Matlaging hjemmebrygging: trinnvise oppskrifter

Braga – den eldste av alle kjente slaviske berusende drinker. Han ble satt på gjæring selv før utseendet på moonshine og vodka. Og hvis i de sørlige områdene, hvor druer ble dyrket overalt, blomstrer frukt og forskjellige bær, blomstret vinproduksjon, så hadde slaverne fra øst bare mos.

Selv i steinalderen oppdaget våre forfedre at hvis du forlater litt søt juice i et fartøy i lang tid, vil den gjære og bli en skummel, gjørmete og aller viktigst – alkohol med lav alkohol.

klassisk брага для самогона

Oppskriften på hjemmebryggemos (i tillegg til mange oppskrifter som har fått verdensberømmelse) ble oppnådd ved en tilfeldighet, men gjennom ulike eksperimenter og mange forandringer og forbedringer nådd vår tid og ble ganske populær.

Hovedbetingelsen for gjæringsprosessen er det komplette fraværet av oksygen. Først da bryter sukkermolekylene ned i to komponenter – karbondioksid, og som er det endelige resultatet, alkohol.

Den første prosessen interesserte Antoine Lavoisier – en fransk kjemiker. Senere i studien av gjær ble det bevist at gjæringen ikke er noe annet enn resultatet av den levende aktivitet av levende gjærceller.

Forberedende prosess

En av de viktigste bestanddelene av hjemmebrygging for moonshine er sukker. Det endelige resultatet av drikken avhenger direkte av kvaliteten..

Hvis sukkeret er dårlig, er den ubehagelige smaken og lukten av braege garantert. På den annen side er det mulig å eksperimentere med det: et annet sukker gir en annen smak til den endelige drikken – moonshine.

Ikke mindre viktig er vann. Det skal være rent, drikke, koker det, i det minste må det være umulig – det må være oksygen i vannet.

Den neste fasen er valget av gjær, uten at høy kvalitet hjemmebrygging ikke fungerer. Det er flere varianter av dette produktet, det viktigste å huske er at hver av dem har sine egne egenskaper:

 • bakeri. Passer godt til klassisk sukkerrør, men produksjonen vil ikke overstige 10% alkohol;
 • alkohol. Prosent alkohol 18, men det er en stor mengde urenheter;
 • For whisky. Med dem forbereder vorten av kornet;
 • vin. Fra dem lag en mos fra frukt. Resultatet er et relativt stort utbytte av alkohol og den minste mengden urenheter..

gjær свежие и сухиеI tillegg til gjær er det mulig å bruke andre mineralske stoffer, for eksempel korn, tidligere godt kokt eller svart (tørket) brød. Viktig: for 10 liter brygge er 1 kg andre komponenter lagt til..

Et annet punkt med foreløpig forberedelse vil være valg av en egnet beholder. Det er tre grunnleggende regler: Beholderen må være dyp, ren og den må være hermetisk lukket.

Den siste regelen er grunnleggende – karbondioksid bør ikke under noen omstendigheter.

Klassisk steg for steg oppskrift
forberedelse браги для самогона: пошаговые рецепты
ingredienser Antall
Presset gjær 400 g (beregningen av volumet er basert på mengden sukker for urten: per 1 kg – 100 g gjærpresset eller 6 kg – 100 g tørt gjær)
sukker 100 g
vann 0,5 l
Sukker for urte 4 kg
Vann for urte 4 l
Tilberedningstid: 10080 minutter Kalorier per 100 gram: 186 kcal

Det er en grunnleggende klassisk oppskrift på hjemmebrygging laget av sukker. Det er på grunnlag av at ulike alternativer er mulige..

forberedelse:

