Matlagning leverpatties: recept, rekommendationer

hur правильно и вкусно приготовить печёночные котлеты, делимся рецептами и советамиLeverpattor – en fransk maträtt från 1700-talet, den aktiva användningen av biprodukter är i allmänhet karakteristisk för fransmännen.

De fattiges mat, oavsiktligt på bordet till kungen, blev populär bland adeln.

Så blev denna maträtt snabbt en populär maträtt i franska kök..

Människor som försummar lever, lungor och njurar förlorar mycket: många rätter och leverpatties är trots allt inget undantag, de har en ljus och distinkt smak..

En sådan förekomst av dessa recept kan också förklaras av leveransens tillgänglighet: till priset av mycket billigare kött är denna produkt inte sämre än mjuk tenderloin, varken i nytta eller i smak.

Leverpattor är en ganska högkaloriprodukt (ca 160 kcal), men den otvivelaktiga användningen av huvudkomponenten möjliggör tillfällig njutning i en god och hälsosam maträtt..

Mineraler som ingår i levern, folsyra, vitaminer och aminosyror är nödvändiga för kroppen: att dricka en portion per dag ger normen för många ämnen.

Levern rekommenderas även av läkare som ett tillägg: för anemi och otillräcklig järnnivå i kroppen.

Förberedande skede

välja печень

För att laga mat är det viktigt att alla produkter är av god kvalitet och perfekt friskhet..

Hur man väljer en bra lever och inte felberäknar?

När du köper en lever, bör du vara uppmärksam på sin färg: en bra produkt bör vara brun-burgundy med en blank yta och en något söt lukt.

RÅD!Kockar rekommenderar inte att man köper frusen lever, eftersom den kan falla ihop under matlagningen.

För att förbereda en halvfabrikat för leverpatties behöver du:

  • slip 500-800 gram lever (tidigare tvättat, rengjort och torkat);
  • tillsätt 1 finhackad lök (stekt eller rå, om så önskas);
  • Blanda 1-2 ägg och kryddor (salt, peppar – efter smak).
Den resulterande degen är färdig för matlagning, med tillsats av andra ingredienser kan du få nya nyanser av smak och arom.

De bästa matlagningsrecepten

Från ett stort antal recept för varje smak kommer alla att välja sig själva de leverpatties som den snabba barnen och familjen omnivorösa kommer att äta med glädje.

Ett litet video recept för matlagning av leverpatties i Warszawa. glad visning!

  • Med morötter. För framställning av sådana köttbullar lever, lök och kokta morötter genom köttkvarn. Ägget hamras in i en viskös blandning och piskad och tillsätter kryddor. Så snart degen börjar likna tjock gräddfil kan du börja steka.
  • Med bacon. Sådana hamburgare kallas “Warszawa”, och alla älskar dem, för även de mest vördnadsfulla naturerna kommer inte att känna en speciell leversmak i dem. Om 500 gram osaltat fett kommer att behövas per 500 gram lever. Milled lard blandas med lever och finhackad (helst i en blandare) vitlök, kryddor, läsk och mjöl. Den resulterande massan har utmärkt duktilitet och lätt att steka. För att ge de frodiga köttbullarna en speciell charm, bör de stuvas med en speciell sås finhackad lök och gräddfil;
  • Med bovete. För att göra läckra leverkotletter med bovete behöver du en levermassa (rå lever vrids med lök) och kokt bovete (nära ett glas). Blanda dem och tillsätt äggulor med kryddor, gör färdig deg för stekning. Fry sådana produkter bör vara på låg värme;
  • Med ris. Nötköttlever, malet, blandas med stekt lök. Sedan kokas ris (150 gram), ägg och kryddor tillsätts till blandningen. Påminnelse om konsistensen av surkrämkompositionen bör stekas över medelvärme, försiktigt sprida “skivorna” med en sked. För att skaka smaken av levern, rekommenderar chefs att servera maträtten med gräddfilssås.
  • Med locket. Beef (fläsk) lever är malet med stekt lök och rå vitlök. Därefter tillsätts massan halvering (50 gram) med kryddor, och den resulterande kompositionen lämnas i ungefär en halvtimme så att croupen säljs. Konsistensen av hakade får du att rulla pattiesna i bröd och steka dem med en trevlig krispig skorpa. Att servera en sådan delikat maträtt är bäst med lätta grönsaksrätter och grönsaker;
  • Hackad lever. Egenheten hos dessa köttbullar är synlig från namnet: för att göra malet kött, är levern inte slipad i köttkvarn, men finhackad med en kniv. Detta gör det möjligt för köttbullarna att vara ömma och saftiga, med doftande bitar av leversmältning i tungan. Finhackad lever blandad med lök, ägg, mjöl och kryddor. Det malet köttet bör hållas i ca 20 minuter och stekas sedan över medelvärme, som fritters. Serverad hackad patties med grönsaker och gräddfilssås;
  • Leverskärl för barn. En barndisk är praktiskt taget ingen annorlunda än en vuxen, men det finns några nyanser: till exempel rekommenderas kockar att använda kycklinglever för sådana kotletter, eftersom det är mjukare och mer ömt; och som matlagningsmetod, välj inte rostning, utan ångkokning.
mat ценность тушёной говядиныKaloriporvbiff, inte alla vet. Läs vår hemsida, som innehåller många intressanta och informativa artiklar, inklusive om nötkött.

Varför inte alla äter kokt majs, kanske på grund av kaloriinnehållet? Den här artikeln kommer att berätta för dig om det är så eller inte..

Kastanj är en användbar produkt för människor, men är det sant att honungen också har värdefulla egenskaper för vår kropp, här: https: //notefood.ru/pitanie/obshhie-voprosy/poleznue-svoystva-kashtana.html, kommer du att lära dig sant eller inte.