0,8 = 160 g. Det viser seg at i en 200 ml fasettert beholder er det 160 g søt stoff..

Hvordan måle bulkproduktet i en 250 ml, 300 ml, 350 ml kapasitet

Ved å bruke denne algoritmen (multipliserer tettheten av det raffinerte sukker med kapasiteten til tanken), kan du enkelt lage et korrespondansebord av ml i tanken og mengden g av det søte stoffet:

Antall ml i beholderen (glass) Mengde sukker
150 120
200 160
250 200
300 240
350 280
400 320

2, 3, 4, 5 glass sukker – dette er hvor mange gram?

For å finne ut hvor mange gram søtt stoff er i en beholder, kan du følge samme algoritme som når du beregner antall gram i et bestemt volum beholder.

For beregninger er det nødvendig å ta hensyn til fyllekapasiteten til en standard fasettert beholder – 200 ml = 200 cm kubikk. I ett glass 160 g raffinerte sukker, det vil si to til to ganger mer – 320 g, i tre – 480, etc. Korrespondanse av antall tanker og massen av raffinerte sukker i dem:

Antall briller Granulatsukker, g
1 160
2 320
3 480
4 640
5 800
6 960

 Hvordan måle 200, 250, 300 gram sukker

hvordan отмерятьFor å kunne beregne hvor mange fartøy som kreves for en bestemt masse av et søtt stoff, må du vite en enkel formel: For å finne volumet, må du dele massen med tettheten.

Når du deler 200 g sukker med tabulærverdien av tettheten (0,8 g per cm kubikk), får du 250 cm kubikk (eller 250 ml). Denne verdien tilsvarer kapasiteten til en fullfylt fasettert sovjetank..

På samme måte kan du beregne antall briller som kreves for 250 g søtt stoff. 250 g granulert sukker opptar 312,5 cm kubikk, noe som tilsvarer fyllingen av to fartøyer: den første må være fullstendig fylt, og den andre bare en kvart.

300 gram granulert sukker opptar 375 kubikk cm. For dette volumet er det nødvendig å ta 2 fasetterte briller: den første er fylt til toppen, og den andre er bare halvparten.

tartletsHvordan lage tartlets på et festlig bord med forskjellige fyllinger. Oppskrifter med fotografier og tips for steg.

Hvor mange gram mel i en spiseskje Les hvordan du måler løse produkter hvis det ikke er noen skalaer for hånden..

Enkle og smakfulle bakverk for hver dag. Legg merke til hjemmebakte oppskrifter.

Tips for å bestemme massen av bulkprodukter

Korrekt viss mengde av hver ingrediens er viktig i matlaging hvis andelen av vann og mel under baking av brøddeig ikke kan stige eller vice versa har for vassen struktur.

For å bestemme massen av bulkprodukter, kan du bruke informasjonen om hvor mange milliliter hver beholder kan holde..

For å bestemme vekten av bulkprodukter, kan du bruke den fysiske formelen: massen er lik tetthet multiplisert med volum.

Tettheten av materiale kan fås fra tabellen på Internett, og kapasiteten av beholderen for å være dere er allerede kjent, for eksempel kapasitet ss – 15 ml, ts – 5 ml.

Hvis du ikke fasettert glass, men det er et kjøkken skala, ta en vanlig kopp, og ved å måle vekter, finne og markere en linje 200 eller 250 ml – som du ønsker.

Loading...