 1. Forbered gjæren. I varmt vann (0,5 l) tilsett sukker (100 gram), sørg for at det oppløses. Deretter rapporterer gjæren. Sammensetningen blir båret bort til et varmt sted, rørt av og til, bare for et par timer. Så snart aktiv skumdannelse begynner, blir blandingen tilsatt i vorten;
 2. Å forberede urten: Oppløs sukkeret med vann ved romtemperatur. Hvis sammensetningen av volumet skal ta mindre, blir ikke Braga “modent”;
 3. Etter å ha sjekket gjærens beredskap, kombinere dem med urten. Deretter la alt gis i et temperaturområde fra 20 til 35 grader. Det er viktig å huske at ved aktiv gjæring begynner varme å bli frigjort, og med sterk oppvarming vil alle nødvendige stoffer dø, så prosessen må styres;
 4. Noen typer gjær produserer et veldig sterkt skum, slik at du ikke kan fylle den eksisterende kapasiteten til slutten, du må forlate rommet fri for gjæring. Men hvis dette skjedde, kan du løse inn skummet med tørt brød eller knuste kaker. Hele prosessen varer 3-14 dager. Men den stående mosen får en stor mengde urenheter. Den optimale tiden for beredskap er 7 dager;
 5. I den endelige bestemmelsen om beredskap styres mesterene av fraværet av utslipp av karbondioksidgass, flytende klaring og dannelse av gjærsediment;
 6. Spørsmålet om å drenere eller ikke tømme ut sedimentet før destillasjonen av moonshine er løs, er ganske enkelt: sedimentet inneholder en god del alkohol, og når den er fjernet, vil alkoholutbyttet i den endelige drikken være mye mindre.

Braga в процессе приготовления

Mulig manglende overholdelse av teknologien fører til visse vanskeligheter. For eksempel:

 1. En veldig lang tid med gjæring. Dette skjer når de nødvendige temperaturforholdene ikke overholdes, når lavkvalitets ingredienser brukes eller når det ikke er nok av dem;
 2. Etter slutten av gjæringen beholder drikken fortsatt sin søthet. Dette er resultatet av manglende overholdelse av proporsjoner, i hvilket tilfelle det er nødvendig å legge til gjær;
 3. Hvis det etter avslutning av gjæringsprosessen ikke er mulig å øyeblikkelig overta det i måneskinnet, er det mulig å sette det til side for å holde i kjøleskapet i et par uker i en forseglet beholder. Men faktisk er dette uønsket – det er sannsynlig at moset vil bli surt..

Et positivt resultat vurderes hvis 1 kg mos er hentet fra 1 kg sukker, mens dens styrke skal være 50%..

Vi anbefaler å se på alle stadier av å lage denne oppskriften i videoklippet nedenfor:

Braga på alkohol gjær

Oppskriften på god brygge for moonshine på alkoholgjær inneholder følgende ingredienser:

 • Sukker – 6 kg;
 • Vann – 23 l;
 • Alkohol gjær – 100 g i tørr form eller 500 g presset.

forberedelse:

 1. Varm opp til 30 grader vann;
 2. Bland sukker og vann, og det er i denne rekkefølgen. Sukker må alle oppløses;
 3. I en liten mengde sirup (ca. 1 l) fortynnes gjæren. Soak en time i et mørkt rom til skum vises;
 4. Innfør gjæren med sirup inn i hovedbeholderen. Sett en vanntetning;
 5. Plasser beholderen med bragiene i et mørkt rom. Det bør ikke være temperaturdråper..

Prosessen varer ca. 10 dager. Fjern deretter fra sediment, avklare, overhale. Hele prosessen med å lage en slik drink kan ses i videoboken:

Ytterligere oppskrifter for hjemmebrygging

Fra hvete

Det finnes et svært stort antall metoder for å lage hjemmelaget sukker til hjemmebrygging, oppskrifter for enhver smak og økonomiske muligheter..

En av disse oppskriftene er Braga laget av hvete, den endelige drikken er mild, lys og god smak..

