Läkemedlet Rosart: anvisningar för användning och recensioner

Övervikt ger alltid många problem och kan orsaka sjukdomar hos många organ..

Dessutom uppstår en metabolisk störning i kroppen, matsmältningen försämras och kolesterol stiger, vilket alla medför allvarliga konsekvenser..

medicinsk препарат Розарт

Ofta föreskriver många läkare Rosart. Det här verktyget bör endast tas enligt läkares vittnesbörd och efter en fullständig undersökning. Självmedicinera inte.

Ibland tar medicinering för viktminskning kan orsaka stora hälsoproblem, även döden. Innan du börjar få det här verktyget, var noga med att läsa den fullständiga beskrivningen och instruktionerna..

Rosart drogbeskrivning

Rosart är ett lipidsänkande läkemedel som har en undertryckande effekt på en grupp statiner. Detta läkemedel ingår i gruppen av medel som påverkar metabolismen av kolesterol och triglycerider..

Dessa läkemedel idag utgör grunden för profylaktisk behandling av hjärt-kärlsjukdomar orsakad av ateroskleros..

Första läkemedel för medicinering inkluderar 3-hydroxi-3-metylglutaryl-koenzym A-reduktashämmare, även kallade statiner..

Med iakttagandet av måttliga doser är det möjligt med hjälp av dessa läkemedel att normalisera ett överskott av totalt och “dåligt” kolesterol i blodet..

Dessutom minskar de nivåer av atherogena triglycerider i blodplasman, och under tiden ökar nivån av positiva kolesterol-lipoproteiner med hög densitet.

Sammansättning och frisättningsform

En tablett Rosart består av följande komponenter:

 1. Den aktiva substansen är rosuvostatin. Dess innehåll kan vara – 5, 10, 20 och 40 mg;
 2. Hjälpkomponenter – cellulosa i mikrokristallin form, typ 102, krospovidon, typ A, kalciumhydrofosfatdihydrat, laktosmonohydrat, magnesiumstearat;
 3. Sammansättningen av skalet i form av en filmbeläggning innefattar hypromellos, titandioxid, laktosmonohydrat, macragol-3350, triacetin.

Finns i form av tabletter med en löslig beläggning. I ett förpackning finns 30 eller 90 tabletter..

Indikationer för användning

Rosart är ordinerat för följande indikationer:

tabletter в дополнение к диете

 • Med primär hyperkolesterolemi. Utnämnd även under heterozygot ärftlig hyperkolesterolemi eller blandad (kombinerad) hyperlipidemi;
 • Det rekommenderas i form av ytterligare medel för dieter och andra aktiviteter av icke-drog natur – motion, viktminskning.
 • Under den homozygote formen av ärftlig hyperkolesterolemi i fall där dietterapi inte har den önskade effekten. Liksom under andra terapeutiska åtgärder som syftar till att minska nivån av lipidkoncentrationen;
 • Med hypertriglyceridemi som ett komplement till kosten
 • Förskrivas för att minska progressionen av ateroskleros i form av kosttillskott till kostnäring hos patienter som rekommenderas terapeutisk behandling för att minska nivån av totalt kolesterol och LDL-kolesterol.
 • Under den primära profylaktiska behandlingen av blodkärlens och hjärtats huvudpatologier – en stroke, hjärtattack, arteriell revaskularisering;
 • Rekommenderas för vuxna patienter utan tecken på hjärtsjukdom, men med stor risk för utveckling. Kvinnor över 60 år, män över 60 år som har förhöjda nivåer av C-reaktivt protein, och om de har minst en riskfaktor – rökning, arteriell hypertension, låga nivåer av LDL-kolesterol, familjär predisposition mot CHD.
ChitmilVill du ha lite nöje med din kost? Om ja – läs följande artikel! Chitmil – spara trick i kampen för den perfekta kroppen. Överdriv inte det.!

Har du hört talas om komplexet “Lös vikt i en vecka”? Läs mer om det här. Den mest intressanta – vad är recensionerna från människor?

Om vad är läkemedlet Reduxin, hur man tar det för viktminskning och vad läkare tycker om det, läs artikeln. Lycka till!

Kontra

Det rekommenderas inte att ta drogen under följande förhållanden och indikationer:

 1. Allvarlig njursjukdom;
 2. Leversjukdom;
 3. myopati;
 4. Om cyklosporin tas samtidigt
 5. Kvinnor under graviditet och amning. Läkemedlet har en allvarlig inverkan på kvinnors reproduktionssystem. Därför bör det inte tas av kvinnor som inte använder tillförlitliga preventivmedel. Dessutom kan Rosart ha en negativ effekt på fostret (kolesterol är nödvändigt för barnets fulla utveckling).
 6. Barn under 18 år
 7. Dessutom ska 40 mg tabletter inte tas med hypothyroidism och med alkohol. Det är oönskat att ta människor i mongoloidrasen, såväl som personer med en familjehistoria av muskelsjukdomar..

