Slik lager du bønner av forskjellige varianter raskt og enkelt

Bønner er en velsmakende og populær oppvask og en viktig del av mange retter. I belgfrukter inneholder mange viktige sporstoffer og vitaminer, som dessverre går tapt under matlagingen. Men de fleste av dem kan bli frelst, komme til valget, soaking og matlaging bønner med dyktighet.

bønner разноцветная

Hvordan velge smakfulle og sunne bønner?

Bønnebønner kommer i mange varianter og farger. Hver type har sine egne egenskaper, nemlig frihet, tekstur, spesifisitet av smak og kompatibilitet med andre retter som bør vurderes ved valg. Hvite, røde, svarte og flekkete bønner kan skille seg fra de mest populære og tilgjengelige artene..
 • Hvite bønner er den vanligste variasjonen. Den er kombinert med nesten alle retter, og den kan brukes overalt, da den delikate smaken er ganske kjent for alle. Når du velger denne bønnen, er det nødvendig å ta hensyn til at det er ganske løs;
 • Røde farger ikke mindre populært og kjent for alle. Oftest brukes den til fylling og i supper og salater. Den har en behagelig smak og middels sprøhet, og blant sine egenskaper kan du markere en lys burgunderfarge;
 • Sort utvalg mer eksotisk enn de andre typer bønner som er oppført. Med en søt og bitter smak, passer den til småkoke og salater. Den har en ganske tett tekstur;
 • Pinto eller fargerike bønner universell på grunn av sin delikate og kremrike smak. Hovedtrinet av denne sorten er at det trenger å bli gjennomvåt og kokt i lang tid, men pinto smaken er verdig.

Velge bønner i butikken, vær oppmerksom på emballasjenes integritet, renhet av blandingen, fravær av flekker på korn og flytbarhet. Attentiveness og pickyness på scenen av valg vil tillate deg å nyte en virkelig velsmakende tallerken på slutten.

Tilberedning av bønner til matlaging

bønner видыSoak bønnene før matlaging. Dette skyldes reduksjon i koketiden og mykner effekten av bønner på tarmene..

Før bløtlegging skal bønnene sorteres, fjerne det bortskjemte. Du bør aldri blande forskjellige varianter, da dette vil ødelegge smaken. Etter at kornene er sortert, skal bønnene vaskes..

Soaked korn fra tre til tolv timer, avhengig av typen. Under soaking prosessen, bør vannet byttes regelmessig, helst hver tredje time. En todelt økning i kornstørrelsen indikerer at de kan kokes. Bønner må vaskes flere ganger før matlaging..

Slik lagrer du bønner raskt: måter

Bønner er ikke det raskeste produktet, det er nødvendig å ha tålmodighet for forberedelsen. Men noen ganger trenger du bare å lage mat raskt. Det er flere måter å gjøre dette på..

  bønner стручковаяя
 1. Å lage raske bønner i pannen, det er nødvendig å fylle dem med veldig kaldt vann og la dem koka over middels varme. Når vann kokes, blir det drenert og en ny del blir helt kaldt. Prosedyren gjentas til fullstendig beredskap. Du kan også legge til brus på toppen av en kniv og et par dråper sitronsaft på slutten for å nøytralisere effekten av brus. Salt bør være bare på slutten, ettersom saltet senker matlagingen;
 2. Uten bløtlegging bønner er kokt på samme måte. Det er en uvanlig måte å lage uberørte bønner raskt: ved hjelp av sjøkål. Hennes blader bør fortørres og legges til bønnene før matlaging. Alt dette tar ca 40 minutter, og hvis du legger krydder til det, kan du i tillegg få en velsmakende kjøttkraft;
 3. Veldig praktisk å lage bønner i mikrobølgeovn. For å gjøre dette, plasser kornene i en glassfat, hell rent kaldt vann og legg ovnen i 7-10 minutter med maksimal effekt. Deretter blander bønner, salt og sett igjen i 15-20 minutter på middels kraft;
 4. I multikookeren bønner tilberedt i slukningsmodus 1 time og en halv. Salt bør være før matlaging;
 5. Rødt utvalg for borscht koker veldig bra i en trykkkomfyr. I dette tilfellet kokes bønnene ca 40 minutter etter koking. Bønner er bedre å ikke salt.

Moderne varianter er spesielt utviklet for rask matlaging, så hvis du trenger “raske” bønner, anbefales det å velge dem. Sorten må angis på emballasjen til produktet..

salat с морковьюOksekødsalat med forskjellige tilsetningsstoffer. Prøv, eksperiment, kok!

Banan-hytteostkake i en sakte komfyr. Du kan legge til rosiner, nøtter, kandiserte frukter og andre “godbiter”. Les oppskrifter.

Du har ikke prøvd blekksprut stewed i rømme? Prøv denne deilige oppskriften.

Tips og fakta

 • Bønner kan forandre farge under kokingen. For å unngå at dette skjer, ikke dekk det med et lokk;
 • For at bønnene ikke skal være bitre, må vannet bytte minst to ganger under tilberedningen. Gamle bønner brenner også;
 • Det er en raskere men tidkrevende måte å suge bønnene på. I dette tilfellet blir kornene kokt over en rolig brann og kokt på en sterk 5 minutter. Deretter setter det seg i 3 timer i buljong og 1 time i klart vann;
 • For å koke bønnene raskere, etter koking, tilsatt 2-3 ss kaldt vann;
 • Ikke sukk bønnene i mer enn 10 timer;
 • Om sommeren skal bløtbønner plasseres i kjøleskapet for å forhindre spiring;
 • En kopp holder rundt 200 gram frø.

Som du vet, bønner – en kilde til vegetabilsk protein. Dette er et flott alternativ til kjøtt for vegetarianere. Bønner gjør pate og pølse, ikke mindre velsmakende enn vanlig..

Loading...