Et karakteristisk trekk ved drikke fra hvete er fravær av gjær i oppskriften, som erstattes av hvete malt. Nøkkelen til suksess vil være god kvalitet på hovedbestanddelen – hvetekorn (de må være tørre, intakte, med en holdbarhet på mindre enn et år).

ingredienser:

 • Sukker – 4 kg;
 • Kornhvete – 4 kg;
 • Rent drikkevann – avhenger av oppvaskens kapasitet (anbefalt mengde – 30 l).

forberedelse:

 1. En fjerdedel av hveten (1 kg) helles i den valgte beholderen, nivå, dekket med vann 6 cm over kornnivået. Dekk med lokk, sett til side i to dager for spiring på et ikke veldig varmt sted;
 2. Når små skudd oppstår, faller 0,5 kg sukker i søvn. Hendene er grundig blandet, hvis massen er veldig tykk, kan du legge til vann, men ikke mye. Deretter er beholderhalsen innpakket med gasbind og satt til side i 10 dager, men på et varmt sted;
 3. Den surdeigen som er oppnådd ved den foregående metoden, helles i en glassbeholder og den gjenværende hvete blir tilsatt – 3 kg, sukker – 3, 5 kg, alt er strømmet med vann (det bør være like over temperaturen i rommet);
 4. På nakken bærer de en medisinsk gummihanske med liten punktering eller installer en vanntetning. Temperaturområde fra 18 til 24 grader, fermenteringstid – 10 dager;
 5. Ved slutten av den nødvendige perioden skal hansken deflate og nå må bragoen destilleres. Resterende hvete i sedimentet er egnet til bruk tre ganger..

hjem квасVi tilbyr deg å forberede et forfriskende kvass med egne hender. Hvordan lage ekte kvass hjemme: bevist oppskrifter. Glem tørst!

Les hvordan du lager eplecider her. Aromatisk vin er nyttig for ferien!

Oppskrifter for løvetannskjønn er beskrevet her. I slutten av april begynner de å blomstre aktivt. Ikke gå glipp av øyeblikket!

På stivelse

Mange leter etter måter å akselerere gjæring. Og det finnes slike metoder – legg til enzymer eller spesialiserte aktivatorer for å akselerere. Men elskere av naturlig tilbud påskynde prosessen ved hjelp av stivelse, blir modningstiden halvert.

ingredienser:

 • Potetstivelse – 10 kg;
 • Rent drikkevann – 20 l;
 • Sukker – 1 kg;
 • Presset gjær – 500 g.

Stivelse hell den tynneste strømmen, som på geléen, vann. Temperaturen i blandingen bør ikke overstige 22 grader.

Sukker blir gradvis introdusert, etterfulgt av gjær. Fermenteringstid – 5 dager, minimum 3.

Så kan du overhale. Den endelige massen av drikken – 11 liter.

På erter

ingredienser: erter

 • Rømme – 200 g;
 • Presset gjær – 300 g;
 • Skalterter – 2 kg;
 • Godt sukker – 7 kg.

En stor boks med et tett lokk på skuldrene (etterlater rom for gjæring) er strømmet med vann like over temperaturen i rommet. Deretter må du helle erter, etterfulgt av gjær, og etter omtrent en time, sukker.

Hell deretter rømme. Deretter lukkes lokket og settes til side i 3 dager..

Alternativ matlaging

Vurder oppskrifter for hjemmebrygget moonshine mer tradisjonell matlaging av typiske og ikke helt komponenter..

Fra syltetøy

ingredienser:

 • Jam (gjæres nødvendigvis) – 6 l;
 • Varmt vann – 30 liter;
 • Presset gjær – 200 g;
 • Sukker – 3 kg.

flasker с брагой из варенья

Forberedelse: Jam godt fortynnet med vann. Først legg til gjæren, etter sukkeret.

Sett til side i 5 dager. Den endelige massen av drikke fra syltetøy – 6 l.

På epler

ingredienser:

 • Hvis eplene er hele – 30 kg, hvis allerede knust – 10 kg;
 • Varmt vann – 20 liter;
 • Tør gjær – 100 g;
 • Sukker – 4 kg.

skiver яблокForberedelse av eplebrygger for moonshine: kutte og skrelle epler kuttes i små biter, pass på å kutte av de rote delene.