Biverkningar

Biverkningar inkluderar:

smärta в животе

 • Förekomsten av allergiska reaktioner med olika intensitet;
 • Problem i centrala nervsystemet – yrsel, huvudvärk, asteni;
 • På den del av överträdelsen av matsmältningssystemet – illamående, kräkningar, buksmärtor, förstoppning;
 • Det kan finnas faryngit;
 • Högt blodsocker;
 • Utseendet av smärta i muskler och leder.

Regler för administration och dosering

Beakta bruksanvisningen för läkemedlet. Rosart kan tas när som helst på dagen, oavsett kost.

Vanligtvis, i samband med mottagandet av detta verktyg, ordinerar läkaren en diet som består av produkter med lågt kolesterol. Denna diet observeras under hela behandlingsperioden..

Den första dosen av läkemedlet börjar med en dos av 5-10 mg. Det ska tas 1 gång per dag. Efter undersökningen ökas dosen, men inte tidigare än i en månad..

Den maximala dosen är 40 mg. Under 2-4 veckor efter ökad dosdos utförs ett biokemiskt blodprov, vilket kommer att bidra till att justera dosen av ytterligare administrering..

Interaktion med andra droger

Det är nödvändigt att markera de viktigaste drogerna med vilka Rosart ska tas med stor försiktighet:

 1. cyklosporin. Denna åtgärd orsakar stimulering av en multipel ökning av den systemiska exponeringen av rosuvastatin. Patienter som är ordinerad med cyklosporin, ska Rosart tas i en minsta dos av 5 mg;
 2. Gemofibrozil – leder till ökad systemisk exponering av rosuvastatin. Det är tillrådligt att inte ta Rosart tillsammans med Hemophobrosil. I extrema fall bör dosen av Rosart inte överstiga 10 mg per dag;
 3. Proteashämmare. Dessa läkemedel i följande kombinationer: lopinavir / ritonavir och atazanavir / ritonavir, kan öka den systemiska exponeringen av rosuvastatin upp till 3 gånger. Rosart ska inte ta mer än 10 mg per dag..

Kostnad och analoger

Kostnad för препаратаBeroende på antal piller och dosnivå för läkemedelspriserna är olika:

 1. Kostnaden för packning nr 30 10 mg är från 560 rubel;
 2. Kostnaden för förpackningsnummer 30 20 mg – från 750 rubel;
 3. Kostnaden för packning nr 30 40 mg – från 950 rubel;
 4. Priset på packning nr 90 10 mg – 1300 rubel;
 5. Förpackningspris nummer 90 20 mg – 1650 rubel;
 6. Förpackningspris nummer 90 40 mg – 1950 rubel.

analoger:

 • AKORT;
 • Crestor;
 • rosuvastatin;
 • Rozukard;
 • Rozulip;
 • Merten;
 • Roxer.

Recensioner av medicin Rosart

recensioner людей

En endokrinolog skrev Rosart för att jag hade högt kolesterol. Efter 3 månader märkte jag förbättringar. Läkaren kontrollerade igen och kolesterol minskade men översteg fortfarande normen. Utnämnd i samband med drogen för att följa en diet. Inom 3 månader återvände kolesterolbehandlingen till det normala, tillståndet förbättrades.

Lyudmila, Melitopol

Jag hade ständigt högt kolesterol i mitt blod, därför var det hälsoproblem. Läkaren efter undersökningen föreskrev Rosart vid tiden för att ta kolesterolhalten i mig var 7,6. Efter att ha tagit det märkte jag smärta i ryggen och också min blodsockernivån ökade kraftigt. Naturligtvis hjälpte detta läkemedel mig till att normalisera kolesterol i blodet, men det har fortfarande många biverkningar..

Svetlana, Kaliningrad

Efter undersökningen visade det mig att jag hade en hög nivå av “dåligt” kolesterol. Läkaren utsåg omedelbart Rosart, vid tidpunkten för mottagandet var kolesterolhalten 7,4. Efter 3 månaders intag återvände kolesterol normalt till 4. Men denna åtgärd har för många biverkningar, så nästa gång tar jag inte det..

Alexander, Kostroma

Läkemedlet Rosart uppfyller inte alla angivna GMP-krav. Enligt min åsikt har detta verktyg låg kvalitet, dessutom har det för många biverkningar som bevisas i praktiken. Jag skulle vilja rekommendera kollegor att leta efter andra analoger som har goda egenskaper och inte skadar hälsan.!

Endokrinolog Roman Ivanovich, Kiev

Läkemedlet Rosart, som bedöms av recensionerna, hjälper till att klara högt kolesterol, men det har många biverkningar.

Därför, innan du börjar använda detta verktyg, måste du bestå en fullständig undersökning, det är önskvärt att läkaren tog alla nödvändiga test..

Först efter det kan du börja behandlingen med detta läkemedel, men du måste börja med en minsta dos..