Hvor mange kalorier en person trenger å spise per dag

Kalorier – brensel for menneskekroppen. Etter inntak av mat frigjøres varme, mengden måles i kalorier. En person trenger å spise for å leve, men ikke omvendt..

nødvendig количество калорий в день

Som med alt, er det behov for et tiltak her, et overskudd av kalorier fører til fedme og mangel på utmattelse, som begge fører til ubehagelige konsekvenser og sykdommer..

Kalorier – en kilde til energi, vil ubenyttede kalorier forbli i kroppen i form av overflødig fett.

Og i tilfelle av mangel på energi, vil kroppen begynne å tømme seg, bytte til en økonomisk modus og vil bruke energi bare for å opprettholde livet, legge til side andre kroppsfunksjoner til bedre tider. Håret og tennene begynner å falle ut, jentens periode vil stoppe.

Grunnleggende metabolisme

For ikke å møte disse konsekvensene må du vite hvor mye energi kroppen din bruker per dag. Energi er brukt til og med bare på kroppens funksjon: lungens arbeid, fordøyelseskanaler, hjerne, muskler.

Jo mer og mer intens mennesket beveger seg, jo sterkere sin mental aktivitet, desto mer bruker han kalorier per dag.

Så hvor mange kalorier skal du spise per dag? Først må du forstå hvor mye kalorier som forbrukes av kroppen i ro..

En av de mest populære formlene for beregning av nødvendige kalorier er 1 Kcal / time per kg vekt + 10%. For eksempel, hvis kroppens kroppsvekt er 55 kg, vil beregningen i henhold til denne formelen se slik ut:

55 kg x 1,1 x 24 (timer) = 1452 kcal

Dette beløpet er det minste som spiser under som kan skade helsen. Dette er den såkalte uregulerte kostnaden..

Justerbare kostnader kalles allerede individuelle trekk ved energiforbruk. Slik som alder, livsstil, kjønn. Også rollen som spilles av forholdet mellom initial og målvekt.

Daglig inntak av kalorier per dag, med hensyn til individuelle egenskaper

beregningen калорийDen nødvendige forbruket av kalorier per person per dag er individuell. Det er formler å beregne det. Det bør tas i betraktning at normen er utformet for en person med normal vekt for å opprettholde den..

I å miste vekt og få vekten vil være annerledes. Enheten for målehøyde i en formel er i centimeter og vekt i kilo.

Separat er det formler for menn og kvinner. Med alderen reduseres behovet for kalorier også, som tas i betraktning i formelen.

  1. Formel for kvinner: 9,99 x vekt + 6,25 x høyde – 4,92 x alder – 161;
  2. Formelen for menn: 9,99 x vekt + 6,25 x høyde – 4,92 x alder + 5.

Få antall kalorier som trengs per dag til en person med bestemte parametere. Men nå skal du legge merke til hans livsstil og multiplisere den resulterende verdien med riktig koeffisient:

  • Mangel på aktivitet: 1,2;
  • Lav aktivitet: 1,45;
  • Gjennomsnittlig aktivitet: 1,55;
  • Høy aktivitet: 1,7;
  • Økt aktivitet: 1.9.

mottak пищи женщиной в положенииJenter som er på plass og ammer bruker mer kalorier. Gynekologen vil bidra til å etablere den nøyaktige normen, men vanligvis har gravide kvinner minst 2600 kalorier og opptil 3500 i de siste perioder..

Barn fra seks måneder til et år trenger vanligvis 800 kcal, opptil 13 og 1300 kcal, opptil tre 1500 kcal, og så legger rundt 200-300 hvert år av livet..

Igjen er dette alt betinget og bør konsulteres med barnelege, avhengig av tendensen til vektøkning, livets rytme og individuelle egenskaper..

Tabell for kaloriforbruk

I tillegg til det faktum at for å miste vekt kan kalorier forbrukes mindre, kan de fortsatt være og bruke mer. Vel, hvis du er heldig, og livets rytme er aktiv av seg selv. Og hva om kontoret jobber? Deretter må du gjøre sport og andre aktiviteter..

I tillegg er det mange husholdningsaktiviteter som er ganske energikrevende. Så hvorfor ikke plukke opp en hobby mer aktiv strikking. Hvor mange kalorier kan du bruke hvis du utfører en bestemt type aktivitet?

Her er en tabell med kaloriforbruk per time for en person som veier 55 kg:

Type aktivitet Kalorier brent i en time
drømme 50
Ser på TV 55
Gulv rengjøring 96
Aktivt kjønn 83
Arbeid i hagen 105
stryking 110
Kle opp et barn 110
Gå med en barnevogn 121
Bading baby 149
Morgengymnastikk 165
surfing 165
Rotasjon av bøylen 165
Kjører en lastebil 179
Ridende på en hest galopperende 220
Vann aerob trening 220
Hakking av tre 237
Belly dance 248
høsting 253
seiling 275
rafting 275
Utendørs spill med baby 297
Klassisk ballett 318
Takarbeid 330
Vannski 330
Kanopadling 385
dykking 385
Swing trykk 406
Zumba 413
Langrenn i en omtrentlig hastighet på 4 km / t 385
Skøyter 385
kjelke 385
Jogging på stedet 440
Svømming bras 550
Kjører med en hastighet på 9,5 km / t 550
Kjører med en hastighet på 12 km / t 688
Kjør opp trappen 710
Langrenn med en omtrentlig hastighet på 8 km / t 770
Kjører med en hastighet på 17,5 km / t 990

Beregner indikatoren for aktivt vekttap

Hvor mange kalorier må konsumeres per dag for å gå ned i vekt? Hvis en person er fornøyd med sin vekt, bør han bare holde seg til figuren som er oppnådd ovenfor..