Da blir de knuste enda sterkere, men ikke mashed.

Som et verktøy passe knuser, riper, blender. Resultatet skal være 10 liter eplekomposisjon.

Forholdet mellom sukker og vann bør i utgangspunktet være 1: 5, uansett mengde ingredienser.

Gjær å bli bedre tørr for å unngå syring. Men hvis du ikke liker den spesifikke lukten, kan du ta vin gjær.

Fra sukker og vann, kok sirup, kjøl og legg til epleskort, bland.

Før du legger gjæren i blandingen, må de helles i en liten mengde varmt vann og settes til side på et varmt sted i 20 minutter..

Videre, alle komponenter av oppskriften til å koble til. Et slikt brygge blir forberedt på moonshine på tørr gjær opp til 21 dager, men ved bruk av baker gjær vil det være nok 10.

Vi tilbyr å studere i detalj videoen om utarbeidelse av eplebrygger for moonshine:

På druer

ingredienser:

 • Drue marc handler om en 10-liters bøtte;
 • Sukker – 5 kg;
 • Presset gjær – 100 g;
 • Varmt drikkevann – 30 l.

Forberedelse: Drue marc helles med vann, andre komponenter tilsettes, bland godt. Sett til side i 7 dager. Den endelige massen av drikken – 7 l.

rødbeter

ingredienser:

 • Sukkerroer – 1 kg; bete брага
 • God kvalitet sukker – 6 kg;
 • Varmt klart vann – 10 liter;
 • Presset gjær – 500 g.

Forberedelse: Skalte røtter gnides med et rist og kokt. Mens rovene er varme, legges vann til, temperaturen skal være 25 grader som følge av dette..

Tilsett gjær oppløst i varmt vann til rødbeter, tilsett sukker. Sett til side i 4 dager.

Rødbeter bør falle helt til bunnen. Destillert to ganger, før denne mashblandingen.

Emerging issues

Det er situasjoner når nybegynnere står overfor det faktum at mosa ikke vil vandre på noen måte, eller denne prosessen er for svak. Det kan være flere grunner:

 • Fermenteringsprosessen er allerede over. Vi må sjekke datoene;
 • Braga på stivelse vil streife seg dårlig på grunn av mangel på sukker. Det er nødvendig å male og legge til malt;
 • Utilstrekkelig høy eller for høy temperatur på stedet der mosen modner
 • Ikke nok gjær. Fortynn tørr gjær i vann og legg til massen.

Anbefalinger for avklaring

avklaring самогона

Noen ganger blir mosen som skal destilleres klarlagt slik at sedimentpartiklene ikke brenner. Det er flere måter å fjerne mosen fra sedimentet og stabilisere seg.

I gamle dager ble dette gjort ved hjelp av lysfrysing og mekanisk fjerning av sediment. Gelatin, sterk brygging og kalk ble brukt til dette. Nåværende produsenter av moonshine vender seg til mer moderne metoder:

 • Ved bruk av bentonitt – leireabsorberende. Det fortynnes 1: 5 med vann, avsatt for hevelse i 4 timer. Deretter må du tømme vannet, fortynnet med en liten mengde drikke, og hell deretter hele braga. Etter rengjøring dreneres drikkevaren, fjerne bunnfallet. Det er viktig å huske – sedimentet er ikke drenert i kloakksystemet, betong har en tendens til å sementere og danne trafikkorker.
 • Bruke en filterpresse. Denne maskinen arbeider under trykk og bruker papp som filter..

Et av de hyppigste spørsmålene er hvor lenge forblir moset etter gjæring? Ved romtemperatur er den vanlige temperaturen opptil 3 dager..

Hvis du legger den bort i en kald kjeller eller bare et kjøleskap, blir termen utvidet til noen uker. Unnlatelse av å møte disse frister vil bare sur.

Til slutt foreslår vi å gjøre deg kjent med en annen videooppskrift for hjemmebrygging av hjemmebrygging. Denne gangen kommer det fra en blanding av frukt og bær med invertsirup:

Loading...

