Hvor mange milliliter av væske i 1 ss

Svært ofte, husmødre, forbereder enhver kulinarisk rett, konfekt eller avkok av urter ved hjelp av en ny oppskrift, spør: hvordan uten vekt eller en målebøtte ved hjelp av improviserte elementer bestemme vekten, volumet av et bestemt produkt.

hvor mye жидкости в ложке

Og ofte blir en slik målt tallerken et spiseskje, et glass. Volumet av glasset er vanligvis kjent på forhånd. Og hvor mange milliliter eller gram går inn i en spiseskje, ikke alle vet.

Gram, milliliters – hva er forskjellen?

Det er ingen forskjell for vann. 1 gram er 1 milliliter, og 1 kg vann tilsvarer 1 liter. Men mellom disse konseptene er det en betydelig forskjell. Grammene måles i liter eller milliliter – dens volum. Det handler om produkttetthet.

Ta for eksempel vegetabilsk olje. Du har sikkert lagt merke til at noe fett, olje i ferdigproduktet flyter på overflaten av vannet. Dette skyldes at vekten er lettere enn vann. 1 liter olje veier 900-930 gram.

Og enda et lite notat. Noen ganger er volumet angitt i kubikkcentimeter eller decimetre. Hvordan forstår du denne informasjonen? Vi minner deg om at 1 ml tilsvarer 1 cm3, 1 liter er et kubisk dekimeter.

ratatouille готовOppskriften på klassisk ratatouille med bilder og trinnvis anbefalinger.

Slik brygger du grønne bladet te – noen interessante alternativer.

Hvordan lage bokhvete til garnering – trinnvis oppskrifter her.

Spoonful volum for væsker

Men la oss gå tilbake til spiseskjeen vår. Hva er det, trenger ikke å forklare. Det er et bestikk at folk spiser flytende, løs mat, som grøt eller suppe..

Og også husmorens måleverktøy, som hun bruker til å salte den samme suppen, tilsett sukker til frukten, legg smør i grøten, uten å tenke helt på de fysiske kategoriene. Hun vet bare at en halv skje salt er nok for denne gryten, og det er bedre å sette smør på 2 skjeer..

La oss finne ut hvor mange milliliter i en spiseskje? Denne bestikk har sitt volum. I art. skje er plassert 18 milliliter vann. For flytende vegetabilsk olje, vil volumet også være 18 ml eller 16 gram i vekt..

Medisinsk alkohol er også lettere enn vann. 100 ml alkohol veier 78 gram. Følgelig er 18 ml sterk alkohol i bordredskaper lik 14 g..

Og kondensert melk eller rømme er tykkere enn vann, på grunn av melkekomponentene i dem, og dermed tyngre. I 18 ml kapasitet vil passe 21-22 g meieriprodukter. Soyasaus eller fruktsirup har en tilsvarende masse..

Den tyngste av fortykkede væsker er naturlig honning. Det er en og en halv ganger tyngre enn vann, så en vanlig skje vil fange 27 g av denne sunne, søte delikatessen..

Nå som du har lært alle disse finesser og nyanser, vil det være mye lettere for deg å forstå de vanskelige oppskriftene, hvor antallet produkter er stavet ut i skremmende tall..

Loading...