Men hvis målet er å gå ned i vekt, må du senke antall kalorier som er mottatt, ellers vil vekten bare stå stille.

For å gjøre dette trekker du 15-25% av kaloriene fra sin egen norm, avhengig av graden av problemet..

Hvordan finne ut om du trenger å gå ned i vekt og hvor mye kilo

Hvis du trenger å gå ned i vekt raskt, er det mulig å øke underskuddet, men til slutt kan det daglige kaloriinnholdet til en kvinne ikke være mindre enn 1200 kcal, og menn – 1800 kcal.

Det vurderes at vekten av en sunn person ikke skal overstige høyde – 100 for en mann og høyde – 110 for en kvinne. BMI (kroppsmasseindeks) er mer indikativ, den kan beregnes ved hjelp av formelen: “vekt i kg / høyde i m ² = BMI”.

For eksempel, hvis vekten er 80 kg og høyden er 165 cm, så er BMI 80 / 1,65 ² = 29,4. Deretter må du se på bordet..

BMI Resultatet
Mindre enn 18,5 vektig
18,5 til 25 norm
25 til 30 overflødig
30 til 35 1 grad av fedme
35 til 40 2 grad av fedme
Mer enn 40 3 grad av fedme

I følge det, i en person med slike parametere, er overskuddet på kant av fedme på 1 grad. En person trenger å miste minst 12 kg. Basert på det følger også at med høyde 165 er det bedre å ikke veie mer enn 68 kg og mindre enn 50 kg.

Men en slik beregning tar ikke hensyn til alderen og personer med svært kort statur og smale bein. Derfor må smale bein, så vel som kvinner under 1,55 m og menn under 1,68 m, trekke ytterligere 10% for et objektivt resultat av BMI.

forberedelse РозартLegemidlet Rosart: instruksjoner for bruk og omtaler. Finn ut hva det er for, og hva de som brukte det, tenker på det.

Hvordan drikke olivenolje på tom mage om morgenen, og om det er mulig å miste vekt med det, les her. Veldig interessant og informativ!

Vi bestemte oss for å tilbringe en fastedag på vannet? Les deretter følgende artikkel, som sier hvordan du gjør det riktig. Lykke til!

Konklusjoner og vekttap tips

Den vanligste årsaken til overvekt er en stillesittende livsstil og overflødig kaloriinntak. Overvekt er ikke bare et estetisk problem, det provoserer mange sykdommer, reduserer varigheten og påvirker livskvaliteten..

Derfor, hvis en person ønsker å lede en sunn livsstil, må han registrere seg for hva han spiste. Selv overgjøre kroppens nødvendige kalorier med 50 Kcal, vil en person begynne å gå opp i vekt..

Hvordan telle kalorier? Nå er det mange applikasjoner for telling, mange bord med populære produkter, og på pakkene er det all informasjon om produktet.

Hvis produktet må veies hjemme, så vil kjøkken elektroniske skalaer være nyttige, de er nøyaktige til et gram, ikke så dyrt, og vil være nyttig for vertinne på kjøkkenet, med forbehold om oppskrifter.

Hvis du teller kalorier i flere måneder, så skjer det med automatisme. Og allerede i utseende vil det være klart hvor mange kalorier i en bestemt tallerken.

Ikke glem å spise variert. Diverse – dette betyr ikke at det i dag er en kylling, og i morgen er det kalkun, det betyr at alle matgrupper må balanseres. Kroppen trenger og proteiner, fett og karbohydrater omtrent i forholdet 20/30/50.

Forholdet er eksemplarisk, det er ikke nødvendig å holde fast med det fanatisk. Men likevel, protein bør ikke konsumeres mindre enn 20 gram per dag, da det er et byggemateriale og er svært nødvendig.

Men forholdet mellom fett og karbohydrater kan endres, hvis du har et mål å miste vekt. Men bare ved å redusere mengden karbohydrater, redusere mengden av fett er fulle for helse, spesielt kvinner.

Hvis du mister vekten først var rask nok, og deretter stoppet, sannsynligvis er det et platå. For å spre plateauet, anbefales det å gi kroppen en riste, la oss si en gang i uken for å øke kalorien dramatisk.

Det virker ikke med alle. Og generelt kan mange av tipsene ovenfor ikke være egnet for absolutt alle, da er det nødvendig med konsultasjon med en spesialist. Og du bør alltid høre på kroppen din..