Matlaging hjemmebrygging: trinnvise oppskrifter

Braga – den eldste av alle kjente slaviske berusende drinker. Han ble satt på gjæring selv før utseendet på moonshine og vodka. Og hvis i de sørlige områdene, hvor druer ble dyrket overalt, blomstrer frukt og forskjellige bær, blomstret vinproduksjon, så hadde slaverne fra øst bare mos.

Selv i steinalderen oppdaget våre forfedre at hvis du forlater litt søt juice i et fartøy i lang tid, vil den gjære og bli en skummel, gjørmete og aller viktigst – alkohol med lav alkohol.

klassisk брага для самогона

Oppskriften på hjemmebryggemos (i tillegg til mange oppskrifter som har fått verdensberømmelse) ble oppnådd ved en tilfeldighet, men gjennom ulike eksperimenter og mange forandringer og forbedringer nådd vår tid og ble ganske populær.

Hovedbetingelsen for gjæringsprosessen er det komplette fraværet av oksygen. Først da bryter sukkermolekylene ned i to komponenter – karbondioksid, og som er det endelige resultatet, alkohol.

Den første prosessen interesserte Antoine Lavoisier – en fransk kjemiker. Senere i studien av gjær ble det bevist at gjæringen ikke er noe annet enn resultatet av den levende aktivitet av levende gjærceller.

Forberedende prosess

En av de viktigste bestanddelene av hjemmebrygging for moonshine er sukker. Det endelige resultatet av drikken avhenger direkte av kvaliteten..

Hvis sukkeret er dårlig, er den ubehagelige smaken og lukten av braege garantert. På den annen side er det mulig å eksperimentere med det: et annet sukker gir en annen smak til den endelige drikken – moonshine.

Ikke mindre viktig er vann. Det skal være rent, drikke, koker det, i det minste må det være umulig – det må være oksygen i vannet.

Den neste fasen er valget av gjær, uten at høy kvalitet hjemmebrygging ikke fungerer. Det er flere varianter av dette produktet, det viktigste å huske er at hver av dem har sine egne egenskaper:

 • bakeri. Passer godt til klassisk sukkerrør, men produksjonen vil ikke overstige 10% alkohol;
 • alkohol. Prosent alkohol 18, men det er en stor mengde urenheter;
 • For whisky. Med dem forbereder vorten av kornet;
 • vin. Fra dem lag en mos fra frukt. Resultatet er et relativt stort utbytte av alkohol og den minste mengden urenheter..

gjær свежие и сухиеI tillegg til gjær er det mulig å bruke andre mineralske stoffer, for eksempel korn, tidligere godt kokt eller svart (tørket) brød. Viktig: for 10 liter brygge er 1 kg andre komponenter lagt til..

Et annet punkt med foreløpig forberedelse vil være valg av en egnet beholder. Det er tre grunnleggende regler: Beholderen må være dyp, ren og den må være hermetisk lukket.

Den siste regelen er grunnleggende – karbondioksid bør ikke under noen omstendigheter.

Klassisk steg for steg oppskrift
forberedelse браги для самогона: пошаговые рецепты
ingredienser Antall
Presset gjær 400 g (beregningen av volumet er basert på mengden sukker for urten: per 1 kg – 100 g gjærpresset eller 6 kg – 100 g tørt gjær)
sukker 100 g
vann 0,5 l
Sukker for urte 4 kg
Vann for urte 4 l
Tilberedningstid: 10080 minutter Kalorier per 100 gram: 186 kcal

Det er en grunnleggende klassisk oppskrift på hjemmebrygging laget av sukker. Det er på grunnlag av at ulike alternativer er mulige..

forberedelse:

