Pajer med en vacker ruddyskorpa – hela hemligheten i glasrutan

Varje hemmafru har sina egna knep för att få läckra bakverk. En av dessa är sättet att smörja den övre skorstenen. Det finns olika kompositioner av glas, och deras val beror på typen av deg, formen på produkten och helt enkelt personliga smakpreferenser..

pajer

Så smörjer pajerna till en skorpa innan de skickas till ugnen

Eventuellt glas ska appliceras på degen efter att produkterna har flyttat. Det visar sig, inte tidigare än 5 minuter innan du placerar pannan i ugnen.

Det viktigaste är att vara försiktig, för med oförsiktiga rörelser kan du sänka degen eller skada den. Touch måste vara knappt märkbar. Först måste du sakna bakspetsen, och sedan runt omkretsen, så dina kakor blir gyllene och aptitretande från alla håll. Ojämn glasering lämnar vitliga fläckar och ränder och förstör utseendet på den färdiga produkten..

Observera: smörjmedelskompositionen måste vara varm, alla produkter måste förberedas i förväg och avlägsnas från kylskåpet.

Vad är att föredra att glasera? Som ett verktyg kan du använda:

 • silikonkokare;
 • gåsfjäder;
 • en bit av gasbindning rullas upp i flera lager.

att kokaHur snabbt och gott köttbett i en panna för vinaigrette, smörgåsar och andra tilltugg.

Hur man lagar gourmetbiffsteg för eventuella sidrätter, läs vår artikel.

Notera recepten av sallader med rökt korvost – rökens doft gör skålen otroligt smaklig och original.

Formuleringar för glasering

Men du kan smörja din skapelse med olika produkter. Låt oss se vilka av dem som är de viktigaste för att sätta på kakor innan du bakar:

 1. Kycklingägg För dessa ändamål brukar du använda antingen äggula eller hela ägget. Och självklart, pre-beat upp till bildandet av ett ljust skum. Eventuellt kan du blanda ägget med en sked mjölk eller socker, men notera: i detta fall kommer rodnaden vara måttligt mättad;
 2. Ägg-oljeblandning. Detta alternativ är lämpligt för absolut något slags test. För att ge en ljusskorpa till pajerna, är det nödvändigt att mala äggulan med en sked smör med en mjuk konsistens. Om du bara behöver lite luddiga pajer kan du lägga till ett par matskedar vatten till denna blandning och smälta smöret i förväg.
 3. Gräddfil. Det fanns inget ägg till hands, du kan hitta en väg ur situationen, ersätta den med gräddfil, mager och flytande, men skorpan efter en sådan frostning kommer inte att ha den vanliga glansen. För söta bullar läggs mjöl och smör till gräddfil
 4. Milk. Denna produkt kan smörjas bakverk och innan den skickas till ugnen och efter att den har tagits bort. Skorpan blir gyllene med en måttlig glans.
 5. Starkt te eller teblad. Denna komposition används huvudsakligen för söta produkter. Det ger den rodna intensiva mättnaden;
 6. Varmt vatten. Glasrutor med vanligt vatten mjukar skorpan och visar en färgton;
 7. Vegetabilisk olja. Om du behöver mjuk skorprodukter, lämplig olja. Puff konditorivaror är utsmyckad med sådan isbildning innan du bakar, och jäst konditorivaror är redo efter.

Glasering av färdiga produkter

Du kan lägga sken på pajerna efter att du har spishällen ur ugnen..

Här, än det är möjligt att smaka färdiga pajer för en rodig skorpa:

 1. Honungsirap. Inte bara ger en gyllene nyans och unik smak, men mjukar och dekorerar skorpan av produkten. Det är emellertid möjligt att använda en sådan komposition om du inte har tillsatt extra kryddor till bakverket, eller annars kommer den rika smaken av honung att döda allting;
 2. Syrup sina bär och frukter. En söt, klibbig konsistens för smörjning kan göras från vatten och hemlagad sylt eller sylt. Det är bättre att använda lätta arter, det ideala alternativet är aprikos;
 3. Sockersirap. Du måste smörja bakverk med varm nyberedd glasyr, det täcker inte bara kakorna utan absorberas även i skorpan. För smak kan du, om så önskas, tillsätta likör eller citronsaft till sirapen.
 4. Krämiga och vegetabiliska oljor. Du kommer inte att uppnå en glänsande skorpa i denna smörjmedel, men den blir röd och jämn. En skugga – lite mer uttalad.

Experimentera med glasyr och få ruddy pajer med en god och ljus skorpa.!

Loading...