 1. Forbered gjæren. I varmt vann (0,5 l) tilsett sukker (100 gram), sørg for at det oppløses. Deretter rapporterer gjæren. Sammensetningen blir båret bort til et varmt sted, rørt av og til, bare for et par timer. Så snart aktiv skumdannelse begynner, blir blandingen tilsatt i vorten;
 2. Å forberede urten: Oppløs sukkeret med vann ved romtemperatur. Hvis sammensetningen av volumet skal ta mindre, blir ikke Braga “modent”;
 3. Etter å ha sjekket gjærens beredskap, kombinere dem med urten. Deretter la alt gis i et temperaturområde fra 20 til 35 grader. Det er viktig å huske at ved aktiv gjæring begynner varme å bli frigjort, og med sterk oppvarming vil alle nødvendige stoffer dø, så prosessen må styres;
 4. Noen typer gjær produserer et veldig sterkt skum, slik at du ikke kan fylle den eksisterende kapasiteten til slutten, du må forlate rommet fri for gjæring. Men hvis dette skjedde, kan du løse inn skummet med tørt brød eller knuste kaker. Hele prosessen varer 3-14 dager. Men den stående mosen får en stor mengde urenheter. Den optimale tiden for beredskap er 7 dager;
 5. I den endelige bestemmelsen om beredskap styres mesterene av fraværet av utslipp av karbondioksidgass, flytende klaring og dannelse av gjærsediment;
 6. Spørsmålet om å drenere eller ikke tømme ut sedimentet før destillasjonen av moonshine er løs, er ganske enkelt: sedimentet inneholder en god del alkohol, og når den er fjernet, vil alkoholutbyttet i den endelige drikken være mye mindre.

Braga в процессе приготовления

Mulig manglende overholdelse av teknologien fører til visse vanskeligheter. For eksempel:

 1. En veldig lang tid med gjæring. Dette skjer når de nødvendige temperaturforholdene ikke overholdes, når lavkvalitets ingredienser brukes eller når det ikke er nok av dem;
 2. Etter slutten av gjæringen beholder drikken fortsatt sin søthet. Dette er resultatet av manglende overholdelse av proporsjoner, i hvilket tilfelle det er nødvendig å legge til gjær;
 3. Hvis det etter avslutning av gjæringsprosessen ikke er mulig å øyeblikkelig overta det i måneskinnet, er det mulig å sette det til side for å holde i kjøleskapet i et par uker i en forseglet beholder. Men faktisk er dette uønsket – det er sannsynlig at moset vil bli surt..

Et positivt resultat vurderes hvis 1 kg mos er hentet fra 1 kg sukker, mens dens styrke skal være 50%..

Vi anbefaler å se på alle stadier av å lage denne oppskriften i videoklippet nedenfor:

Braga på alkohol gjær

Oppskriften på god brygge for moonshine på alkoholgjær inneholder følgende ingredienser:

 • Sukker – 6 kg;
 • Vann – 23 l;
 • Alkohol gjær – 100 g i tørr form eller 500 g presset.

forberedelse:

 1. Varm opp til 30 grader vann;
 2. Bland sukker og vann, og det er i denne rekkefølgen. Sukker må alle oppløses;
 3. I en liten mengde sirup (ca. 1 l) fortynnes gjæren. Soak en time i et mørkt rom til skum vises;
 4. Innfør gjæren med sirup inn i hovedbeholderen. Sett en vanntetning;
 5. Plasser beholderen med bragiene i et mørkt rom. Det bør ikke være temperaturdråper..

Prosessen varer ca. 10 dager. Fjern deretter fra sediment, avklare, overhale. Hele prosessen med å lage en slik drink kan ses i videoboken:

Ytterligere oppskrifter for hjemmebrygging

Fra hvete

Det finnes et svært stort antall metoder for å lage hjemmelaget sukker til hjemmebrygging, oppskrifter for enhver smak og økonomiske muligheter..

En av disse oppskriftene er Braga laget av hvete, den endelige drikken er mild, lys og god smak..

Et karakteristisk trekk ved drikke fra hvete er fravær av gjær i oppskriften, som erstattes av hvete malt. Nøkkelen til suksess vil være god kvalitet på hovedbestanddelen – hvetekorn (de må være tørre, intakte, med en holdbarhet på mindre enn et år).

ingredienser:

 • Sukker – 4 kg;
 • Kornhvete – 4 kg;
 • Rent drikkevann – avhenger av oppvaskens kapasitet (anbefalt mengde – 30 l).

forberedelse:

 1. En fjerdedel av hveten (1 kg) helles i den valgte beholderen, nivå, dekket med vann 6 cm over kornnivået. Dekk med lokk, sett til side i to dager for spiring på et ikke veldig varmt sted;
 2. Når små skudd oppstår, faller 0,5 kg sukker i søvn. Hendene er grundig blandet, hvis massen er veldig tykk, kan du legge til vann, men ikke mye. Deretter er beholderhalsen innpakket med gasbind og satt til side i 10 dager, men på et varmt sted;
 3. Den surdeigen som er oppnådd ved den foregående metoden, helles i en glassbeholder og den gjenværende hvete blir tilsatt – 3 kg, sukker – 3, 5 kg, alt er strømmet med vann (det bør være like over temperaturen i rommet);
 4. På nakken bærer de en medisinsk gummihanske med liten punktering eller installer en vanntetning. Temperaturområde fra 18 til 24 grader, fermenteringstid – 10 dager;
 5. Ved slutten av den nødvendige perioden skal hansken deflate og nå må bragoen destilleres. Resterende hvete i sedimentet er egnet til bruk tre ganger..

hjem квасVi tilbyr deg å forberede et forfriskende kvass med egne hender. Hvordan lage ekte kvass hjemme: bevist oppskrifter. Glem tørst!

Les hvordan du lager eplecider her. Aromatisk vin er nyttig for ferien!

Oppskrifter for løvetannskjønn er beskrevet her. I slutten av april begynner de å blomstre aktivt. Ikke gå glipp av øyeblikket!

På stivelse

Mange leter etter måter å akselerere gjæring. Og det finnes slike metoder – legg til enzymer eller spesialiserte aktivatorer for å akselerere. Men elskere av naturlig tilbud påskynde prosessen ved hjelp av stivelse, blir modningstiden halvert.

ingredienser:

 • Potetstivelse – 10 kg;
 • Rent drikkevann – 20 l;
 • Sukker – 1 kg;
 • Presset gjær – 500 g.

Stivelse hell den tynneste strømmen, som på geléen, vann. Temperaturen i blandingen bør ikke overstige 22 grader.

Sukker blir gradvis introdusert, etterfulgt av gjær. Fermenteringstid – 5 dager, minimum 3.

Så kan du overhale. Den endelige massen av drikken – 11 liter.

På erter

ingredienser: erter

 • Rømme – 200 g;
 • Presset gjær – 300 g;
 • Skalterter – 2 kg;
 • Godt sukker – 7 kg.

En stor boks med et tett lokk på skuldrene (etterlater rom for gjæring) er strømmet med vann like over temperaturen i rommet. Deretter må du helle erter, etterfulgt av gjær, og etter omtrent en time, sukker.

Hell deretter rømme. Deretter lukkes lokket og settes til side i 3 dager..

Alternativ matlaging

Vurder oppskrifter for hjemmebrygget moonshine mer tradisjonell matlaging av typiske og ikke helt komponenter..

Fra syltetøy

ingredienser:

 • Jam (gjæres nødvendigvis) – 6 l;
 • Varmt vann – 30 liter;
 • Presset gjær – 200 g;
 • Sukker – 3 kg.

flasker с брагой из варенья

Forberedelse: Jam godt fortynnet med vann. Først legg til gjæren, etter sukkeret.

Sett til side i 5 dager. Den endelige massen av drikke fra syltetøy – 6 l.

På epler

ingredienser:

 • Hvis eplene er hele – 30 kg, hvis allerede knust – 10 kg;
 • Varmt vann – 20 liter;
 • Tør gjær – 100 g;
 • Sukker – 4 kg.

skiver яблокForberedelse av eplebrygger for moonshine: kutte og skrelle epler kuttes i små biter, pass på å kutte av de rote delene.

Da blir de knuste enda sterkere, men ikke mashed.

Som et verktøy passe knuser, riper, blender. Resultatet skal være 10 liter eplekomposisjon.

Forholdet mellom sukker og vann bør i utgangspunktet være 1: 5, uansett mengde ingredienser.

Gjær å bli bedre tørr for å unngå syring. Men hvis du ikke liker den spesifikke lukten, kan du ta vin gjær.

Fra sukker og vann, kok sirup, kjøl og legg til epleskort, bland.

Før du legger gjæren i blandingen, må de helles i en liten mengde varmt vann og settes til side på et varmt sted i 20 minutter..

Videre, alle komponenter av oppskriften til å koble til. Et slikt brygge blir forberedt på moonshine på tørr gjær opp til 21 dager, men ved bruk av baker gjær vil det være nok 10.

Vi tilbyr å studere i detalj videoen om utarbeidelse av eplebrygger for moonshine:

På druer

ingredienser:

 • Drue marc handler om en 10-liters bøtte;
 • Sukker – 5 kg;
 • Presset gjær – 100 g;
 • Varmt drikkevann – 30 l.

Forberedelse: Drue marc helles med vann, andre komponenter tilsettes, bland godt. Sett til side i 7 dager. Den endelige massen av drikken – 7 l.

rødbeter

ingredienser:

 • Sukkerroer – 1 kg; bete брага
 • God kvalitet sukker – 6 kg;
 • Varmt klart vann – 10 liter;
 • Presset gjær – 500 g.

Forberedelse: Skalte røtter gnides med et rist og kokt. Mens rovene er varme, legges vann til, temperaturen skal være 25 grader som følge av dette..

Tilsett gjær oppløst i varmt vann til rødbeter, tilsett sukker. Sett til side i 4 dager.

Rødbeter bør falle helt til bunnen. Destillert to ganger, før denne mashblandingen.

Emerging issues

Det er situasjoner når nybegynnere står overfor det faktum at mosa ikke vil vandre på noen måte, eller denne prosessen er for svak. Det kan være flere grunner:

 • Fermenteringsprosessen er allerede over. Vi må sjekke datoene;
 • Braga på stivelse vil streife seg dårlig på grunn av mangel på sukker. Det er nødvendig å male og legge til malt;
 • Utilstrekkelig høy eller for høy temperatur på stedet der mosen modner
 • Ikke nok gjær. Fortynn tørr gjær i vann og legg til massen.

Anbefalinger for avklaring

avklaring самогона

Noen ganger blir mosen som skal destilleres klarlagt slik at sedimentpartiklene ikke brenner. Det er flere måter å fjerne mosen fra sedimentet og stabilisere seg.

I gamle dager ble dette gjort ved hjelp av lysfrysing og mekanisk fjerning av sediment. Gelatin, sterk brygging og kalk ble brukt til dette. Nåværende produsenter av moonshine vender seg til mer moderne metoder:

 • Ved bruk av bentonitt – leireabsorberende. Det fortynnes 1: 5 med vann, avsatt for hevelse i 4 timer. Deretter må du tømme vannet, fortynnet med en liten mengde drikke, og hell deretter hele braga. Etter rengjøring dreneres drikkevaren, fjerne bunnfallet. Det er viktig å huske – sedimentet er ikke drenert i kloakksystemet, betong har en tendens til å sementere og danne trafikkorker.
 • Bruke en filterpresse. Denne maskinen arbeider under trykk og bruker papp som filter..

Et av de hyppigste spørsmålene er hvor lenge forblir moset etter gjæring? Ved romtemperatur er den vanlige temperaturen opptil 3 dager..

Hvis du legger den bort i en kald kjeller eller bare et kjøleskap, blir termen utvidet til noen uker. Unnlatelse av å møte disse frister vil bare sur.

Til slutt foreslår vi å gjøre deg kjent med en annen videooppskrift for hjemmebrygging av hjemmebrygging. Denne gangen kommer det fra en blanding av frukt og bær med invertsirup:

Loading...